Szczepan9205 Opublikowano 20 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2023 @mujo70Pojęcia nie mam 😛 Po końcówce chk. obstawiałbym, że ten plik podczas uruchamiania może coś sprawdzać, ale co dokładnie to nie mam pojęcia - znalazłem kiedyś info, że usunięcie tego pliku pomaga na problemy z uruchamianiem Zewu Prypeci bo sam takie miałem przez jakiś czas no i okazało się, że pomaga nie tylko u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mujo70 Opublikowano 20 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2023 Jeszcze jedno - mimo nie zaznaczania opcji z HD modelami w instalatorze, to nadal pojawiają się one w grze. Da się coś z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 4 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2023 Co jakiś czas wracam sobie do ogranych wcześniej modów. Z powodu długiego hulaszczego trybu życia teraz mam - "pamięć dobrą, ale krótką". Teraz gram w tego moda. Problemów w zadzie większych nie mam, kilka razy miałem wyloty na które pomagało wczytanie ostatniego zapisu. Pomimo upływu czasu mod dalej trzyma fason i może się podobać. Kilka screenów z mojej rozgrywki - Spoiler 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pandamian Opublikowano 8 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2023 Czy ktoś by mógł podesłać spolszczenie, bo jak chce pobrać z pierwszej strony to pisze mi że brak dostępu do onedrive Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 8 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2023 @pandamian Na dole piątej strony masz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pandamian Opublikowano 9 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2023 Dzięki za poprzednią pomoc Ma pytanie dotyczące po jakim czasie leśnik da nam wiadomość o naukowcach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pandamian Opublikowano 11 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2023 Chciałem zagrać stalkera ale już podstawkę przeszedłem a teraz gram na modzie wind of time i się nie da grać bo jak wchodzę w teleport to crashuje, a pobocznych misji też nie da się zrobić bo crashuje. Tylko zmarnowany czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meta Opublikowano 11 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2023 @pandamian W razie czego zawsze można podesłać loga, niektóre problemy da się naprawić : P Jednak w przypadku tych śmisznych repacków dane gracza mogą być ulokowane w innym miejscu. Można to sprawdzić w pliku fsgame.ltx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pandamian Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 14 godzin temu, Meta napisał(a): @pandamian W razie czego zawsze można podesłać loga, niektóre problemy da się naprawić : P Jednak w przypadku tych śmisznych repacków dane gracza mogą być ulokowane w innym miejscu. Można to sprawdzić w pliku fsgame.ltx. Crashuje mi i wyskakuje że program x-ray engine v1.6 przestał działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 12 Lipca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 3 godziny temu, pandamian napisał(a): że program x-ray engine v1.6 przestał działać No to nam tyle mówi, że hej, weź zajrzyj do pliku log z gry i wrzuć tu jeśli na końcu jest coś po tekście: Fatal error.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pandamian Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 12 minut temu, tom3kb napisał(a): No to nam tyle mówi, że hej, weź zajrzyj do pliku log z gry i wrzuć tu jeśli na końcu jest coś po tekście: Fatal error.... o to chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 Nie do końca o to. Na forum jest wyszukiwarka i pomaga w wielu przypadkach. Np. można znaleźć taka poradę. W większości modów opartych na Zewie Prypeci plik tekstowy log znajduje się w głównym katalogu gry w katalogu savedata w folderze log a sam plik log to tuż wiadomo Otwierasz ten plik log i na jego końcu (dole) masz opisany error. np. FATAL ERROR [error]Exp[b][/b]ression : fatal error [error]Function : CStringTable::Load [error]File : E:stalkersourcestrunkxr_3daxrGamestring_table.cpp [error]Line : 53 [error]Description : <no exp[b][/b]ression> [error]Arguments : string table xml file not found ui_st_pda.xml, for language rus Podajesz tylko to miejsce wtedy łatwiej będzie Ci pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pandamian Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CModelPool::Instance_Load [error]File : D:\prog_repository\sources\trunk\Layers\xrRender\ModelPool.cpp [error]Line : 117 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Can't find model file 'actors\stalker_neutral\stalker_neutral2f_merc.ogf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meta Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 @pandamian Brakuje jakiegoś modelu, więc możliwe, że coś się nie wgrało do końca, albo coś się nie zgadza w konfigach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 12 Lipca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 @Meta a jakby wziął zrobił kopię innego modelu i zmienił mu nazwę na tą jakiej brakuje to by przeszło czy raczej nie bardzo i i tak by się gra wywaliła? A może w tym folderze jest z jakąś inną nazwą ten model? Zapisana błędnie czy coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meta Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 @tom3kb Przeszłoby, tylko model byłby nie ten, co trzeba, a jeśli to jeszcze z tych tzw. "HD" modeli, to... Mnie to wygląda jakby coś się nie dograło podczas instalacji i na jednym może się nie skończyć, ewentualnie twórca repacka go nie przetestował, też bardzo możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 @pandamian Pobierz paczkę z namiaru. https://drive.google.com/file/d/1eUUDGraVgI7Q7J23wkD2puK_Q1TIkguf/view?usp=sharing Wypakuj do gamedata ZE ZGODĄ NA ZAMIANE PLIKÓW. Sprawdź czy pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pandamian Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 niestety nie pomogło i dokładnie tak jak wspomniał Meta że na jednym się nie kończy bo mi gre crashuje w wielu miejscach i pomaga dopiero jak wezmę nową grę ale to znowu mi crashuje w innych miejscach i przez to nie mogę przejść misji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 Wychodzi na to, że coś nie do końca się doinstalowało. Mogę spróbować pomóc tylko w ten sposób, że postawię moda u siebie i odostępnię Ci jako całość ale grać trzeba będzie od nowa. Nie wiem z czym jest problem ale nie mogę pobrać spolszczenia bo wymagane są jakieś uprawnienia. Dopiero teraz zauważyłem, że kiedyś opracowałem spolszczenie spawnera do tego moda... Czyli musiał być dobry i musiałem w niego grać BARDZO DAWNO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pandamian Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 13 minut temu, OldMan napisał(a): Wychodzi na to, że coś nie do końca się doinstalowało. Mogę spróbować pomóc tylko w ten sposób, że postawię moda u siebie i odostępnię Ci jako całość ale grać trzeba będzie od nowa. Nie wiem z czym jest problem ale nie mogę pobrać spolszczenia bo wymagane są jakieś uprawnienia. Dopiero teraz zauważyłem, że kiedyś opracowałem spolszczenie spawnera do tego moda... Czyli musiał być dobry i musiałem w niego grać BARDZO DAWNO bardzo dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meta Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 @OldMan Autor tego spolszczenia zażyczył sobie, żeby usunąć wszystkie jego prace z forum i to taka nieciekawa sprawa. Jeśli mod się okaże dobry, to może zrobię kiedyś swoją wersję od zera, bez wydziwiania z repackami i nie będzie problemu. Edit. A przepraszam, jednak tutaj coś jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 Ok. Już wszystko pobrałem i zacząłem instalację. Jak wszystko zakończę podam tutaj link do całości. Link do całości: https://drive.google.com/file/d/1-9ZIGQr75ZVLZcyC1N6AnN7EE_47bbJG/view?usp=sharing Wystarczy pobrać, wypakować w dowolne miejsce (najlepiej poza dyskiem C ) zrobić skrót do Stalker-COP.exe na pulpit i mod powinien działać: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pandamian Opublikowano 13 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2023 (edytowane) 10 godzin temu, OldMan napisał(a): Ok. Już wszystko pobrałem i zacząłem instalację. Jak wszystko zakończę podam tutaj link do całości. Link do całości: https://drive.google.com/file/d/1-9ZIGQr75ZVLZcyC1N6AnN7EE_47bbJG/view?usp=sharing Wystarczy pobrać, wypakować w dowolne miejsce (najlepiej poza dyskiem C ) zrobić skrót do Stalker-COP.exe na pulpit i mod powinien działać: Wielkie dzięki Edytowane 13 Lipca 2023 przez pandamian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi