Ignachinio Opublikowano 21 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2023 Jedynka bardzo fajna widać że polskie ekipy zamiast wysyp słabych modów robić, robią raz a dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 6 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia Wyszła nowa wersja 1.6.0 tej modyfikacji do Gothica 1, z najważniejszych nowości dodano pełny dubbing. Mod w klimatach horroru, zapewniający przynajmniej 2 godzinki gry. Więcej szczegółowych informacji i linki do moda w temacie na theModders. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 12 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia Pamiętacie modyfikację Klasztor? Zebrała całkiem pozytywne recenzje. W każdym razie wczoraj wyszedł Klasztor 2. Inkwizytor Baltasar w "Klasztorze 2" ostatecznie dociera do Bramy, która jak się okazuje, nie prowadzi na wolność... Tu spotykamy zupełnie nowe postacie i nowe wyzwania, przed którymi staje nasz bohater, próbując powrócić do Stolicy. Modyfikacja oferuje zupełnie inny styl rozgrywki, inne tempo, inne środki walki i obrony niż w części pierwszej. Jeśli Klasztor (I) był w stylu konwencji europejskiej sztuki filmowej, to Klasztor (II) jest raczej w stylu amerykańskiego kina akcji, gdzie horror miesza się z kryminałem, choć tu akurat w skandynawskiej manierze. Akcja zaczyna się dosłownie od pierwszej sekundy... Screeny: Spoiler Do pobrania na forum Drużyny Spolszczenia. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 12 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia A jakieś namiary na info o sposobie instalacji? Jakoś tam nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 12 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia @metek58 Znalazłem tutaj - KLIK. Według informacji trzeba zainstalować G2NK, a później Player Kit + Patch dla systemów 64-bitowych i dwa Uniony. Można też pobrać Klasztor 2 na steamie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 4 Maja Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja Pierwszego maja odbyła się premiera ostatecznej wersji moda Lobos, czyli Definitive Edition. Najważniejsze zmiany: Spoiler Pełny polski dubbing do moda nagrany przeze mnie, graczy, widzów oraz profesjonalnych aktorów. Dodana została magia i możliwość gry pod magię. Trzy poziomy trudności (Story, Balanced, Ultra). Nowa ścieżka rozwoju legionisty-maga wraz z nowym setem pancerzy przeznaczonym wyłącznie dla nich. Dodano 5 nowych umiejętności, w tym 2 dla maga. Możliwość skalowania obrażeń zaklęć z maną. Nowe przedmioty (miecze, kostury, pancerze, rośliny, runy, książki, mikstury, przedmioty różne, voby). Poszerzone lokacje. Nowy ZEN (nowa mapa). Nowi NPC i potwory. W modzie pojawią się piraci. Nowe wątki i dialogi. Poprawione zakończenia moda. Walki na arenie. Czasowe wspomagacze zwiększające umiejętności walki, statystyki i ochronę. Dodany został częściowy respawn potworów z 4 rozdziału w późnym rozdziale 3 gry. Dodane zostały bossy, które dają lepszy łup niż ich zwykłe odpowiedniki potworów/NPC. Ponad to gracz otrzyma Punkty Nauki za każdego pokonanego bossa. Mapa teleportacyjna do szybkiej podróży, jeśli gracz uprzednio odkrył daną lokację. Od teraz za bicie żołnierzy będąc członikiem Legionu Lord Santos wymierza nam grzywnę, a jeśli gracz nadal będzie łamał kodeks Legionu spotka go kara skutkująca trwałą utratą punktów życia. Możliwość modlitwy do Oriona na podobnej zasadzie, co w Gothic 2. Przewaluowanie obrażeń i wymagań wszystkich dostępnych broni plus zbalansowanie magii w modzie. Dodano intro oraz outro do moda. Błąd ze strzelaniem i bieganiem NPC przez kolce w świątyni został naprawiony. Dodanie reakcji przełożonych na wtargnięcie bohatera do krypty. Dodano handlarzom wiecej strzał i bełtów. Dodano możliwość nauki podstawowych trofeów w 1 rozdziale w przypadku, gdy zawaliliśmy polowanie. Dodano możliwość nauki wyrywania rogów cieniostwora i oddawania ich do Prahla za złoto i doświadczenie. Nowe menu statystyk i dziennika. Poprawienie rutyn Jocke i protektora, które powodowały śmierć i znikanie tych postaci u niektórych graczy. Przebalansowanie zasięgu broni i dodanie informacji w opisie broni. Poprawiono nazwy przedmiotów po podświetleniu, wszystkie zwoje i mikstury mają dokładną pełną nazwę zamiast 'Mikstura' czy 'Zwój'. Zredefiniowany system kradzieży kieszonkowej. Dodano możliwość noszenia bandany takiej jak mają niektórzy z nadzorców. Bandany występują w 5 kolorach. Dodano kilka wydarzeń losowych. Screeny: Spoiler Źródła - Sefaris, Gothic up. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 12 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja Z okazji 10 lat od premiery wyszedł nowy patch do Złotych Wrót. Link do patcha v1.1: Moddb 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darrien Opublikowano 21 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja A co sądzicie o Gothicu, ale w wersji na VR? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 6 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca @Darrien Wolę Gothica z 2001 roku Troszkę informacji, co tam słychać w świecie modów do Gothica. Arkona to modyfikacja total-conversion, której akcja dzieje się po wydarzeniach z Gothic II: Noc Kruka. Rozgrywka rozpoczyna się po wylądowaniu głównego bohatera na wyspie o nazwie takiej jak w tytule, po ucieczce z Khorinis po inwazji orków. Wydana zostanie w języku angielskim, z dubbingiem, podzielona na 3 rozdziały i oferująca ponad 8 godzin rozgrywki. Głównymi autorami są czescy modderzy Triber i BadamB. W pracach biorą też udział osoby z Polski. Zawartość modyfikacji z wyjątkiem dubbingu jest gotowa. Dubbing jest ukończony w 60%. Zapowiada się, że Arkona będzie pierwszą modyfikacją do gier z serii Gothic, która będzie zawierać angielski dubbing nagrany przez aktorów głosowych. Intro: Spoiler Źródło - KLIK Gothic: A Prequel Story to modyfikacja total-conversion do Gothic II: Noc Kruka autorstwa Jaserinou, w której wcielasz się w rolę kobiety, która szuka swojego miejsca w Kolonii po porwaniu przez bandziorów z Nowego Obozu. Akcja modyfikacji ma miejsce przed wydarzeniami z oryginału. Wersja demonstracyjna umożliwia przejście pierwszego rozdziału, co zapewnia około 5 godzin rozgrywki. Spoiler Demo modyfikacji jest stworzone w języku niemieckim. Można zagrać po polsku, ale jest to tłumaczenie automatyczne. Źródło - KLIK Saga Destiny zapowiedziała aktualizację ostatniej części. Premiera prac planowana jest w okolicach września. Ma być to dobra okazja do odświeżenia sobie modyfikacji. Główne zmiany: Spoiler zwiększenie dynamiki zadań; dodanie w dialogach wskazówek co do najtrudniejszych wyzwań, zwłaszcza eksploracyjnych; w zadaniu „Artefakty Jarkendaru” usunięty zostanie problem z otwarciem wrót; całkowite przebudowanie zadania „Bestie z otchłani czasu”; pojawi się parę nowych zadań; teleportery do kluczowych miejsc będą dostępne szybciej; wiele dodatkowych dialogów dla postaci, które były dotychczas niezbyt rozmowne; zweryfikowana zostanie kompatybilność pod kątem Uniona. Źródło - KLIK 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 7 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca I TAK GOTHIC 3 NAJLEPSZY! Pozdrawiam A tak na serio ktoś wie może co się stało z Dziejami Khorinis oprócz tego, że projekt skasowano tak jak siano za niego ale wiadomo czy to co zostało stworzone ktoś bierze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darrien Opublikowano 25 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca W dniu 7.06.2024 o 08:45, Ignachinio napisał(a): I TAK GOTHIC 3 NAJLEPSZY! Pozdrawiam A tak na serio ktoś wie może co się stało z Dziejami Khorinis oprócz tego, że projekt skasowano tak jak siano za niego ale wiadomo czy to co zostało stworzone ktoś bierze? Gothica 3 to ogrywam na Modpacku. Nawet mają dubbing questy (niektóre nie) przez SI, ale to dziwnie brzmi. Nie mniej fajnie się gra. Co do Dziejów nic mi o tym nie wiadomo. Najprawdopodobniej położono na tym lachę, co by mnie nie dziwiło, w końcu nikt nie chciałby mieć niesmaku na ustach, a niestety DK dały ciała.... W dniu 6.06.2024 o 21:02, Agrael napisał(a): @Darrien Wolę Gothica z 2001 roku Troszkę informacji, co tam słychać w świecie modów do Gothica. Arkona to modyfikacja total-conversion, której akcja dzieje się po wydarzeniach z Gothic II: Noc Kruka. Rozgrywka rozpoczyna się po wylądowaniu głównego bohatera na wyspie o nazwie takiej jak w tytule, po ucieczce z Khorinis po inwazji orków. Wydana zostanie w języku angielskim, z dubbingiem, podzielona na 3 rozdziały i oferująca ponad 8 godzin rozgrywki. Głównymi autorami są czescy modderzy Triber i BadamB. W pracach biorą też udział osoby z Polski. Zawartość modyfikacji z wyjątkiem dubbingu jest gotowa. Dubbing jest ukończony w 60%. Zapowiada się, że Arkona będzie pierwszą modyfikacją do gier z serii Gothic, która będzie zawierać angielski dubbing nagrany przez aktorów głosowych. Intro: Ukryj zawartość Źródło - KLIK Gothic: A Prequel Story to modyfikacja total-conversion do Gothic II: Noc Kruka autorstwa Jaserinou, w której wcielasz się w rolę kobiety, która szuka swojego miejsca w Kolonii po porwaniu przez bandziorów z Nowego Obozu. Akcja modyfikacji ma miejsce przed wydarzeniami z oryginału. Wersja demonstracyjna umożliwia przejście pierwszego rozdziału, co zapewnia około 5 godzin rozgrywki. Ukryj zawartość Demo modyfikacji jest stworzone w języku niemieckim. Można zagrać po polsku, ale jest to tłumaczenie automatyczne. Źródło - KLIK Saga Destiny zapowiedziała aktualizację ostatniej części. Premiera prac planowana jest w okolicach września. Ma być to dobra okazja do odświeżenia sobie modyfikacji. Główne zmiany: Ukryj zawartość zwiększenie dynamiki zadań; dodanie w dialogach wskazówek co do najtrudniejszych wyzwań, zwłaszcza eksploracyjnych; w zadaniu „Artefakty Jarkendaru” usunięty zostanie problem z otwarciem wrót; całkowite przebudowanie zadania „Bestie z otchłani czasu”; pojawi się parę nowych zadań; teleportery do kluczowych miejsc będą dostępne szybciej; wiele dodatkowych dialogów dla postaci, które były dotychczas niezbyt rozmowne; zweryfikowana zostanie kompatybilność pod kątem Uniona. Źródło - KLIK Odnośnie modów to ten, gdzie gra się kobietą może być bardzo ciekawy. Ciekawi mnie, czy twórcy podejdą na poważnie do tematu i uwzględnią, że raczej kobieta w kolonii karnej musiała by mieć spryt oraz umiejętności, że próbować szczęścia w przetrwaniu w niebezpiecznym świecie zdominowanym przez mężczyzn.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 26 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca @Darrien Chyba musiałby się zdarzyć cud, żeby jej włos z głowy nie spadł w kolonii karnej Jak coś, to wyszedł mod "Z woli króla" na platformie G1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darrien Opublikowano 26 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2 godziny temu, Agrael napisał(a): @Darrien Chyba musiałby się zdarzyć cud, żeby jej włos z głowy nie spadł w kolonii karnej Jak coś, to wyszedł mod "Z woli króla" na platformie G1. Dziś jest moda taka na silną i niezależną feminę. Co prawda takowa w sumie była bohaterką Velaya mod, nie mniej to miał być mod humorystyczny. A ten tutaj takowym może nie być. Dzięki za modzika. Może kiedyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 26 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca Ja jak tylko skończę OP 2.2 to siadam do Gothiców Bo to dobre mody są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 2 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca Ukończyłem właśnie moda Klasztor 2 Po drugiej stronie Mroku. Pierwsza część bardziej mi się podobała, ale bez wątpienia i tę mogę polecić. Spoiler 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 20 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca Pany pytanko. Czy na G3 ze steama idzie zainstalować jakieś dodatki mody? Czy się nie da? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 21 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca @Ignachinio do czytania Klik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 22 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca Uff czyli się da Urlop już niedługo a G3 bym pograł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 30 Lipca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 19 lipca zadebiutował mod Arkona do G2NK. Jest to angielska modyfikacja, także ciekawe, jak im wyszła. Obecnie nie posiada tłumaczenia na język polski. A poza tym, to niewiele się dzieje w modach do Gothica. @Ignachinio pewnie będzie zadowolony, bo również 19 lipca wyszła kolejna aktualizacja do Mod Packa (Gothic III). Jakieś drobne zmiany, ale ten mod jest ciągle aktualizowany. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 31 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca Super, że cały czas to rozwijają chciałem nawet to zainstalować ale przeraża mnie.. ilość rzeczy które trzeba wygrywać i ustawiać. Szkoda, że nie istnieje repack. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 31 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 3 godziny temu, Ignachinio napisał(a): chciałem nawet to zainstalować ale przeraża mnie.. ilość rzeczy które trzeba wygrywać i ustawiać @Ignachinio, grałem kiedyś w Gothica 3 z Mod Packiem. Proces instalacji jest w miarę prosty. Trzeba tylko zaznaczyć interesujące Cię mody zwracając uwagę czy nie gryzą się ze sobą. Potem trzeba tylko kliknąć "Zainstaluj wybrane mody" i wszystko instaluje się automatycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 31 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca Nawet ja w tamtym roku bez problemu tak na próbę sobie go zainstalowałem zachęcony przez @smoxa. @Ignachinio nie masz się czego bać, launcher jest świetnie zrobiony, mody dokładnie opisane, jak wymagają innych jest to wspomniane, jak się z jakimś gryzą to też. Ja ogólnie skupiłem się na jakiś liniach fabularnych, dodatkowych questach itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 31 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca Dzięki chłopaki za podtrzymanie na duchu Może się przełamie na razie zainstalowałem Archolosa Bo słyszałem, że jakieś zmiany miały być. G3 następny a potem G4 Arcania. Wiem, że mogę sobie sam poszukać ale słyszał ktoś o modach do Gothica 4? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 31 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca @Ignachinio z tego co widzę nie ma tego dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 31 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca Ale zawsze trzeba się zmusić i zacząć instalować Na pewno to zrobię ale najpierw Arholos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi