SEB2E Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Jedyne co mogę wywnioskować to brak albo coś złego z animacją, ale pewnie to oczywiste :c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Nie mam szczęścia do Soljanek Wiele razy różne zaczynałem, ale nigdy nie doszedłem do końca. Tym razem przedobrzyłem z tym weapons packiem. Wylot w Barze uniemożliwił mi dalszą grę. Zainstalowałem co prawda moda od nowa, ale stare zapisy nie dają się wczytać. Szkoda, bo ta wersja naprawdę mi się podobała i fajnie mi się grało. A tam, zagram od nowa jak @kobal zrobi spolszczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 @smox pewnie wódki Ci brakło . Szukam jeszcze trzech kozaków ( mam 7 a ma być 10 ) żeby odebrać walizkę na Agropromie dla trepa na kordonie i ni ma . Obleciałem kilka lokacji ale tego specyfiku jak na lekarstwo, Sidor w gumy leci bo raz za arta dawał 12 a następnym razem już tylko jedną , przydałby się w takich sytuacjach spawner . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 (edytowane) @mkk7 - odpuść na chwilę ten quest i zrób linię questa na schowek Dzika (szefa badytów w DM) - co prawda wyrobisz trochę kilometrów ale za to będziesz miał wódy z naddatkiem. I nie dziesięć Kozaków potrzebujesz , tylko dwanaście - wbrew temu co mówi Kuzniec. Edytowane 5 Czerwca 2017 przez boberm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 @mkk7 - tam na Agropromie w OP2 przylatywał śmigłowcem i lądował koło tunelu handlarz "oblotowy" z kupą gorzały. Ale trzeba się z nim zgrać, bo jest tylko 5 min gry. Jak słychać helikopter, rzucasz wszystko i gnasz w rejon tej wieży przy tunelu. Przeklikaj dialogi, przeczytasz jak odleci i od razu za handel. Sądzę że ta opcja handlu też jest w NS2016. Do wódki Dzika dobrałem się bez jego zezwolenia, wskakując przez okno od dziedzińca. Było trochę gimnastyki w jedną i drugą stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 @kondotier w NS2016 też jest ten handlarz, spotkałem go na Agro jak przyleciał i coś z nim pohandlowałem ale wtedy jeszcze nie wiedziałem żeby się solidnie zaopatrzyć w ten specyfik. Teraz chyba najlepszą opcją będzie tak jak napisał @boberm schowek dzika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 @kobal czy możesz choć w przybliżeniu określić czas jaki jeszcze potrzebujesz na adaptację spolszczenia? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 8 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Polonizacja się posuwa do przodu, ale to jeszcze potrwa. W tej chwili jest gotowy cały folder config. Zostały do przejrzenia skrypty, potem zaadaptować najnowsze patche i można grać. Ale folder scripts zawiera 320 plików i waży ponad 6 mb. Na razie mam zrobionych 8 a spodziewam się, że plików z tekstem będzie ponad 100. Statystyka. Tradycyjnie, w weekend trochę podgonię temat, bo w tygodniu, jak wracam o 18 z pracy, to już niewiele jestem w stanie zrobić. Tak więc, jeszcze musicie uzbroić się w cierpliwość. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Problem wódeczki rozwiązany jeszcze w inny sposób, okazało się że zapomniałem o schowkach w kolektorach na Wysypisku ( było tak koło siedmiu butelek więc z naddatkiem i przy okazji znaleziona questowa bandycka kurtka ), walizka oddana i przyrząd od Kuzniecowa do transmutacji artów jest w plecaku. Pomysł z awarią PDA po wejściu do Doliny Mroku ( Parów ) trochę poroniony, sprawa załatwiona u naukowców w Barze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 To z PDA wg. mnie jest po to, aby zmusić gracza już za pierwszym pobytem w barze, wejść na zaplecze barmana. Było nie było, zaczyna się tam nowy ciąg zadań, powiązanych z następnymi w scenariuszu. No i zarazem mały test na znajomość lokacji i spowodowanie nie robienia na niej żadnych zadań. A przy okazji @mkk7 - o jakich kolektorach mówisz? Wiedza przyda się jak będę grał. Innym chyba też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Psucie PDA jest jak widzę losowe. Mnie popsuło się na Wysypisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 W którymś z tematów opisywałem te "kolektory" - to nic innego jak studzienki z węzłami ciepłowniczymi - takie jak spotykamy na co dzień. Tu w modzie podnosi się "dekiel" i wchodzi do środka. Wszystkie lokacje są lekko pozmieniane pod względem wyglądu i dodano nowe elementy jak podziemia i skrytki. Szachta (szyb, kopalnia) w Dolinie Mroku to całkowicie nowa lokacja - jest kilka takich niespodzianek - ale nie będę opowiadał więcej bo pozbawię zabawy grających... Tu przykład zmian na Wysypisku: Spoiler Rozwikłałem znaczenie tzw. fioletowych kropek na mapie, na które zwrócił uwagę @Anton Gorodecki - jeżeli pomożemy dla wroga zmienia się on w przyjaciela i zmienia frakcję na stalker: Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Tak jak napisał @cichy o te kolektory chodzi i to jego odkrycie, natomiast nie wiem co z tą kopalnią na wysypisku bo u mnie jest tylko dołek i brak przejścia niżej. Na razie czyszczę stare zadania i tych od naukowców jeszcze nie brałem, podłatałem i zrobiłem upgrade sprzętu u nich. Koleś który do nich wpuszcza to łasuch, warto mieć coś słodkiego przy sobie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 9 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2017 (edytowane) @mkk7- w kwestii wykopek na Zwałce - przyjrzyj się dokładniej - winna być drabina na niższy poziom. BTW : też za pierwszym podejściem nie "odkryłem" zejścia. Edytowane 9 Czerwca 2017 przez boberm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 9 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2017 Byłem dwa razy w tym miejscu ale sprawdzę jeszcze raz bez względu na masakryczne promieniowanie , w sumie muszę jeszcze przeszukać na Wysypisku jeden schowek z zadania to będzie okazja tam zajrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 10 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2017 Ależ mnie wciągnął ten mod. Miałem tylko sprawdzić czy działa, a zagrać planowałem po wydaniu przez @kobala spolszczenia. Zanim się spostrzegłem, a już wybieram się na Magazyny Wojskowe. Kilka screenów - 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 15 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 @boberm byłem ponownie w tym miejscu i dokładnie przeszukałem to miejsce, nadal nie ma tam przejścia chyba że pojawia się w trakcie rozwijania fabuły ( ewentualnie jakiś dokładniejszy screen by coś wyjaśnił ). Teraz szukam telewizora za rozszyfrowanie PDA monolitowca i gdzieś go widziałem, no nic znajdę. Ciekawostka z zadaniem PDA wojennego, zamiast znaleźć go u bandyty na bagnach dostałem go na posterunku przy przejściu z Wysypiska do Baru za 10 apteczek naukowych i zadanie zaliczone . Ogólnie mod ciekawy ale jednak bardziej mnie wciągnął Wariant Omega 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 15 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 @mkk7 telewizor stoi koło Akima na przejściu Kordon - Wysypisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 15 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 @cichy pamiętam że nawet go miałem w inwentarzu bo myślałem że sprzedam gdzieś z zyskiem ale za bardzo ciążył i go zostawiłem ( niestety tam już go nie ma, muszę sobie przypomnieć gdzie go wyrzuciłem ). Przy dwóch modach powoli się zaczynają mieszać, w sumie więcej gram w wariant Omega 2. Masz jakiś pomysł z tą kopalnią na wysypisku ?. Trupa naukowca w zbiorniku znalazłem ale i tak muszę się wrócić po kartkę z za lustra w labie. U mnie zejście wygląda tak, ale drabiny w dół nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 15 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 W OP2 był taki myk, że trzeba było ten telewizor Akimowi podprowadzić od razu przy pierwszym spotkaniu, bo potem znikał. Czy w S2016 też znika? Kupić go można było za ciężką kasę. Ta opcja też jest w S2016? I czy jest już jakiś czit na zmniejszenie tej kasy na "zakupy specjalne". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 15 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 @mkk7, wejście do kopalni pojawi się w trakcie rozwoju fabuły. @kondotier, telewizor cały czas jest obok Akima. Można go zabrać w każdej chwili. Ogólnie, jak dla mnie, to mod rewelacja. Miałem kilka wylotów na początku, bo przeceniłem możliwości mojego kompa. Po zmniejszeniu ustawień wylotów brak. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 16 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 Telewizor był obok Akima ale go już nie ma, tak jak pisałem zabrałem go wcześniej i gdzieś się pozbyłem. Teraz może być problem bo sępy zbierają wszystko co im w łapki wpadnie, na kupca z tym towarem też na razie nie trafiłem. Będę szukał i może gdzieś się uda zdobyć bo inaczej nie popchnę zadania z PDA monolitowca. Gdyby był spawner to pewnie rozwiązałby sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 16 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 (edytowane) Niestety - bez Spawnera nie pójdzie. O ile niektóre itemy występują w lekkim nadmiarze (np jajka lub mikrochipy) - to TV jest tylko jeden. Dlatego - tak jak pisał Kondotier - Tv należy szybko "zbunkrować". Jeżeli jestes zainteresowany mogę podrzucić Ci sejwa z Bagien . Edytowane 16 Czerwca 2017 przez boberm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 16 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 (edytowane) Po całkiem miłym i sympatycznym początku miałem nadzieję ze w końcu trafi się następny rozsądnie opracowany mod , bez "Gorejącego - tfu -Zywego Serca , bez miliona półniesmiertelnych zwierząt, dla "niepoznaki " nazwanych mutkami, oraz będący w zgodzie - generalnie - z prawami fizyki (jakoś przeżyję te pola anomalii nie pozwalających czasami zrobić kroku dalej, czy tez gówienko zwane szumnie "artmodyfikatorem") . Bez tych debilnych dodatków - które -jak mniemam- są wypadkową żle rozumianej poetyki "Pikniku..." Sola byłaby równie fajną pierwszoosobową naparzanką . Ale OK - zniosę - mimo wszystko lubię fantazje Kufajmanów - tylko niech mi ktoś odpowie , po kiego grzyba wstawia się ( lub nie usuwa z tej wersji Soli ) Kościeja , Truposza czy jak mu tam? Przez tego skurkowanca nie mogę dalej popchnąć akcji w Labiryncie - czyli ukraść sejfu. Dziadyga jest nieśmiertelny , a ja nie mogę zbliżyc sie do drzwi Bunkra bo mnie kasuje raz za razem.Dla smaczku - o ile dobrze zrozumiałem podpowiedzi na stalkerportal.ru - questy z nim nie wystepują w tej wersji Soli. Edytowane 16 Czerwca 2017 przez boberm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 16 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 7 godzin temu, mkk7 napisał: Telewizor był obok Akima ale go już nie ma, tak jak pisałem zabrałem go wcześniej i gdzieś się pozbyłem. Teraz może być problem bo sępy zbierają wszystko co im w łapki wpadnie, na kupca z tym towarem też na razie nie trafiłem. Będę szukał i może gdzieś się uda zdobyć bo inaczej nie popchnę zadania z PDA monolitowca. Gdyby był spawner to pewnie rozwiązałby sprawę. Możesz skorzystać z promocji u Sidorowicza. Ma promocję na TV nówki sztuki nie śmigane 250 r jedna sztuka.sidr_supl.ltxsidr_trade.ltx Nic więcej nie zmieniałem trzeba te pliki wrzucić do katalogu gamedata\config\misc\shop_sidr Można pliki nadpisać lub zachować swoje i po zakupie telewizora przywrócić oryginalne. @boberm jak chcesz wrzuć swojego sejwa popatrzę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi