mkk7 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Mutanty na pewno gorąco się z tobą przywitają @daniu , szczególnie pijawki a te są prawie pancerne ( granaty, ewentualnie RPG i dużo amunicji ). kilku graczy już miało z nimi przyjemność się poznać. Przez przypadek nie strzelaj do bibliotekarza bo to ulubieniec górnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Pierwszy raz się wybierasz? Szczerze mówiąc nie było tam za wiele. Parę pijawek i karaluchów na krzyż. Na pewno nie ma ich tylu co w op. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 (edytowane) @daniu Pytanie, czy jesteś tam po raz pierwszy podczas "snu", czy podczas misji na znalezienie skarbu. W tym pierwszym przypadku jest nadzwyczaj lajtowo, w tym drugim - godnym przeciwnikiem będą trzy pijawy, w tym jedna z czerwonymi mackami - zdecydowanie trudniejsza. Polecam granaty lub granatnik. Potrafią czynić cuda. BTW: zaopatrz się w mapę Pieczary dla NS 2016. Jest na Forum. Edytowane 27 Czerwca 2017 przez Ranger801 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniu Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Oczywiście drugi raz ;-) Wybieram się po skarb i arta. @boberm Mapki mam zapisane. Dzięki @mkk7 Miałem nieprzyjemność spotkać D: Musiałem posłać 2 vogi na paszczę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Skorzystałem już z tej "prowadzącej mapki" do skarbu i arta. Przydatna rzecz, jak trzeba wrócić na właściwą drogę gdy nas mutanty pogonią. A jak skorzystać z tej drugiej, dla fragmentu? Kiedy ją wkleić i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Po tylu pobytach w pieczarze w OP i soli to mapka zostaje w głowie i zna się na pamięć hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 @kondotier ta druga jest tylko do wglądu poprzez pulpit . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Barman za naprawę PDA otrzymanego od Prapora chce artefaktu Łzy ognia. Kto daje receptę/sposób artmodyfikacji lub jak inaczej można zdobyć ten artefakt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Saharow daję receptę, ale za jakie zadanie to nie pamiętam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniu Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Dobra, jestem gotowy na wyprawę do Pieczary. RPG z 4 głowicami, 12 granatów, 6x VOG i tona śrutu. Pytanko. Gdzie znajdę tego najemnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 5 minut temu, Pure napisał: Saharow daję receptę Dzięki, chyba niedługo się z nim zobaczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 @gawron- dostałem ją po pierwszym wyjściu z X16, albo za kombinezon Ducha, albo za jego PDA. Nie zapomnij go zabrać. I ponawiam pytanie do doświadczonych soliankarzy. Mam wszystko co potrzeba do "uważenia" Duszy - ktoś mi podpowiedział składniki. Ale nie mam recepty. Wrzucałem składniki do Elektry, ale bez skutku. Skąd wziąć tę receptę, albo jak podziałać aby zadziałała anomalia. Może ten kto wstawił screena z błędem w tym zadaniu, już to robił i podpowie. Bo skoro ma zadanie na Duszę dla Kuzniecowa, to i oprócz mnie, inni też mogą go dostać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniu Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 (edytowane) Pieczara zdobyta, nie było trudno. Mam niestety problem... Zdobyłem skarb dla Łysego, ale jak z nim rozmawiam, to nie ma opcji dialogowej... Edit. Dobra moje niedopatrzenie. Sprzątając plecak włożyłem monety do skrzyni xD Edytowane 27 Czerwca 2017 przez daniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 @kondotierMi się wydaję, że nie można stworzyć artu nie posiadając recepty. Ale tak btw. głupio zapytam ale masz transmutator? bo z tego co wiem to ostatnie zadanie dla Kuźniecowa jest na transmutator artów, a ty masz mu przynieść duszę, czyli nie masz przyrządu do transmutacji. A wrzucanie składników na "ziemie" raczej nie da sukcesu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 @kondotier Tych recept mam od cholery, ale nie mogę sobie przypomnieć od kogo i nie chcę Cię wprowadzać w błąd. Może Akim, może Prapor? W każdym razie jak wstawiałem screen, to miałem z grubsza zrobione zadania z Kordonu, Wysypiska i Bagien, zatem ktoś stamtąd daje receptę. W dzienniku nie mam żadnego dodatkowego zapisu. @Pure Zadanie Kuźniecowa jest na przyniesienie walizki, za którą dostaje się transmutator artefaktów, ale zanim zrobisz to zadanie, możesz wyrzucać z ekwipunku składniki stojąc w pobliżu anomalii - jeśli ekran zrobi się biały, to gotowanie zaskoczyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 (edytowane) Nie próbowałem tak tworzyć artów, zresztą ja prawie wcale ich nie tworze. Wszystko znajduje sam i plecak w barze mam nafaszerowany różnymi artami. @kondotier tak jak mówiłem wcześniej.. spróbuj z zadaniem u informatora w barze na zabicie Tyrana. Mi on za PDA Tyrana dał właśnie duszę, tylko nie wiem czy art jest generowany losowo, jeśli tak to spróbuj loadować grę przed oddaniem mu PDA. Teraz byłem w barze i u gościa Gieogr czy jakoś tak (stoi obok informatora) wziąłem "handel" i miał do sprzedania duszę. Tylko też nie wiem czy sam mu ją sprzedałem. Ogólnie miał kilka artów na sprzedasz więc i tam sprawdzić nie zaszkodzi. Edytowane 27 Czerwca 2017 przez Pure Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniu Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Ponawiam pytanie. Gdzie znajdę tego najemnika? Udało się komuś zrobić zadanie z atakiem najemników na bazę Powinności? U mnie jest nie do zrobienia z powodu 'masakrycznej' ścinki. Nawet na najniższych mam z 4fps... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Robiłem te zadania @daniu, ale zabij mnie - nie pamiętam gdzie był ten najemnik. Długo wisiało mi to zadanie, a potem gdzieś go spotkałem. Graj, rób inne zadania, a z pewnością go spotkasz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 (edytowane) @daniu Ciag zadań wygląda tak: -trup nejakiego żołnierza Andrieja na Kordonie - SOS na Wysypisku ( Frajer) -10 apteczek dla Prapora skutkujące skierowaniem do ludzi barmana ( do tego potrzeba Łzy Ognia) -questy dla Freemana - pistolet , teczka - quest na Pawlika- Zdrajcę u łukasza skutkujący spotkaniem z Arą i jego PDA - podczas przejścia z DT na Jantar spotkanie z najemnikiem Szarym i jego PDA - po wypełnieniu questu zabójców Kła - dalej toczy sie akcja - rozmowa z Sacharowem skutkuje ponownym wejściem do X 10 i znalezieniem Ekspedycji Edytowane 27 Czerwca 2017 przez boberm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniu Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Dzięki @boberm Jestem na punkcie zdrajcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 (edytowane) No i @daniu żeby nie było że Sola jest mało rozbudowana- część druga tej linii questowej: - podczas rozmowy z Duchem wspominamy o ekspedycji ( pojawia sie info o możliwym pzrejściu X10-Sarkofag ) - gadamy z Freemanem który kieruje do Parowu - walimy najemników , zabieramy papiery bossowi i wracamy do Freemana - gadamy z Duchem - dostajemy questa na Złote Kotlety . BTW; a tak w ogóle to rozpiskę wszystkich linni questowych masz tu: http://stalkerportaal.ru/blog/gid_po_narodnoj_soljanke_2016_poiski_propavshej_ehkspedicii/2017-05-15-598 Wrzucasz do google translatora i ... voila - masz jasność ( no , może trochę pomroczną ze względu na algorytmy tłumaczenia) Edytowane 27 Czerwca 2017 przez boberm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Sprawa Duszy załatwiona. Można "gotować" arty bez recepty w inwentarzu. Jak ktoś życzliwy podpowie przepis. Po prostu pomyliłem ogony psów. Ale też nie było łatwo, bo pojawiająca się Dusza zapadała się w tekstury, co było widać na minimapie. Musiałem kilka razy powtórzyć, aż została na powierzchni. Kuzniecow się ucieszył i za to mi kazał spić kontrolę sztabową. Gorzały mam wystarczająco, to się załatwi szybko. Czy po skradzeniu dyplomatki z czartaku na Kordonie, będzie tam jeszcze jakaś akcja? Bo nie wiem czy warto targać na Kordon rpg, do rozwalenia BTRów. Znalazłem trupa w cysternach na Wysypisku i jego notatnik z zapisami. Który to ciąg zadań? Nie za wcześnie go wziąłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Po zabraniu aktówki z posterunku nie będzie żadnej akcji, także spokojnie bez ciężkiego sprzętu, no po za stojącymi już tam btr'ami. Co do trupa w silosie to prawidłowo idą zadania. W dokumentach zebranych przez niego jest wspomniany kod do laba, który jest rozdzielony na kilka części na fleszkach które trzeba znaleźć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Tak, będzie zadanie na rozwalenie całego posterunku. Notatnik bierz kiedy chcesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 17 minut temu, kondotier napisał: 17 minut temu, kondotier napisał: Czy po skradzeniu dyplomatki z czartaku na Kordonie, będzie tam jeszcze jakaś akcja? Bo nie wiem czy warto targać na Kordon rpg, do rozwalenia BTRów. Znalazłem trupa w cysternach na Wysypisku i jego notatnik z zapisami. Który to ciąg zadań? Nie za wcześnie go wziąłem? @kondotier - na posterunku na Kordonie pojawisz sie jeszcze kilka razy po zabraniu dokumentów dla Sidora , tak wiec likwidacja BTR-ów jak najbardziej jest wskazana Trup w zbiorniku na Wysypisku to składowa linii questów zabójców Kła , a dokładniej poszukiwania Gawra. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi