cez137 Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 (edytowane) @OldMan ale cóż mi to da że dam ci sejwa z wysypu jak ja już jestem na dziczy? Mogę ci dać sejwa z dziczy i wrócisz się na wysyp i zdejmiesz mi tą lampę i wrócisz na dzicz, wtedy to tak ? możesz przy okazji zrobić mogielniki jak Ci się będzie chciało bo na tym też poległem. heli dzicz.dds heli dzicz.sav Edytowane 24 Marca 2020 przez cez137 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 @cez137 Przecież Ci pisałem, że nie ma powrotu z Rostoka na wcześniejsze lokacje. Czego nie zrobiłeś, to przepadło. W przypadku Lampy kupa kasy, a przy pozostałych zadaniach przyjemność z gry i satysfakcja z ich zrobienia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 No i @kondotier wszystko wyjaśnił a nie pamiętałem o takich ograniczeniach. Może przy innej okazji będę mógł pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 @kondotier spoko, zapomniałem, dobra porobiłem dzicz i jantar, wróciłem na Rostok, okazało się że Abdul wrócił sam do wierzy ciśnień i cały czas tam na mnie czekał, przyszedłem do niego i poszliśmy w stronę magazynów wojsk. i zatrzymał się obok wiszącego auta, nie chce iść dalej ani gadać, poszedłem z ciekawości sam dalej i doszedłem do momentu w którym kończą się tekstury, mapę od samego początku mam taką uciętą, nie wiem czy to tylko tak u mnie czy taka wada tego moda, może to ma wpływ? a może coś trzeba zrobić? pamiętasz może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 @cez137 Podejdź do tego widocznego na przedostatnim zrzucie muru i idź wzdłuż niego. Teleport jest przesunięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 @kondotier rzeczywiście, dzięki wielkie i przy okazji mam kolejne pytanie, w MW w zadaniu z dziadkiem Makarem wybrałem scenariusz z nieznanym urządzeniem a nie z ikoną, na ten moment jestem już w Prypeci na dworcu autobusowym i mam tam coś znaleźć, dotarłem do jakiegoś sejfu w którym nie ma podpowiedzi z resztą tam nie ma nic co mnie interesuje bo widziałem na filmach, gdzie szukać jakiś wskazówek? bo na YT jak na złość hug i mnieciu mają wątek z ikoną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 @cez137 te zadania z ikoną i przyrządem, są chyba powiązane. Zobacz ten filmik, bo pamiętam, że robiłem zadanie na przyrząd, a i fragmenty ikony mi się przypominają. W każdym bądź razie przyrząd trzeba odnaleźć i na koniec go ustawić na wieży. https://www.youtube.com/watch?v=1L0mC9rukJo I też pamiętam, że miałem ze sobą coś co powodowało, że pijawki mnie nie ruszały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 @kondotier no zgoda, skoro jestem w Prypeci to raczej go ustawiłem na tej wieży, ale w dialogu z dziadkiem były dwie opcje do wyboru, jak zrobiłem przyrząd to dialogu na ikone już później nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 @cez137 Zapomniałeś w swoim pytaniu stawiać kropki i duże litery. I wyszło pytanie o magazyny wojskowe. No to dostałeś na nie odpowiedź. A co zrobić na dworcu w Prypeci masz poniżej. https://www.youtube.com/watch?v=FzZkLRiL9OQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 No!! Wymęczyłem go wreszcie, mod świetny, pomimo bugów i wylotowości na niektórych lokacjach i bardzo irytującego błędu Default IME bawiłem się przednio, oby więcej takich modów, wielkie dzięki za pomoc szczególnie @kondotier i @tom3kb, jeszcze pewnie nie raz i nie dwa będę gitarę zawracał Spoiler 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 28 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 @cez137 no to gratki za ukończenie. Jakbyś teraz na spokojnie popatrzył to byś stwierdził w ilu miejscach jakieś głupie błędy robiłeś albo nie wiedziałeś co robić. No ale jak takiego moda w końcu ogarnąłeś to i na te inne skomplikowane inaczej spojrzysz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 (edytowane) @tom3kb ano wiadomo, nie zrobiłem pewnie 1/3 zadań bo albo nie wiedziałem jak albo po prostu ich nie miałem, lepiej mi poradź w co tu teraz grać? próbowałem tego Gunslingera czy jak mu tam ale odpada ze względu na tą samą fabułę co w podstawce, grafika w stalkerach nie jest dla mnie aż tak ważna, wolę robić coś innego niż zachwycać się detalami chociaż wiem że są ludzie którzy myślą całkiem na odwrót. Edytowane 28 Marca 2020 przez cez137 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nordmaker Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Siemka. Jest gdzieś wytlumaczone jak wgrać to spolszczenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2020 @Nordmaker proste jak .... Wypakować/Wrzucić na końcu po instalacji moda do głównego folderu gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guccimucci5 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2020 a teraz inny problem bo gra działa normalnie ale jak klikam F6 to pisze gra zapisana ale w okinku z zapsami nic nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 @guccimucci5 Mod ma podwójną opcję zapisów, wybieraną w menu. Są to zapisy tylko w bezpiecznych miejscach i sygnalizowane przez moda zielonym domkiem na ekranie, oraz zapisy robione w dowolnym miejscu. Jak to masz ustawione? I moja rada. Ponieważ mod ma mały feler i potrafi zepsuć zapis, co objawia się brakiem wyświetlania zegara i klawiszy dla wywoływania opcji, a w konsekwencji konieczności cofania się w zapisach. Dlatego unikaj szybkich zapisów, a rób często zapisy z menu. Aby ich nie było w katalogu zbyt dużo, co ok. 20 zapisów te starsze przenoś do katalogu poza modem. Będziesz ewentualnie mógł z nich powtórzyć grę, jak coś przeoczysz, a to grającym często się zdarzało. Jest kilka takich momentów, mających skutki w późniejszej grze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgredzik1345 Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Witam. Jak używać lalki z Npc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 @Zgredzik1345 Jak nie znasz rosyjskiego, będziesz miał problem. Bo ona głosem informuje, że można wpłynąć na postępowanie NPCa . I wtedy jest taka opcja dialogowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek1230 Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 Witam, wie ktoś jak przejść tunelem na kordonie tym z prądami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 @marek1230 Jest to możliwe tylko w przypadku, gdy nie udaje się przejść pod mostem, wykorzystując polujących na GB jako wytrychy. Idziesz do handlarza, rozmawiasz, dostajesz namiar na specjalny kombinezon, na strażnicy. Idziesz nocą, skrycie uwalniasz tego żołnierza którego oszukałeś na samym początku moda, zabierasz kombinezon i znów bez hałasu idziesz do wioski. A już w tunelu aby przejść, trzeba iść za elektrami w głębokim przysiadzie, mocno przytulonym do ściany. No i na pasie mocne arty przeciw elektryczności. Ja szedłem tylko po prawej ścianie tunelu i się powiodło. W innych sytuacjach się przez tunel nie przejdzie. Niektórym z graczy udawało się wykorzystać jakiś błąd moda i mogli przechodzić górą przez tory, po prawej stronie między przęsłem mostu i wagonem. Ja tego szczęścia nie miałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Girion94 Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Cześć, chciałem zacząć przygodę z tym modem ale nie wiem gdzie mam wypakować spolszczone obrazki intro i outro (pliki .jpg) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 28 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 @Girion94 gamedata spolszczenia d głównego folderu gry. Obrazki nawet na pulpit, intro przeczytaj przed odpaleniem moda albo po obejrzeniu filmiku pierwszego z gry, outro jak już moda skończysz. Nie dało się spolszczyć filmików, a przynajmniej byłaby to kupa roboty To żeby gracze wiedzieli o co chodzi przetłumaczono to co było na filmach jako obrazki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Girion94 Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 Witam wszystkich po przerwie. Obecnie nie mam w co grać i pomyślałem, że zagrałbym w jakiegoś moda do stalkera. Szczerze mówiąc wybrałem losowy z tych popularnych i chciałbym zapytać czy wszystko co mi potrzebne by zacząć przygodę znajdę w pierwszym poście? Temat zawiera aż 73 strony, na prawdę nie chce mi się wszystkiego czytać czy na którejś ze stron jest jakiś update czy coś. Obeznani z modem mogliby dać jakieś rady od siebie? Ile trwa mniej więcej cała gra? Jestem przyzwyczajony do OP'ków, więc zakładam, że nie jest to długi mod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 7 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 @Pure zawsze to co jest potrzebne do grania i oficjalne jest w pierwszym poście. Czasem w temacie znajdziesz jakieś "fanowskie" poprawki i fixy ale w takim modzie jak ten to lepiej chyba na początku, a może i w ogóle lepiej za dużo czasami nie kombinować W tym dziale moda masz ABC moda na początek, spawner. W pierwszym poście przejrzyj porady i ewentualne problemy. Mod jest raczej z tych dłuższych fabularnych, wiadomo to nie OPek ale i kilkadziesiąt godzinek możesz przełazić, zależy jak grasz. Jak chcesz to wpisz sobie w temacie "ocena" i "ukończyłem" to znajdziesz wrażenia kilku osób plusy/minusy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi