Yossarian Opublikowano 19 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Koledzy, jakie są wasze typy na dzisiejszy mecz Polaków? Pomimo wrodzonego pesymizmu, obstawiam 2:1 lub 3:2 dla naszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Ja, mimo wrodzonego optymizmu, obstawiam remis, albo przegraną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Niestety obejrzałem pierwsze 15 minut i czarno to widzę.... BARDZO chciałbym się pomylić. Tak myślę, że naszym wydaje się, że to mecz o nic.. Chyba za bardzo nadmuchaliśmy ten balonik..... i nasze nadzieje. No i mamy gol ale nie dla nas :( Żeby zaoszczędzić sobie nerwów dla mnie to koniec meczu... Obejrzę sobie kolejny odcinek Narcos tak będzie zdrowiej 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czujny Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Dlatego już dawno przestałem się interesować piłką nożną (o ile w ogóle się nią interesowałem ). Nasi potrafią rozgrywać dobrze tylko spotkania towarzyskie, tam nie boją się atakować i iść pełną parą. Odkąd sięgam pamięcią obecny skład przy okazji ważnych spotkań zawsze gra asekuracyjnie, a bramki to jednak wpadają cudem. Cionek spieprzył sprawę, ale nie można mieć do niego pretensji w końcu to nie on zaakceptował durne ustawienie w jakim gra nasza drużyna. Podsumowując, zgadzam się ze zdaniem szanownego przedmówcy. CZARNO to widzę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 E tam... przecież strzeliliśmy gola w 1 połowie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 19 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Coś z pozytywów po pierwszej połowie? Hmm ... @DaarMoo Jak tak dalej pójdzie, to zostanę optymistą @OldMan Chyba jestem masochistą, bo będę oglądał dalej. Ale jeżeli nic się nie zmieni w sposobie gry, to raczej porażka pewna. Nie wiem czy chłopców trema zżarła, czy Senegal tak dobrze ustawiony, ale grają jakby pierwszy raz się na oczy widzieli. No i ten drewniany Milik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Powiem tak. Oglądałem kilka meczy innych drużyn na mundialu ale tak chaotycznej gry jak u nas jeszcze nie... I nadal nie rozumiem jednego fenomenu. Jak to jest możliwe, ze nasze "gwiazdy" które grają na zachodzie europy tam potrafią grać idealnie a jak chodzi o reprezentacje to już nie.... Mentalność??? a może kasa ???? K.... jak to jest, że w czasach tej znienawidzonej komuny potrafiliśmy dojść do srebrnego medalu bez ciepłych posadek w klubach europejskich. Żal d... ściska.... p.s. Teraz oglądam 6 odcinek 1 sezonu Narcos i tak przynajmniej wiem po co to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czujny Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 54 minuty temu, OldMan napisał: I nadal nie rozumiem jednego fenomenu. Jak to jest możliwe, ze nasze "gwiazdy" które grają na zachodzie europy tam potrafią grać idealnie a jak chodzi o reprezentacje to już nie.... Mentalność??? a może kasa ???? Chętnie podzielę się swoją opinią. Po prostu tam grają u siebie, w klubach w których grają na codzień, są dobrze zgrani, znają się, wiedzą na co mogą liczyć. Kadra reprezentacji jest po prostu niezgrana i tyle. Nie grają ze sobą często, nie potrafią współpracować ergo przegrywają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zacytuję komiks Tytus : " Patałachy ,trzecia liga" kto czytał ten wie @Czujny ale to samo można powiedzieć o Senegalu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Panowie to po co pojechali na Mundial ??? Bo wypada? Jakoś inny piłkarze z różnych drużyn którzy grają na zachodzie potrafią się odnaleźć w takim momencie... I żeby nie było... Rozumiem, że można przegrać mecz ale skoro od początku widać, że pojechali na mecz towarzyski i nadal się zgrywają to chyba nie o to chodziło... p.s. Wyłapałem jeszcze jedną różnicę. Któryś z komentatorów (już nie pamiętam o kim mówił Serbia czy ktoś inny ) stwierdził, że piłkarz pracuje bo chce się pokazać i może trafi na zachód a nasi co ??? są już na zachodzie więc o co tu grać? Może nasi gdyby grali mniej w reklamach lepiej graliby na boisku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 W europie wschodniej , od polityków po piłkarzy, każdy chce się najpierw nachapać , taka koniunktura, wiec pokakzują klasę w swoich klubach. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 19 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Nie jest źle, wygrywamy z kartelem, zmuszamy do sepuku samurajów i wychodzimy z grupy Nawet jeżeli ten scenariusz sci-fi by się ziścił pytanie brzmi - po co? Żeby być chłopcem do bicia? Godzinę temu, OldMan napisał: Oglądałem kilka meczy innych drużyn na mundialu ale tak chaotycznej gry jak u nas jeszcze nie... Zgadzam się w 200%, na dodatek w końcówce pierwszej połowy najzwyczajniej spuchli. Godzinę temu, OldMan napisał: jak to jest, że w czasach tej znienawidzonej komuny potrafiliśmy dojść do srebrnego medalu bez ciepłych posadek w klubach europejskich. Niedawno natknąłem się na jedną z wypowiedzi "Orłów Górskiego" odnośnie dzisiejszej reprezentacji - co ci chłopcy osiągnęli że tak się ich hołubi? Ówcześni reprezentanci zdobyli złoto i srebro olimpijskie oraz brąz mistrzostw świata. Wiem że w naszej narodowej mentalności jest coś takiego, że jak wygrywamy to wychwala się zwycięzców pod niebiosa, a gdy jest porażka to wiesza się ostatnie psy. Jednak ten mecz był najzwyczajniej słaby w wykonaniu naszej reprezentacji i nie jest dobrym prognostykiem na 2 pozostałe. Na razie układa się wg. starego schematu, pierwszy mecz musimy wygrać, drugi o wszystko, trzeci o honor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czujny Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 22 minuty temu, Buber napisał: @Czujny ale to samo można powiedzieć o Senegalu Nie do końca, część zawodników gra we wspólnych klubach Francji i jeszcze gdzieś, nie kojarzę. A poza tym nawet jeśli można to samo powiedzieć o Senegalu, to w ostatecznym rozrachunku okazuje się, że oni potrafią się zgrać bardziej i wykorzystać drużynę. U nas wszystko spoczywa na barkach milionera Lewandowskiego, ambasadora marki Gilette, który najzwyczajniej pod słońcem ma w dupie czy przegrają czy wygrają. Ważne, że on i jego wszystkowiedząca centusiowa żona pojadą na kolejne wakacje w egzotyczne kraje, a "janusze sportu" mogą sobie rwać włosy z głowy w trakcie meczu. Błaszczykowski też grał tak jakby pierwszy raz był na murawie. O reszcie nawet nie wspomnę. Drużyna celebrytów piłki nożnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 20 minut temu, Chlebczarow napisał: Wiem że w naszej narodowej mentalności jest coś takiego, że jak wygrywamy to wychwala się zwycięzców pod niebiosa, a gdy jest porażka to wiesza się ostatnie psy. Mi nie o to chodziło. Ale gdy od początku widzę, że nie wiem po co tam pojechali..... Nawet gdybyśmy wyszli z grupy nie będę chwalił tego stylu(a raczej jego braku) gry. 11 minut temu, Czujny napisał: ... a "janusze sportu" mogą sobie rwać włosy z głowy w trakcie meczu. Dla tego nie oglądałem dalej bo z włosami to u mnie jest problem... Nie ma czego rwać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 19 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Nie wiem czy pamiętacie, ale podobnie było w 2002 roku, drużyna Knorra. Wiem że takie czasy i jak powiedział @Anton Gorodecki nadmuchany do granic możliwości przez sponsorów i TVP balonik pękł z hukiem, ale trochę krzywdzące jest, moim zdaniem, twierdzenie że gdy nie grają dla kasy to nic z siebie nie dają. Mecz był bardzo słaby w wykonaniu całej reprezentacji. Nie wiem co się na to złożyło, błąd w ustawieniu formacji, przyjęta taktyka, forma dnia? Ale nasi najzwyczajniej zagrali dennie. Senegal przecież też nic szczególnego nie pokazał, no i mieli trochę szczęścia. 2 minuty temu, OldMan napisał: Mi nie o to chodziło. @OldMan Niczego Ci nie imputuję. To takie ogólne stwierdzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czujny Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 4 minuty temu, OldMan napisał: Dla tego nie oglądałem dalej bo z włosami to u mnie jest problem... Nie ma czego rwać... Pisząc "janusze sportu" nie miałem na myśli Ciebie... raczej takie typowego polaka nosacza, wiesz... somsiad i takie sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Panowie spokojnie Chodziło mi tylko o coś czego nie mam w nadmiarze czyli włosy p.s. Znalazłem sposób na lepsze wyniki naszej reprezentacji w następnych mistrzostwach świata. Powinni w reklamach być twarzami dwóch firm. Redbull i Always (koniecznie ze skrzydełkami) i niech ktoś nas wtedy powstrzyma 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 20 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Wielki szacun dla ajatollachów, za to, że tanio nie sprzedali swojej skóry. Gdyby nasi przegrali wczoraj, grając tak jak dzisiaj Iran, złego słowa bym na nich nie powiedział. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 20 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Mi też nie chodzi o wynik ale o ich grę i postawę. Jak jeszcze raz Nawałka wystawi Cionka na obronie to po meczu z Kolumbią :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 21 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 Chorwacja rzuca Argentynę na kolana 3:0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Bo to nie mistrzostwa świata reprezentacji państw, ale reprezentantów klubów zachodnioeuropejskich. Taka odmiana Ligi Mistrzów, tylko składy inne, wg narodowości piłkarzy. Ech, gdzie te czasy, kiedy piłka nożna była sportem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Trochę spóźnione ale... Nawet nie wiedziałem, że z Urbana taki jasnowidz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 To on jeszcze żyje ?? Ale fakt, trafił w dziesiątkę Zresztą w swoim stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 "Jugniaki - Srbija jugna" - Serbia - Schwyz 1:0 18 minuta gry! Chlebczarow: No i .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 24 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 Jak widać, nie wyciągnięto żadnych wniosków z pierwszej porażki. Dalej gramy w dreptanego. Przygotowanie kondycyjne pod psem. Zaangażowanie oscyluje w pobliżu zera. Może widzicie jakieś pozytywy, bo ja jak na razie oglądam bezładną kopaninę podwórkową w wykonaniu "orłów". Może obraz gry zmieni się w drugiej połowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi