Agrael Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Spolszczenie zostało dodane Uzupełniono wstawkę o wszelkie linki oraz instrukcję instalacji. Umieściłem również paczkę broni od @gawron na naszym serwerze. 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Chapeau bas @gawron, a już się bałem, że ten mod zostanie bez spolszczenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Bóg zapłać, dobry człowieku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prozmus84 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Coś miłego na koniec roku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Coś mnie ten mod nie lubi. Jak nie wykrywa fsgame to crashuje przy odpalaniu Chyba chwilę mi zejdzie nim zagram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 44 minuty temu, MaklerR napisał: Coś mnie ten mod nie lubi. Jak nie wykrywa fsgame to crashuje przy odpalaniu Mnie też @MaklerR nie lubił ten mod. Dopiero jak pobrałem Repacka + Paczka broni od @gawrona, to się zmieniło. Przez całą grę ZERO wylotów. Gorąco polecam grać na Repacku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gucio46 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 33 minuty temu, smox napisał: Mnie też @MaklerR nie lubił ten mod. Dopiero jak pobrałem Repacka + Paczka broni od @gawrona, to się zmieniło. Przez całą grę ZERO wylotów. Gorąco polecam grać na Repacku. Mimo ze mam z recpak zainstalowany wykrywa fsgame i kicha , może dlatego ze siedzi mi kilka modów na kompie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 20 minut temu, gucio46 napisał: Mimo ze mam z recpak zainstalowany wykrywa fsgame i kicha , może dlatego ze siedzi mi kilka modów na kompie ? Bardzo możliwe. Ja miałem początkowo sporo problemów z tym modem, jak zainstalowałem na polskiej podstawce. Odinstalowałem wszystko, wyczyściłem rejestr, zainstalowałem Repacka i śmigało aż miło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 28 minut temu, gucio46 napisał: wykrywa fsgame i kicha Co to znaczy kicha? Gra próbuje odpalić i wylot, czy tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Tez mam repack właśnie. Przy pierwszej instalacji nie wykrywało fsgame, przy drugiej crash(bez jak i z spolszczeniem) i teraz przy trzeciej znów nie wykrywa fsgame Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skryty Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 (edytowane) @MaklerR @gucio46 Też mam podobnie z repack-iem, wyświetlając błąd a ka fsgame.ltx. Być może przyczyną wylotu na pulpit przy próbie odpalenia gry jest wadliwy repack, albo coś prędzej z systemem, że mod nawet przy repacku jest wyjątkowo kapryśny i nie lubi się z nowymi systemami. Kierowałem się instrukcjami według opisu instalacji, na pierwszej stronie strony dotyczącej modyfikacji. Dodam, że odpaliłem grę na innym dysku niż, gdzie jest partycja systemowa i próbowałem uruchomić modyfikację jako administrator. Musi być gdzieś konkretna przyczyna tego problemu, by móc rozwiązać ten kłopot. Edytowane 30 Grudnia 2020 przez seb-stryl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gucio46 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Godzinę temu, gawron napisał: Co to znaczy kicha? Gra próbuje odpalić i wylot, czy tak? gra próbuje odpalić wyświetla się komunikat o błędzie fsgame i koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 USUŃCIE z nazwy pobranego Repacka rosyjskie litery i będzie ok. Przykładowo może być tak - [RePack by S.L] s.t.a.l.k.e.r. PSY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Problem z fsgame rozwiazany ale wciąż pozostaje crash przy odpaleniu. Dodam że po wgraniu spolszczenia crash znika, tylko gra wtedy już zupełnie nie reaguje, mogę klikać ikonę do woli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Kliknij w XR_3DA w katalogu - bin - w grze. Nie pamiętam, ale chyba folder gdzie zainstalował się Repack też nie powinien mieć rosyjskich liter. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Spoiler FATAL ERROR [error]Expression : assertion failed [error]Function : CEngineAPI::Initialize [error]File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\EngineAPI.cpp [error]Line : 58 [error]Description : hRender FATAL ERROR [error]Expression : hFile>0 [error]Function : FileDownload [error]File : E:\stalker\sources\trunk\xrCore\FS.cpp [error]Line : 106 [error]Description : c:\users\asus\desktop\games\psy\gamedata\shaders\r2\effects_waterryaska - ?????.s @gawron Witam , też mam problem z repack-iem przy uruchomieniu wylot z logiem ten z numerem 58 powtarza się często , z 106 był wcześniej ze dwa razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Wciąż to samo, tylko tym razem wypluł jakiś log (w końcu) z out of memory. Spoiler Expression : error handler is invoked! Function : handler_base File : E:\stalker\sources\trunk\xrCore\xrDebugNew.cpp Line : 753 Description : std: out of memory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Kiedy grałem w tego moda po rosyjsku, jedynymi problemami jakie miałem, były wyloty z powodu nazw plików pisanych grażdanką. A że były to znaki identyczne z naszymi, to dopiero wylot pokazywał które to. Ale już wtedy, nazwy plików zostały zmienione. Rozruch moda odbywał się bezproblemowo. Miałem 8 GB RAM i tyle samo wymiany, a z pamięcią też nie było kłopotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 2 godziny temu, MaklerR napisał: po wgraniu spolszczenia crash znika, tylko gra wtedy już zupełnie nie reaguje Sprawdź czy przypadkiem nie skopiowałeś pliku XR_3DA ze spolszczenia, jest przeznaczony tylko dla moda w postaci gamedaty. @kanon1022, usuń z gamedaty folder shaders i skopiuj ten ze spolszczenia (muszę poprawić instalację). @MaklerR, @seb-stryl, @gucio46, wrzućcie poniższy plik do katalogu głównego repacka obok fisgame i kliknijcie 2 razy. Napiszcie, czy zadziała. start.bat 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 @gawron Już tego próbowałem Całe szczęście sposób @smox zadziałał. Crash też naprawiłem (tak, wystarczyło usunąć shaders i dać twój folder, z pośpiechu tego nie zrobiłem). Teraz mam crash spowodowany brakiem ak_47_m1 czy coś takiego ale stawiam że to przez nie wgranie twojej paczki broni. Edit. Jak mówiłem, wystarczyło wgrać paczkę i działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Cieszę się, że udało Ci się to ogarnąć Wylot z bronią nie powinien stanowić większego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Chyba pośpieszyliśmy się ze świętowaniem, teraz pojawiło się takie coś Spoiler Expression : fatal error Function : CModelPool::Instance_Load File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrRender\ModelPool.cpp Line : 111 Description : <no expression> Arguments : Can't find model file 'weapons\ak-74u\ak74u_bad.ogf'. Aż przypominają mi się problemy z NLC, łezka się w oku kręci 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Dziwna sprawa, bo w spolszczeniu w ogóle nie ma folderu meshes, paczka z bronią nie zmienia tego modelu, a Tobie brakuje pliku, który powinien być w modyfikacji, u mnie jest. Sprawdziłem to kopiując nazwę pliku z Twojego loga. Chyba jakieś czary A tak na poważnie, nie mam pojęcia dlaczego brakuje Ci pliku, który powinien się pojawić po zainstalowaniu repacka. Głupi jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 31 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2020 Raczej mój komputer który pluje na te pliki i nie chce ich przyjąć No nic, przeinstalowałem 5 razy to i 6 nie zaszkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gucio46 Opublikowano 31 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2020 Jak wybrać dysk do instalacji bo instaluje mi sie na c a nie widzę za bardzo innej opcji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi