bloodrise Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 Oj tam. W sumie spędziłem 4 h i całkiem nieźle się bawiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bloodrise Opublikowano 24 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2019 (edytowane) Chernobylite zostało docenione przez graczy na pierwszych platformach, więc teraz deweloperzy mogą szykować się na drugi etap prac. Gra w kolejnych miesiącach zostanie znacząco rozbudowana i dzisiaj poznaliśmy plan działania Idzie przeczytać z poratlu PPE. Dodatkowo opublikowano screen z elementami które mają zostać wdrożone w przyszłości. https://img.ppe.pl/upload/editor/images/wojtek/Grafiki 2019.5/38/Chernobylite plany rozwoju.jpg Wynika z niego, że do końca roku dostaniemy nową broń, polepszoną optymalizację, kolejną lokację (Czerwony Las !!!), możliwość swobodnej gry? oraz nowe przedmioty do stworzenia. Edytowane 24 Października 2019 przez bloodrise Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2019 1 minutę temu, bloodrise napisał: Czerwony Las !!! Co brzmi co najmniej absurdalnie biorąc pod uwagę, że od lat nie istnieje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bloodrise Opublikowano 24 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2019 Teraz, Sierioża napisał: Co brzmi co najmniej absurdalnie biorąc pod uwagę, że od lat nie istnieje... Niby tak... Ale byłym pozytywnie zaskoczony, gdyby zrobili go na podstawie Stalkera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2019 Nie no, raczej zamysł jest taki, żeby wszystko maksymalnie oddawało rzeczywistość. Zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2019 Road map dla giery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Post mortem w kwestii gier on-line: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArNie Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Bo to Biedezda, oni to generalnie mają gdzieś swoich konsumentów od dłuższego czasu. Studio typu The Farm w życiu by sobie nie mogło pozwolić na takie zagrywki, bo od razu byłaby klęska z której oni by nie byli się w stanie podnieść. Zresztą, "gigantom" też już się zaczyna obrywać, najlepszym przykładem może być Ubisoft, którego stawki poleciały na łeb na szyję w tym roku, EA które obrywa za "mechanizmy-niespodzianki", czy Blizzard, który obrywa za ciągłe lizanie dupy Chinom w kwestii Hong-Kongu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Ja nie do końca rozumiem czemu @vidkunsen wstawił ten obrazek akurat tutaj. Przecież Chernobylite z Falloutem nie ma absolutnie nic wspólnego, a już tym bardziej nie jest grą w żaden sposób online; wręcz przeciwnie, to modelowy przykład produkcji singlowej... Dla mnie "gra online" to taka, w której gramy z innymi ludźmi; jasne, że teraz coraz więcej tytułów wymusza połączenie z internetem, ale w takim Steamie przecież nic nie stoi na przeszkodzie, by "odłączyć się od Matrixa" i przejść w tryb offline. O tym, że Chernobylite można dostać też na GOG-u i mieć to wszystko w nosie nawet nie mówię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 To modelowy przykład "zaufania" do twórców gier, (w tym też on-line i steam) gdzie mamy przykład traktowania graczy. Zaufanie wchodzi po schodach, jego brak zjeżdża windą. 99,99 i dalej nie ma końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bloodrise Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Nie wsadzaj wszystkich do jednego garnka. Polskie studia mają bardzo dobrą opinie na świecie (m.in. Techland, CD Projekt Red) . Widziałem jedną recenzję tej gry na youtubie w której koleś dodał, że bez problemu odzyskał pieniądze za tą grę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 @Sierioża jak to nie ma nic wspólnego z Falloutem...są rady - są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 @Buber No fakt. I jedno i drugie jest grą... To już dwa punkty wspólne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 37 minut temu, Sierioża napisał: Ja nie do końca rozumiem czemu @vidkunsen wstawił ten obrazek akurat tutaj. Kto zrozumie vidkunsena 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Jeśli gra kosztuje i jest z bublami za które płacę mimo obiecanej pełnej gry bez bubli to jakoś tak odechciewa mi się tej gry i im podobnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArNie Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Ale kto komu kiedy obiecywał grę bez bugów? Nikt, bo wszyscy wiedzą, że jest to technicznie niemożliwe. No chyba, że studio zamierza siedzieć nad daną produkcją 20 lat żeby mieć sto procent pewności, że żadnych błędów nie będzie. Też idąc tym tokiem myślenia: 6 minut temu, vidkunsen napisał: [...] jest z bublami [...] jakoś tak odechciewa mi się tej gry i im podobnych. Bez urazy, ale w takim razie jak to jest, że siedzisz na forum poświęconym Stalkerowi, który to jest grą przeokropnie zabugowaną? Przecież powinno ci się odechcieć w niego grać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Za Stalkera nie płacę co chwilę 99,99 złotych oraz nie płacę za "małe i niezbyt częste poprawki - drobne płatności" i nie jestem uzależniony od kaprysów firmy która stworzyła grę on-line i wybryków ich serwera, likwidacji konta za damski ... czyli bez podania przyczyny bo...bo tak chciał/a ktoś z firmy jak w/w przypadek z falloutem 76. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArNie Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 (edytowane) Ta, tyle że FO 76 to jest odosobniony przypadek - bo nie znam żadnego innego dewelopera/wydawcy, który by żądał pieniędzy za poprawki. Tak samo serwery, to, że Biedezda nie potrafi ogarnąć swoich serwerów nie oznacza, że w każdej grze online jest to samo. Jedyny niedawny przypadek jaki mógłby mi się rzucić w oczy to BF V, w którego przypadku były rzeczywiście pewne narzekania na działanie serwerów. Tak samo, nawet EA nie banowało graczy za znalezienie bugów w grze, czy w sumie żaden inny deweloper tego nie robi - tylko Biedezda. Na koniec, nie pamiętam kiedy ostatnio ktoś się darł o 100$ rocznej subskrypcji za prywatne serwery z opcją modowania i wszelakimi poprawkami. Po raz kolejny - tylko Biedezda. Edytowane 15 Listopada 2019 przez Arni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 6 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2020 (Skądinąd znajoma) Prypeć w Czarnobylicie: Spoiler 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolin12 Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 Grał ktoś Panowie? Czy gra warta uwagi dla fanów STALKERA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darrien Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 17 minut temu, Wolin12 napisał: Grał ktoś Panowie? Czy gra warta uwagi dla fanów STALKERA? Grałem i mam mieszane odczucia.... Pod względem fabuły? Powiedzmy, że było obiecująco dopóki, nie okazało się, kim jest Czarny Stalker, wtedy stwierdziłem, że historia jest na poziomie marvelowskim. Map jest kilka, podobno teraz doszło miasto-widmo, ale nie chce mi się pobierać całej gry, żeby pobiegać po tych miejscach jakkolwiek one wielkie by nie były. Z systemu pułapek tylko raz fabularnie korzystałem. Postaci jakoś szczególnie nie maksowałem, bo i po co? Ogólnie jeśli nie wymagasz mocnej fabuły na poziomie Stalkera, czy jakiegoś cRPG bądź książek z serii S.T.A.L.K.E.R to możesz kupić, bo warto chociaż parę razy pooglądać lokację Zony, nawet jeśli "mogą" się czymś różnić... PS: Ostrzegam, że fabuła polega na bieganiu po tych samych mapach zazwyczaj w poszukiwaniu jednej rzeczy, więc dobrze jest dawkować sobie gierkę. Aha i jeśli Ci się nie spodoba fakt, że zazwyczaj na tych samych mapach musisz zapieprzać z punku A, który jest na górze, do punktu B, który jest na dole, to możesz sobie odpuścić zakup, a najlepiej sprawdź demo, bo bodajże TheFarm51 je udostępniło. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 13 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2022 Jak dla mnie gra jest warta uwagi, chociaż trudno ją ukończyć "po swojemu". Wybory i podjęte decyzje mają duży wpływ na końcową fazę gry. Jeżeli będziemy postępować zgodnie z założeniami twórców to grę ukończymy, jeżeli po swojemu to będziemy musieli modyfikować wspomnienia do momentu uzyskania wsparcia większości pozyskanych sojuszników. Ich zdolności potrzebne są do przejścia elektrowni w końcowej fazie. U mnie z dwoma pozostałymi kompanami było to niemożliwe. Sama rozgrywka jest w porządku, lokacje zrobione są dobrze i miejscami czujemy się jak w Stalkerze . W przeciwieństwie do Stalkera, posiadamy własną bazę i to z niej wybieramy się na wypady do zony. Możemy, a nawet powinniśmy ją rozbudowywać i ulepszać, od tego będzie zależało nasze wyposażenie i jego jakość oraz komfort i samopoczucie zwerbowanych współtowarzyszy (dość istotny element rozgrywki). PS: Klasyczny Stalker i ten w modach to również bieganie z punktu A do punktu B i czasami na dużo większych dystansach. Niewiele modów może się pochwalić ograniczoną ilością zadań typu, przynieś, wynieś, pozamiataj. Największy mankamentem tej gry dla mnie, jest zbyt dokładne trzymanie się założeń twórców co do możliwości ukończenia tej gry. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 22 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października Nie wiem czy to ważne czy nie ale zapowiedzieli część drugą tej gierki. Mają nawet wsparcie Napromieniowanych.pl. Ale już im wytknęli, że Prypeć miała być odwzorowana 1 do 1 a nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 22 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 54 minuty temu, Ignachinio napisał(a): Ale już im wytknęli, że Prypeć miała być odwzorowana 1 do 1 a nie jest. Nie no takich rzecz to nigdy nie ma Dorzucę ostatni trailer. Takie latnie z jakimś gigantycznymi młotkami to takie trochę dziwne dla mnie w grze o takiej tematyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi