smox Opublikowano 24 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Minął rok jak napisałem ten temat. Moja zachcianka postrzelania sobie z łuku zamieniła się w pasję. To świetna zabawa, a zarazem sposób na rozruszanie starych kości i złapanie świeżego powietrza. Smox w akcji 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Dobrze że nie trzeba jeszcze pozwolenia :). Z tego co wiem pozwolenie na kusze jest trudniejsze do zdobycia od pozwolenia na broń. W moim klubie strzeleckim znajomy dość długo się o nie starał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Szlifuj formę @smox kto wie czy niedługo nie będziesz musiał polować na kury sąsiadów jak akopalipsa nadejdzie (a jeść coś trzeba ), a z lukiem łatwiej niż z dzidą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 27 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 W dniu 24.03.2020 o 20:00, tom3kb napisał: Szlifuj formę @smox Szlifuję @tom3kb, szlifuję Jak tylko jest odpowiednia pogoda (nie pada deszcz i za bardzo nie wieje), to wychodzę po pracy na podwórko, ustawiam tarczę i strzelam. Postępy są widoczne. Chcąc przedstawić to tak obrazowo, to początkowo trudno mi było trafić w cel wielkości arbuza z 18m. Teraz trafiam raz za razem w cel wielkości jabłka z 30m Kolejnym moim celem jest trafianie w jabłko z 50m, a potem z 70m. Strzelam z koreańskiego łuku Man Kung CB 75 kupionego na OLX z niezłym osprzętem za naprawdę okazyjną cenę. Chcąc kupić to nowe w sklepie, musiał bym wydać około 1800 - 2000 zł. Wydaje się to sporo, ale to pikuś przy cenach markowych łuków np. firmy Hoyt - https://www.centrum-lucznicze.pl/hoyt a to jest "goły" łuk. Z odpowiednim osprzętem (podstawka pod strzałę, celownik, spust, stabilizatory, strzały) cena może być nawet dwukrotnie większa. Są też ludzie strzelający (tak jak ja) z tanich łuków. Moim bohaterem jest gość strzelający z Cobry w rękawiczkach roboczych i całkiem dobrze mu to wychodzi. Taki łuk można kupić nowy za mniej niż 300 zł. https://www.youtube.com/watch?v=XMDcVSWeA2o 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 20 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 Moja pasja strzelecka się rozwija. Arsenał wzbogacił się o wiatrówkę PCP Artemis PR900W. Kiedyś strzelałem z prostej łamanej wiatrówki, ale ta PCP (na sprężone powietrze), to całkiem inne strzelanie. Proszę zwrócić uwagę na taktyczne gumofilce 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 20 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 @smox Nie afiszuj się, bo Cię nie bacząc na wiek, jeszcze do WOT powołają . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 20 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 Do WOT mówisz @kondotier? Kto wie? Gdyby sformowali jakieś oddziały łucznicze (co w naszej kochanej Polsce nie jest wykluczone), to na instruktora mogę się zaciągnąć Niestety, gdyby sformowali jakieś oddziały z wiatrówkami, to nie pomogę, dopiero zaczynam i niewiele potrafię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 20 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 (edytowane) Spokojnie Smox, w Hiszpanii mają od dawna elitarne oddziały kusznicze, łukami tam też nie gardzą. Wiatrówka jest cicha i nie rzuca się w oczy. Edytowane 21 Września 2020 przez vidkunsen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gatzek Opublikowano 20 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 Jarek, a tak już potrafisz strzelać? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 20 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 Teraz, Gatzek napisał: Jarek, a tak już potrafisz strzelać? Nie wiem czy potrafię, bo nigdy nie próbowałem Chociaż moje taktyczne gumofilce mogą stanowić pewien problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 31 Maja Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja No i minęło 5 lat od założenia tego tematu, a ja ciągle strzelam z łuku. Budżetowy łuk z budżetowym osprzętem, jednak daje radę. Tam gdzie pokazuje strzałka jest cel do którego aktualnie strzelam. 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 31 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja Dobrze jest znaleźć cel w życiu... A tak na poważnie to winszuję ciekawego hobby i życzę samych celnych strzałów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 31 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja @smox no to musisz celenie strzelać bo kto by znalazł te strzały w tych trawskach. ☺️ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 31 Maja Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja Strzał już nie gubię Jednak jest inny problem. Otóż czasem zdarza się tzw. "Robin Hood" czyli strzała trafia w strzałę i niestety jedna ulega zniszczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 31 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja Ja z kolesiami zacząłem trenować rzyty siekierą, saperką i nożami do tarczy, może sie przydać jakby logistyka szwankowała i zaś "gdzieś sie zapodziała" amunicja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 31 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 25 minut temu, vidkunsen napisał(a): Ja z kolesiami zacząłem trenować rzyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 31 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja Errata - jest rzyty ma być rzuty. p.s. lepiej rzyty niż żuty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi