kondotier Opublikowano 26 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 @bacenty To spróbuj jeszcze plik fsgame. ltx skopiować do bin. Weź też, porównaj ścieżki w skrócie pulpitowym moda, ze ścieżkami w skrócie gry CCZ. Powinny być identyczne w znakach na początku i końcu ścieżki ( czudzysłowy ), a niższa pokazywać ten sam katalog końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bacenty Opublikowano 26 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 @tom3kb nie mogłem usunąć pliku "user.ltx", z braku przedmiotowego pliku. Ten plik zostaje utworzony podczas pierwszego uruchomienia... @kondotier nie bardzo mam co porównać. Ścieżki w skrótach moda i gry są różne, bo te znajdują się w różnych folderach. Przykladowo, mój CCz (akurat z modem "Stalker_fm") jest w folderze: E:\stalker\THQ\S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl. Element docelowy: "E:\stalker\THQ\S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl\bin\XR_3DA.exe" i Rozpocznij w: "E:\stalker\THQ\S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl\bin" Za to mod Gra Dusz Nowy Początek (repack) znajduje się w folderze: E:\stalker\Gra Dusz Nowy Początek Element docelowy: "E:\stalker\Gra Dusz Nowy Początek\bin\XR_3DA.exe" i Rozpocznij w: "E:\stalker\Gra Dusz Nowy Początek\bin" Moda zostawiam w postaci "as is", żeby nie ściągać za każdym razem. Jeśli komuś coś się przypomni - nie krępujcie się pisać - wypróbuję każdą opcję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 26 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 @bacenty czy próbowałeś ustawić Rozpocznij w: "E:\stalker\Gra Dusz Nowy Początek"? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bacenty Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 @Anton Gorodecki tak, próbowałem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 27 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 @bacenty jeszcze ostatni strzał, rzadki przypadek ale czasem nie pozwala uruchomić gier, polska litera w nazwie folderu, tu masz "Początek", spróbuj zainstalować w folderze bez polskich znaków specjalnych, żadnych ą, ę ,ł itp może nawet bez spacji. Np coś w stylu e:\stalker\GraDuszNowyPoczatek sobie zrób. Można by spróbować też po prostu zmienić to "ą" w twojej nazwie i potem we właściwościach uruchamiania te wszystkie ścieżki Element docelowy i Rozpocznij w... odpowiednio zmienić ale nie wiem czy to wystarczy. Czy lepiej całość zainstalować spróbować od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 @bacenty Błąd jest chyba w tym: Rozpocznij w: "E:\stalker\Gra Dusz Nowy Początek\bin" Mod próbuje znaleźć fsgame.ltx w katalogu bin. Usuń ostatni ukośnik i bin ( \bin ) zostawiając cudzysłów aby wyglądało to tak: Element docelowy: Rozpocznij w: "E:\stalker\Gra Dusz Nowy Początek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gatzek Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 @bacenty uruchamiaj plik exe jako administrator. U mnie to najczęściej rozwiązywało większość problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bacenty Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zacznę od doopy strony: - @Gatzek dzięki, ale nie w tym przypadku, - @kondotier dzięki, ale działa z bin i bez bin. Zresztą, gra ma szukać w \bin pliku .exe, a nie fsgame.ltx - na mój głupi rozum, I - last, but not least: - @tom3kb dzięki do kwadratu albo i do sześcianu - to jest to! A wiesz, co w tym najzabawniejsze? Gra sama stworzyła ten folder, to znaczy, nic nie musiała tworzyć, bo tak już było po rozpakowaniu archiwum .7z... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 27 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 @bacenty no to wreszcie się udało Jakbyś nie wrzucił ścieżki to pewnie byśmy kombinowali i kombinowali, a tak to pamiętam tu takie dziwne przypadki to mi się w oczy rzuciło. Ja do wszystkiego z przyzwyczajenia zawsze robię foldery bez polskich znaków. Foldery do których wypakowuję też sobie nazywam po swojemu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 3 godziny temu, tom3kb napisał: Jakbyś nie wrzucił ścieżki to pewnie byśmy kombinowali i kombinowali U mnie w nazwie jest "ą" i gra normalnie odpala, więc opcję ze zmianą liter od razu odrzuciłem (nigdy nie spotkałem się z takim przypadkiem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 27 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 9 godzin temu, Anton Gorodecki napisał: U mnie w nazwie jest "ą" i gra normalnie odpala. Dlatego pisałem, że to rzadki przypadek, u Ciebie chodzi i pewnie u wielu innych też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 Mnie się wydaje, że @bacenty na początku nie wszystko wgrał. Pisze że jakiś katalog miał już gotowy w paczce z modem i nie musiał go robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 28 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 @kondotierNie, tu chodziło, że jak wypakowujesz to ci od razu robi folder o nazwie jak archiwum. Jak archiwum ma nazwę np NazwaModa.7zip to wypakuje całość do folderu NazwaModa. I taka jest nazwa folderu Repacka, a w niej gamedata, bin i cała reszta. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bacenty Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 (edytowane) @kondotier jest dokładnie tak, jak napisał @tom3kb. Po rozpakowaniu repacka z .7z, od razu był w takim folderze. Edytka: Przepraszam, gram na dwóch modach symultanicznie i z rozpędu wstawiłem info nie do tego tematu, co trzeba... Już przeniosłem do "F.M." Edytowane 29 Grudnia 2020 przez bacenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 29 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 No na rosyjskich forach też widziałem 2 czy 3 różne wyloty w tej Line:342 np jeden z psy_dog, drugi z karabinem l96a1 ale na żaden nie było pomocy tylko pytanie czy gra się z tym patchem 1.1. Ale nie jestem pewien czy on dużo może pomóc jak sam autor napisał tylko, że patch dla tych z problemami przy przechodzeniu na lokację. A takie wyloty z "krzaczkami" to chyba były jak w modzie były jakieś pliki opisane grażdanką ale weź to teraz zlokalizuj i podmień nazwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Witam, mam prośbę, nie umiem zwiększyć skoku oraz podnieść udźwigu, proszę o pomoc tych co umieją to zrobić. Gdy mod ma standardowe pliki to potrafię, ten mod ich nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 @bolo udźwig 2000 kg i delikatnie zwiększona wysokość skoku => gamedata.7z 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Pięknie dziękuję, działa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bacenty Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 Co się Wam nie podoba w tym filmiku? Znaczy, poza jakością, bo nagrywany był kalkulatorem z ręki... Przejście na Bar "💯 radów"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 Koledzy mam dylemat, po zadaniach na Agropromie mam się spotkać z Woroninem ale nie ma opcji dialogowej, trzeba coś jeszcze zrobić czy czekać?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 @bacenty na problem z przejściem między lokacjami pomaga łatka 1.1.1 do pobrania stąd https://drive.google.com/file/d/1J7_X-kKQz80UNw6MbaYL6vXkYVwtwJWv/view 1 godzinę temu, bolo napisał: po zadaniach na Agropromie mam się spotkać z Woroninem Jeśli ukończyłeś wszystkie zadania dla "Ostatniego Dnia", rozmawiałeś z Woroninem na dachu INB, rozmawiałeś i zabiłeś łącznika na Wysypisku, to następnie trzeba biec do baru i zestrzelić/odstraszyć helikopter. @bolo jakie dokładnie zadanie masz aktualnie wykonać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 Te zadania wszystkie wykonałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 @bolo wrzuć proszę zapis z problematycznym zadaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 Przepraszam za zamieszanie, pokiełbasiłem kolejność, wcześniej przyszedłem do Baru uzupełniłem ekwipunek i powrót na Agroprom , nie rozmawiałem z Woroninem. Po powrocie już nie było opcji dialogowej tak jak by było już po ataku, wróciłem z zapisami i jest obrona Baru, zobaczę jak to się rozwinie i ewentualnie poproszę o pomoc, dziękuję za grzeczność. Gram dalej, okazuje się, że trzeba wykonywać zadania po kolei a nie kombinować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 2 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 Na ilu lokacjach toczy się akcja tego moda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi