Mayer99 Opublikowano 1 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2023 (edytowane) Wiem. Problem może leżeć w tym, że znalazłem ciało Wasiliewa idąc robić pomiary na bagnach. Po ich zakończeniu wróciłem do Sacharova, sprzedając pare części mutantów i odbyłem małą rozmowę nt Bagien i wahadeł. Po skończeniu wszystkich badań nie mam gadki o Wasiliewie już….🤷🏼🥹 Boję się, że będę musiał powtórzyć ten Yantar??? Bo namęczyłem się strasznie Edytowane 1 Września 2023 przez Mayer99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 1 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2023 Czy można jakoś przez plik .ltx albo console zmienić poziom trudności ze stalker na novice?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 3 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2023 Bardzo proszę nie zostawiajcie mnie samego z tym NLC…🫣🫣🥴🥹 Sprawa z Jantarem się wyjaśniła: najpierw koniecznie trzeba poczekać, aż Sacharow obrobi pomiary z 3 punktów, a dopiero potem pójść szukać resztek po Wasiliewie - inaczej skrypt wariuje i nie ma dialogu o Bagnach…Wziąłem od Kruglova misję na pomiary na Bagnach, ale nie mogę wejść w interakcje „F” z urządzeniami. Czy jest jakaś konkretna kolejność tych pomiarów? Zauważyłem, że nie mam tych urządzeń na minimapie w PDA a misje brałem. Na dodatek ta „nieśmiertelna” pijawka w Dziczy. Ok 50 strzałów ze śrutu, granatnik podlufowy - nie mogę jej ukatrupić a klika pijawek już zanihilowałem. Pisaliście o kartaczach, ale nie pasują ani do mojego Spasa ani do obrzyna MP-133… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 3 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2023 @Mayer99 a pijawka widzialna czy w trybie maskowania jak Predator? Bo w niektórych modach to te "przezroczyste" to chyba nie otrzymywały obrażeń? Nie wiem czy to może o to chodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 3 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2023 Hmmmm… może i o to chodzi; ona była cały czas przeźroczysta jak waliłem do niej z podwyższenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 4 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2023 To znowu ja…pewnie tęskniliście…😉 Kto naprawia zepsuty miotacz ognia znaleziony w Dziczy? Nikt w Barze nie chce ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 4 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2023 @Mayer99 Śruba na Magazynach Wojskowych może naprawić zepsuty miotacz ognia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 4 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2023 Dzięki za pomoc. No właśnie i tu mam problem bo oddałem fiszkę Kruglovovi a nie dał mi drogi na Magazyny. Mam już przejście na Czerwony Las, Mglistą Gęstwinę a na NW ni huku. Jest inny sposób uzyskania tego przejścia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 4 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2023 @Mayer99 Można kupić u Zęba lub wykonać zadanie w X-16 (przynieść dokumenty z X-16). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 4 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2023 A od którego momentu można kupić od Zęba ?- poradnik czytam uważnie. Do zejścia do x16 sporo mi brakuje jeszcze… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 4 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2023 1 godzinę temu, Mayer99 napisał(a): A od którego momentu można kupić od Zęba ? Od początku, tylko aby pojawił się dialog, najpierw trzeba zapytać Barmana o drogę na północ. No i trzeba mieć to, czego zażąda Ząb. Spoiler 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 5 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2023 (edytowane) Tyle, że Barman nie ma u mnie takiej linii dialogowej z zapytaniem o drogę na północ…🫣🥹 Cofnąłem się do save z 1 wizyty w Barze i musiałem pominąć ten dialog - czyli jestem w lupie?? Edytowane 5 Września 2023 przez Mayer99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 5 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2023 Niech mi ktoś powie proszę jeszcze czy szmaragdowe artefakty ugotowane w Mrocznej Gęstwinie mogą być stworzone z byle jakiej meduzy, skrętaka i kamiennej krwi? Czy kuszą mieć koniecznie właściwości jak wspominał Ząbek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 12 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2023 Czy ktoś pamięta może gdzie rezyduje waszmość Tolik w zadaniu od Wilka „znajdź radiostację”? Zawsze siedział w wiosce kotów w Kordonie i się nagle zawieruszył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 12 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2023 U mnie Tolik cały czas jest w wiosce, z tym że nie może usiedzieć w miejscu, tylko cały czas łazi. Przez chwilę myślałem, że go nie ma. Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 13 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 Sprawdziłem całą wioskę metr po metrze raz jeszcze i nie ma leszczyka tam!! Czy można znaleźć tę radiostacje bez niego? Pamiętasz może gdzie dokładnie była na Wysypisku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 13 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 Z tego co pamiętam, idąc do Agropromu od lokomotywy na prawo, przy rurach koło koparki. Po południu postaram się znaleźć zapis i sprawdzić dokładnie. PS - Posłuchaj, Tolik może śmigać po całej Zonie, jeśli nie ma go na Kordonie, to najlepiej poprosić Docenta w Barze o zlokalizowanie włóczykija. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 13 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 (edytowane) Cenne info wielkie dzięki !!! EDIT: Sprawdziłem u Docenta; jest Tolik Wędrowiec, Tolik Złoczyńca a 'just" Tolika nie ma - czyli obstawiam, że Zed zszedł :/. Przeszukałem cały parów dookoła hangaru na Wysypisku i radiostacji nie uświadczyłem. W spawnerze radiostacja nie występuje - czyli NLC znowu ze mnie zakpiło. Gorzej, że Wilk ma sporo misji potem... Edytowane 13 Września 2023 przez Mayer99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 13 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 3 godziny temu, Mayer99 napisał(a): Tolika nie ma - czyli obstawiam, że Zed zszedł Pewnie tak się stało, szkoda, że Butch'a nie było w pobliżu... Rób swoje, radiostację spróbujemy później ogarnąć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 13 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 Ruszyłem z kopyta nieco: mam Sig’a 550 z Eclanem i granatnikiem, shotgun mp153 - do którego mimo braku w opisie pasują kartacze! Jak ktoś ma spawner z możliwością spawnu tej nieszczęsnej radiostacji ( w moim gameplayu Tolik zszedł) to bardzo proszę o pomoc. Thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 13 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 @Mayer99 Podziwiam Twój zapał Ja wymiękłem przy NLC i zaszedłem tylko na Dzicz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 14 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2023 9 godzin temu, Mayer99 napisał(a): nieszczęsnej radiostacji Radiostację ogarniemy, tylko będzie potrzebny Twój zapis, tylko taki, z którego będziesz mógł kontynuować grę. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 14 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2023 Agrael - w mojej opinii to najlepszy Stalker w jakiego grałem. Świetne questy poboczne, planowanie misji, system artefaktów, gra wymaga myślenia o każdym aspekcie. Są upierdliwosci, ale da się przywyknąć, jak w domu…🥴😉 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 15 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 (edytowane) Zaraz dostanę apopleksji - Wioska Pijawek...Wybiłem całe to stadko, znalazłem walizkę, ale trupa z PDA pomimo usilnych starań nie namierzyłem...🥲. Przeczesałem wszystko! Czy trzeba wypić te 5 Kozaqów z Kucharzem, żeby to ciało się pojawiło? Jest to moja chyba 3-4 wizyta na MW, ale do tej pory wioskę omijałem szerokim łukiem...Może ktoś spróbuje, załączam save'a... 06 08.57-magazyny wojskowe.dds 06 08.57-magazyny wojskowe.sav Edit: Walizka jest w piwnicy w środku wioski w domu z silną radiacją. Lata jeszcze 1 poltergeist 🥴 Edytowane 15 Września 2023 przez Mayer99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 15 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 @Mayer99 Nie trzeba pić 5 kozaqów z Kucharzem. Znalazłem filmik z kurierem, ale on był w domu: https://youtu.be/_HOP7J8QDbE?t=11967 Ewentualnie jeszcze zobacz screeny, gdzie indziej może się pojawić: https://imgur.com/a/Id0bDJ1 (źródło) Komuś np. leżał podłodze w rozwalonym domu albo w piwnicy lub na strychu. Jeszcze taką informację znalazłem: Cytat Jeśli weźmie się zadanie na kuriera i po wejściu na Magazyny Wojskowe, od razu się nie znajdzie lub zapomni się i opuści się lokację, to po drugim wejściu na Magazyny, trup przepada, a walizka zostaje. [...] źródło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi