Mayer99 Opublikowano 16 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2023 @Wojownik - to nie jest dobra wiadomość....cóż...nie wiem kto przy 1 wizycie na MW pcha się do wioski. Załączam savy do magicznego pojawienia się radiostacji w ekwipunku (ładnie proszę)... Czy warto jest naprawić automat Streloka? - Będzie kładł uzbrojone zombi na ca 2-3 strzały, w odróżnieniu od AK 74 czy Sig 550, które kosztuje to z pół magazynka albo więcej??? 06 19.24-bar.dds 06 19.24-bar.sav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 16 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2023 Mayer99 - zombie jak w grach/filmach najlepiej celuj w baniak! Do zombie zalecam garłacze - gładkolufowe. p.s. w kazdym modzie jest schemat, schemat pojawiania się (spałnów) zombie i innych mutantów oraz wrogów, zlap schemat a połowe sulcesu masz za sobą!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 16 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2023 2 godziny temu, Mayer99 napisał(a): Czy warto jest naprawić automat Streloka? Ten automat w to w sumie nic specjalnego, taki eksponat na średnio dostępną amunicję. Dlatego za trzeciopoziomowy artefakt puściłem go Śmieciarzowi w Sanatorium, a Ty zrobisz, jak zechcesz. Jadnak, aby pohandlować ze Śmieciarzem, najpierw trzeba zapytać o handel starocią stalkera w depo na Wysypisku. Śmieciarz w ogóle ma niezłą ofertę, jeśli chodzi o handel złomem, tylko trochę do niego daleko i nie zawsze po drodze... Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 16 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2023 Ja wziąłem od niego tylko armour turysty i pare razy po drodze jakieś lekarstwa za jakieś słabe bronie. On ma w ofercie coś jeszcze w ogóle? Ja akurat ammo do Strelok’s galil ACE mam sporo z jakichś schowków. Ale póki co mam Sig’a i podoba mnie się on Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 16 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2023 Mam pytanie: Jakiej klasy są artefakty symbiont i pancerz? I jeszcze jakimi cechują się właściwościami…? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 16 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2023 2 godziny temu, Mayer99 napisał(a): Jakiej klasy są artefakty symbiont i pancerz? I jeszcze jakimi cechują się właściwościami…? Nie przypominam sobie, aby był podział na klasy jak w przypadku zwykłych artefaktów. Artmodyfikaty dzielą się na modyfikaty, mezomodyfikaty, hipermodyfikaty i absoluty. Te pierwsze mogą mieć bardzo negatywne właściwości (ale nie muszą), a te ostatnie wyłącznie pozytywne. Chyba tak to wygląda jeśli chodzi o podział. W mojej grze wspomniane artefakty miały takie właściwości: Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 18 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2023 (edytowane) Może mi ktoś podpowiedzieć gdzie rezyduje ekipa Sułtana od specjalnych zamówień broni? Sułtan powiedział,że w Zapomnianej Wsi - którą zwiedziłem absolutnie całą i żadnych handlarzy nie spotkałem...Może podobnie jak w przypadku misji od barmana na zdobywanie części mutantów wdarł się jakiś błąd w skrypcie/tłumaczeniu? Edit: mam neutralną reputację i 1 ze Stalkerow do mnie strzela…wydaje mi się, że to człowiek Sułtana, bo jest nieśmiertelny…Co teraz mam zrobić…??? Edytowane 18 Września 2023 przez Mayer99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 18 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2023 @Mayer99 Chyba ten NPC odpowiada za specjalne zamówienia broni: https://nlc.fandom.com/ru/wiki/Калёный i fakt, jest we Wsi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 18 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2023 To cudownie…właśnie ten jegomość pruje do mnie bez ceregieli i jest wrogo nastawiony…jakieś pomysły jak to mógłbym naprawić …?🫣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 20 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2023 Zakupiłem u Sułtana, piękny i lśniący HK417…Idąc w Zone popatrzyłem na swój cień, na którym broń jest trzymana na wysokości czoła ( w 3 osobie tez sprawdziłem ). Jakie parametry w Hk417.ltx powinienem zmienić żeby obniżyć jej wysokość? Rozumiem, że liczby oznaczają osie x, y, z ( czyli w tym przypadku „y” ) i próbowałem w kilku wersach, ale bez rezultatu. Jakieś wskazówki plz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 20 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2023 @Mayer99 Próbowałeś zmieniać współrzędne w position? Są chyba dwa takie parametry, z czego jeden odpowiada za pozycję w broni w HUDzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 20 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2023 12 godzin temu, Mayer99 napisał(a): Rozumiem, że liczby oznaczają osie x, y, z ( czyli w tym przypadku „y” ) i próbowałem w kilku wersach, ale bez rezultatu. Jakieś wskazówki plz? Wystarczy, że w configu swojego HK usuniesz minus, a zobaczysz różnicę. Jednak czym innym jest sama zmiana pozycji broni, a czym innym jest taka zmiana, aby zgrywały się przyrządy celownicze. Osobiście niczego bym nie ruszał. Spoiler 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 20 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2023 (edytowane) Dzięki Kruku!! Miałem dziś turbodzień w Zonie! Seva Monolitu, 2 kapsułki i 2 3-poziomowe arty w Rudym Lesie!! Do tego kupiłem w Barze Korale Mamy i gotuję je właśnie. Czy zmodyfikowana Saiga może łupać kartaczami??🤔 Edytowane 21 Września 2023 przez Mayer99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 24 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2023 Znów „mędze”: gdzie nagle zniknęło trio Rudy, Kret i Lis z tunelu w Agropromie??? Cały czas tam siedzieli, a jak nagle potrzebuję recepty na Rubinową Sprężynę to gdzieś poleźli…Czy ktoś wie dokąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 24 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2023 @Mayer99 Po wyłączeniu Mózgozwęglacza Kret i Lis opuszczają Zonę. A Rudy idzie do tej lokacji pomiędzy Barem a Doliną Mroku (w solijance są to Niezbadane Tereny). Receptę na Rubinową Sprężynę może dać też Pietrenko w jednym z zadań (wideo z fragmentem oddania artefaktu Błysk dla Pietrenki). Samą Rubinową Sprężynę można znaleźć (niesprawdzone info): - w podziemiach Agropromu, w schowku (ze znalezionego PDA) - kupić w Barze u powinnościowca, w hangarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 24 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2023 (edytowane) Powinnosciowiec sprzedaje Bateryjkę, a nie Sprężynę…Ja nawet jeszcze nie byłem na Radarze - zbieram siły… Bardziej mnie intryguje gdzie polazło to trio. Edytowane 24 Września 2023 przez Mayer99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 25 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2023 Powinni grzać się przy ognisku w Dolinie Mroku za bazą bandytów koło płotu (granicy lokacji). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 25 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2023 Znalazłem Rudego!! Był koło domku Doktora w Mrocznej Gęstwinie…2 pozostałych na Wielkiej Ziemi już… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 25 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2023 20 godzin temu, Mayer99 napisał(a): Bardziej mnie intryguje gdzie polazło to trio. Sorry za gafę, porypały mi się postacie. Starość nie radość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 27 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2023 Też jestem stary…🥴 Mam kilka pytań: Gdzie jest Wampir? Co zrobić z laptopem z x16? Skąd wziąć kompas - wysłałem Kła do Doktora? W której jaskini w Rudym Lesie jest teleport do Tuneli Kopaczy…? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 27 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2023 11 godzin temu, Mayer99 napisał(a): Gdzie jest Wampir? Co zrobić z laptopem z x16? Skąd wziąć kompas - wysłałem Kła do Doktora? W której jaskini w Rudym Lesie jest teleport do Tuneli Kopaczy…? Wampira spotkasz tam, gdzie wcześniej strzeliłem gafę: Spoiler Laptopa będzie potrzebował Fanat w sprawie teleportu. Kompas znalazłem w kryjówce Striełoka po rozmowie z Doktorem. Zdobyłem gdzieś jeszcze, ale nie pamiętam gdzie. Spoiler Przejście do Podziemi Kopaczy jest za czołgiem, tunel na prawo. Spoiler 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 28 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2023 (edytowane) Jeszcze takie gameplayowe…czy AP ammo zadaje większe obrażenia uzbrojonym zombie i mutantom???! Myślałem, że wybrałem się dobrze przygotowany na Radar…Srogo się pomyliłem… Edytowane 28 Września 2023 przez Mayer99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 8 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2023 RATUNKU!!! Gdzie jest Kieł w Podziemiach Kopaczy???! Wszedłem przez Mglistą Gęstwinę, usunąłem anomalię, błądziłem po tunelach, znalazłem drzwi które otworzyłem kodem od Doktora, zostałem uwięziony, pogadałem z uczonym, a Kła nigdzie nie ma...Oczywiście w Podziemiach Agropromu dałem mu Kompas żeby mógł trafić do Doktora, a nie do ośrodka na Wielkiej Ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 9 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2023 Sprawa Kła nie ma żadnego znaczenia dla fabuły, ale dla mnie miała. Po tym jak Kieł opuścił podziemia Agropromu (po jakimś czasie) spotkałem go w pieczarze pod jeziorkiem na terenie Mrocznej Gęstwiny. Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayer99 Opublikowano 11 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2023 Mam bug’a czy jak, bo zgłupiałem…???! Przestało mi nagle działać PDA i zniknęły wszystkie pieniądze z ekwipunku!!! Tak ma być? Czy coś się skitrało na poważnie…??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi