guccimucci5 Opublikowano 4 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 1 minutę temu, vidkunsen napisał: Guccimucci5 - nie wiem jak, zawsze możesz od nowa pobrać stąd: https://vk.com/topic-186393989_40935428 https://stalkerportaal.ru/load/zov_pripjati_novyj/zov_pripjati_repack/sigerous_addon_for_gunslinger_ver_1_1/135-1-0-3256 https://ap-pro.ru/forums/topic/1739-sgm-22-gunslinger-mod/page/28/?tab=comments#comment-18705 Pokaż ukrytą zawartość Если у вас уже скачана версия 1.1 и патч, эту версию скачивать не нужно. Версия 1.11 содержит в себе мод и патч. Если у вас скачана версия 1.11, то ставить патч не надо! GoogleDisk (Мод 1.11) ЯндексДиск (Мод 1.11) GoogleDisk (Патч для 1.1) ЯндексДиск (Патч для 1.1) Перед установкой патча, обязательно выключить Minimalism hud в менеджере модов! Установка мода: Адаптация автономна, все необходимое уже есть в архиве (инсталяторе), на CoP ничего устанавливать не нужно. Установка патча: Поместить папки gamedata и MODS из архива с патчем, в папку с игрой, согласиться на замену. Что есть в патче: Фикс Minimalism hud (теперь можно пользоваться) Фикс вылета в меню Фикс описания и характеристик брони http://synthira.ru/load/s_t_a_l_k_e_r/sigerous_mod/46 Wszystkie to repacki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 4 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 Dodatki, nakładki i też jest tam repack. p.s. jak problem z językiem to kopiuj/wklej w tłumacza i weź to co ci potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guccimucci5 Opublikowano 4 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 O i jeszcze jedno ma ktoś może taką samą tapetę jak na starcie ale bez menu wybierania i tego znaku sgm 2.2? jak tak to poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 4 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 Witam wszystkich potrzebuję wypakowanej polonizacji do tego moda Jak pisałem wyżej nie mogę wypakować ani rarem ani zipem,męczę się już drugi dzień inne archiwa wypakowuję bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 4 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 Zainstalowałem tego moda + spolszczenie bez żadnych problemów. Wypakowałem sobie moda i pozmieniałem tak jak lubię Teraz mogę grać. Mam dwa pytania. 1. Czy można coś zrobić, by nie trzymać cały czas przycisku biegu? 2. Czy można usuwać stare zapisy z poziomu gry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 4 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 @smox Wiesz co, wydaje mi się, że co to biegu to chyba się nie da, w nowszych modach wiem, że to jest już norma i bodajże to się ustawia w ustawieniach gry tam gdzie poziom trudności itd, ale z racji, że ten mod to w sumie bazowe SGM 2.2+pukawki z gunslingera to nie ma tej opcji. A co do usuwania starych zapisów to właśnie chyba nie można, zauważyłem, że w oknie wczytywania i zapisu nie ma przycisku do usuwania zapisów, ale nie wiem czy to z winy autora czy o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 6 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 (edytowane) Witam, link do pliku z podwyższonym skokiem nie działa, poratuje ktoś?. Jeszcze jedno, Przed instalacją patcha: - w menedżerze modów wyłączyć obowiązkowo Minimalism hud. Gdzie jest ten menedźer?. Proszę osoby obeznane w temacie zwiększenia udźwigu o pomoc, brak pliku w, którym to można zrobić, będę wdzięczny za pomoc. Edytowane 6 Września 2020 przez bolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 Nikt nie potrafi pomóc?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 @bolo Na podwyższony skok nic nie pomogę, bo prawdopodobnie to samo się wyświetla: A skok zmieniało się w czystym ZP w pliku actor.ltx. Zaś udźwig w ZP zmieniało się też w actor.ltx, mianowicie linijkę "max_walk_weight" i linijkę "max_weight" w system.ltx. Ten "max_walk..." wpływa na ilość podnoszonych kg, a ten drugi na granicę. Na granicę, w której GG będzie się szybciej męczył jeśli ją przekroczy. A jeśli chodzi o Menadżer modów, to pewnie chodzi o podobny do tego JSGME: I z pewnością trzeba znaleźć plik "JSGME.exe", żeby wyłączyć minimalism hud. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 Godzinę temu, bolo napisał: Nikt nie potrafi pomóc?. Proszę - Wyższy skok.7z 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 Bardzo dziękuję, chodziło mi o ten folder gdyż mod go nie posiada, tradycyjni w modach zwiększam skok oraz udźwig, jeszcze raz dziękuję za grzeczność. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 @kamil190: Naprawiłem ten problem. Jakby coś jeszcze się działo pisz do mnie. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 @smox Taa ten błąd już w oryginalnym SGM był obecny, jak wyjdzie ten patch, który obiecał autor to spróbuję to poprawić, żeby miało sens i wydam poprawkę razem z resztą plików, które patch zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guccimucci5 Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 Wie ktos może jak zwiększyć udźwig do 5000kg ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 @guccimucci5, kilka postów wyżej wstawiłam paczkę na wyższy skok. Jest tam też zwiększony udźwig na 500 kg. Jeżeli chcesz mieć udźwig 5 TON, to pobierz sobie tę paczkę i zmień w - 1. gamedata/cohfigs/creatures/actor linię - max_item_mass = 500 ;50.0 na - max_item_mass = 5000 ;50.0 i max_walk_weight = 600 na - max_walk_weight = 5000 2. plik - system - max_weight = 500 na - max_weight = 5000 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 9 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 W dniu 4.09.2020 o 22:07, Szczepan9205 napisał: Wiesz co, wydaje mi się, że co to biegu to chyba się nie da, w nowszych modach wiem, że to jest już norma Nie sądzę, by trzymanie przycisku biegu było normą. Normą jest naciśnięcie przycisku i tyle. Trzymanie przycisku sprawia mi spory problem. Mylę się z tym, bo odruchowo puszczam ten przycisk. Mam prośbę - czy ktoś znający się na tym, mógłby sprawić, by przycisku biegu nie trzeba było trzymać wciśniętego? Druga sprawa, to usuwanie starych zapisów. Co komuś przeszkadzała opcja, by je usuwać z poziomu gry? Teraz trzeba usuwać je ręcznie w folderze z zainstalowaną grą. Da się coś z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter1977 Opublikowano 9 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 Panowie Stalkerzy, poratujcie, pażałsta. Gram sobie, miło i przyjemnie, ale coraz częściej pojawiają się jakieś „głupotki”, które mnie zniechęcają. Czy robię coś źle? SEVA nie dodaje udźwigu. Znalazłem na Pogłębiarce towar Tasaka bodajże, w nim SEVA. Cud, miód. Ale założona nie dodaje udźwigu. Niby powinno być 71/81 kg (tak podaje dymek podpowiedzi po najechaniu myszką), ale w rzeczywistości w oknie ekwipunku jest 50/60. Inne kombinezony (np. Raider) są OK. Kompletny brak Informatora na Skadowsku. Makowiecki, po odniesieniu artefaktu nigdzie nie kieruje. A skoro nie ma Informatora, to kto powinien nas skierować na zdobycie informacji o Świcie? A skoro nie ma Informatora, to i nie ma linii zadań SBU….. Bandyci – zabiłem Płotkę, wróciłem, oddałem art. Brodzie. Wilka nie ma nigdzie. Nie ma jak kontynuować linii Bandytów, bo jak pominąłem Wilka i poszedłem do Sułtana, to normalnie mam nocny atak na Szewczenkę, a potem koniec – nic nie ma więcej. Nie ma opcja na Czapajewa. Próba zbliżenia się do Leśniczówki – strzelanina. Mściciel zleca paczkę dla Kaniewskiego, odnoszę, Kaniewski wybucha, brak PDA. Trzy razy próbowałem. Próbowałem też sam go zastrzelić – nadal brak PDA. Po „prawidłowym” wybuchu, wracam bez PDA na Skadowsk – nikt nic nie wie, Broda i Sowa milczą, Mściciela brak, Informatora też. Koniec linii? Sowa – po 1 zadaniu odniosłem 2 PDA, brak zadania na walizkę Majrona. Minęło 3 dni, nic. A bez tego nie ma też kolejnego, na Swaroga. Zadanie od Miecza – wraz z Elbrusem, atak na Leśniczówkę. Idziemy, zabiliśmy prawie wszystkich, ale Czapajew jest nieśmiertelny. Poza tym, w połowie ataku, nagle komunikat „zadanie nie powiodło się”, a Czpajew wciąż strzela….. Noe nie ma kompletnie nic do powiedzenia – wygania mnie. Co trzeba zrobić, aby zagadał? Gadam do upojenia z Brodą i Sową – nic nowego. Jedyne, co daje Broda, to opcjonalne 3 artefakty, a Sowa proponuje sprzedaż miejsca spawnu narzędzi. Aha, narzędzia. Nie ma w tartaku na stryszku, nie ma w Zakładzie Utylizacji w rurze, nie ma nigdzie. Chyba się złamię, i kupię info od Sowy, a potem odegram save…… Poza tym – kilka godzin grania, sporo zadań mam porobionych, gra się przyjemnie, ale nie wiem, czy to mi nie zamyka normalnej fabuły. Po zbliżeniu się do pierwszego helikoptera (Makowiecki – artefakt), dostaję zadanie, żeby poszukać elektronicznego klucza. Będzie pewnie od Sokołowa, ale przecież najpierw Świt, a potem Sokołow…… Czy coś robię źle? Kiedyś grałem w „czystego” SGM 2.2, takich problemów nie było. Pamagitie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 9 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 W dniu 4.09.2020 o 22:07, Szczepan9205 napisał: Wiesz co, wydaje mi się, że co to biegu to chyba się nie da, w nowszych modach wiem, że to jest już norma i bodajże to się ustawia w ustawieniach gry tam gdzie poziom trudności itd, ale z racji, że ten mod to w sumie bazowe SGM 2.2+pukawki z gunslingera to nie ma tej opcji. A co do usuwania starych zapisów to właśnie chyba nie można, zauważyłem, że w oknie wczytywania i zapisu nie ma przycisku do usuwania zapisów, ale nie wiem czy to z winy autora czy o co chodzi Ograłem ostatnio trochę tych nowszych modów i jakoś nie napotkałem przymusu przytrzymywania przycisku przypisanego do biegania. @Szczepan9205 czy mógłbyś wyjaśnić w którym dokładnie modzie spotkałeś się z taka opcją? 3 godziny temu, smox napisał: Teraz trzeba usuwać je ręcznie w folderze z zainstalowaną grą. Da się coś z tym zrobić? Zapewne da się przywrócić w/w usuwanie zapisów z poziomu menu, ale niestety to przerasta moje znikome umiejętności w tym temacie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guccimucci5 Opublikowano 9 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 Gdzie mogę znaleść spersonalizowanego wintoreza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 9 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 @guccimucci5 gdzieś czytałem, że w Cementowni i że ma kilka miejsc spawnu ale to było chyba do starszej wersji Sgma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 @Anton Gorodecki W Anomaly np. nie trzeba trzymać cały czas przycisku sprintu, jeśli pamiętam to jest opcja po której raz naciskasz przycisk przypisany pod sprint i GG biegnie cały czas sprintem, a jak chcesz przestać biegać to ponownie klikasz shift. Choć w sumie tego nie przemyślałem, możliwe, że tylko w Anomaly jest coś takiego, ale wydaje mi się, że jeszcze w jakimś się z tym spotkałem - tyle, że nie pamiętam którym... @piter1977 Co do Twoich pytań, kwestia kombinezonów to decyzja autora tej adaptacji chyba, większość tych kombinezonów np nie ma też noktowizorów - ja grałem z wersją SEVY od Powinności, no ale ogólnie autor widocznie coś źle powpisywał w pliki ( w każdym razie w następnym patchu chyba mają być jakieś fixy dla kombinezonów więc może to poprawi). A co do Informatora, Wilka, Kaniewskiego, i Bandytów to te wątki są wycięte chyba bo w żaden sposób nie udało mi się dojść do momentu gdzie te misje się pojawiają - czy to założenie autora czy niezamierzone działanie - nie mam pojęcia, ale w każdym razie nie ma tych misji. Mnie się udało wejść do Leśniczówki, ale przed atakiem na Szewczenkę i misji od Miecza na oczyszczenie Leśniczówki, trzeba chyba było dać w łapę gościowi, który pilnuje wejścia, ale można wejść i dostać od Czapajewa 2 misje, a co do ataku to w moim przypadku udało się Czapajewa ubić jak atakowałem z Elbrusem i jego ekipą Leśniczówkę. Tak samo z Sową - u niego jest chyba tylko misja na laptopa i detektory dla Naukowców :/ A kwestia narzędzi wygląda tak, że można je znaleźć nie wykupując namiarów u Sowy, ale nie znajdują się tam gdzie mówią poradniki i filmy na youtube. ja po prostu kupowałem namiary uprzednio zapisując grę, robiłem sobie screenshota z ich położeniem, potem wczytywanko i szedłem je po prostu zebrać - tu też nie wiem czy to zamysł twórcy czy o co chodzi, ale w tej adaptacji nie ma co się sugerować poradnikiem jeśli chodzi o narzędzia. No i nawiązując jeszcze do pytań @smox ja również nie potrafię zmodyfikować tego moda, żeby przywrócić opcję usuwania zapisów z poziomu gry, jeśli chodzi o sprint to tu również nie jestem w stanie pomóc - lepiej trochę mi wychodzi tłumaczenie niż grzebanie w "bebechach" modów 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 Trzeba przyznać, że ten Gunslinger robi robotę AS "Wał" z celownikiem laserowym i latarką. Można to włączyć i wyłączyć lub przełączyć na zwykły celownik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 @smox No Gunslinger robi robotę w sumie w każdym modzie Szkoda tylko, że ludzie tworzą takie hybrydy na aktualnie dostępnych wersjach Gunslingera - gdyby poczekali do premiery wersji 1.0 (fakt może to będzie za 10 lat ) to miało by to większy sens bo tak to Wał albo Sajga podmieniają kilka różnych pukawek i nie ma takiej różnorodności jeśli chodzi o broń jak w nawet podstawowym Stalkerze. Ale poza tym to fajne są te bajery typu celowniki laserowe, latarki, trytowe wstawki i wszystko to ma swoje fizyczne modele więc instalując te bajery to fizycznie je widzisz, PDA, modele rąk, animacje GG potrafią poprawić imersję i umilić rozgrywkę Szkoda tylko, że autor powycinał niektóre wątki fabularne, ale poza tym to dałbym tej adaptacji takie mocne 7-8/10. No i z dodatkami też potrafi pięknie wyglądać mimo, że to "tylko" SGM: Spoiler 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 A jam mam może głupie pytanie ale w żaden sposób nie mogę użyć detektora, pod jaki przycisk jest przypisany, w opcjach nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi