Agrael Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Wszystko, co dobre szybko się kończy. Według mnie najlepsza część serii. Starannie wykonana lokacja, nawet niezłe zadania i dobra grafika. Spodziewałem się jednak ciekawszego zakończenia, a historia z pająkiem.. Mogli się bardziej postarać. Również sam Salomon trochę mnie rozczarował. Można powiedzieć, że główny antagonista - zatwardziały najemnik, który idzie po trupach do celu, nagle okazuje się spoko gościem. Zdecydowanie bardziej pasuje mu bycie dupkiem. Przynajmniej Atenie niczego nie brakowało Wielki plus za.. Tablicę ogłoszeń. Spodobał mi się ten pomysł autorów. Proste zlecenia, po wykonaniu których dostajemy kasę na konto. Podobną tablicę ogłoszeń spotkałem tylko w modzie Ostatni Stalker. Pozostaje podziękować za spolszczenie Świetna robota. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 @AgraelTa z tym pająkiem to zrypali tłumacząc, że jak Ponury zarażony to później... Już lepiej by zrobili, że eksperymenty, wyszedł nam zmutowany wielki pająk, a jego trucizna to nowa broń. Chyba, że to co mówili to z przymróżeniem oka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Sam wątek z eksperymentami został lekko zmarnowany. Próba stworzenia super żołnierza jest strasznie oklepana i mogli być bardziej oryginalni. Wrócę jeszcze do tej tablicy ogłoszeń. Zauważyłem, że nie wykonałem jednego zadania: Spoiler Natknęliście się na tego stalkera o ksywce Sknera ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Godzinę temu, tom3kb napisał: Ta z tym pająkiem to zrypali tłumacząc, że jak Ponury zarażony to później... W porównaniu do niektórych "przypadków" z modów Zaurusa, to ten motyw wcale nie wygląda tak źle. 9 minut temu, Agrael napisał: Natknęliście się na tego stalkera o ksywce Sknera ? Byłeś już w tym miejscu, ale nie przeszukałeś go dokładnie. Szukaj za anomaliami elektrycznymi, w samym rogu "placu". 1 godzinę temu, Agrael napisał: Pozostaje podziękować za spolszczenie Cieszę się, że miło spędziłeś czas z tym modem. 9 minut temu, Agrael napisał: Próba stworzenia super żołnierza jest strasznie oklepana i mogli być bardziej oryginalni. Np. w pierwszej części MGSa Snake również jest zarażony wirusem (choć początkowo o tym nie wie). I też występuje tam motyw z superżołnierzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Mody Zaurusa są dość.. specyficzne, ale do Apokalipsy i Poszukiwaczy czasami wracam. Mam do nich sentyment. Natomiast całej serii Kontraktu chyba nie da się nie lubić. Widać, że w KNNŻ starali się jak najlepiej dopieścić Kopułę i zakładam, że to właśnie nad nią najdłużej pracowali. Zastanawiam się, czy znajdzie się ktoś, kto jednak zabił wojskowych ? Ja oczywiście nie - żal mi się zrobiło chłopaków. Zwłaszcza, że chcieli pomóc. W takim razie został mi ostatni powód, dla którego pobiegam po mapie. Poszukam tej Sknery, a potem randka z Ateną. Zostało mi trochę widoczków dla niezdecydowanych: Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 A mi się przypomniało, a ten obóz bandytów na tej betonowej konstrukcji na środku mapy, są z nimi jakieś zadania? Czy brakło autorowi czasu/pomysłu na ich wykorzystanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 @Agrael Nie w podstawowej grze, ale w powtórce dla sprawdzenia czym się różni dalsza gra, zlikwidowałem wojaków. Na 4 stronie dałem opis następstw. A czego nie robi zakochany facet dla uratowania życia swojej wybranki? Nawet zabije. Tym bardziej, że w ten sposób uniknie aresztowania i przesłuchań przez SBU, no i możliwego skazania na wiele lat kicia. Bliższa koszula ciału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiaZ Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 (edytowane) Mógłby, ktoś wrzucić moda na jakiś inny hosting? Bo nie wiedzieć czemu próbuje go z piąty raz pobrać i albo wyskakuje mi błąd sieci, albo pobieranie nagle zatrzymuje się przy prędkości 0 B/s i nawet po dłuższym czasie nic się nie dzieje... Nawet zmieniałem przeglądarkę na inną, ale wciąż to samo. Edit. Podsyłam screena jak to u mnie wygląda. Po kliknięciu wznów plik pobiera się od nowa... Edytowane 3 Lutego 2021 przez DiaZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koboldzisko Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 (edytowane) Bradziagi pomocy - zaczynam nową grę, ustawiam rozdzielczość 1600:900, ustawiam oświetlenie druga opcja, zabijam kontrolera, przewracam się na plecy i zaliczam wylot... zmieniłem oświetlenie na trzecią opcję - taki sam wylot po zabiciu kontrolera sprawdziłem też pierwszą - bez różnicy OpenAl mam jeszcze z innego moda nawet nie wiem gdzie logów szukać z wylotu... pamagitie EDYTA: nie dam rady włączyć pliku cmd jako administrator, bo wyrzuca mi błąd, że system czegoś tam nie znalazł Edytowane 5 Lutego 2021 przez koboldzisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 @koboldzisko logi w folderze z modem bo to repack to gdzie mają być. Popatrz czy jakiś folder appdata albo user jest, ja już nie pamiętam bo moda skasowałem. Zejdź z grafiką na niskie ustawienia jak masz starego kompa. No i kurde chcesz pomocy to chociaż wrzucaj te komunikaty systemowe błędów bo to chociaż jakiś punkt zaczepienia, a tak to ludzie mogą tylko zgadywać? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 39 minut temu, koboldzisko napisał: nawet nie wiem gdzie logów szukać z wylotu... Logi (domyślnie) znajdują się w KNNZ/userdata/logs 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koboldzisko Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 (edytowane) Godzinę temu, Anton Gorodecki napisał: Logi (domyślnie) znajdują się w KNNZ/userdata/logs a nawet tam patrzyłem, ale tylko do .mdmp a nie do zwykłego txt... moja wina błąd jaki tam mam: FATAL ERROR [error]Expression : ovi [error]Function : CSoundRender_Source::LoadWave [error]File : SoundRender_Source_loader.cpp [error]Line : 70 [error]Description : Invalid source info: [error]Arguments : d:\knnz\gamedata\sounds\characters_voice\human_02\military\states\idle\idle_21.ogg już chyba wiem - mam walnięte pliki idle_21 do idle_25 - reszte przesłuchałem - więc jutro pobiorę jeszcze raz KKNZ i dekompresuje - i się zobaczy co będzie - dobrej wam nocy Edytowane 5 Lutego 2021 przez koboldzisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 Nie wiem czy to w czymś pomoże, ale wrzuć to do folderu z grą ze zgodą na nadpisanie plików: gamedata.7z 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koboldzisko Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 (edytowane) @Anton Gorodecki zadziałało - teraz mam taki błąd: FATAL ERROR [error]Expression : ovi [error]Function : CSoundRender_Source::LoadWave [error]File : SoundRender_Source_loader.cpp [error]Line : 70 [error]Description : Invalid source info: [error]Arguments : d:\knnz\gamedata\sounds\characters_voice\human_02\military\states\idle\idle_22.ogg więc muszę pobrać jeszcze raz - bo pliki idle21 do idle25 są uszkodzone u mnie - dzięki za pomoc edyta: chyba że będziecie tak dobrzy i podrzucicie te pliki żebym nie musiał całej gry od nowa pobierać Edytowane 5 Lutego 2021 przez koboldzisko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 1 godzinę temu, koboldzisko napisał: chyba że będziecie tak dobrzy i podrzucicie te pliki żebym nie musiał całej gry od nowa pobierać Proszę bardzo: gamedata.7z 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koboldzisko Opublikowano 6 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 Dziękuję @Anton Gorodecki - wszystko zaskoczyło bezbłędnie - na razie wgryzam się dalej w moda - spasiba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszystekotki Opublikowano 24 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2021 Bracia stalkiery, pomóżcie :< najpierw próbowałam pobrać z forum - wywalało mi się pobieranie, no to pobrałam z yandex. Podczas rozpakowywania winrar wywalił mi jakiś błąd, ale i tak się wypakowało. Spróbowałam odpalić i nic (ukazuje się ten prostokąt z napisem Call of Pripyat, potem czarny ekran i nic). Zajrzałam w logi i mam coś takiego: (wszystko z instalacją robiłam po kolei jak napisano)(piszę z komórki, nie wiem czy ten log się wstawi jak należy, w razie czego poprawię) <FATAL ERROR [error]Expression : FS.exist(fn,"$game_textures$",buf,".ini") [error]Function : CGameFont::Initialize [error]File : GameFont.cpp [error]Line : 75 [error]Description : c:\users\maritt\desktop\project-7-master\gamedata\textures\ui\ui_font_hud_01.ini> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 24 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2021 Godzinę temu, puszystekotki napisał: Bracia stalkiery, pomóżcie Pomożemy ci, siostro, pomożemy... Po kolei: Godzinę temu, puszystekotki napisał: najpierw próbowałam pobrać z forum - wywalało mi się pobieranie Temat był ostatnio dość szeroko poruszany na tym Forum. W ww. przypadkach zaleca się korzystanie z programów wspomagających pobieranie plików. 1 godzinę temu, puszystekotki napisał: Podczas rozpakowywania winrar wywalił mi jakiś błąd, ale i tak się wypakowało. Ten "jakiś błąd" zapewne był na tyle ważny, że nie pozwolił na prawidłowe rozpakowanie archiwum, co zaowocowało: 1 godzinę temu, puszystekotki napisał: Spróbowałam odpalić i nic <FATAL ERROR [error]Expression : FS.exist(fn,"$game_textures$",buf,".ini") [error]Function : CGameFont::Initialize [error]File : GameFont.cpp [error]Line : 75 [error]Description : c:\users\maritt\desktop\project-7-master\gamedata\textures\ui\ui_font_hud_01.ini> Co do ww. błędu, to pojawia się w efekcie niewłaściwej instalacji i/lub uszkodzonego archiwum. Proszę pobrać raz jeszcze archiwum i rozpakować je za pomocą 7-zipa. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Plotka 😏 Najnowszy build paczki npców od Azetrixa, wraz z autorskimi zmianami może zostać zaadaptowany do Kontraktu na Nowe Życie. Poniżej wstępny model dla najemnika o ksywie Karp. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinekzrajca1 Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 (edytowane) Witam. Po zapisaniu nie ma save`ów w menu wczytywania zapisu. Ktoś miał już taki problem? Edytowane 10 Marca 2021 przez cinekzrajca1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 @cinekzrajca1 hmm, a normalnie nazywasz zapis, klikasz zapisz i co nie tworzy się? Czy robi, a potem nie ma go w menu Wczytaj? Na razie dwa pomysły, nie ma w opcjach zaznaczonego czegoś takiego jak zapis tylko w bezpiecznym miejscu? Dawno grałem to nie wiem czy było. Drugi pomysł, nie zainstalowałeś czasem na dysku systemowym w Program Files? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Svart Opublikowano 25 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2021 Niestety link do pobrania spolszczonej wersji moda nie działa. "File not exist" Można to jakoś naprawić ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 25 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2021 @Svart można, a nawet trzeba kwestia jak szybko. Może coś jutro się ogarnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andwis Opublikowano 29 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 Również podłączam się do prośby Svart'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 29 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 repack + spawner: https://stalkerportaal.ru/load/zov_pripjati_repack/kontrakt-na-novuyu-zhizn-repack-spaa/135-1-0-3302 Wszystkie mody z tej ekipy: https://ap-pro.ru/forums/topic/2193-kontrakt-na-novuyu-zhizn/ » Белый Отряд (2014-2015) » Бог с Нами (2016) » Контракт На Хорошую Жизнь (2016) » Контракт На Плохую Жизнь - Эффект Бабочки (2018) » Контракт На Хорошую Жизнь 2 [Не доделанный мод] (2020) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi