LVutner Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 Tak. Zmień particle wody, oraz grę. CoP ma problem i zawsze będzie miał z przycięciami, a woda to już kwestia efektów cząsteczkowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZapomnialemLoginu Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 39 minut temu, Gh0sTp napisał: Witam, powróciłem do moda, ale po instalacji na nowym dysku występuję micro przycięcia. Jak wchodzę do wody to gra się zachowuje jakbym grał na sprzęcie sprzed 10 lat ... Specyfikacje Laptopa Procesor : Intel Core i7 6700HQ 2,60 GHz Ram : 8 GB ( DDR3) Grafika : nVidia Geforce GTX960 M + Intel HD graphics 530 Dysk : HDD 1 TB Jakieś rady jak mogę się pozbyć tych przycinek ? Misery i pochodne jak Call of Misery działają najlepiej na dyskach SSD, reszta komponentów ma mniejsze znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paranoia Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 Laptop spokojnie powinien uciągnąć Stalkera, nawet Misery(sam gram na laptopie). Jednak laptop to laptop, uciągnie wiele ale nie nadaje się na wysokie rozdzielczości. więc ustaw sobie grafikę jak tam chcesz(wysoko/średnio) ale użyj niższej rozdzielczości niż 1080. również polecam wyłączenie god-rays(promienie słońca). No i trzymaj się raczej DX9 Enchanted niż DX11. DX11 ssie i ma sporo błędów No i oczywiście standardowe procedury: 1. Defragmentacja. To jest podstawa przy grach jak Stalkera. ZAWSZE po instalacji rób defragmentacje. na noc sobie zostaw i samo się zrobi. 2. ustaw w skrócie do gry we właściwościach komendę -noprefetch 3. Ustaw wysoki priorytet w menadżerze zadań dla stalkera po jego uruchomieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 7 minut temu, Paranoia napisał: Laptop spokojnie powinien uciągnąć Stalkera, nawet Misery(sam gram na laptopie). Jednak laptop to laptop, uciągnie wiele ale nie nadaje się na wysokie rozdzielczości. więc ustaw sobie grafikę jak tam chcesz(wysoko/średnio) ale użyj niższej rozdzielczości niż 1080. również polecam wyłączenie god-rays(promienie słońca). No i trzymaj się raczej DX9 Enchanted niż DX11. DX11 ssie i ma sporo błędów No i oczywiście standardowe procedury: 1. Defragmentacja. To jest podstawa przy grach jak Stalkera. ZAWSZE po instalacji rób defragmentacje. na noc sobie zostaw i samo się zrobi. 2. ustaw w skrócie do gry we właściwościach komendę -noprefetch 3. Ustaw wysoki priorytet w menadżerze zadań dla stalkera po jego uruchomieniu. co daje ta komenda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paranoia Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 stalker nie ładuje wszystkich plików przy starcie do pamięci tylko bezpośrednio je odczytuje, przyspiesza to ładowanie i jako-tako stabilizuje zdziałanie gry. Wpisujesz to we właściwościach gry, w sekcji "Element docelowy" tuż za ostatnim " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 Godzinę temu, Paranoia napisał: stalker nie ładuje wszystkich plików przy starcie do pamięci tylko bezpośrednio je odczytuje, przyspiesza to ładowanie i jako-tako stabilizuje zdziałanie gry. Wpisujesz to we właściwościach gry, w sekcji "Element docelowy" tuż za ostatnim " po dopisaniu tej komendy, gra się nie uruchamia w ogóle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 @Gh0sTp Mówisz o -noprefetch? Poczytaj sobie: A skrót powinien wyglądać tak, na przykładzie Zewu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 1 minutę temu, Sierioża napisał: @Gh0sTp Mówisz o -noprefetch? Poczytaj sobie: A skrót powinien wyglądać tak, na przykładzie Zewu: dalej nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 Zwiększenie pliku wymiany? Pousuwaj jakieś pamięciożerne dodatki, jeśli masz? Jeśli nie, to ja się poddaję. Mądrzejsi pomogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 4 minuty temu, Sierioża napisał: Zwiększenie pliku wymiany? Pousuwaj jakieś pamięciożerne dodatki, jeśli masz? Jeśli nie, to ja się poddaję. Mądrzejsi pomogą spróbuje jeszcze przeinstalować na dysk systemowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paranoia Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 Hardware jest ok, i spokojnie wystarcza na granie, więc jedyny problem może leżeć po stronie konfiguracji systemu albo samej instalacji. Jak mówiłem, wcześniej: grać na DX9 enhanced, niższa rozdzielczość niż 1080, wyłączyć promienie słońca, wyłączyć Antyaliasing. Potem defragmentacja na noc, i wysoki priorytet w menadżerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 2 minuty temu, Paranoia napisał: Hardware jest ok, i spokojnie wystarcza na granie, więc jedyny problem może leżeć po stronie konfiguracji systemu albo samej instalacji. Jak mówiłem, wcześniej: grać na DX9 enhanced, niższa rozdzielczość niż 1080, wyłączyć promienie słońca, wyłączyć Antyaliasing. Potem defragmentacja na noc, i wysoki priorytet w menadżerze. chodzi o to że po dopisaniu komendy gra w ogóle się nie uruchamia, gdy usunę komendę z pliku to wtedy wszystko się uruchamia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paranoia Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 Serio pierwszy raz spotykam się z sytuacją gdzie ktoś nie może gry uruchomić po wpisaniu tego, więc ciężko mi coś więcej dodać niż uruchomić grę jako administrator i upewnić się, że jest dobrze wpisane: po ostatnim cudzysłowie, jedna spacja i potem -noprefetch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R1kz. Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Dałby ktoś link do zangielszczenia bo ten co @Junx dał już nie działa i potrzebowalbym nowego albo prosiłbym o UPLOAD :* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniu Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 @NyXx1337 https://drive.google.com/open?id=0BxCQAYFfhcHlOXlqcF9jSERQWnM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Jako tako da się grać, ale jednak pozostaje ten niesmak spadków FPS w różnych momentach. Wiem że musi być jakiś sposób by tego się pozbyć. Ustawienia na których gram Rozdzielczości 1200x720 Grafika średnia Statyczne oświetlenie jeszcze jakieś rady ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R1kz. Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 (edytowane) 4 godziny temu, Gh0sTp napisał: Jako tako da się grać, ale jednak pozostaje ten niesmak spadków FPS w różnych momentach. Wiem że musi być jakiś sposób by tego się pozbyć. Ustawienia na których gram Rozdzielczości 1200x720 Grafika średnia Statyczne oświetlenie jeszcze jakieś rady ? Wszystko na najniższe 800x600 minimalne i gra ci śmiga. Trochę będzie ci ciężko się przyzwyczajić ale dasz rade Prosiłbym o + jeśli pomogłem (Reputacje) Edytowane 1 Sierpnia 2017 przez NyXx1337 Zapomniałem dopisać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 @NyXx1337- nie każdy może dać Ci + reputacji, tak jak i Ty nie możesz. Turyści nie mają takich praw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 rada nie pomogła, zastanawia mnie fakt dlaczego gra nie uruchamia się z tą komendą ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R1kz. Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Podałby mi ktoś moda na udzwig do Call of Misery ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 zmniejszenie wszystkiego na minimum nawet nie pomaga, no już nic się nie da zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 20 godzin temu, Gh0sTp napisał: rada nie pomogła, zastanawia mnie fakt dlaczego gra nie uruchamia się z tą komendą ... Według mojej wiedzy tej komendy nie nie stosuje się w Zewie Prypeci. Komenda jest używana w Cieniu Czarnobyla i modach do niego. Call of Misery jest modem do Zewu Prypeci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paranoia Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 5 minut temu, kazik napisał: Według mojej wiedzy tej komendy nie nie stosuje się w Zewie Prypeci. Komenda jest używana w Cieniu Czarnobyla i modach do niego. Call of Misery jest modem do Zewu Prypeci. nope. komenda -noprefetch jest obsługiwana w każdej wersji stalker :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Więc pozostaniemy przy swoich zdaniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paranoia Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 (edytowane) Tu szczerze nie ma zdania, taki jest fakt, potwierdzany wiele razy, nawet na forum GSC. Pic polega na tym że ludzie dodają te komendy do launchera gry a nie xrengine i mają pretensje że nie działa :] Niby przerobili silnik CoPa i CS by mniej używał spisywania plików ale jakoś nawet na starym forum GSC są komentarze że sama komenda noprefetch tak samo jak nocpubinding jest po prostu nie używana przez launcher. Edytowane 3 Sierpnia 2017 przez Paranoia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi