Agrael Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 Tytuł oryginalny: Вектор отчуждения [OLR] Platforma: Cień Czarnobyla 1.0006 Data premiery: 31.07.2015 r. Autor: Dorian23Grey OPIS: Spoiler Wektor wykluczenia jest samodzielnym dodatkiem do pierwszej odsłony Oblivion Lost Remake, zawierając jednocześnie wiele elementów z nowszych wersji moda, wykorzystując przy tym, jego podstawowe zasoby jako platformę bazową. Przywrócenie treści fabularnej zostało przeprowadzone zgodnie z dokumentacją projektową Oblivion Lost w celu opracowania jednej całościowej fabuły łączącej najciekawsze pomysły projektu na przestrzeni lat. Wprowadzono również oddzielne elementy i pomysły z dokumentów projektowych i wersji wydawniczych Czystego Nieba oraz Zewu Prypeci, a także niektórych modów. Według autora modyfikacja powinna przykuć uwagę nawet tych graczy, którzy już wcześniej mieli do czynienia z OLR. Cechy moda: Dzięki wdrożeniu szczegółowych pomysłów oraz niezależnemu rozwojowi całkowicie odnowiono fabułę Oblivion Lost. W tym przerobiono znane postaci i samego głównego bohatera. Przerobiono istniejące w OLR zadania, ale także dodano nowe, zachowując przy tym ogólną koncepcję. Wprowadzono również nowe opcje zakończenia gry. Wysokiej jakości element wizualno-atmosferyczny oparty na statycznym oświetleniu i stworzony przy użyciu najlepszych zasobów ze wszystkich wersji kompilacji, ale z przewagą stylu z lat 2004-2005. Dynamiczne oświetlenie zostało całkowicie usunięte. Znane problemy: Wylot po rozpoczęciu nowej gry - po prostu wczytaj nowo utworzony zapis. GALERIA: Spoiler Przegląd moda: INSTALACJA: Spoiler Instalacja moda: Mod ma wbudowany instalator. Uruchom plik "setup.exe" (w systemach z Vista/WIN7/WIN8/WIN10 itd. instalacja do "Program Files" lub "Program Files(x86)" jest niedozwolona!) Po zainstalowaniu moda zainstaluj fix 7.1. Zapisy będą w katalogu z grą, w folderze "user_vektor". Instalacja fixa 7.1: Przed instalacją pamiętaj, aby usunąć z gry wszelkie zainstalowane dodatki. Skopiuj zawartość archiwum fix 7.1.rar do folderu z modem ze zgodą na podmianę plików. Nowa gra nie jest konieczna. Fix zawiera poprzednie poprawki. LINKI DO POBRANIA: Spoiler Mod + poprawka 7.1: Cloud Mail.ru - [KLIK] Źródło: 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArNie Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 Dla osób nie znających rosyjskiego, ale potrafiących "obsługiwać" angielski - repack z ModDB https://www.moddb.com/mods/olr-vector-of-alienation/downloads/full-english-repack-olr-vector-of-alienation 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 @ArNie grałeś czy tylko wrzucasz info? Jeśli grałeś to jak wygląda angielska wersja, tłumaczenie normalne czy maszynowe z translatora? Fabularnie i questowo mocno różni się od oryginalnego moda? Bo jakby to było coś dobrego to może @Szczepan9205 by się zainteresował kiedyś w przyszłości? Bo on tłumaczył mody z angielskiego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 @tom3kb No właśnie ewentualni zainteresowani musieli by sprawdzić czy to jest maszynowe tłumaczenie czy ktoś się raczej przyłożył - to pierwsza kwestia, druga jest taka, że nie wiadomo czy pliki tekstowe nie są zabezpieczone przed zmianami w taki sam sposób w jaki były zabezpieczone te z najbardziej aktualnej łatki do OLR - jeśli tak to kaplica, a trzecia sprawa aktualnie pracuję nad tłumaczeniem dość świeżego moda, ale od jutra przez kilka dni mnie nie będzie i nie będę miał dostępu do komputera, a nawet jak wrócę to nie wykluczone, że przez jakiś miesiąc nie będę w stanie pracować nad tłumaczeniami także póki co niczego nie obiecuję Może jak się w międzyczasie okaże, że ten mod jest warty tłumaczenia to jak będę miał możliwość powrotu do "pracy" to przemyślę temat 😛 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArNie Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 @tom3kbosobiście w tą wersję nie grałem, więc ci nie powiem. Trzeba by było ludzi na ModDB popytać albo tego, co robił tą wstawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 @Szczepan9205 to tak było luźno wspomniane o modzie, niezobowiązująco, jak widzę coś po angielsku to od razu pamiętam o tobie Jak przyjadę dziś do domu to może znajdę jakieś filmiki na yt z tą wersja albo sam go sobie ściągnę i chwilę potestuję. To zobaczę z czym to się je. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 Widziałem już 3 zakończenia, gram dalej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 @tom3kb Wiem wiem Ja też tak informacyjnie tylko napisałem, żeby dać znać, że w razie czego aktualnie pracuję nad czymś świeżym co przyciągnęło moją uwagę i jeśli się zainteresuję tym to za jakiś dłuższy czas, ale powiem wstępnie tak - pobrałem na szybko ten mod, wypakowałem pliki i wynika z nich, że były tłumaczone jakąś aplikacją zwaną S.T.A.L.K.E.R. Dialog Extended Editor ( z tego co widzę, to tłumaczy z rosyjskiego na angielski, francuski lub niemiecki, ale jak wypada to tłumaczenie to ciężko rzec chociaż jeśli aplikacja ta tłumaczy przy pomocy GoogleTranslate lub Yandex Translate to to jest tłumaczenie maszynowe), oprócz tego widzę, że pliki są przetłumaczone do połowy na angielski, a połowa nadal jest po rosyjsku więc to jest chyba nie dokończone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 14 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 Tę udziwnioną wersję OLR znalazłem na AP-PRO.RU, a w jego temacie raczej nie ma zbyt wielu postów, bo nie tak dawno temu robili spore porządki na swoim forum, a biorąc pod uwagę fakt, że Rosjanie nie są zbytnio zainteresowani angielską wersją, to i informacji na jej temat nie było Znalazłem filmik na YT z tego moda: Spoiler Jakoś nie widzę na nim większych zmian w rozgrywce. Ciężko ocenić, ale na pierwszy rzut oka zwykły OLR. Podsyłam też stary temat moda na AP-PRO: [KLIK] ( 118 stron lektury ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArNie Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 Patrząc po tym filmie to angielskie tłumaczenie wygląda na "cywilizowane", niemaszynowe. W przyszłym tygodniu spróbuję pobrać i zobaczę jak to wygląda w porównaniu ze zwykłym OLRem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3OM6AKAH Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 14 godzin temu, Szczepan9205 napisał: nie wiem jakim cudem ludkom z CZ udało się dostać niezabezpieczone pliki Pewnie ukradli XD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 Obejrzałem sobie recenzję tego moda od Ap Pro. Konkluzja jest taka, jak ktoś przechodził już OLR to dla niego ten mod to nic spacjalnego. Zmian nie jest na tyle dużo żeby koniecznie grać w to drugi raz, rozszerzono dialogi, żeby lepiej rozpisać fabułę, dodano kilka questów, zmieniono trochę finał. O różnych zmianach grafiki, sky boxów nie wspominam. Dla nowych graczy rzecz ok no bo wiadomo jak nie grali to coś nowego, a kilka zadań więcej zawsze na plus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 Może być, nie zawiesza się tak po poprawkach, uproszczone zadania, ogólnie w zależności od poziomu gry może grać każdy, nawet ci co pierwszy raz będą grali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi