Marxxx Opublikowano 4 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2021 Hej, mam problem na początku gry gdy idę do bunkra, gdy rozmawiam z handlarzem wyskakuje dostaje crasha. Logi : [04.09.21 10:54:02.317] [error]Expression : fatal error [04.09.21 10:54:02.317] [error]Function : CInifile::r_section [04.09.21 10:54:02.317] [error]File : Xr_ini.cpp [04.09.21 10:54:02.317] [error]Line : 342 [04.09.21 10:54:02.317] [error]Description : <no expression> [04.09.21 10:54:02.317] [error]Arguments : Can't open section 'fake_bolt' Proszę o pomoc ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 4 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2021 @Marxxx Witaj, wędrowcze. Wygląda to na problem z instalacją moda. Być może źle (w niewłaściwe miejsce) skopiowałeś pliki spolszczenia? Postaw moda raz jeszcze i odpal go bez spolszczenia (od razu sprawdzisz czy problem nadal występuje), a następnie dodaj spolszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyyy1 Opublikowano 28 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 Witam ktoś wie coś na ten temat. Mod pobrany z torrentów stawiany i na polskiej wersji jak i na czystej rosyjskiej, bez zmian cały czas ten sam błąd. Za pomoc dziękuję. Spoiler FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CScriptEngine::lua_error [error]File : script_engine.cpp [error]Line : 90 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : LUA error: ....k.e.r. zlota kula\gamedata\scripts\inventory.script:8: attempt to index field 'actor' (a nil value) stack traceback: [C]: in function 'r_stringZ' ...l.k.e.r. zlota kula\gamedata\scripts\xr_logic.script:1282: in function 'pstor_load_all' ...e.r. zlota kula\gamedata\scripts\bind_stalker.script:574: in function <...e.r. zlota kula\gamedata\scripts\bind_stalker.script:542> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 28 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 @suchyyy1 ale ty czasem nie próbujesz wersji samodzielnej/repacka instalować na grę? Czy pobrałeś skądś samą gamedata moda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 28 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 @suchyyy1 rację ma @tom3kb . Wypakowujesz moda w odpowiednie miejsce poza partycją ( dyskiem ) systemowymi, robisz skrót pulpitowy, ustawienia i grasz. Podstawki niepotrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyyy1 Opublikowano 28 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 @tom3kb i @kondotier pobrałem wersję instalacyjną na 100 procent i tam jest ikona setup więc nie wiem o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 28 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 1 minutę temu, suchyyy1 napisał: @tom3kb i @kondotier pobrałem wersję instalacyjną No ale to jest samodzielny mod, a ty pisałeś, że wrzucasz go na Cień Czarnobyla PL lub RUS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 28 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 11 godzin temu, suchyyy1 napisał: Witam ktoś wie coś na ten temat. Mod pobrany z torrentów stawiany i na polskiej wersji jak i na czystej rosyjskiej, bez zmian cały czas ten sam błąd. Za pomoc dziękuję. @tom3kb ma rację. Repacki mają to do siebie, że do działania nie potrzebują już podstawki. Pobierasz, instalujesz i grasz🙂 Wystarczy ze zrozumieniem przeczytać opis instalacji. W dniu 28.03.2021 o 20:30, Agrael napisał: INSTALACJA: Ukryj zawartość Mod jest w formie Repack - nie wymaga podstawowej wersji gry. Wystarczy wypakować instalator i postępować zgodnie z jego instrukcją. Spolszczenie instalujemy wrzucając wypakowane pliki do głównego katalogu z modem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyyy1 Opublikowano 28 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 @tom3kb i @smox - umiem czytać ze zrozumieniem tworze nowy folder na dysku D i tam instaluję, tylko zastanawia mnie jedno. Po instalacji w głównym folderze gry jest aplikacja JSGME Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 28 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 @suchyyy1 ten JSGME to jest chyba jakiś menadżer modów z tego co pamiętam. Do łatwiejszego odpalania modów z jakimiś addonami. @edit nawet tu jest w temacie o nim. @suchyyy1 jeszcze pomyślałem, że może masz jakieś rosyjskie litery w nazwie folderu moda po wypakowaniu moda ale chyba nie bo widzę zlota kula. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurki Opublikowano 4 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2021 Witam! Mam problem. Po zainstalowaniu moda i uruchomieniu go ze skrótu z bin lub utworzonego przy instalacji wyskakuje mi okienko, że brakuje plików msvcp100dll i msvcr100dll. Po wsadzeniu ich do folderu z grą wyskakuje mi taki komunikat jak widać. Co może być tego przyczyna? Dodam, że próbowałem instalować grę na róznych dyskach jednak wszędzie ten sam błąd. Podczas instalacji antywirus też był wyłączony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 4 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2021 @jurki brakuje ci bibliotek vc++ w systemie, zainstaluj paczkę całą dla pewności, a nie tylko wrzuć dllki do folderu gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 4 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2021 @jurki Bo ich się nie wstawia do moda, a instaluje na kompie. Skoro mod pokazał Ci te dwa, przypuszczam, że nie masz zaistalowanej całej ich paczki. A jest tego sporo. OBSŁUGA X64.7z Zainstaluj wszystko co jest w paczce. I będziesz miał spokój z wszystkimi modami x64. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurki Opublikowano 4 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2021 Okej, właśnie zainstalowałem od nowa całą paczkę a teraz instaluję grę. Dzięki bardzo za pomoc. Niby takie proste a jakoś na to nie wpadłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MotoMysz Opublikowano 1 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2022 Witam witam, mam pewien problem, gra pomimo ponownej instalacji nie a dźwięku ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 1 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2022 @MotoMysz bo pewnie nie masz zainstalowanego na kompie OpenAl, zobacz czy w archiwum z modem nie było. Był tu już ten problem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MotoMysz Opublikowano 5 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2022 W dniu 1.09.2022 o 14:34, tom3kb napisał: @MotoMysz bo pewnie nie masz zainstalowanego na kompie OpenAl, zobacz czy w archiwum z modem nie było. Był tu już ten problem Dziękuje szefie za pomoc, jestem nowy na forum i nie wpadłem na to że taki problem już mógł być, przepraszam za kłopot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolin12 Opublikowano 20 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2022 Postanowiłem w końcu spróbować osławionej złotej kuli w wersji z AA, co by grafika oczy cieszyła, jednak mam problem z instalacją. Pobieram z torrentów, wchodzę w setup, przeklikuję i widzę coś takiego: Ktoś może wie o co chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skryty Opublikowano 20 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2022 (edytowane) @Wolin12 Prawdopodobnie, ale to tylko prawdopodobnie ten błąd wynika z tego, że system nie odczytuje rosyjskich znaków, w tym cyrylicy. Należy zmienić nazwę instalatora np. Złota kula i tak samo w miejscu docelowym, co do folderu, gdzie modyfikacja ma się zainstalować. Może też tak być, że sam instalator może być uszkodzony. Często się takie błędy pojawiają pobierając modyfikacje poprzez torrenty. Najlepiej wtedy spróbować pobrać jeszcze raz moda przez torrenta, albo najlepiej samego moda przez Yandex, Google itd, a potem dołożyć dodatkowy mod, np. zmieniający grafikę. Ajć, dopiero teraz zauważyłem, że ta wersja moda jest możliwa do pobrania przez torrenta. 😕 Edytowane 20 Grudnia 2022 przez Skryty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 20 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2022 Ogólnie, to @Szczepan9205 mi wspominał, że z ZK + AA 2,1 są problemy techniczne. Nawet jak się moda postawi, to może być jakiś inny kłopot. Lepiej pobrać ZK + OGSR. Zresztą za tę adaptację odpowiada I am dead, a on jest znany z adaptacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolin12 Opublikowano 20 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2022 @Skryty Coś może być na rzeczy, ale jak z spojrzałem, to domyślnie nie było tam rosyjskich znaków w nazwie ani ścieżce @Agrael No nic, to pogram w wersje OGSR, . Wydawało mi się, że AA ma ładniejszą grafikę, stąd wybór, ale w sumie nawet sam nie jestem pewien . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 21 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2022 @Wolin12 Takie pokazanie błędu znakami zapytania, to zawsze grażdanka w nazwie. Ale nie tylko nazwy moda, lecz również katalogów lub plików wewnętrznych. Musiałbyś, jeśli jest to już wypakowany mod, przejrzeć dokładnie wszystkie katalogi i znaleźć takie, które zaczynają się od " C " , które się wyświetliło poprawnie. A jeśli znajdziesz, to trzeba dokonać zmiany nazwy, ale na "robaczywą" . Jak tego nigdy nie robiłeś będzie problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolin12 Opublikowano 21 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2022 @kondotier Jako, że mam dobrą alternatywę w postaci ZK OGSR odpuściłem zabawę w naprawianie tego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.D.u.c.h. - M.K Opublikowano 26 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 Witam. Mam problem z mocniejszą latarką (flare_2) Po prostu po włączeniu nie chce mi się świecić. Ta słabsza latarka co dostajemy od Sidana na samym początku jest dobra, a po zamianie na tą mocniejszą już nie działa. Może coś w pliku odpowiedzialnym za tą latarkę jest coś nie tak? 😏 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
innowierca Opublikowano 9 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2023 Jak mogę pobrać tego moda ? , Utorent odsyła mnie w jakąś próżnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi