pacjent1972 Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Modzik uruchomiony ze wszystkimi dodatkami graficznymi, a więc w Zonę. Podobają mi się te brzozy "smoleńskie". 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 2 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 @kondotier, grałem na zestawie: jesienna wersja moda + fix + sound-addon, który bardzo mi się spodobał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 @gawron- pytałem dlatego, bo mod zgodnie z tym co na stronie moda, ma spore wymagania od komputerów i te fiksy mogą być dla słabszych komputerów. Zagram tylko na jesieni i obowiązkowym patchu. I tak mod ma dość podstawowych uroków. Dźwiękowe sprawy mnie nie rajcują, bo słuch zawodowo uszkodzony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 2 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Rozumiem. Mod na podstawowym zestawie jest wystarczająco urokliwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Ropuszki bardzo przyjazne: Opcje AtmosFear bardzo rozbudowane: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Teraz dylemat wrzucać go po Złotym kuferku 2 czy zrobić sobie przerwę i przejść tego, jak jest na jednej lokacji to może w dzień go skończę No i dzięki za polonizację dla tłumacza/-y. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 A na moim kompie na dynamicznym rozszerzonym nowa gra ładuje sie 8 minut strasznie długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 2 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Miałeś rację @kondotierze, paczki ze zoptymalizowanymi texturami zostały zrobione z myślą o słabszych komputerach. Spoiler Textura "standardowa" Textura "zoptymalizowana" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 @tom3kb- ten Ci już nie ucieknie. A na zrobienie w dobę, nie licz. Jedna lokacja, ale zadań na pięć . Jest trochę do pobiegania, a i zginiesz nie jeden raz. @anatol - spróbuj wrzucić te paczki, na optymalizację tekstur i roślinności. Sam się nad tym zastanawiam, bo może z nimi będzie lepsza widoczność przez gałęzie i trzcinę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 (edytowane) 13 godzin temu, anatol napisał: A na moim kompie na dynamicznym rozszerzonym nowa gra ładuje sie 8 minut strasznie długo Ja wziąłem tą paczkę z modem od Pacjenta z Mega (z optymalizacją tekstur dla słabszych kompów itd) nowa gra uruchamiała mi się coś pomiędzy 1-1,5min. Gram w full hd, pełnym dynamicznym oświetleniu i ustawieniach grafiki wysokich. Komp (5-o letni) żebyś porównał ze swoim: amd 3x3.1Ghz, 4 giga pamięci ram, Gts 450 amp 1GB pamięci, monitor 24 cale. Mod wygląda ładnie chociaż na razie odpaliłem tylko na chwilkę, muszę porównać na jakichś filmikach czy jest duża różnica jeśli chodzi o te "wypasione" jakościowo tekstury, a te zoptymalizowane pod słabsze kompy, bo jeśli te lepsze teksturki są tylko trochę lepsze to nie ma się chyba co mścić jeśli gra ma się wczytywać spooroo dłużej. Tak u mnie wygląda. Edytowane 3 Października 2016 przez tom3kb 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 @tom3kb- zobacz screeny gawrona czy moje z gry po rosyjsku, bez tych "osłabiaczy". Tak na oko, nie widać większej różnicy. A jeśli robią one jakieś "dziury" w gałęziach drzew czy krzaków i trzcinie, to tylko na tym wygrasz, bo zobaczysz kto i skąd do Ciebie strzela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 U mnie ten problem leży raczej w podstawce. CoP na mojej 10 strasznie grymasi. Problem rozwiązany zainstalowałem moda na repacku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 3 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Paczki optymalizujące, obniżają nieco szczegółowość, tego co widzimy w grze. Dotyczą tekstur nieba, roślinności i ubrań panów stalkerów, tak że po zainstalowaniu nie zmieni się ilość czy gęstość krzaków, szuwarów ani niczego innego. Przykłady w spoilerze poniżej. Spoiler 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 A szkoda, że nie przerzedzają zieleniny . Pograłem kilka godzin i muszę powiedzieć, że ten mod nie jest dla zwolenników szaro-brunatnej, mrocznej i zamglonej zony. Chociaż mroczność, ciemność, mgły i deszcze można sobie ustawić w opcjach, to całe swoje piękno pokazuje on przy słonecznej pogodzie, jasnych nocach z pełnią księżyca, deszczem i mgłą ograniczona do prawie zera. Tylko wtedy zobaczymy błękit wody i dno rozlewisk, promienie słoneczne czy księżyca przenikające przez korony drzew i piękną kolorystykę roślinności. Wykonujemy wiele zadań w czasie których przemierzamy lokację od jednego, do drugiego końca. Ale nie musimy biegać bez sensu. W spojlerze pokazuję przykłady schowków i ich zawartości. Przy dozie spostrzegawczości, będziemy kupować tylko wodę. Ci co grali w ZK i ZK2, będą mieli o tyle łatwiej, że nawyk w szukaniu schowków będzie pomocny. To co widać w moim inwentarzu ( dopiero początek moda ) to wszystko znaleziska. Spoiler Miłej gry życzę. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 3 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 1 godzinę temu, kondotier napisał: całe swoje piękno pokazuje on przy słonecznej pogodzie, jasnych nocach z pełnią księżyca To prawda, ale warto, chociaż na jakiś czas ustawić sobie pogodę na gorszą i taką, że aż w butach chlupie. Spoiler 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 @gawron, właśnie taka podoba mi się najbardziej, prawdziwe, smutne i melancholijne miejsce jakim jest Zona to tylko z taką pogodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 3 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Na szczęście dzięki AtmosFear, każdy może ustawić sobie pogodę według własnych upodobań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Znalazłem dwa błędy w spolszczeniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Mod ukończony z jednym z kilku zakończeń. W grze tą linią, też znalazłem parę nieistotnych literówek, które w niczym nie przeszkodziły. Jutro wczytanie krytycznego zapisu i próba doprowadzenia moda do innej końcówki. A przy okazji kilka screenów podczas gry w nocy, przy pełni księżyca. Gdy mnie obrabowano, diabli wzięli noktowizor. A przy tej pogodzie, mogłem spokojnie grać i tłuc przeciwników . Spoiler A po nocy nadszedł świt. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 6 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 @kondotier, jakbyś coś jeszcze znalazł, prośba o screeny i na koniec podrzucenie paczki z nimi. @jurek48, doceniam twoje sokole oko, ta sama prośba, jak do Kondotiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Drugi wariant końcówki załatwiony. Od tej przejdzionej różnił się tym, że trzeba było zrobić o jedno dwuwątkowe zadanie więcej. Zrobiłem oba wątki. Mod zrobił się dłuższy. Po jego zrobieniu, powrót do tego co było w poprzednim zakończeniu. Teraz wracam do zagrania w kolejny sposób zaproponowany przez moda trochę wcześniej. Wsparcie innego z scenariuszowych NPCów. Tu będzie na pewno inaczej. @gawron- co znalazłem, dałem na PW. Zobaczymy co będzie na innej rozgrywce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 W sumie nie ma sensu grać skoro wszystko zostanie opowiedziane w postach. Element przygody i poznawania moda(ów) samemu zostaje tym samym wyeliminowany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 6 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Przesadzasz, bo cóż zostało powiedziane, oprócz tego, że mod ma więcej niż jedno zakończenie, to było wiadomo od początku. W temacie każdego moda, odpowiedź na pytanie dotyczące fabuły udzielona jednej osobie dla kogoś innego może być odsłonięciem fabuły, pozbawieniem elementu zaskoczenia i przygody. To, co do tej pory zostało powiedziane, w żaden sposób nie pozbawia i nie mąci wspomnianych elementów. Wiem to, bo grałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 @gawron, to takie moje głośne myślenie. Dmucham na zimne bo "opowiadanie modów" nim ukończą je inni jest ostatnio modne na forum. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 6 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 @pacjent1972, jeśli chodzi o mody, że tak to ujmę – aktywne, zgoda w 100%. Teraz może trochę nie w temacie, ale jakoś tak mnie naszło - taki moment taka chwila. Wiemy, że są pozycje wokół, których było tyle euforii i nagle cisza, nic się nie dzieje. Robią się z nich takie, jak sam to kiedyś określiłeś "martwe dusze". Znalazłoby się tego trochę na forum. Są mody zasługujące tylko na kroplówkę, ale są i takie, które zasługują na życie wieczne tak, jak NLC 7. Zdaję sobie sprawę, że główną przyczyną takiego stanu rzeczy jest bariera językowa i raczej nie wszyscy w nie zagrają. Jednak mimo wszystko warto czasem o nich przypominać (ja w przypadku NLC czuję taką potrzebę), chociażby próbując opisywać swoje przygody z modem. Do czego pewnie wrócę, jak tylko dalej ruszę z fabułą. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi