Agrael Opublikowano 21 Października 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2023 Tak, z Krugłowem mamy pięciu naukowców. Też miałem z tym problem. Krugłow grzecznie poszedł do standardowego miejsca przy przejściu na Jantar, ale naukowcy co chwila zostawali. Jak nie przy placu budowy, to za tunelem ze spalaczami. Po odprowadzeniu Krugłowa musiałem się do nich cofać, czekać aż się ruszą, a nawet wczytywać grę - dopiero wtedy ruszali. Wydaje mi się, że opis osiągnięcia w tym przypadku jest trafny. Bardziej przeszkadzali niż pomagali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 21 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2023 Mi się w tunelu pozabijali dziady jedne. A jak odchodzę gdzieś w bok to się okazuje, że maszerują z powrotem. No nic będzie trzeba ich przycisnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 21 Października 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2023 Głąby wpakowały się w anomalie? W moim przypadku bezproblemowo przeszli przez tunel. Gorsza sprawa, że też co chwila wracali. Pomagało wczytywanie gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 21 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2023 No i dotarli na miejsce cała czwórka plus Kruglow ale osiągnięcie nie wpadło. Siedzą sobie przy ognisku wesoło i nic. Jak to rozwiązać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 21 Października 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2023 A czy czasami nie powinni pójść troszkę dalej ku przejściu nad Jantar? Chcąc zdobyć to osiągnięcie wzorowałem się na tym filmiku: Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 22 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2023 Aaa bo to on daje to oznaczenie. Dobra czyli muszę powtórzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toldi Opublikowano 24 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2023 (edytowane) Chłopaki jak dostać sie do kryjówki striełoka w podziemiach ,przenosi mnie teleport non stop na schody,próbowałem jak w solijance ,znalazłem teleport na schodach z wojakami wlazłem w niego pozniej znalazłem drugi w pomieszczeniu z pijawka ,pijawke zabiłem podchodze do teleportu a tu pyk i znikł,i lipa zero teleportu a do skrytki zas nie da rady sie dostac Edytowane 24 Listopada 2023 przez toldi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 24 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2023 @toldi musisz biegać od teleportu do teleportu tak jak to robisz, a ostatni jest w tunelu z ruchomą anomalią elektryczną, jak za nią będziesz biegł to w pewnym momencie otwiera się teleport i w niego wskakujesz. Bardzo irytujący moment, zrób zapis przed tunelem i popatrz gdzie pojawia się teleport. Ja raz to z kilkadziesiąt razy ładowałem zapis 😁 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toldi Opublikowano 24 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2023 A cha czyli teraz do tego tunelu musze sie udac ,a powiedz od kturej strony od schodów czy os poczatku jak tylko eszedłem na lokacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 24 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2023 Ja szedłem od strony schodów. Faktycznie dość uciążliwy moment przez anomalie, ale od czego są śruby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 24 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2023 Panowie wie ktoś jak otworzyć zamknięte drzwi w sterowni Monolitu. Te do ostatniego pomieszczenia? Ktoś coś? Jakieś pomysły. Przyszedłem tam drugi raz i taki psikus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomlopag Opublikowano 1 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia (edytowane) Cześć @Ignachinio ! Zgodnie z twoją sugestią na forum odnośnie NS2016 zainstalowałem OP 2.2, gra się uruchamia, są polskie napisy(poz nazwami stalkerów bo tam ma krzaczki) ale jak zwykle musi być jakieś ale. W pliku z zainstalowaną grą nie mam folderu gamedat, a to oznacza że nie mogę wrzucać dodatków do gry. Pliki gry pobrałem z Stalkerteam.pl i zainstalowałem zgodnie z instrukcja. Czy da się z tym coś zrobić? Edytowane 1 Stycznia przez tomlopag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 1 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia @tomlopag a ustawiłeś też czcionkę na central european w menu gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomlopag Opublikowano 1 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia (edytowane) Tak, opisy rozmów i wiadomości ma po PL, robaczki tylko są przy nazwach stalkerów. To jest małym problemem bo w stateczności da się z tym żyć, problem jest większy z brakiem folderu gamedata bo bez niego nie można wgrać żadnych dodatków. PS. Ponowne postawienie gry wyeliminowało "robaczki" zamiast nazw stalkerów ale folderu gamedata nadal nie ma 😞 Edytowane 1 Stycznia przez tomlopag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 1 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia @tomlopag to go sobie zrób i zobacz czy będzie z niego czytało to co tam wrzucisz, chyba, że tu trzeba rozpakować pliki moda majpierw. @edit A nie tu wrzucasz te pliki dodatków bezpośrednio do folderu moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomlopag Opublikowano 1 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia Próbowałem ale nie działa, nie jestem programistą i nie wiem jak wymusić czytanie folderu przez grę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Sztychowka Opublikowano 1 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia Witam. Przychodzę z pytaniem, czy miał ktoś taki problem w OP 2.2 że za żadne szansy Naznaczony nie chciał się kłaść do spania? Za każdym razem po naciśnięciu na śpiwór pokazuje się komunikat że niebezpieczne miejsce do spania. Nie ważne czy to bar, ognisko czy podziemia Agropromu. Mam już czerwoną kontrolke snu i Naznaczonego mdli co chwila i mówi że chce spać. Da rady coś z tym zrobić? Widziałem gdzieś na jakimś rosyjskim forum że chłop usunął całą zawartość pliku ltx odpowiadającego za sen tylko że wtedy to działało w ten sposób że po prostu usunął potrzebę spania dla Naznaczonego. Można to jakość obejść? Nie grałem w OP 2.2 Od jakoś roku ale wydaje mi się że przed przerwą nie miałem takich problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 1 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia @tomlopag a bo zależy jakie dodatki bo niektóre tu są w postaci plików .db wrzucasz i grasz ale nieraz trzeba było rozpakować pliki moda żeby w nim grzebać @Dr_Sztychowka czytaj od tego posta w dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 1 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia Gamedate musisz sobie pobrać I wtedy będziesz mógł modować moda. Jest to opisane przez @tom3kb. @Dr_Sztychowka owszem. Miejsca do spania są strasznie specyficzne. Bez mapy od Informatora trudno znaleźć. Spróbuj się położyć obok Zachara tam jest jedno z takich miejsc w tej jego kanciapie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomlopag Opublikowano 1 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia @tom3kb dzięki za próbę pomocy ale to przerasta moje umiejętności jeśli chodzi o programowanie A może ktoś wrzucić swoją spakowaną gamedata tak abym ją mógł wkleić do siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Sztychowka Opublikowano 3 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia W dniu 1.01.2024 o 15:26, Ignachinio napisał(a): owszem. Miejsca do spania są strasznie specyficzne. Bez mapy od Informatora trudno znaleźć. Spróbuj się położyć obok Zachara tam jest jedno z takich miejsc w tej jego kanciapie. Rzeczywiście. Znalazłem jeszcze miejsce do spania na kordonie w tej takiej piwnicy zaraz obok Fanata. Już myślałem że jakiś skrypt szlag trafił ale to po prostu znowu jakiś niuans twórców opka . Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 3 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 50 tys i Infmormator sprzeda Ci wszystkie miejsca do spania. Nie są one intuicyjne i czasami wkurzają ale mapa pomaga. Na niej masz też schowki przeciw emisjom. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crassus Opublikowano 17 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego Po ponad 2h w gierce wniosek - lepiej zagrać w podstawkę. 😛 1) Początek w kordonie prawie nie zmieniony prócz samego dramatycznego rozpoczęcia... 2) Masa błedów, nieśmiertelnych (z jednym rąbałem się 30 minut w końcu się zablokował dostał granat pod nogi i magazynek w głowę po czym się odblokował i mnie rozwalił), teleportujących się przeciwników itp. 3) Co to są za teleporty wyrzucające postać z innych lokacji? 4) Przeciwnicy 6 zmysł, widzą wszystko i wszędzie z WH 5) Podnosisz broń po przeciwniku a w środku 0/0 amunicji po czym sprawdzasz kieszenie a on ma 5 kul. No trochę sensu w tym... 6) ogólnie? Się ktoś narobił a efekt biedny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 17 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego @Crassus Rejestracja godzinę temu, wypowiedzi = 1 post, temat OP 2.2 😁 Opinia... no co mogło pójść nie tak 😏 Ps. Nie wiem czy grałeś trochę w mody do stalkera ale wybrałeś sobie coś "najtrudniejszego" i nie wiem czy masz pojęcie z czym to się je. 😏 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crassus Opublikowano 17 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego @tom3kb Tak, specjalnie się rejestrowałem żeby opisać wrażenia Grałem. Przyciągnął mnie ten mod ze względu na opinie i jakiś "ranking". Ale jakby totalnie nie trafione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi