kondotier Opublikowano 25 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2022 @przemq Tu masz kolejny filmik na którym od 16:15 masz pokazane gdzie leży ten trup naukowca. https://www.youtube.com/watch?v=X0W8ILX1dQ4 Akcja dzieje się po otrzymaniu zadania od Sacharowa na ratowanie naukowców. Masz takie zadanie? Jak nie masz, to trupa może nie być. Filmik Ci się przyda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemq Opublikowano 25 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2022 no, czyli coś się spierniczyło, takiej misji w ogóle nie dostałem 🤨 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 25 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2022 @przemq Się nie spierniczyło, ale coś zrobiłeś nie w kolejności, bo takie zadania są ze sobą powiązane. Wystarczy pójść do Sacharowa i sprawdzić, czy to zadanie da. Bo jeszcze jest podobne zadanie na Radarze, związane z Pustelnikiem. Zadania w Limansku i Martwym Mieście już robiłeś? Woroninowi karabin ze składu Monolitu przyniosłeś? Dokumenty można zbierać w dowolnej kolejności, niekoniecznie wg. porządku numerowego, ale zadań już nie. A wykonując je i tak do dokumentów dotrzesz. I przed kolejnym wpisem, zapoznaj się z tym tematem. https://stalkerteam.pl/topic/16226-jak-wywołać-forumowicza-jego-ksywką/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemq Opublikowano 25 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2022 (edytowane) @kondotier - tylko takie zadania mam, wszystkie 12 dokumentów znalezione, jakieś tam inne dokumenty oddane Sacharowowi, który teraz ma tylko do powiedzenia "bywaj" Cytat Zadania w Limansku i Martwym Mieście już robiłeś? Woroninowi karabin ze składu Monolitu przyniosłeś? Zrobione Edytowane 25 Lipca 2022 przez przemq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlkin Opublikowano 25 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2022 (edytowane) @przemq Po rosyjsku, ale sobie popatrzysz kilka razy - to pewnie wyłapiesz. Na samym początku Top Secret pokazuje co powinieneś znaleźć/zrobić, aby ten kwest aktywować. YT: 'Dead City Special Release Найти пропавшего Научного сотрудника'. Edytowane 26 Lipca 2022 przez qlkin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 25 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2022 @przemq Skoro masz to zadanie na materiał wybuchowy i klucz, to u Sacharowa zadanie brałeś. I przy tym zadaniu, trup naukowca musi być pod mostem. Tu masz zrzuty z mojej gry. Podejście do mostu i pod niego obojętnie z której strony, uważając na radiację. I pod mostem masz trupa i zrzut jego zawartości. W labie jest kruczek, łatwy do przeoczenia przełącznik otwierający drzwi. Nie będziesz miał problemu jak ten na poniższym filmiku. To co trzeba zrobić pod oczyszczalnią. https://www.youtube.com/watch?v=PSnaWFY0lRo&list=PLpaU_AMCeFEYZGpHFRoUqlWxLlnXmrmtk&index=21 DODANO. Wrzuciliśmy jednocześnie z @qlkin podpowiedzi, to teraz masz aż dwie. Jak jeszcze teraz nie znajdziesz naukowca pod mostem, to tylko gra od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemq Opublikowano 25 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2022 @kondotier - niestety gra zaczęła wywalać przy przechodzeniu między lokacjami i próbie wczytania zapisu. Byłem też na wysypisku w parku maszyn i nawet wszedłem do tego latającego kamaza (po rozmowie ze stalkerem o anomalii) ale nic tam nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 25 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2022 @przemq A ile zapisów masz w ich katalogu? Na tym etapie gry lepiej nie mieć więcej niż 10, a pozostałe dla bezpieczeństwa przenoś do katalogu poza modem. Nic nie wiadomo o Twoim kompie, bo możliwe, że nie wyrabia. A jak wylatujesz, to nie wczytuj od razu, a zajrzyj do loga czy jest fatal error. I taki fatal skopiuj sobie do specjalnie zrobionego pliku tekstowego. Jak wylot się powtórzy z tym samym fatal, będziesz mógł go tu wstawić. A żeby mieć na tej wirującej anomalii arta, musisz mieć ten detektor najwyższej klasy, taką rososzkę. Ale wcześniej ktoś o tym musi Ci powiedzieć. A ja nie pamiętam kto. No i pisz, czy ta porada o Górskiej Dolinie była pomocną. I tak o każdej innej, jeśli grę popchnąłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemq Opublikowano 26 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2022 @kondotier - na razie nie mogę sprawdzić bo zapisy nie działają, załadowałem starsze przy wejściu pod radarem w Limańsku i działają normalnie, to samo przejścia między lokacjami więc zwyczajnie zapisy muszą być uszkodzone. A i zapisów mam 4 Co do kompa, ,fakt, jest stary ale radził sobie z Metro Exodus na wysokich/średnich więc stalker to dla niego bułka z masłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 26 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2022 @przemeq22 Nie porównuj gier nawet mocno obciążających komputer, z modami. To nie te półki. Tym bardziej, jak do moda nawrzucano różnych "ulepszeń" i "upiększeń". Jak sam widzisz, gdzieś po drodze mod złapał problem, nie od razu go pokazał, ale on wyszedł. Możesz też ulżyć kompowi, schodząc na ustawieniach graficznych, szczególnie na gęstości trawy i jej zasięgu, oraz na wszystkim co związane ze słońcem i cieniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 26 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2022 (edytowane) . Edytowane 26 Lipca 2022 przez cez137 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemq Opublikowano 26 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2022 (edytowane) @kondotier mam rozwiązanie tego zadania, na początek lecimy na wysypisko do stalkerów którzy siedzą przy wrakach pojazdów i gadamy z nimi ( z obojętnie którym) o latającej anomalii, później lecimy na Jantar (przez Agroprom lub na około jak kto woli) i idziemy do opuszczonego autobusu i zbieramy fanty z trupa Później do Sacharowa, pytamy o latającą anomalię i dziwny fant który znaleźliśmy u trupa w autobusie On daje nam zadanie na znalezienie uczonych (i jeszcze jedno) którzy mają "detoktor wykrywający artefakty czwartego poziomu" , uczeni poszli na Radar Biegniemy na Radar do Pustelnika, pytamy o naukowców, ten nam tłumaczy że była strzelanina ze snorkami ale naukowiec schronił się na wzgórzu przed wyjściem z jaskini pustelnika. Włazimy na wzgórze a tam który ma Gałązkę (wymodelowana na detektor z trailera Stalkera 2) Oczywiście nie mogłem sobie darować i kita do Górskiej doliny a tam pod mostem Śpioch... Edytowane 26 Lipca 2022 przez przemq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 26 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2022 (edytowane) @przemq też miałem problem z tym zadaniem, też szukałem trupa pod mostem ale u mnie go nie ma, obleciałem tą sadzawkę kilka razy, nic nie znalazłem, finalnie nie wszedłem do labu, może później spróbuję pociągnąć jakoś ten wątek, u mnie się coś urwało przy pustelniku, nie miałem tego: 4 godziny temu, przemq napisał: pytamy o naukowców, ten nam tłumaczy że była strzelanina ze snorkami ale naukowiec schronił się na wzgórzu przed wyjściem z jaskini pustelnika. miałem tylko gadkę o dokumentach, to wszystko A tak z innej beki, miałem wylot w momencie przejścia z bagien do MM, w trakcie ładowania, po ponownym uruchomieniu moda znikły mi przejścia na lokacje i nie pokazuje anomalii na mapie, o co tu może chodzić? [error][ 487] : Próbowano uzyskać dostęp do nieprawidłowego adresu. Po przeskanowaniu go CCleanerem i wyczyszczeniu rejestru mod wgl się nie włącza FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CScriptEngine::lua_pcall_failed [error]File : C:\xray\stcop_engine\src\xrServerEntities\script_engine.cpp [error]Line : 213 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : LUA error: ...e.r. dead city sr\gamedata\scripts\level_weathers.script:461: bad argument #1 to 'find' (string expected, got nil) xrEngine.exe caused an EXCEPTION_BREAKPOINT in module xrCore.dll at 000000000097F60A, xrDebug::backend()+0474 byte(s) jakieś pomysły? szkoda by było bo niewiele brakuje mi do końca, ehh który to już mod mi się wysypuje, już nawet straciłem rachubę Edytowane 26 Lipca 2022 przez cez137 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlkin Opublikowano 26 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2022 @cez137Najlepsza rada - to poczytać na forum stalkerteam.pl ten temat. Załączam link: Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 27 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 @qlkin wrzuciłeś link do tematu tego moda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawnyokgora Opublikowano 27 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 W dniu 20.07.2022 o 17:12, qlkin napisał: Pogrzebałem w temacie i jest poprawka na uszkodzone zapisy oraz inne rzeczy do i o: https://stalker-mods.clan.su/load/stalker_cop/stalker_zov_pripjati/dead_city_special_release/1-1-0-5906 Dobra robota u mnie działa. Faktycznie błędy w zapisach i wyloty przy przechodzeniu na lokacje występują po zebraniu 255 Artów, Dodaj te poprawki na główną aby inni mogli skorzystać ? . PS. Teraz nie widzę w tym poście odnośników do pobrania tych plików z poprawą . wcześniej były , a nie chcę sam dodawać bo jest to twoje znalezisko i rozwiązanie problemu,... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlkin Opublikowano 27 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2022 (edytowane) @slawnyokgoraDałem po prostu linka do strony m.in. z tymi fix'ami. Wrzucaj, jak chcesz - przecież to nie moje poprawki. Opis nie zaszkodzi - bo tu są opcje. @cez137Super, że zauważyłeś. Edytowane 27 Lipca 2022 przez qlkin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meta Opublikowano 28 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2022 @qlkin Dzięki za znajdźkę, wygląda to na istotne poprawki. Zważywszy na to, że podano te opcje, a źródłowa strona utrudnia dostanie się do jej zawartości, pozwoliłam sobie dodać do pierwszego posta bezpośrednie linki oraz przetłumaczone instrukcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 28 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2022 @qlkin to o to chodzi? bo nie kumam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meta Opublikowano 28 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2022 @cez137 Chyba chodziło o to, żeby przeczytać wcześniejsze posty w tym temacie, był już podany podobny wylot tutaj, chociaż wygląda, że Twój odnosi się do skryptu pogody. W modzie występują problemy z autozapisami, rzekomo (być może niejedyny) powód to znalezienie ponad 255 artefaktów i zamieszczone fixy mają to rozwiązać, ale nie ma pewności, że to powód Twojego wylotu. Jeśli w faktycznie jest u Ciebie znalezionych ponad te 255, wtedy nałożenie fixów może naprawić błąd. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 28 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2022 @Meta aha, u mnie jest druga opcja ale mam pewne wątpliwości a mianowicie, nie wiem ile artów zebrałem i który konkretnie zapis ma mniej niż 255 artów, nie liczę ich, druga sprawa to gdzie mam wrzucić ten fix? w zapisy czy w gamedate czy gdzie? nie jest napisane @qlkin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meta Opublikowano 28 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2022 @cez137 Z tego, co widzę fixy są w formie gamedaty do wrzucenia do folderu z modem i nadpisania. Nie grałam w moda, ale sądząc po zawartości poprawek tę ilość sprawdza się gdzieś w statystykach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawnyokgora Opublikowano 28 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2022 1 minutę temu, Meta napisał: @cez137 Z tego, co widzę fixy są w formie gamedaty do wrzucenia do folderu z modem i nadpisania. Nie grałam w moda, ale sądząc po zawartości poprawek tę ilość sprawdza się gdzieś w statystykach. Gamedata/scripts i wklejasz tam ten sam plik xr_statistic z zamianą . Wczytuj zapisy i poszukaj działający lub w uruchomionej grze w PDA masz statystykę postaci i najlepiej szukaj max 254 Arty (podniesione) Podniesienie 255 Artów tłumaczy dlaczego część nie ma wylotów a część ma , przeważnie pod koniec gry . Zobaczysz problem zniknie po tej poprawce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlkin Opublikowano 28 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2022 (edytowane) @cez137To już wprawdzie było, sam coś tam naskrobałem chyba wcześniej, ale jeszcze raz nie zaszkodzi. To co pisze @Metao tych fixach na uszkodzone zapisy pod kątem przepełnienia limitu artów - to jedno, a te wyloty z pogodą to może i drugie. 'Przerabiałem' coś takiego w Limańsku. Spróbuj te fiksy. Tylko z głową, czytaj opis. Jeśli nie pomoże, a i tak być może pewnie, to wróć do działającego zapisu - takiego z widocznymi przejściami między lokacjami i teraz wróć do zapisu sprzed tej lokacji, (ewentualnie można wrócić do zapisu z lokacji poprzedzającej pierwszy ubity save), wgraj, wytrać trochę czasu np. przez sen i dalej normalnie - tylko uważaj na te znikające przejścia na mapie. Ogólnie w modzie MM to inna historia, kwestie sprzętowe inna, a brak linii scenariusza oznacza na 99,9%, że czegoś potrzebnego do aktywacji tej nitki nie zrobiono. Ps. Tymi fixami to można każdy jeden działający zapis 'przekonwertować', po kolei, po jednym, po fix 1 tworzyć nowe save'y ze starych i dopiero na koniec serii 'load/rename/save' wrzucić fix 2, po 'zabiegu' nr2 już powrotu z zapisami nie ma, przynajmniej nie bez 'odfiksowania' moda, ale wtedy te zapisy po fiksach nie będą działać, a bez fiksów limit artów - wiadomo. Tak to. No i ta statystyka. Problemy z zapisami na lokacji Kartografa można rozwiązać... brakiem takich. Przejść bez zapisów, na jednym ciągu. (if apply). Edytowane 29 Lipca 2022 przez qlkin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 29 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2022 @qlkin no taa statystyki, zapomniałem o nich z resztą nawet nie wiedziałem że tam sa tak szczegółowe dane ile artów zebrałem, po drugie nie mogłem wgl uruchomić moda z ostatniego zapisu, wywalało mnie w trakcie ładowania, i myślałem że tak jest ze wszystkimi, teraz go uruchomiłem z któregoś tam od końca i poszedł, wchodzę w statystyki i proszę bardzo, czyli pewnie uzbierałem te 255 artów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi