de Vries Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Ciekawe, jak ja przechodziłem lab, znalazłem w pomieszczeniu wyłącznik prom. psi. Odstrzeliłem burera i spokojnie do kolesia. Potem co prawda przyszły pijawki, ale to już po wzięciu zadania na przegonienie stalkera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 U mnie było tak, że schodząc po schodach znalazłem zwłoki naukowca, a przy nich PDA. Pisało tam o wyłączeniu psi-promieniowania. Wyłączyłem je i spokojnie zszedłem na dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Więc znowu coś sknociłem!!! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Vidkunsen preferuje metodę na siłę/chama/żywioł (za bardzo nie czyta chyba co i jak pasowało by zrobić) ale jak widać też się da ;) Ja też wyłączyłem wajchą to promieniowanie. Tutaj te wszystkie panele z przełącznikami mniej rzucają się w oczy niż w lokacjach z oryginalnego stalkera. Ale to na plus bo w tych wszystkich labach jest więcej różnych szaf, paneli itp. Nie jest tak pusto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Gdzie na dawnym Agropromie znajdę schowek striełoka łaźę już trzeci dzień i nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Jak wejdziesz do kompleksu tego przy torach (patrz zdjecie w pda) tam gdzie bodajże w CS jest trzymanych dwóch bandytów jako jeńcy. Drabinką w dół, na suficie jest ta łapiąca roślinka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Ok dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Po tym jak wyłącze Mózgozwęglacz i map iść do Prypeci Barman mówi żebym wpadł po nagrodę. Mówi też żebym na kordonie w bunkrze Żaby pogadał z jakimś stalkerem. Jest tam Ilja Spalony i po rozmowie od razu jest ładowana jakaś mapa. Problem jest taki że spawnuje się gdzieś poza mapą w nocy pod gwiaździstym niebem, ląd jest chyba nademną? Nic nie mogę zrobić. Też tak mieliście? Co to za mapa, dużo tam questów itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andre Woz Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 WitamMiałem tak samo, usunąłem katalog dodany przez fix3 gamedatalevelslvl4_darklab i poszło.Po sekwencji teleportów w Dark-labie wróciłem do piwnicy Żaby, gnom czekający na mnie ucieka i albo zabijają go stalkerzy albo znika i nie wiem co powinno być dalej. Miałem jakieś skojarzenia z zaginionymi dziećmi (te gnomy takie jakieś dziecinne) ale nie udało mi się pociągnąć, jeśli uda Ci się pójść dalej to napisz, bo moja wyobraźnia jest niezaspokojona.PozdrawiamP.S - dokładnie przeszukaj ostatnią lokację przed powrotem do piwnicy, gdy pojawi się sms "Pospiesz się. Czekam w podziemiu" - znalazłem coś wartościowego, ale i tak nie wiem co z tym zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 (edytowane) Może być coś z tymi dziećmi, jak wchodziłem do szkoły w Prypeci to była cutscenka jak ojciec wysyła dzieciaka do szkoły, a ten dzieciak wygląda jak gnom/skrzat. Po cutscence atakuje nas skrzat i kontroler.. No i Dziennikarz o tym wspomina więc może te questy się łączą. Raczej nie będe się bawił w wycinanie folderów żeby zobaczyć ten darklab. Muszę skończyć moda, a już chyba jestem na finiszu. Ale jakby ktoś znał rosyjski to na forum moda mogłby wspomnieć o możliwym problemie. Chyba, że fix4 to naprawia ale w changelogu o tym nic nie było chyba Edytowane 21 Listopada 2014 przez tom3kb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Ta wędrówka po "czymś i gdzieś", jest zrobiona po to, aby można było znaleźć minigana, który jest bardzo potrzebny w finałowym ataku na CEA. Jak ktoś sam nie znajdzie, to podpowiem ja, albo ktoś, kto to zrobił z sukcesem. A znalezienie, naprawdę jest niekłopotliwe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andre Woz Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 WitamDzięki za wyjaśnienie, przestanie mnie dręczyć poczucie że coś przegapiłem.Jeszcze pozostaje tajemniczy powód śmierci Wiedźmina, jeśli twórcy moda postanowili go uśmiercić, to mieli do dyspozycji wiele łatwych i czytelnych sposobów (mina-pułapka, anomalia, zawał serca itp.) a tak, to zdarzenie pozostawiło u mnie odczucie pewnej fuszerki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 (edytowane) Właśnie ukończyłem OLR 2.5 FIX3 PL, ogólnie mod/gra mi się bardzo podobała. Zaliczyłem 2 zakończenia (monolit i likwidacja Świadomości), ciekawe czy jest więcej? To teraz takie moje podsumowanie. Plusy: Fajnie przerobiona fabuła podstawki, mod ma fajny stalkerski klimat Dużo questów głównych i pobocznych, mod jest długi Parę cutscenek Bardzo fajne mapy, ładny graficznie, przerobione anomalie (jedna termiczna dziwnie wygląda jak taki wiszący bąbel zakrzyiający obraz, nie wiem czy tak ma być) Fajne nowe dźwięki (odgłos wrzucania czegoś do anomalii i odgłosy mięsaczy rulez :) ) Nowe artefakty, trochę nowych broni ale mogli dać jeszcze parę Możliwość robienia notatek w pda :) Świetna polonizacja Minusy: Strasznie mało pancerzy do wyboru Trochę CTD/Bugtrapów część możliwe, że spowodowana nie za mocnym sprzętem na którym grałem Miałem częste wyloty na CEA, Generatorach (np z logiem Child registered but not found itp) Chamska zagrywka z teleportacją z Czarnobyla na Kordon, a co niech se gracz pobiega dodatkową godzinkę ;) Brak możliwości wejścia na lokację Darklab,( jak coś tam się pousuwa ;) z gamedaty to da się wykonać tam questa patrz post ->#409.) W ogóle końcówka trochę słaba. Nie wiem czy Świadomość Z coś wyjaśnia bo rozmowa jest króciutka Mój największy minus to masa zadań "na gębe" bez jakiegokolwiek opisu w zakładce zadań czy też w sekcji notatek. Aż się prosi moim zdaniem o dawanie tam jakichś opisow . Bez systematycznego grania albo robienia własnych notatek można utknąć w grze. Ocena 8.5/10 Mimo paru minusów jest to świetny mod. Na pewno kiedyś go jeszcze przejdę. Edytowane 22 Listopada 2014 przez tom3kb 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 - Vidkunsen preferuje metodę na siłę/chama/żywioł (za bardzo nie czyta chyba co i jak pasowało by zrobić) ale jak widać też się da ;) My Vikingi/Hąśnicy tak mamy, jak nie rozumem to toporem :) p.s. ten "minigan" to po prostu gatling m134a ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksantyp Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 (edytowane) Witam,Czy ktoś wie jak wyłączyć psi-pole w Martwym Mieście. Kapitan Wolności mówi, że instalacja jest w jakiejś chatce po lewo w drodze na Jantar. Nie udało mi się znaleźć tej instalacji... Edytowane 2 Grudnia 2014 przez ksantyp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Byłem tam i he he he jest chata, wlażę, widzę otwór, drabinke i niebiekie teksturki, nie moge wejść do tej piwnicy.Ktoś wie jak to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 (edytowane) @ksantypNie ta chałupka, to jest za taką jakby rzeczką (nie pamiętam po której stronie mapy, kawałek wody,strumyczka, rzeczki), duże promieniowanie i dwa domki. w jednym jest ustrojstwo z wajchą. Edytowane 2 Grudnia 2014 przez tom3kb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Trzeba iść tak daleko w kierunku teleportu - prawie do niego - aż się minie płot. Dopiero skręcić w lewo i na górce są chaty."Instalacja", to za dużo powiedziane. Ale tak to nazwali autorzy moda. W jednej z nich są takie pulpity sterownicze. Przynajmniej u mnie, nie widać było tej rączki do wyłączania, ale pokazały się napisy. Użyj i komunikat o wyłączeniu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksantyp Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Czasem najprostsze zadania stają się problemem - za to cenię Stalkera. Wystarczyło popatrzeć na mapę i wszystko wiadome. Dzięki Panowie. Znalazłem drugi przyrząd do wyłączenia psi-pola,ale zadanie o przyniesienie 2 przyrządów nie zaliczyło się. Czy pamięta ktoś czego jeszcze potrzeba. Zagmatwana jakaś sprawa. Może tak ma być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andre Woz Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 WitamMusisz mieć w ekwipunku oba przyrządy , strzelbę grawitacyjną i artefakt "kinetyk", dajesz to Sacharowowi i zadanie się powinno zaliczyć.Pozdrawiam 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksantyp Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Dzięki , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Ma ktoś działający link do fixa 3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 https://yadi.sk/d/1EOxtlredEkRL mam tylko to 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Pojawił się Nieoficjalny Fix 5 dla OLR 2.5 od Macrona - https://yadi.sk/d/RHgMdFRVdVef6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lefty Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Co nowego wnosi ten fix? Czy są plany wdrożenia go do wersji PL? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi