guccimucci5 Opublikowano 26 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 (edytowane) Cześć ogólnie to mam problem ponieważ teraz zaprowadziłem Perfumiarza,Iskrę oraz Normana do doktora w Prypeci i nie wiem co mam dalej robić bo wiem że dalej jest jeszcze Wschodnia Prypeć, Jupiter oraz zaton. Byłem w barze i dostałem SMS od perfumiarza że zmierzają na Zaton ale nie mam pojęcia do kogo zagadać aby dostać możliwość przejścia na dalsze lokacje oraz popchnięcia fabuły do przodu. Edytowane 26 Marca 2023 przez guccimucci5 Przypadkowe wciśnięcie enter w połowie tego co miałem napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazm Opublikowano 12 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2023 Kałmuk się nie pojawia w tej swojej przepompowni. Jakieś pomysły jak to naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samotnik67 Opublikowano 12 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, Sarkazm napisał(a): Kałmuk się nie pojawia w tej swojej przepompowni. Jakieś pomysły jak to naprawić? Brałes zadanie od Vasiliego na maść i podniosłeś granat z plecaka w tej przepompowni?, jak zabierzesz granat z plecaka to taka mini cutscenka powinna być, jak pamietam to powinno byc tak samo jak 2.2 W dniu 6.10.2022 o 11:29, Sarkazm napisał(a): teraz po skończeniu "wątku głównego" w zasadzie nie wiem co robić dalej xD Rób Działke Fenrira (Snajpera) do całości, Proper70 da ci zadanie na Archiwum Video, z 9 nowych NPC-ów pojawi sie na Zatonie i dadzą ci informacje o schowkach porozrzucanych na lokacjach, jak w X8 wspinając sie w góre tam gdzie są 3 wiatraki, wychodzeniem poza lokacje Zatonu, i ten teges, Będziesz musiał także sprowadzić Ariadne na Zaton wykonując wszystkie zadania Kotobehemota z baru i złożyc Bioradar, po tym on i ona przeniosą sie na Zaton, i wszystkie dyski dajesz Ariadnie, i takowo kończysz moda, pojawi sie także "Wesker" który sprawdzi twe możliwości w sprawdzania schowków jako Finalne wyzwanie, ale bedziesz musiał w pełni wykonać woltazara i zadanie na złe kontakty sidora. Jeśli nie było inaczej to powinno być tak, bo bazuje sie na 2.2, już tak od siebie to dodam, inne działki są kompletnie opcjonalne do zrobienia. W dniu 26.03.2023 o 19:36, guccimucci5 napisał(a): Cześć ogólnie to mam problem ponieważ teraz zaprowadziłem Perfumiarza,Iskrę oraz Normana do doktora w Prypeci i nie wiem co mam dalej robić bo wiem że dalej jest jeszcze Wschodnia Prypeć, Jupiter oraz zaton. Byłem w barze i dostałem SMS od perfumiarza że zmierzają na Zaton ale nie mam pojęcia do kogo zagadać aby dostać możliwość przejścia na dalsze lokacje oraz popchnięcia fabuły do przodu. Jedno z najczęstszych pytań które widze na tym forum, Zbierasz 4 traktaty z X18,X16,X10 i Warlabu, idziesz do Saharowa, ten cie kieruje do Wilka po Czarnego anioła, i ta fabuła kieruje cie dalej w stronie odblokowywania tych lokacji i działki na szukanie Egzoszkieletu czarnego doktora. popatrz se na przewodniki albo z tego zródła https://op-2.fandom.com/wiki/OP-2.2_quests lub tego https://stalkerportaal.ru/blog/op_2_1/gid_po_prokhozhdeniju_op_2_1_obedinennyj_pak_2_1_poiski_ehkzoskeleta_chernogo_doktora/9-1-0-749 Edytowane 12 Maja 2023 przez Samotnik67 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazm Opublikowano 12 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2023 22 minuty temu, Samotnik67 napisał(a): Brałes zadanie od Vasiliego na maść i podniosłeś granat z plecaka w tej przepompowni?, jak zabierzesz granat z plecaka to taka mini cutscenka powinna być, jak pamietam to powinno byc tak samo jak 2.2 Wziąłem zadanie ale nie ma żadnego plecaka. Wiem że powienien być i się pojawia wtedy ale gra go tam nie umieściła. Jest tylko apteczka, karabin i biała metalowa skrzynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samotnik67 Opublikowano 12 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2023 1 minutę temu, Sarkazm napisał(a): Wziąłem zadanie ale nie ma żadnego plecaka. Wiem że powienien być i się pojawia wtedy ale gra go tam nie umieściła. Jest tylko apteczka, karabin i biała metalowa skrzynka Jak brałes to zadanie to wychodziłeś z lokacji, ten teges? Ten plecak ma tam być, i ta cutscenka ma sie odegrać inaczej spotkania z kalmukiem bedzie brak, jedynie co widze opcja cofania sprzed zabraniem tego zadania i zobaczeniem wtedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazm Opublikowano 12 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2023 (edytowane) 31 minut temu, Samotnik67 napisał(a): Jak brałes to zadanie to wychodziłeś z lokacji, ten teges? Ten plecak ma tam być, i ta cutscenka ma sie odegrać inaczej spotkania z kalmukiem bedzie brak, jedynie co widze opcja cofania sprzed zabraniem tego zadania i zobaczeniem wtedy Nie wychodziłem, prosto do niego leciałem. Wczytałem też save i lipa Edytowane 12 Maja 2023 przez Sarkazm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 13 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 Najpierw patch 8.0, potem 8.2? Czy tylko jeden z któryś tych patchy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 13 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 @Sin member Tak. 8.0 + spolszczenie, a później 8.2 + patch do spolszczenia. Tylko, czy nie lepiej zagrać w OP-2.2? To nowsza wersja tego giganta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 13 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 2 godziny temu, Agrael napisał(a): @Sin member Tak. 8.0 + spolszczenie, a później 8.2 + patch do spolszczenia. Tylko, czy nie lepiej zagrać w OP-2.2? To nowsza wersja tego giganta. To by tłumaczyło, dlaczego wywalał mi error (zainstalowałem tylko 8.2) A lepiej by było, ale sprzęt mi nie pozwoli Ciekaw jestem czy ta wersja będzie szła bez zacinania. Jak nie, to spróbuje OP 2.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 13 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 @Sin member OP-2.2 nie ma wygórowanych wymagań - nie wystarczy maksymalnie zmniejszyć ustawień dot. grafiki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 14 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2023 Też mi się wydaje, że Op 2.2 może działać lepiej niż poprzedniczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 14 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2023 Sin member - mam słaby pc a mimo to przelazłem bez większych problemów wersje 2.2 i polecam wersję 2.2. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 14 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2023 Op 2.2 ma takie same wymagania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 14 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2023 OP 2.2 to ostateczna wersja moda. Więcej nie będzie z tego wynika więc warto w nią pograć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 17 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2023 W dniu 13.09.2023 o 22:08, Agrael napisał(a): @Sin member OP-2.2 nie ma wygórowanych wymagań - nie wystarczy maksymalnie zmniejszyć ustawień dot. grafiki? Faktycznie, działa bez zacięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samotnik67 Opublikowano 20 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2023 W dniu 14.09.2023 o 14:09, Ignachinio napisał(a): OP 2.2 to ostateczna wersja moda. Więcej nie będzie z tego wynika więc warto w nią pograć. Czyli tak jak mozna powiedzieć, nici z OP 3.0 ? Jeśli tak to moderzy se pewnie aby stracili czas przy próbowaniu grzebania na tych "potencjalnych" nowych mapach i robieniu nowych questów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 20 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2023 1 godzinę temu, Samotnik67 napisał(a): Czyli tak jak mozna powiedzieć, nici z OP 3.0 ? Jeśli tak to moderzy se pewnie aby stracili czas przy próbowaniu grzebania na tych "potencjalnych" nowych mapach i robieniu nowych questów Może kończą się im pomysły. Op 2.2 i tak jest przeładowane cheeki breeki. Może jak wyjdzie stalker 2 to przyjdą im nowe pomysły do głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 21 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2023 Może wyjdą jakieś dodatki do op 2.2 żeby puste lokacje zapełnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samotnik67 Opublikowano 22 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2023 (edytowane) W dniu 21.09.2023 o 09:45, Zwinny napisał(a): Może wyjdą jakieś dodatki do op 2.2 żeby puste lokacje zapełnić Nie no, bo jak grałem i se patrzałem te puste mapki, to było ich sporo nawet, duże, i mozna coś fajnego na nich zrobic, jesli ktoś byłby kreatywny wystarczająco Patrząc na OP'ka i jaki ogólnie memowski jest i nie bierze siebie na poważnie, nie byłbym zdziwiony jakby takie lokacje naprzyklad zapełnić lunatykami, czy jakies grupki sektowej o której nie ma pojecia i dają szalone zadania,, albo naprzykład dać jakiś sposób dostania sie w wczesnej rozgrywce i pododawać jakieś questy typu znalezienia anomalnego pluszatowego misia, czy jakies zadania pod wpływem "Lisci" czy ten teges, ale zbytnio niewiem czy miało by to jakiś sens, jak nie mają zadnych planów zeby cos dodawać to mogli by pousuwać te mapy, bo tylko miejsce na dysku zabierają niepotrzebnie Op'ek to był jeden z modów ktorego bardzo chciało mi sie grać, te pozostałe mody to sie zabieram jak pies do jeża, poprostu mnie nudzą, pomimo próby zagrania w niektóre nowsze mody Edytowane 22 Września 2023 przez Samotnik67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 23 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2023 Według tego co było pisane Op 3.0 miał mieć zupełnie nową fabułę bo dodawanie do tej nowych długich wątków nie miało by sensu gra by miała 1000 godzin fabuły. Chcieli stworzyć coś nowego. Ale nawet tutaj było info, że to już koniec jest. Więcej nic nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guccimucci5 Opublikowano 29 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2023 (edytowane) Siemanko wie kto jak naprawić błąd gdzie podczas przechodzenia z Radaru na Jantar wywala mnie z gry? Log crasha: Expression : (*elements.begin())->numberOfGeoms() Function : CPHShell::preBuild_FromKinematics File : PHShell.cpp Line : 616 Description : No physics shapes was assigned for model or no shapes in main root bone!!! Edytowane 29 Grudnia 2023 przez guccimucci5 Za szybkie wciśnięcie ENTER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 30 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2023 @guccimucci5 kilka możliwych powodów wylotu, najczęściej był podawany przez źle zrobiony model kombinezonu Huntera, którego lepiej nie używać ale też np wyskakiwał gdy nosiliśmy za dużo przedmiotów. Jak masz na sobie ten kombinezon to go nie noś, jeśli inny powód to dodatkowo opcje grafiki mocno w dół. Tu masz różne przypadki. https://stalkerteam.pl/search/?&q=Main root bone&quick=1&search_and_or=and&sortby=relevancy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 30 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2023 A masz autosejwa z przejścia? Jak tak to spróbuj go wczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guccimucci5 Opublikowano 30 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2023 2 godziny temu, Ignachinio napisał(a): A masz autosejwa z przejścia? Jak tak to spróbuj go wczytać. Właśnie tak próbowałem ale to nic nie dawało i dalej to samo. Próbowałem nawet pousuwać stare zapisy ale nic dalej ten sam błąd ;( 6 godzin temu, tom3kb napisał(a): @guccimucci5 kilka możliwych powodów wylotu, najczęściej był podawany przez źle zrobiony model kombinezonu Huntera, którego lepiej nie używać ale też np wyskakiwał gdy nosiliśmy za dużo przedmiotów. Jak masz na sobie ten kombinezon to go nie noś, jeśli inny powód to dodatkowo opcje grafiki mocno w dół. Tu masz różne przypadki. https://stalkerteam.pl/search/?&q=Main root bone&quick=1&search_and_or=and&sortby=relevancy Osobiście śmigam w kombinezonie SWAT-15 a z grafiką to tak samo dałem wszystko na minimum (Rozdzielczość,Grafikę oraz Oświetlenie) Ale zerknę w ten temat i napiszę co pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 30 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2023 A który sejw w tył Ci działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi