vidkunsen Opublikowano Czwartek o 17:59 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Czwartek o 17:59 OldMan - masz i nie masz racji. 1/ gra jeszcze nie wyszła - fakt 2/ jest kolejna zapowiedź, że gra wyjdzie - fakt 3/ firma od gry - chyba gsc - nie słynie z dotrzymywania terminu - fakt 4/ wszyscy czekają na fakt który diametralnie zmieni obraz widzenia graczy na grę więc sobie każdy cierpliwie czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano Czwartek o 18:15 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Czwartek o 18:15 14 minut temu, vidkunsen napisał(a): OldMan - masz i nie masz racji. Widzisz mi nie chodzi o to czy mam rację. Chciałem tylko wyrazić swoje zdanie na temat wpisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano Czwartek o 18:19 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Czwartek o 18:19 8 godzin temu, vidkunsen napisał(a): Głosuje na kolejny "poślizg" coby podbić cenę za "konieczne" dodatki. Trochę za szybko wypuszczają, o jakieś dwa tygodnie. W okresie przedświątecznym sprzedaż byłaby lepsza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano Czwartek o 20:44 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Czwartek o 20:44 A to już za tydzień wychodzi. O kurde jakoś nie w temacie jestem. Nie no ja tylko pytałem @OldMan z czystej ciekawości 40 godzin to już coś. Wiem, że pewnie gdzieś mogła być informacja czy coś. Ale czy wiadomo coś o tym czy wyjdzie w edycji z płytą i pudełkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOS Opublikowano Czwartek o 20:53 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Czwartek o 20:53 2 godziny temu, OldMan napisał(a): Widzisz mi nie chodzi o to czy mam rację. Chciałem tylko wyrazić swoje zdanie na temat wpisów. I dokładnie inni to też robią. Najlepiej to zamknąć temat aż do wydania gry, lub miesiąc po wtedy będzie znana sytuacja z gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano Czwartek o 21:09 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Czwartek o 21:09 @Ignachinio z jaką płytą jak to 150Gb waży Znaczy pudełko będzie plus kodzik do pobrania. Bo jeśli chodzi ci o cały instalator na płytce no to nie licz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArNie Opublikowano Czwartek o 21:28 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Czwartek o 21:28 Jeżeli ktoś liczył na pre-download na PC to się przeliczył, bo GSC potwierdziło, że takowego nie będzie. Tylko na XBoxie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano Piątek o 00:05 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 00:05 No rozumiem Ale chodzi mi o to pudełko co by na półce stało Wiem, że ktoś już pewnie odpowiedział na to pytanie ale zadam jeszcze raz, Czy się różnią wersje gry? zwykła od deluxa i Ultimate? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polski_Szogun Opublikowano Piątek o 06:12 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 06:12 @OldMan ja też najpierw gram potem oceniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano Piątek o 08:07 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 08:07 Według AP-Pro: 5 dni, 7 godzin, 52 minuty ... uważaj czego pragniesz, możesz to dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stalker1997 Opublikowano Piątek o 08:10 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 08:10 (edytowane) 8 godzin temu, Ignachinio napisał(a): No rozumiem Ale chodzi mi o to pudełko co by na półce stało Wiem, że ktoś już pewnie odpowiedział na to pytanie ale zadam jeszcze raz, Czy się różnią wersje gry? zwykła od deluxa i Ultimate? @Ignachinio Najlepiej od razu wytłumaczę obie wersje, cyfrową i pudełkową: Pudełkowe: - Wersja standardowa - Steel book, List od twórców, przepustka do Zony, zestaw naklejek, zawartość Early Bird (plecak, wersja specjalna Wintara, kombinezon turysty, dodatkowe piosenki i opowieści przy ognisku) - Wersja limitowana - wszystko powyżej + mapa zony, plakat, naszywki frakcji, nieśmiertelnik, multi-tool z zestawem do ogniska - Wersja kolekcjonerska - wszystko powyżej + figurka Stalkera, Art Book - Wersja ostateczna - wszystko powyżej + lampa w postaci pojemnika na artefakty, stalkerski plecak Cyfrowe: Edycja Standardowa - zawartość Early Bird Edycja Deluxe - wszystko co zawiera edycja standardowa, dodatkowo sprzęt dla trybu fabularnego i wieloosbowego: - broń: pistolet PTM "Monolit" (tylko tryb fabularny), karabin szturmowy AR416 "Monolit", pistolet maszynowy Integral-A "Reimann" (tylko tryb fabularny), karabin szturmowy Lavina SA "Gabion" (tylko tryb fabularny), karabin wyborowy M701 "Łowca", strzelba M860 "Monolit" - kombinezony SEVA "Włóczęga", SSP-100M SIRCAA, Ultralekki kombinezon najemnika (tylko tryb fabularny) - dodatkowa misja poboczna - oficjalny Artbook oraz oryginalny zestaw ścieżki dźwiękowej Edycja Ostateczna - wszystko co zawiera wersja deluxe, dodatkowo: - rewolwer Rhino "Modelowy konkurent", pistolet maszynowy "Monolit" Viper, karabin szturmowy Fora-221 "Kołysanka", gładkolufowa strzelba D12 "Margach D12MT" - egzoszkielet frakcji Warta "PSZ-21W Szturm" - przepustka sezonowa - dostęp do dwóch rozszerzeń oraz wszystkich dodatków w przyszłości Jest mi nie do końca zrozumiałe, czy edycje fizyczne będą posiadać dodatkową zawartość cyfrową wymienioną powyżej dla Steama. 11 godzin temu, ArNie napisał(a): Jeżeli ktoś liczył na pre-download na PC to się przeliczył, bo GSC potwierdziło, że takowego nie będzie. Tylko na XBoxie. Z tego co wiem, to gra wychodzi na GoG. To znaczy tyle, że gra raczej nie będzie mieć żadnych zabezpieczeń DRM na premierę. Pobranie gry przed premierą na PC w efekcie wiązałoby z tym, że każdy mógłby zagrać "przedpremierowo". Z tej perspektywy ma to sens, dlaczego nie będzie pre-downloadu. Dla tych, którzy chcieliby przyoszczędzić trochę grosza i zagrać w wersję ostateczną za pieniądze z edycji standardowej: - Na Steamie możemy założyć osobne konto, miejąc włączony VPN na Egipt. VPN musi być włączony podczas resjestracji. Zakładamy konto i ustawiamy walutę na EGP (Egipski funt). Przelicznik waluty dla wersji ostatecznej wyjdzie nam tyle, co na polskim Steamie za wersję standardową. VPN po rejestracji nie będzie nam już potrzebny. Co do VPNa, jeżeli ktoś takowego nie ma, jest kilka darmowych opcji - wystarczy wygooglać. Sam osobiście mam takie konto dla kilku-kilkunastu gier, ponieważ dla większości tytułów przelicznik wychodzi na korzyść o około 40%-50%. Niestety ze względu na nowy family sharing, nie będziemy tego konta mogli przypisać rodzinnie do konta głównego, ze względu na wykrycie dwóch różnych regionów. Kiedyś była taka możliwość. Dla tych, którzy na prawdę chcą mieć pewność, że zapłacili słuszne pieniądze za słuszną grę: - Jak większość wie, Steam posiada politykę zwrotów. Problem w tym, że większość tytułów ma limit zwrotu na 2 godziny rozgrywki oraz 2 tygodnie od dnia zakupu. Da się to trochę nagiąć, ale to już zależy od osoby rozpatrującej wniosek o zwrot pieniędzy (tak, wniosku często nie rozpatrują same boty). Jeżeli potrzebujemy więcej czasu niż 2 godziny grania, możemy założyć dodatkowe konto i aktywować family sharing. Jeżeli będziemy grali na koncie, gdzie nie została zakupiona gra, możemy grać do woli, dopóki nie miną dwa tygodnie od zakupu. W ten sposób, jeżeli zagramy 10 godzin, ale nie upłynęły dwa tygodnie od zakupu, nadal będziemy mogli zwrócić grę bez powodu; na koncie głównym nie upłynął żaden czas rozgrywki, a tylko ten jest liczony. Dla tych, którzy chcieliby podzielić rachunek na dwóch lub więcej: - Nowy family sharing na Steamie umożliwia korzystanie z tej samej biblioteki, w tym samym czasie, przez 4 konta. Jeżeli zakupimy jeden tytuł, to inne osoby będą mogły grać w Twój tytuł, bez względu na to, czy korzystasz obecnie z swojej biblioteki czy nie. Należy pamiętać, że kont tych nie da się później cofnąć normalnie z grupy i trzeba składać wniosek. W tym przypadku nie wiem, jak do tego podchodzą osoby rozpatrujące. Edytowane Piątek o 08:54 przez stalker1997 1 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano Piątek o 08:26 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 08:26 Jak na razie to: "Czekając na Godota" S. Beckett, dlatego proponuję sobie pograć w nowe mody, trochę się ich już pokazało (są nawet wersje demo) i warto się z nimi zapoznać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano Piątek o 09:07 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 09:07 Czyli teoretycznie wersja ostateczna jest najlepsza. No nic trzeba będzie zakupić za jakiś czas Jak szanowni gracze powiedzą, że idzie w to grać. NO i pytanie czy jeśli kupię ostateczną pudełkową to zawartość ostatecznej cyfrowej też dostanę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stalker1997 Opublikowano Piątek o 09:25 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 09:25 (edytowane) 20 minut temu, Ignachinio napisał(a): Czyli teoretycznie wersja ostateczna jest najlepsza. No nic trzeba będzie zakupić za jakiś czas Jak szanowni gracze powiedzą, że idzie w to grać. Z tego co rozumiem, to wersje pudełkowe rozszerzone dostępne są tylko na stronie GSC i tylko w przed-sprzedaży, więc jest duże ryzyko, że po premierze, edycja ostateczna może być już niedostępna. Cyfrowe edycje natomiast jak najbardziej będą do nabycia nawet po 20-tym listopada. Jeżeli na prawdę chcesz zagrać na premierę i nie stracić pieniędzy na, być może, niedokończony produkt, możesz skorzystać z opcji, którą podałem w poście wyżej: Cytat [...] Jeżeli potrzebujemy więcej czasu niż 2 godziny grania, możemy założyć dodatkowe konto i aktywować family sharing. Jeżeli będziemy grali na koncie, gdzie nie została zakupiona gra, możemy grać do woli, dopóki nie miną dwa tygodnie od zakupu. W ten sposób, jeżeli zagramy 10 godzin, ale nie upłynęły dwa tygodnie od zakupu, nadal będziemy mogli zwrócić grę bez powodu; na koncie głównym nie upłynął żaden czas rozgrywki, a tylko ten jest liczony.[...] 20 minut temu, Ignachinio napisał(a): NO i pytanie czy jeśli kupię ostateczną pudełkową to zawartość ostatecznej cyfrowej też dostanę? Tak jak napisałem w jednym akapicie. Nie potrafiłem wyczytać jasnej odpowiedzi na to pytanie. Jeżeli edycje pudełkowe nie otrzymają ekwiwalentu zawartości z edycji cyfrowej, no to będzie to już przegięcie. Edytowane Piątek o 09:28 przez stalker1997 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Resiere Opublikowano Piątek o 10:14 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 10:14 Godzinę temu, Ignachinio napisał(a): Czyli teoretycznie wersja ostateczna jest najlepsza. No nic trzeba będzie zakupić za jakiś czas Jak szanowni gracze powiedzą, że idzie w to grać. NO i pytanie czy jeśli kupię ostateczną pudełkową to zawartość ostatecznej cyfrowej też dostanę? Na oficjalnej stronie stalkera 2, w dziale edycji fizycznych, jest informacja, że posiada zawartość cyfrową danego pakietu - https://www.stalker2.com/pl/preorder/physical. Dla ultimate np.: ultimate physical edition - Ultimate Edition Digital Content + Wyjątkowa premia dla uczestników przedsprzedaży (+ pozostałe rzeczy) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naznaczony2001 Opublikowano 21 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 godzin temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 21 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 godzin temu Ale smętnie 😏 To już lepiej dla tego z nożykiem by leciała ta pioseneczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi