DaarMoo Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Zasugerowałem się trochę poradnikiem i dlatego myślałem, że Leśnik jest " ponad normę" . Dzięki Anton ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Czy na Magazynach wojskowych można zrobić zadanie na likwidację oddziału powinności w gospodarstwie? Co bym nie zrobił, to zadanie nie nie zalicza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Po zabiciu Czachy i jego kolegów z Powinności zadanie się nie zalicza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Tak, nie zalicza się. Patrzyłem teraz w poradniku na youtube i tam też jest problem z tym zadaniem. Trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Próbowałeś powtarzać zadanie? Jeśli Czachę wcześniej zabiły nibypsy wałęsające się w pobliżu gospodarstwa zadanie nie zaliczy się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Powtarzałem je kilka razy i nic. Powtarzałem z różnych zapisów, a także od wejścia na lokację. Czachy nic wcześniej nie zabiło. To zadanie nie jest zbytnio skomplikowane, robiłem je w dziesiątkach innych modów i gdyby dało się je zrobić, to bym je zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 A po likwidacji rozmawiałeś z Łukaszem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 7 godzin temu, DaarMoo napisał: A po likwidacji rozmawiałeś z Łukaszem ? Oczywiście, nie pisał bym na forum, gdybym nie próbował wszystkiego. Łukasz ciągle wysyła mnie do Maksa, nawet jak Maks zginie. Lepiej nie brać tego zadania, bo będzie wisiało w PDA. Nie ma to jednak większego znaczenia w ogólnej rozgrywce. Mod jest świetny. Można w ogóle darować sobie "stare" zadania i skoncentrować się na nowej fabule. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Dokładnie - te 'podstawkowe' zadania przedłużają nieco autorską fabułę moda, ale tak naprawdę do niczego innego nie służą. Można spokojnie je pominąć. Wspomniałem o śmierci Czachy ponieważ w czasie mojej gry cały oddział Powinności zginął z ręki ('nogi') nibypsów, które zespałnowały się radośnie w ilości 6 szt nieopodal gospodarstwa. Kiedy zorientowałem się już w całej sytuacji, było za późno na cofnięcie się w zapisach, więc zadania nie zaliczyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 No tak Panowie, taka pętla. Ja natomiast nie mogę zrobić zadania na dokumenty w kinie Prometeusz. Starszy Monolitu którego mam zranić nie pozwala mi podejść na odpowiednią odległość. Podkradam się na 2 metry, a on zaczyna strzelać. Podobnie było z zadaniem od Maksa na PDA oszalałego stalkera. Za każdym razem przed rozmową ginął. A to od mutantów, a to wpadał na minę. Oba sobie darowałem. O rozmowie z Łukaszem pisałem dlatego, że kilka zadań, złożonych z trzech czy czterech elementów, zaliczało mi się wtedy, gdy wypełniałem ostatni punkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Zadanie na starszego monolitu wymaga sporo cierpliwości tak samo jak wcześniejsze na Sokoła. Zranienie ich nic nie daje, brak opcji dialogowej, to taka typowa skradanka, sporo czasu się bawiłem w chowanego w tym kinie za nim udało mi się przyczaić z nożem na niego, jak strzelał to uciekałem i czekałem aż wszystko przycichnie. W końcu udało się zająć taką pozycję z której akcja dzieje się samoczynnie, czyli ogłuszenie przeciwnika ( pokazana animacja ), tak samo było z Sokołem na przystani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 W mnie wyglądało to tak samo (mówię o akcji ze starszym Monolitu) i takie też sugestie przekazałem Darkowi ( @DaarMoo ), jednak z jakichś powodów u niego skrypt nie chciał zaskoczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Trochę dziwne że skrypt nie zaskoczył, podobnie musiał zrobić zadanie z Sokołem, bo od niego dostajemy info o starszym monolitu. Fakt że to w kinie powtarzałem parę razy i przy ostatniej próbie jego zaliczeniu męczyłem się chyba ze 20 minut, a z Sokołem poszło dość szybko z krzaków jak przechodził obok. Różnie to bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Anton starał się mi pomóc na wszelkie sposoby. Niestety. Tym bardziej to dziwne, że dialog z Sokołem zaskoczył u mnie bez problemu. Akcja ze Starszym powodowała częste wyloty z zerowy logiem. Dałem sobie spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Miałem dokładnie to samo. Sokołow bez problemu, cut scenka i dialog, starszy w kinie albo strzela, albo nic się nie działo. Odpuściłem sobie to zadanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Dotarłem do końca. Mod jest rzeczywiście długi. Przy grze wspomagałem się poradnikiem do wersji 1.1, który kończy się w pieczarze z Predatorem. Okazało się, że jeszcze kawał gry przede mną. Ma również pewne minusy. Chociażby alternatywna rzeczywistość. Pustka, przynajmniej dla mnie, nie oznacza załatwienia sprawy. Można to było atrakcyjniej rozwiązać. Ale pod względem scenariusza mod oryginalny i atrakcyjny dla gracza. Moim zdaniem plasuje się wysoko w pierwszej dziesiątce. Kilka słów dla grających. Rozmowa z Żartem w x10 (zadanie na wyłączenie instalacji) umożliwia dwa zakończenia. 1. Współpraca. Tutaj mod prowadzi na za rękę. 2. Odmowa. Musimy trochę się pomęczyć. Trzeba tylko pamiętać o save-ie przed rozmową i o wypakowaniu zawartości plecaka. Zostawia nas na "golasa". Pytanie dla tych którzy ukończyli. Sprzedałem Sidowi informację o Soni i zginęła. Czy jeżeli uratowałbym ją zakończenie byłoby inne ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 33 minuty temu, DaarMoo napisał: Dotarłem do końca. Świetnie Darku Gratuluję serdecznie ukończenia moda i przetarcia szlaku dla innych stalkerów 36 minut temu, DaarMoo napisał: Sprzedałem Sidowi informację o Soni i zginęła. Czy jeżeli uratowałbym ją zakończenie byłoby inne ? Zgadza się - są dwa różne zakończenia historii Sonii. Jeśli masz na dysku zapisy gry możesz się jeszcze o tym przekonać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Dzięki Przemku ! Moda mam na dysku. Myślałem o tym żeby uratować Sonię, ale to zadanie jest na początku. Na razie wziąłem się za Apokalipsę Remake. Tak dla oddechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 (edytowane) Jak wygląda sytuacja w tym modzie z Krugłowem? musi przeżyć? Trzeba go bronić bo szczerze u mnie pada jak mucha Jest ważną postacią dla fabuły czy to tylko pozostałość po oryginalnej grze i mogę go olać. Edytowane 14 Listopada 2016 przez tom3kb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 @DaarMoo - Gratulacje i zarazem zazdroszczę Ci. Grałem we wszystkie wydania tego moda, od pierwszego. W związku z zabugowaniem moda, nawet w tej ostatniej wersji, co wynika z wpisów grających, nigdy nie udało mi się go dokończyć. A problemy jakie mają nasi gracze, są tożsame z problemami graczy rosyjskich. Z tym, że ja miałem pecha. Kiedy inni gracze mieli jeden, dwa problemy, każdy inny, to ja musiałem mieć komplet . Z wiadomy skutkiem. Oni tam wymieniali się savami i brnęli dalej. Wymiana savów była widoczna na filmikach, po nagłej zmianie wyposażenia i zadań do zrobienia, lub oficjalnie potwierdzano grę na cudzym savie. Poprawiane wersje wychodzą tak raz na rok, więc w przyszłym roku można się spodziewać kolejnej wersji. Oby już bezproblemowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 @tom3kb Krugłow to pozostałość po podstawce, możesz spokojnie pominąć to zadanie. Co do Soni to po uratowaniu jej pokazuje dodatkowe przejście z ATP na Kordon. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 (edytowane) 8 minut temu, mkk7 napisał: @tom3kb Krugłow to pozostałość po podstawce, możesz spokojnie pominąć to zadanie. Dzięki, a jako materialista, początkowy stalker na dorobku połaszczyłem się na 50kafli i opchnąłem o Sonii info Sidowi Edytowane 14 Listopada 2016 przez tom3kb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Idąc ratować stalkerkę na ATP ( lokacja, nie budynki na Kordonie ), sugeruję zabrać ze sobą 2 GPSy. Nowo powstałe teleporty nie są zaznaczane na mapie i natrafienie na nie przy chęci ponownego skorzystania jest dość trudne. Po dotarciu z nią do teleportu na ATP, ustawiamy GPS i to samo robimy natychmiast po zjawieniu się na Kordonie. I problem z głowy. Tylko takie coś, jak ma na imię ta pierwsza, którą spotykamy w bazie CzN, bo już zapomniałem? Bo mogłem pomylić stalkerki. Wydanie tej stalkerki z bazy CzN, skutkuję wrogością neutralnych stalkerów już w wiosce nowicjuszy, a to raczej gry nie ułatwia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Można to zrozumieć, 50 kafli piechotą nie chodzi, szczególnie u stalkera na dorobku . Takie pytanie z innej beczki, czy można gdziekolwiek dokupić amunicję do minigunan, bo u mnie nikt jej nie ma, tylko limit zabrany razem z bronią. Targam to cholerstwo na wszelki wypadek, ale pożytku już z niego nie mam. Co do przejść, GPS-y się przydają i jak mam możliwość ich dokupienia to noszę ze sobą, przydadzą się też przy zaznaczaniu wyjść z tunelu Prypeć, bo tez ich nie będzie na mapie. Można też robić screeny z gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 13 minut temu, kondotier napisał: Tylko takie coś, jak ma na imię ta pierwsza, którą spotykamy w bazie CzN, bo już zapomniałem? Bo mogłem pomylić stalkerki. Wydanie tej stalkerki z bazy CzN, skutkuję wrogością neutralnych stalkerów już w wiosce nowicjuszy, a to raczej gry nie ułatwia. To chyba o nią chodzi. Ja ją wydałem Sidow (dałem info, które miał przesłać ojcu)i i stalkerzy w wiosce są do mnie neutralni. Chyba, że to się zmieni za jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi