apg2312 Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Wstawione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Przy rozmowie z żołnierzem o dostaniu się na Zaton na bagnach przy helikopterze wywala mnie do pulpitu bez loga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 16 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 @anatol, mi też się już zdarzyło w modzie ale ponowne wczytania zapisu lub chwilowa zmiana na statykę grafiki pomagała. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Przed chwilą, pacjent1972 napisał: @anatol, mi też się już zdarzyło w modzie ale ponowne wczytania zapisu lub chwilowa zmiana na statykę grafiki pomagała. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henkie Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 (edytowane) Mam taki problem nie mogę rozpakować tej bazy przy użyciu unpacker_rus pomóżcie panowie pograłbym Albo po prostu niech mi ktoś wyśle zawartość tej bazy, dzięki z góry Edytowane 17 Października 2016 przez Henkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 17 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 @Henkie Proszę, rozpakuj sobie 7 zip. Desktop.7z 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henkie Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Dzięki wielkie :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Przy wylotach na Bagnach wystarczy - czasami - obniżenie do 50% odległości widzenia i oświetlenia bez schodzenia na statyczne. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KramarSenior Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Mi wywala zaraz po uruchomieniu. Jakieś rady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 18 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 @KramarSenior, wrzuć log błędu. Jak to zrobić masz tutaj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KramarSenior Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Dziękuje, już przynajmniej jakiś krok do przodu. A oto mój błąd: FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CStringTable::Load [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\string_table.cpp [error]Line : 53 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : string table xml file not found ui_st_mobile.xml, for language pol Wyglada na to, że brakuje "tablicy" ? Albo pliku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 18 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 @KramarSenior Po kolei instalacja. - Podstawka - Mod (gamedata,bin) - To Desktop.7z (rozpakuj i wrzuć do gamedaty za zgoda na zamianę plików) - To weapons_fiks.zip (postępowanie jak wyżej) - Polonizacja Ma hulać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KramarSenior Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 (edytowane) Właśnie najgorzej chyba mam z podstawką. Kupiłem juz chyba ze 3 wersje, z cda, z steam, i oryginala. Do żadnej praktycznie żaden mod mi nie działa. Pamiętam o pliku fsgame.ltx. Z kolei do instalacji modów, która werjsa bedzie najlepsza ? Tzn wiem ze 1.0004 ale z jakiego źródła? Tak czy ianczej dzieki za pomoc, przeinstaluje wszystko jeszcze raz i spróbuje. Edytowane 18 Października 2016 przez KramarSenior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 18 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 @KramarSenior, mod działa na wersji SoC 1.0004 i taką masz mieć zainstalowaną by mod mógł prawidłowo działać. Jeśli masz jakieś problemy z instalacją modów to masz temat w sam raz dla siebie: https://stalkerteam.pl/topic/8703-uniwersalny-poradnik-instalacji-modyfikacji/?page=2#comment-98988 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KramarSenior Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 (edytowane) Udało się uruchomić (hura :D) ale przy próbie odpalenia nowej gry wyskakuje taki bład: Chyba nawet ten sam co poprzednio. EDIT@ Chociaż może sprawa być inna albowiem mialem pare wersji stalkerow i teraz patrze ze ten log jest z jakiegoś starszego. Jest możliwośc że log z wersji którą teraz gram mógł się umieścić gdzies indziej? Edit2@ Ok, znalazłem. Teraz jest taki bład: [error]Expression : fatal error [error]Function : CBlender_default::Compile [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrRender_R1\BlenderDefault.cpp [error]Line : 50 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Not enought textures for shader, base tex: crete\crete_walls_j12a Edytowane 18 Października 2016 przez KramarSenior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 18 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 @KramarSenior, ja ci porządku na kompie nie będę robił. Zainstaluj czystą podstawkę i postaw moda jak pisałem. Powodzenia i miłej gry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KramarSenior Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 (edytowane) 31 minut temu, pacjent1972 napisał: @KramarSenior, ja ci porządku na kompie nie będę robił. Zainstaluj czystą podstawkę i postaw moda jak pisałem. Powodzenia i miłej gry! Tak wiem, wiem :). Już w miare ogarnąłem wszystko. Z tym że dalej wyskakuje ten błąd z shaderami. Poszperałem troche na jakimś ruskim forum, kazali zmienic oświetlenie ze statycznego na dynamiczne, niestety nie pomogło. [error]Expression : fatal error [error]Function : CBlender_default::Compile [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrRender_R1\BlenderDefault.cpp [error]Line : 50 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Not enought textures for shader, base tex: crete\crete_walls_j12a Coś komuś ten błąd bardziej mówi? EDIT@ Dobra, gra już działa. Faktycznie wystarczyło zmienić tryb oświetlenia, tylko, o dziwo, dopiero po 2 restarcie zadziałało. Edytowane 18 Października 2016 przez KramarSenior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 18 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 W temacie moda jest wyraźna informacja o oświetleniu w modzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Drobna rada dotycząca łamania zabezpieczeń komputerów i zamków w wersji 1.0 1.Potrzeba trochę cierpliwości. 2. Nie można wciskać (F) przy pierwszym pojawieniu się odpowiedniego napisu bo prawie na pewno nie trafimy. 3. Trzeba to zrobić za trzecim czy czwartym razem, kiedy oswoimy się z zmieniającymi się napisami. 4. Można oczywiście zrobić save'a tuż przed, ale po dwóch, trzech otwarciach zabezpieczeń nie będzie to potrzebne. 5. Napis otwarcia pojawia się na 1 sekundę tak że czasu, wbrew pozorom, jest sporo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Skąd mam przyprowadzić ochronę dla Naukowców latam po całym jupiterze i nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Musisz pogadać z Wolnością i Powinnością (na Jupiterze). Jak zdobędziesz dokumenty w X8, dasz je którejś z frakcji a ona wystawi ochronę, którą osobiście zaprowadzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 18 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Dlaczego teleport koło osady rybackiej nie przenosi mnie do bazy Czystego Nieba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Nie mam pojęcia sproboj zrobic zapis i wczytaj może pomóc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 @pacjent1972 też to miałem. Zrób zapis przed teleportem, a później go wczytaj. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 19 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 @DaarMoo, tak dziękuję, już wczoraj zadziałało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi