Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

11 godzin temu, Agrael napisał(a):

@Adik

I jest dobrze przetłumaczone, bo niezbednę materiały są w podziemiach przy Składzie :)

Trzymaj: 

Pokaż ukrytą zawartość

Bardzo dziękuję za pomoc, łaziłem wczoraj i nie znalazłem tego wejścia. 

Myślę, że z resztą sobie już poradzę. 

@Szczepan9205 

W dniu 14.03.2024 o 17:04, Szczepan9205 napisał(a):

Ty to w ogóle sobie łatkę 1.5 zainstaluj do tego TS i spolszczenie do łatki 1.5

No własnie przed chwilą dałem łatki i...wawala mnie do pulpitu, tak czułem żeby ich nie dawać, coś mnie podkusiło, pograne, a już byłem daleko, dzięki 😉

Cez137 - jak wyżej (na innych stronach w temacie) napisałem, że trzeba robic kopie plików przed dodaniem łatek bo innaczej wyrzut.

30.12.2023.

p.s. Suchy - przed każdą poprawka robie kopie zapisów itd/itp, jak jest lipa tp rezygnuje z poprawki.

Poprawka nr 4 zmusza cie do grania od początku.

@vidkunsen 

2 minuty temu, vidkunsen napisał(a):

Cez137 - jak wyżej (na innych stronach w temacie) napisałem, że trzeba robic kopie plików przed dodaniem łatek bo innaczej wyrzut.

a ja nie robiłem kopii bo nie wiedziałem o tym, czyli moja gra w tego moda dobiegła końca, dzięki @Szczepan9205 bardzo pomogłeś

Przecież patch 1.5 jest kumulatywny więc poprzednich łatek nie potrzeba.

@vidkunsen patch 1.4 do niczego nie zmuszał, sam instalowałem patche po kolei i ciągłem rozgrywkę do końca.

A @cez137 to jak zwykle poszkodowany przez los. To jak ci tak patche przeszkadzają to sobie je wywal i graj na takiej wersji jak zacząłeś bo przecież zapisy masz 🤪 tylko nie zdziw się jak moda nie przejdziesz bo potrafiły się zbugować zadania w głównej linii fabularnej, szczególnie w pierwszych wersjach moda.

@tom3kb 

4 minuty temu, tom3kb napisał(a):

A @cez137 to jak zwykle poszkodowany przez los.

no popatrz jakie zrządzenie losu, "znowu ten cholerny cez d@pe zawraca, pewnie znowu sobie coś wymyślił albo coś mu nie działa chrrrum kwiiik i chce zwrócić na siebie uwage bo pewnie nie ma co robić w tej swojej piwnicy"

@tom3kb tak się składa że nie ma loga z fatalem bo jakby był to już byś go widział dawno, tylko coś takiego jest, nie, nie znam się na tym, nie mam zielonego pojęcia co to jest

openxray_cez137.bkp openxray_cez137.log

21 minut temu, tom3kb napisał(a):

To jak ci tak patche przeszkadzają to sobie je wywal

ciekawe jak mam to teraz zrobić? zgoda na zamiane plików była

@cez137Znasz stronę AP-Pro? Tam jest napisane jak byk (wystarczy sobie w google translate wrzucić), że nowa gra na łatce 1.5 NIE JEST WYMAGANA.

Cytuję:

"Osobom, które już grają w grę i zainstalowały łatkę 1.5, zdecydowanie zalecamy udanie się do folderu userdata (znajduje się on w folderze gry) i usunięcie z niego folderów shaders_cache_ts i levels_cache_ts - jest to ważne, aby uniknąć błędy i awarie związane ze zmianą geometrii lokacji!". 
Spróbuj usunąć te foldery, odpal i powinno śmigać.

Cez137 - nie musisz!, możesz!

Postaraj sie robic kopie plików zanim coś zmienisz, taka decyzja pomaga odwrócic nieporządane zmiany.

Jak wynika z twoich tekstów masz po prostu niefart w klimacie operacji na plikach.

Nikt ci za bardzo nie pomoże bo to jest twój pc i tylko ty wiesz co tam masz i co kombinujesz, więc uzbroić sie w cierpliwość i powoli krok po kroku do celu.

@cez137No to się nie dziw, że nie działa jak nie czytasz instrukcji instalacji...🙈 Jest napisane w poście #1, że osoby, które są w trakcie przechodzenia fabuły i instalują spolszczenie do łatki 1.5 powinny najpierw usunąć całą gamedatę, a potem wrzucać spolszczenie do 1.5. Usuń ją, wrzuć nową ze spolszczenia 1.5 i wtedy raczej powinno działać, a jak nie to po prostu wróć do łatki 1.4 i możesz grać dalej.

12 minut temu, cez137 napisał(a):

jak to teraz zrobić?

No więc tak... masz tu link do GoogleDrive z poprzednimi łatkami:

https://drive.google.com/drive/folders/12t_6-LSBOYBRWLmA8KqP4Zk5-_FV-eGw

Pobierasz najpierw patch_04, potem wchodzisz do folderu z TS i w folder content i dalej w patches i usuwasz z niego pliki od xpatch_ts_05.db0 do xpatch_ts_05.db3 czyli ostatnie 4 pliki w tym folderze - mają Ci zostać tylko xpatch_ts_01 do xpatch_ts_04 - rozróżnisz je po tym, że te do usunięcia mają "puste ikonki", a te co mają zostać mają malutkie zębatki w ikonce. 

Potem z archiwum z plikami łatki 1.4 czyli tego patch_04 najpierw kopiujesz z content/resources plik xlocalization.db i wklejasz go do content/resources w folderze z TS
Jak już to ogarniesz to usuń całkowicie folder bin i po usunięciu wrzuć ten z patch_04. 

Po tym sprawdź czy TS się uruchamia i wczytują lokacje - jeżeli najnowszy zapis Ci się nie wczytuje to spróbuj wczytać poprzedni. Jak wszystko będzie śmigać to wrzuć spolszczenie do łatki 1.4 i możesz grać dalej :P 

Dobry człowieku dziękuję za szybką odpowiedź. Tam znalazłem twoje pliki, jak wrzucałeś gamedaty komuś  w którymś poście, ale wykrywało mi wirusy o dziwo i nie mogłem otworzyć. 

A jeszcze jedno pytanko. jak zrobić, żeby zasięg rysowania trawy był sporo większy. Grass radius opcja w user.ltx? Bo coś chyba nie działa jak ustawiałem dwukrotność poprzedniego.

Edytowane przez Charciarz