kobal Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Platforma: Czyste Niebo 1.5.10 Data premiery: 27.03.2010 r. Autor: Dolgov Studio OPIS: Spoiler Clear Sky Complete stanowi część kolekcji modów Complete, która jest zestawem modyfikacji stworzonych przez profesjonalnych artystów poświęconych poprawie jakości produkcji z serii gier S.T.A.L.K.E.R. Modyfikacje Complete koncentrują się na poprawie grafiki, dźwięku i atmosfery oryginalnej gry, przy jednoczesnym zachowaniu jej podstawowych elementów. Oparta na odniesionym sukcesie gry STALKER Complete 2009 ta pozycja w kolekcji Complete kontynuuje tradycję estetycznej aktualizacji gry bez zmiany oryginalnej fabuły lub rozgrywki. Fani mogą spodziewać się dopracowanego i czystego doświadczenia Zony, zaprojektowanego wokół najbardziej wymagającego graficznie tytułu z serii S.T.A.L.K.E.R. - S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky. GALERIA: Spoiler Zwiastun: INSTALACJA: Spoiler Zalecana kolejność instalacji: 1. Czyste Niebo 1.5.10 2. Mod posiada własny instalator. Wystarczy postępować zgodnie z jego wskazówkami. LINKI DO POBRANIA: Spoiler Mod: ModDB - [KLIK] Źródło: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Pewnie ma duże wymagania co do sprzętu, poprawa całego wyglądu cs wiąże się z zasobożernoscią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papaczos Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 Witam wszystkich bardzo, bardzo serdeczne, to jest mój pierwszy post na tym forum :). Na początek króciutko: we wszystkie mody z serii 'Complete' naprawdę warto zagrać (sam przeszedłem nie tak dawno oba trzy ;)), bo choć nie zmieniają linii fabularnej, to wrażenia estetyczne są niezapomniane, nie mówiąc o naprawionych niedoróbkach, zminimalizowanych ilościach wylotów itd. Rzeczywiście wymagania sprzętowe są większe od podstawki, ale kosmicznego sprzętu to nie potrzebuje. Tydzień temu zmieniłem komputer, ale w moim profilu jest jeszcze stary zestaw - na nim w 1280x1024 chodziło płynnie w detalach na max w DX9, a przecież to jest (był) komputer z 2006 roku. Podobnie zresztą chodził SHOC Complete, a jedynym minusem w obu przypadkach było niestety bardzo długie doczytywanie poziomów (2GB RAM). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daquel Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 (edytowane) Witam ja mam pytanie czysto techniczne mam Polską wersje gry z cd-action (v 1.5.10) i powyższego moda kilka razy już go instalowałem i występuj u mnie taki błąd:Niektóre nazwy nie są wyświetlane np. już w podręcznych gratach mam zamiast śpiwora czy nawet sleeping bag mam st_sleepingbag a w opisie st_sleepingbag_descr chce wiedzieć czy da się coś z tym zrobić bo jest to dla mnie bardzo irytujące i czy tylko u mnie to występuje:< Edytowane 21 Lutego 2013 przez Junx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GTX Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Czy pójdzie mi na najwyższych ?HD 7850 1 GBI5 3570K 4.6 GHZRAM 16 GB HYPER KINGSTON ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Pójdzie, ale i tak będzie miał ścinki z racji "słabej" lekko mówiąc optymalizacji silnika CS chyba, że mod Complete poprawił optymalizację, ale warto spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej75 Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 (edytowane) Działa wam link itp? Ja nie mogę pobrać tego moda :(Może ktoś ma i zarzuci na jakiś hosting? EDIT: Wybaczcie nie było tematu :D Edytowane 10 Marca 2013 przez andrzej75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GTX Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 Junx nie mam żadnych ścinek poniżej 70 fps nie spada na 1920.1080 dx10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Diatłow Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Witam. Gram w Stalkera Czyste Niebo z modem Complete. Po kilku minutach grania w głośnikach słychać zgrzyt, ekran robi się czarny i tak już pozostaje. Żeby powrócić na pulpit używam ctrl+alt+delete uruchamiając menedżera zadań. W menedżerze zadań w procesach Xray engine nadal jest aktywny i dopóki ręcznie go nie wyłączę gry nie da się uruchomić ponownie. Gra jest oryginalna, system również. Problem z temperaturami nie wchodzi grę, ponieważ posiadam bardzo dobre chłodzenie karty graficznej oraz wystarczające procesora więc temperatury nie przekraczają odpowiednio - karta graficzna 48-50 stopni C oraz 55-60 stopni C dla procesora komputera. Posiadam najnowsze sterowniki dla chipsetu, karty graficznej oraz wszystkie dostępne aktualizacje systemu operacyjnego. Próbowałem przeinstalować grę kilka razy ale problem wciąż występuje. Proszę o pomoc gdyż brak mi sił i kompetencji aby rozwiązać ten problem samodzielnie. Specyfikacja sprzętu: System: Windows 7 Home Premium 64 bit Service Pack 1.Procesor: Intel E8400 2x3 Ghz..Płyta główna: Gigabyte GA-G31M-S2L.Grafika: Asus 4870x2 z chłodzeniem Arctic Cooling Accelero Xtreme.RAM: Goodram 2x2gb 800 Mhz DDR2.Zasliacz: Ocz ZT Series 750W.Dysk Twardy: Seagate Barracuda 1TB. Monitor: Samsung SyncMaster 2243LNX. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Nie podałeś loga, który mógłby pomóc w ustaleniu błędu. Kilka miesięcy temu użytkownicy zgłaszali problemy z C-Sky pod Win7 x64. Przeczytaj te posty (oraz linki w nich zawarte) : 1/2/3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Uruchom grę w trybie zgodności z Windows XP sp 2. Też kiedyś miałem podobny problem grając na czystej wersji gry. Pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SmokeHead Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Jest jakieś spolszczenie odnośnie opisów przedmiotów czy zostanie to samo tylko nazwa się zmieni. A tak w ogóle witam nowy na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kumpel. Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 @Smokehead Kopiujesz wszystkie pliki z folderu Configs/text/eng i wrzucasz do jakiegos folderu na pulpicie po czym zmieniasz nazwe ENG na POL.jak nie zadziała to co to za problem rozpakować grę programem i poszukać plików z polskimi opisami. jak bedziesz miał problem wal prosto z mostu podrzuce Ci te pliki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SmokeHead Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 @Smokehead Kopiujesz wszystkie pliki z folderu Configs/text/eng i wrzucasz do jakiegos folderu na pulpicie po czym zmieniasz nazwe ENG na POL.jak nie zadziała to co to za problem rozpakować grę programem i poszukać plików z polskimi opisami. jak bedziesz miał problem wal prosto z mostu podrzuce Ci te pliki Dzięki kozaczek za pomoc mam nowy problem ale nie związany z tym akurat tematem cały czas kombinuję z modami a complete mod działa miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basowy Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Witam. Ogrywam S:CS na wersji 1.5.10 z modem Complete i AA 1.2 . Dołączyłem do stalkerów i miałem pomóc zająć przejścia na wysypisku. Zabić bandytów zabiłem,ale npc zrobiły sobie "ludzką stonogę" i za cholerę nie chcą się ruszyć. Już od tego zginęło dwóch stalkerów (co jest poprostu śmieszne). Prosiłbym o pomoc,bo może nie jestem tak daleko z grą ale nie chciałbym jej zaczynać od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 @basowy - Jak masz dymny granat, to im rzuć pod nogi. A czy przed pierwszym NPCem nie leży jakiś trup lub inna przeszkoda? Nie musisz powtarzać całego moda od początku. Wystarczy że się cofniesz o 1 - 2 zapisy i powinno ruszyć. A na aktualnym zapisie, podchodź do przejścia inną drogą niż to robiłeś teraz. Np. nie drogą, a pod płotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basowy Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 (edytowane) @kondotier- Spróbuje wczytać po misji z wojskowymi,bo ich "zabawa w pociąg" zaczęła się jak dostałem misje by przejąć przyczółki (mianowicie ten obok bazy stalkerów,a mianowicie te dwa domki,gdzie handlarz daje nam misje oraz dwa przyczółki na wysypisku,koło składu samochodów/samolotów). P.S- niestety jest dalej to samo. Nie wiem czy przypadkiem nie przeinstalować gry oraz modów. Edytowane 10 Czerwca 2018 przez basowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefistofeles2121 Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Witam. Mam 2 pytania: 1. Czy mod Complete v.1.1.3 można bezpiecznie łączyć z modem SRP v.1.1.2 ? Z tego co czytam, SRP jest zdecydowanie nowszy (styczeń 2017). 2. Czy są jakieś mody "kosmetyczne" (lepsze niż Complete) do Czystego Nieba, które można łączyć z SRP v.1.1.2 lub w ogóle? Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArNie Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 (edytowane) Czy Complete można połączyć z SRP to nie wiem, ale co do drugiego.... (Z edycji: połączyć się na pewno da, ale... no, czytać poniższe ) AtmosFear + Absolute Nature + Absolute Structures + SRP - I masz praktycznie coś, co jest pierdyliard razy lepsze od przestarzałego Complete. Edytowane 14 Kwietnia 2020 przez ArNie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefistofeles2121 Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 9 minut temu, ArNie napisał: AtmosFear + Absolute Nature + Absolute Structures + SRP - I masz praktycznie coś, co jest pierdyliard razy lepsze od przestarzałego Complete. Rozumiem. A w jakiej kolejności i jak instalować powyższy konglomerat? Czy Polska wersja z gog.com będzie działała? Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArNie Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Wersja z GOG będzie działać na 99%, ewentualnie mogą być problemy z SRP jeżeli zmienia coś w tekstach lub coś dodaje. Co do kolejności instalacji to taka jak podana powyżej powinna być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
concarlos Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 W dniu 13.04.2014 o 17:41, Kumpel. napisał: @Smokehead Kopiujesz wszystkie pliki z folderu Configs/text/eng i wrzucasz do jakiegos folderu na pulpicie po czym zmieniasz nazwe ENG na POL. jak nie zadziała to co to za problem rozpakować grę programem i poszukać plików z polskimi opisami. jak bedziesz miał problem wal prosto z mostu podrzuce Ci te pliki Witam w roku 2020. Zabrałem się dzisiaj za CS i complete mod, natomiast mod sprawił że wszystkie dialogi zamieniły się na angielskie. Myk z zmianą nazwy z eng na pol nic nie dał. Czy propozycja jest nadal aktualna i mógłbyś mi to podrzucić? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefistofeles2121 Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 Jeszcze dwa słowa w temacie… Otóż…Postanowiłem zainstalować zaproponowany powyżej konglomerat modyfikacji, czyli: Absolute Nature 2 (2011), Absolute Structures (2011), bez AtmosFear, bo moim skromnym zdaniem psuje ogólny klimat w Zonie (ale to tylko moje zdanie). Zainstalowałem na koniec SRP 1.1.2 (bo jak rozumiem to jedyna najnowsza wersja SRP). Mam problem z odzyskaniem celowania przez szczerbinkę i muszkę z broni krótkiej. Kopiuję zawartość dodanego do SRP folderu „Restored Pistol Ironsights Aiming”, wklejam do Game Data i… nic. Jakieś sugestie? Z góry serdecznie dziękuję ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 14 minut temu, mefistofeles2121 napisał: Kopiuję zawartość dodanego do SRP folderu „Restored Pistol Ironsights Aiming”, wklejam do Game Data i… nic. Jakieś sugestie? Z góry serdecznie dziękuję ! Ale kopiujesz ten folder Restored Pistol Ironsights Aiming do folderu gry? Bo wtedy robisz źle, czy też z tego folderu bierzesz gamedata i wrzucasz do folderu gry, bo tak powinieneś zrobić. No i czasem nie wklejaj gamedata do gamedaty bo to też źle No chyba, że w tym folderze Restored Pistol Ironsights Aiming nie ma gamedata tylko podfoldery ale to np zrób screena jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefistofeles2121 Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 Hmm… ? Jak zainstalowałem Czyste Niebo (z GOG), to w folderze głównym gry w ogóle nie było folderu Game Data. Dopiero (chyba) po skopiowaniu folderu Game Data z folderu SRP i wrzuceniu go do głównego folderu gry, ów folder Game Data pojawił się. Następnie skopiowałem zawartość folderu Restored Pistol Ironsights Aiming (a jest to Game Data) i wrzuciłem do istniejącej już w głównym folderze gry Game Data. Załączam widok folderu SRP 1.1.2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi