smox Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Ciekawe, jak ja wcześniej próbowałem odpalić tego moda, to była zima! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Smox, u mnie efekt po spakowaniu był taki sam :sick: . Gdzieś wkradł się błąd :teehee: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloo Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Ciekawe, jak ja wcześniej próbowałem odpalić tego moda, to była zima! Smox, u mnie efekt po spakowaniu był taki sam :sick: . Gdzieś wkradł się błąd :teehee: . To widać - bardzo nieprzewidywalny modzik ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Przesadzili z kwiatkami na max, ale taki urok moda... To Zona czy bazar kwiatowy ? Jest jakaś możliwość by zmienić krajobraz ? Przepraszam ale ja nie znoszę takiego cukierkowego klimatu i kwiatów.Poczekam na dodatek tupu Autumn lub Winter.Szacun dla @Yurka i @cichego za włożoną pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Nie ma problemu...obniżenie gęstości trawy jak słusznie proponował @cichy skutecznie obcina te kwiatki i można grać komfortowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 (edytowane) Ok,jak pomaga zasysam.Spróbuję poeksperymentować z jesienią i zimą na własną rękę. Czy nie macie problemów z pobraniem moda i spolszczenia ? Jest ok,pozostałości Comodo Firewall blokowały stronę narod.ru Edytowane 4 Listopada 2012 przez pacjent1972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloo Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Żeby nie było za słodko - mam wyloty na wysypisku. Często. Log: Expression : assertion failed Function : xrServer::Process_event_ownership File : E:stalkersourcestrunkxr_3daxrGamexrServer_process_event_ownership.cpp Line : 23 Description : e_parent Gram na statycznym, gęstość trawy na minimum, z parametrami -noprefetch i -nointro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Na te wyloty nie ma innego lekarstwa jak tylko reload sejwa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 U mnie były takie dwa na Agropromie. Wczytanie gry załatwiło sprawę. Nie masz problemów przy pomocy dla Sieryja, po zabiciu bandyty który chowa się do tego wagonu z kurtką bandytów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Tak w ogóle, to radzę robić twarde sejwy, i to dość często. Co prawda mi niewiele to pomogło, próba zapisu w Dolinie Mroku wywalała grę bez loga i uszkadzała zapisane sejwy. Ale poprzednie lokacje (Kordon, Wysypisko, Agroprom, Bar, MW) można przejść bez problemu :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloo Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 U mnie były takie dwa na Agropromie. Wczytanie gry załatwiło sprawę. Nie masz problemów przy pomocy dla Sieryja, po zabiciu bandyty który chowa się do tego wagonu z kurtką bandytów? Nie, ale mam teraz wylot po uratowaniu Kreta, tuż przed zejściem do podziemi Agropromu. Log: Expression : assertion failed Function : xrServer::Process_event_ownership File : E:stalkersourcestrunkxr_3daxrGamexrServer_process_event_ownership.cpp Line : 23 Description : e_parent, czyli ten sam. Google milczy n/t tego loga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 (edytowane) Nie miałem takich problemów. Tylko ponowne wczytanie pomaga na ten bug. edit. Przy wejściu tak. Później bez problemu. Z Kretem bez problemu. Edytowane 4 Listopada 2012 przez cichy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 W wiosce kotów nie mam Leny Stalkerki.Czy to źle,czy tak może być. EDIT Yurek (05.11.12) Stań obok Wilka, włącz PDA i zobacz w zakładce "SIEĆ". Jak tam będzie widać Lenę Stalkerkę to OK, jak nie, to znaczy, że musisz instalnąć od nowa moda. Jest tam gdzie napisał Koksar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Koksar Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Jest w tej piwnicy gdzie stoi Wilk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Pytanie do @Yurka. Czyli dla jasności, Osoznanie 8.5 + patch 2 (BETA PL), to dla słabszych kompów, a Osoznanie 8.5 + patch 2 (BETA PL) + tekstury broni, to do mocniejszych kompów. Czy to tak rozumieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Nie inaczej metek58 ;) Chociaż mnie nie było dane tego sprawdzić, ale skoro tekstury stare mniej "ważą", to i obciążenie mniejsze. Moje tekstury "ważą" więcej :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Można ustawiać suwaki gęstość trawy do skrajnych wartości to również pomoże słabszym PC...ilość tego wszystkiego jest bardzo duża i obciąża dodatkowo zasoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Dzięki za wyjaśnienie, @Yurek. Tak, to dobry moment, by przed św. Mikołajem i Świętami przetestować mocarność naszych kompów. Jak by coś, to jest jeszcze czas, by pozmieniać prośby na kartkach... Błędy polonizacji zgłaszać wraz ze screenem błędu w Trackerze. Gdzie niby miałoby się zgłaszać błędy, na trakerze nie ma podanego moda, a sam nie wcinam się zakładanie trakera. Kto zakłada temat (na ewentualne poprawki) na trakerze, aby wstawiać błędy, bo nie wiem, szczerze mówiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Koksar Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Czemu czuje sie jak bym grał w podstawke miałem w kordonie tylko 2 nowe questy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 @ metek58 Temat na trackerze powinien lada chwila się pojawić. Za to jest odpowiedzialny Portals. Na razie zbieraj screeny z błędami i wrzucisz je potem ;) @Koksar To dobrze czujesz, bo to nie jest mod fabularny, a bardziej zmieniający klimat pierwotnego STALKERa i poprawiający to i owo. Jest tam kilka kwestów i postaci, ale raczej trzeba ich szukać na lokacjach, niż same Ci w oczy wlezą ;) Dlatego też dodałem od siebie nową postać z linią trzech kwestów (mam nadzieję ciekawych i nie za łatwych :D), żeby nieco podnieść ilość nowości w tym modzie. A tak przy okazji to, który był ten drugi nowy kwest na Kordonie? Lena Stalkerka to pierwszy, a drugi? UWAGA !! PILNA INFORMACJA DO WSZYSTKICH GRAJĄCYCH W TEN MOD! Dzięki podpowiedzi apg2312 i sejwom od Cichego udało mi się dojść do tego co powodowało wyloty i błedy zapsiu w Dolinie Mroku. Okazało się, że nie jest to wina braku RAMu ! Na pewno, bo teraz ja też już gram na moich biednych 2GB i przeszedłem właśnie dziś Dolinę :D Jak będziecie szli zgodnie ze scenariuszem i Barman każe Wam iść do Doliny i Labu, pod żadnym pozorem nie róbcie upgrade'u PDA u Brody na zapleczu Baru. Cichy tego nie zrobił i mógł grać. apg2312 i ja taki upgrade zrobiliśmy i mieliśmy obaj taki sam błąd w Dolinie Mroku. Obaj wybraliśmy na upgrade - PELENGATOR. Nie wiem czy inne upgrade'y PDA u Brody będą robić takie błędy, więc uważajcie! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Koksar Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 No ja też zrobiłem upgrade i niemoge przejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 A co jest z wylotami bez loga na Wysypisku i na Agropromie?Żeby przejśc te lokacje musiałem na Wysypisku podejść do muru od strony cmentarza somochodów iwrzucić przez mur kilka granatów,następnie pobiec do Sieryja zastrzelić najbliżej stojących bandytów i następnie szybko odbiec za przystanek,poczekać aż Sieryj powie aby się zblżyć i porozmawiać.Po przejściu na Agroprom wyrzuało mnie po mini scence. Po następnym przejściu wysłuchałem stalkera i zamiast biec prosto pobiegłem wprawo nad tunelem,dalej wzgurzem,aż do wyrwy w murze i zaszedłem wojskowych od tylu i tym sposobem nie miałem wylotu.Zaznaczam że mam 4GB pamięci i kartę Gigabyte 460v2 192 MB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Niestety, ten typ widocznie tak ma. Jedyna chyba rada - robić często twarde zapisy stanu gry, i w razie wylotu wczytywać do oporu, jak nie ostatni, to wcześniejsze. Za którymś razem zaskoczy, i gra pójdzie dalej. Wkurzające lekko, wiem...ale chyba jak na razie nie ma innego wyjścia, tym bardziej, że strona domowa moda jest nieczynna, i na poprawki raczej nie ma co za bardzo liczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloo Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Proponuję zmienic nazwę moda - z "Osoznanie-Mod" na "Wypadanie-mod" i będzie ok ;). Swoją drogą mam wyloty co minutę - dwie, w tunelu z anomaliami w Dziczy. I nie mogę załatwić tamtejszej pijawki niczym - władowałem w nią z dziesięć magazynków i pięć granatów, a ta suka dalej lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Koksar Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 19 wylotów w 30 min najgorszy mod 0% stabilności. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi