smox Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 Mam prośbę do kogoś znającego się na rzeczy. Czy dało by się powiększyć tę kropkę celownika? Może zmienić na krzyżyk? Cokolwiek, byle było lepiej widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 @smox Znalazłem coś takiego: Cytat Trzeba skasować pliki cursor.dds i cursor_blank.dds z gamedata\textures\uioraz w pliku system.ltx w sekcji [hud_cursor] zmienić cross_length = 0.000 na 0.015 i mamy stary kursor Cytat Edytujemy system.ltx, sekcja [hud_cursor], zmieniamy cross_length = 0.0 min_radius = 0.0 max_radius = 0.0 Nie wiem czy to działa ale może pomoże, można spróbować. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 Dzięki @pacjent1972. Co prawda w tym modzie jest inaczej, ale po zmianie - cross_length = 0.000 na 0.05 jest o wiele lepiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 Aby przywrócić "stary" wygląd celownika skopiujcie sobie ten plik gamedata.7z do folderu z modyfikacją. Celownik będzie wyglądał tak: Spoiler 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 W podziemiach Agropromu dopadł mnie taki wylot - FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CScriptEngine::lua_error [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp [error]Line : 73 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : LUA error: ...\s.t.a.l.k.e.r.-Ćĺńňü mod\gamedata\scripts\_g.script:1243: bad argument #2 to 'format' (string expected, got no value) Na 7 stronie @scigacz1975 wstawił poprawiony plik - _g.script - powodujący psucie zapisów, ale link już wygasł. Potrafi ktoś to naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Proszę => Poprawka skryptów.7z @smox napisz proszę czy działa to zaimplementuję go od razu do poprawki polonizacji. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Pewnie więcej, jak rok temu znalazłem paczkę broni specjalnie zrobioną pod RZEŹNIĘ - 1.0.3.1 i za Chiny nie mogę znaleźć strony, skąd ją pobrałem, ale paczkę mam i pomyślałem, że warto by ją wykorzystać. Co w paczce? Nowe modele, zmiana starych, zmienione tekstury wielu przedmiotów, ikony i okno inwentarza (wszystko moim zdaniem zrobione subtelnie, nie na siłę). Dla mnie jednak na największą uwagę zasługują, niektóre animacje, chociaż zrobione już jakiś czas temu, to w niczym nie ustępują tym współczesnym. Pakiet, do którego link poniżej, został spolszczony i przystosowany do aktualizacji Antona. https://cloud.mail.ru/public/FnhX/rPHakPXYm Obrzyn: Spoiler PB: Spoiler APS: Spoiler Różne: Spoiler Instalacja: -Usuwamy zawartość folderu mods. -Kopia zawartości "paczki z bronią" (zawiera spolszczenie) do głównego katalogu gry. 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 No nie dam rady się dalej opierać, zagram w tego moda bo już tak bardzo zareklamowaliście go że nie sposób go już obejść bokiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Trochę kiedyś grałem ale to ciągłe ładowanie magów mnie w końcu pokonało, szczególnie, że npce nie mają takiego problemu. Ta paczka broni całkiem spoko, może też się na niego skuszę chociaż na chwilę. Ps. ładowanie pepeszy to będzie makabra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Uaktualniłem pierwszy post o paczkę broni. @gawron świetna robota! Polonizacja jest autorstwa chłopaków, ja tylko ją brzydko mówiąc zmałpowałem (do tłumaczenia było może ze 60 linii) i złożyłem do kupy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Godzinę temu, Anton Gorodecki napisał: @smox napisz proszę czy działa to zaimplementuję go od razu do poprawki polonizacji. Działa @Anton Gorodecki Bardzo dziękuję. Ładowanie broni nie jest wielkim problemem. Robiłem to tylko kilka razy. Przy trupach zazwyczaj można znaleźć pełne, no i śrutówki ładuje się normalnie. Dodano: Niestety z tą paczką broni mam problemy. Źle wyświetla mi się część ikon w ekwipunku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 1 godzinę temu, smox napisał: Niestety z tą paczką broni mam problemy. Źle wyświetla mi się część ikon w ekwipunku. U mnie ten AK-74 wygląda prawidłowo, nawet z celownikiem Spoiler Za to brakuje niektórych opisów broni w dodatku (wina leży po stronie błędnych nazw w oryginalnych plikach, nie w tłumaczeniu): Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 6 godzin temu, Anton Gorodecki napisał: U mnie ten AK-74 wygląda prawidłowo, nawet z celownikiem Masz jakiś pomysł dlaczego u mnie tak się robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Nie wiem @smox. Zainstalowałem przez skopiowanie całej zawartości pobranego archiwum dodatku do folderu z modem, ze zgodą na zamianę plików. Później przekopiowałem folder "pol" (bez pliku string_table_enc_weapons) z poprawki polonizacji. To wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Już jest dobrze Zainstalowałem wszystko od nowa i działa. Nie wiem dlaczego tak miałem. Dodano: Nie mam odgłosów chodzenia, a to jest przydatne. Czy tak jest tylko u mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Też sobie zainstalowałem. Oczywiście z tym weapon packiem. Pierwsze wrażenia jest dziwnie graficznie, kolorystyka i tekstury. Ziemia na kordonie wygląda jak jakaś wypalona pustynia Newady w jakimś Falloutcie Latarka strasznie bije po gałach tym swoim rozświetleniem. Broń fajna paczka, modele, których chyba nie widziałem i inne dźwięki broni. Gra się wolno i ostrożnie, ginie się szybko. Ładowanie nieźle męczy chyba, że na bieżąco w walce np podnosimy z trupów pełne magi, a wywalamy nasze puste. Ryzykowne ale może się opłacać. Nieraz strasznie długie te opady radioaktywne, lub kwaśne deszcze. Trzeba pospać parę godzinek. Handel to chyba czysta losowość albo ja miałem taką schizę. Sprzedałem Sidowi kopytko dzika dał mi 28,8 tyś rubli naprawa kombinezonu najemników zużytego w około 80% wyniosła mnie 12tyś. Za chwilę zrobiłem misję na ogon pseudopsa 4,5 tyś i trochę ammo do strzelby, a np za arta Kamienna krew dał mi tylko 1 apteczkę Ps. ale tutaj chociaż miałem motywację, żeby kombinezon najemników chapnąć w wiosce kotów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Masz @tom3kb odgłosy chodzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 @smox A nawet nie zwróciłem uwagi, a już dzisiaj nie planuje grać. Najwyżej jutro ci powiem. Ale tu na jakimś filmiku coś chyba słychać tuptanie, co prawda chyba nie na każdej powierzchni. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Najlepsze jest to że wystarczy znaleźć bateryjkę i w łapki wpada nam ciężki kombinezon wojskowy ( SKAT) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 W paczce z bronią trzeba było zmienić między innymi "adresy", niektórych opisów. Poniżej patch, który to naprawia. Wystarczy zawartość skopiować do gamedaty i powinno być w porządku. Poprawka_do_Paczki z bronią.7z 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Co do odgłosów kroków - im twardsza powierzchnia tym lepiej je słychać (wystarczy potuptać u Grubego w bunkrze na próbę). Na tej "złej ziemi" słychać je słabo albo wcale. Deszcz oczywiście zagłusza całkowicie prawie wszystkie odgłosy. Zbierajcie arty - to najlepsza droga do szybkiego barteru najlepszego sprzętu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Po trawie i krzakach - stąpanie i szelest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Po tych wszystkich modach fabularnych gdzie często trzeba było się nieźle nagimnastykować, by ruszyć z fabułą do przodu, Rzeźnia jest miłą odskocznią. Fabuła starego dobrego Stalkera SoC ciągle daje radę. No i nie trzeba główkować co zrobić. Można skupić się na przeżyciu. Mod może początkowo wydawać się trudny. Jednak jak już się załapie o co chodzi z doborem magazynków do broni i ich ładowaniem, systemem handlu i ogólnie mówiąc zasadami moda - bardzo fajnie się gra. Jednak nie będę zdziwiony jeżeli część graczy ten mod przerośnie. Spoiler 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naznaczony09 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Ma to coś fabułę jakąś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 @naznaczony09 czytać umiesz? Pierwszy post ci odpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi