Fr0zeN Posted June 6, 2012 Report Share Posted June 6, 2012 FATAL ERROR [error]Expression : (m_tClassID == CLSID_SPECTATOR) || (size > sizeof(size)) [error]Function : CSE_Abstract::Spawn_Read [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\xrServer_Object_Base.cpp [error]Line : 307 [error]Description : cannot read object, which is not successfully saved :( [error]Arguments : rad_stalker_dead Podczas początkowego ładowania gry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
waler11 Posted June 6, 2012 Report Share Posted June 6, 2012 A używałeś do niego jakiegoś spawnera? jak tak to wywal go i nie dokładaj do niego takich rzeczy. Mod chodzi bez problemu grałem w niego bez problemów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fr0zeN Posted June 6, 2012 Author Report Share Posted June 6, 2012 Czysta gra na patchu 1.0004 (Niestety spolszczona bo żyję w Anglii, a na allegro nie chciało się zamawiać więc ENG kupiłem) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Кристофер (Kpuc) Posted June 6, 2012 Report Share Posted June 6, 2012 W jaki sposób spolszczyłeś grę ? Użyj mojego sposobu, i ugotuj moda. Z logu wynika że jakiś obiekt świata gry nie możne zostać odczytany. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobal Posted June 6, 2012 Report Share Posted June 6, 2012 Sprawdź czy wszystko dobrze zainstalowałeś. Rosjanie mieli takie wyloty, powodem było uszkodzone ichniejsze "zruszczenie" :yes: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fr0zeN Posted June 6, 2012 Author Report Share Posted June 6, 2012 (edited) Ok. Naprawiłem. Czy jest możliwość cichego zabójstwa w Priboiu ? Edited June 6, 2012 by Fr0zeN Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobal Posted June 6, 2012 Report Share Posted June 6, 2012 Tu może tkwić błąd. Spróbuj odpalić czysty Cień Czarnobyla, bez moda na tym dziwnym spolszczeniu. Nawet nie wiedziałem, że takowe istnieje Edit: Ściągnąłem sobie takowe z tej strony 24coś tam i widzę, że to po prostu plik gamedatadb9. I teraz dręczy mnie pytanie.ten twój angielski stalker to jest jaka wersja? Po instalacji na jakiej literce kończą ci się pliki gamedata? Piszesz, że zainstalowałeś patch 1.004WW. Powinieneś zainstalować pl. Do pobrania stąd http://www.gram.pl/pliki_szczegoly.asp?id=1603 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Кристофер (Kpuc) Posted June 6, 2012 Report Share Posted June 6, 2012 To spolszczenie to nic innego jak gamedata.db9, tylko nikt nie zadał sobie tego trudu, by załączyć BIN ... Prawdopodobnie, wersja ENG ma zmienione coś tam, potrzebujesz przenieść katalog BIN z PL wersji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobal Posted June 6, 2012 Report Share Posted June 6, 2012 Jak zainstaluje polskiego patcha to bin mu się nadpisze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czernobyl10 Posted June 6, 2012 Report Share Posted June 6, 2012 Możesz zamówić przecież pl w sklepie internetowym albo wydanie archiwalne CDA. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Кристофер (Kpuc) Posted June 6, 2012 Report Share Posted June 6, 2012 Nie do końca, patche są typu nadpisującego, tylko już nie pamiętam które, do tego nie podmieniają wszystkich plików, a cześć. Nie podmieniają całych plików, a tylko dopisują dodatkowe linię do już istniejących, po tym powstanie ''mishmash'' Z reszta i tak nie zainstaluje patcha bez zmian w rejestrze, a o tym nic nie pisał. Kolejne, podczas instalacji jeżeli są sprawdzane CRC patch też się nie zainstaluje., stwierdzając że plik jest uszkodzony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubekpop Posted June 6, 2012 Report Share Posted June 6, 2012 Skoro mieszkasz w Anglii, to czemu nie możesz grać na wersji ENG? Powinieneś znać język Prawie na pewno to spolszczenie powoduje błąd. Odinstaluj grę, zainstaluj na nowo bez spolszczenia, wgraj Priboi Story i spolszczenie do Priboi Story. Powinno być wystarczająco dużo po naszemu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fr0zeN Posted June 6, 2012 Author Report Share Posted June 6, 2012 Już ok. Działa :) Czy w Priboyu jest możliwość stealth'u ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobal Posted June 6, 2012 Report Share Posted June 6, 2012 Nie ma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arni68 Posted October 6, 2012 Report Share Posted October 6, 2012 Witam.Jestem nowy i gram w Priboi Story wersja ze spolszczeniem 1.1.3 a Cień Czarnobyla to 1.0006. Gdy gra się zapisuje automatycznie to mogę dalej grać. Jeżeli zapisze grę to przy ponownym wczytaniu grę wywala.To samo się dzieje, gdy chcę porozmawiać z Barmanem lub Woroninem. Jestem laikiem w te sprawy i proszę o fachową pomoc.Pozdrawiam. kubekpop-wysłałem do ciebie e-maila i prosze o odpowiedź.Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Кристофер (Kpuc) Posted October 6, 2012 Report Share Posted October 6, 2012 Priboy był chyba na 1.0004, musisz zdegradować grę. W temacie z modem masz napisane jaka wersja jest potrzebna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arni68 Posted October 6, 2012 Report Share Posted October 6, 2012 Priboy był chyba na 1.0004, musisz zdegradować grę. W temacie z modem masz napisane jaka wersja jest potrzebna. http://stalkerteam.p...out-off-memory/ Ok. Dzieki.Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobal Posted October 6, 2012 Report Share Posted October 6, 2012 Albo instaluj Priboi Story Overhaul To ostateczna wersja Priboi Story, no i na patcha 1.005. Wersja 1.1.3 to antyk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malakas Posted October 7, 2012 Report Share Posted October 7, 2012 PRIBOY STORY ver. 1.1.3...jest dla patch 1.004/ 1.005 PRIBOI STORY OVERHAUL v.3.2.5...jest dla wersji patch 1.005 Priboi Story - Ukryte Zagrożenie 1.3..jest na 1.004 Priboi Story - Ukryte Zagrożenie 1.4..jest na patch 1.004 Ja polecam właśnie ten ostatni wersję 1.4...przednia zabawa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mogart Posted October 7, 2012 Report Share Posted October 7, 2012 (edited) @Arni68 Problem z save'ami przy spolszczeniu ps wynika chyba z wersji samego Stalkera (dokładniej - czy to wersja "pudełkowa" czy z CDA). Ten sam problem ze spolszczeniem Priboia miałem (sądząc po lekturze priboiowego wątku na konkurencyjnym forum nie ja jeden) gdy grałem na wersji z CDA, na "pudełkowym" tych problemów nie ma. Czyli - albo będziesz grał w anglojęzyczną wersję moda, lub, jeśli masz taką możliwość, powinieneś zainstalować Stalkera "pudełkowego". Na patchu 1.006 PS w wersji 1.1.3 u mnie chodzi stabilnie. Piboia mam tego dołączonego do CDA a Stalkera "pudełkowego" - gra wykrzaczyła się może ze trzy razy. Edited October 7, 2012 by mogart Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jakubon123 Posted January 5, 2020 Report Share Posted January 5, 2020 Dzień dobry, problem jest Gram sobie w priboika na 1.0006 i gdy chce podnieść amunicje to gra się wykrzacza pod pretekstem xrda POMOCY!!! wina spolszczenia. Obejdę się bez tego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tom3kb Posted January 5, 2020 Report Share Posted January 5, 2020 @jakubon123 W tego zwykłego 1.13? Czy inną wersję, wolę się upewnić, no i przydałby się log to by może naprowadziło przez co błąd. Ps. Spolszczone Priboie już nie jeden przeszedł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts