Mnieciu Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 FATAL ERROR [error]Expression : assertion failed [error]Function : _VertexStream::Lock [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\R_DStreams.cpp [error]Line : 44 [error]Description : (bytes_need<=mSize) && vl_Count stack trace: Co z tym kiwatkiem zrobić? Wywala jak wbiegam do strefy transmutacji obrońców w lesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Typowy błąd. Zmniejsz ustawienia graficzne, coś takiego na bagnach miałem w różnych modach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 @MonoLityczny dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptero Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Witam Wszystkich. Czy ktoś może rozwiązał problem z udźwigiem? Zwiększyłem standardowe parametry, "actor, system, i jeszcze w jakimś(nie pamiętam)", ale po kilku krokach zmęczenie mnie zatrzymuje :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZapomnialemLoginu Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 (edytowane) @ptero Miałem podobny problem z innymi modami, zarówno do Cienia jak i Zewu. Najlepszym rozwiązaniem jest edycja plików odpowiedzialnych za pancerze (outfit.ltx) i poszukanie linii z parametrami exoszkieletu, skopiowanie parametrów (dwóch dokładnie) "additional weight" i przekopiowaniu ich do parametrów pancerza, który nosisz obecnie, potem zwiększasz wartość dodatkowej wagii. Edytowane 9 Kwietnia 2017 przez ZapomnialemLoginu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Musisz zmodyfikować plik arc_inv_weight.ltx w gamedata / config 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Edycja actor.ltx (max_item_mass oraz max_walk_weight), potem arc_inv_weight, potem jeszcze boryan67.script (local MaxWeight) i hula. Nazwę skryptu sprawdź jeszcze dokładnie, wcześniej w temacie padła. Spróbuj najpierw tego, zamiast bawić się kombinezonami. Swoją drogą... 90kg to naprawdę sporo. Nie wnikam w to jak kto gra, ale dla mnie częścią doświadczenia płynącego z grania w Stalkera jest gospodarka ograniczonymi zasobami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptero Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 @Sierioża Oooo, to, to, to, Kiedyś też biegałem ze standardowym udźwigiem, ale teraz nie mam tyle czasu nagranie , a zwiększony udźwig trochę ułatwia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Fotograf był jednym z moich pierwszych modów, jeszcze nie wiedziałem do końca jak to działa, bez sporadycznego posiłkowania się poradnikiem skończyłbym źle, ale jakichś wielkich problemów z udźwigiem nie było. Grunt to mądrze rozmieszczone schowki i zakończona "nitka" pewnego Dziadka. Dziada właściwie, bo to wredny gad jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 @ptero - najpewniejszym i najprostszym sposobem uczynienia GG nie męczącym się, jest dokonanie zmian w pliku actor w takich liniach jump_power = 0.01 ;умешьшение силы с прыжком без учета веса ноши jump_weight_power = 0.05 ;0.045 ;умешьшение силы с прыжком с учетом веса ноши, для максимального допустимого веса overweight_jump_k = 5 ;10 ;10 ;коэффициент влияние перегрузки прыжок с весом (умножается на jump_weight_power) stand_power = -0.00001 ;-0.005 walk_power = 0.000 ;0.00001 ;умешьшение силы за секнду во время ходьбы без учета веса ноши walk_weight_power = 0.0000 ;0.00025; ;умешьшение силы за секнду во время ходьбы с учетом веса ноши, для максимального допустимого веса overweight_walk_k = 5 ;9 ;10 ;коэффициент влияние перегрузки ноши (умножается на walk_weight_power) accel_k = 3 ;5 ;коэффициент на бег (умножается walk_power, walk_weight_power) sprint_k = 75;150;185;180;200; ;коэффициент на "sprint" бег (умножается walk_power, walk_weight_power) Znajdują się powyżej 200. Daj takie wartości pierwsze po znaku =, nie zapominając o minusach, a Twój GG będzie biegał i skakał bez zmęczenia. Działa na każdym modzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolo_15 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Czy wie ktoś gdzie znajduje się latarka dla Łukasza na Poligonie ? Szukam i szukam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolo_15 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Dzięki wielki @kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolo_15 Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Kolejny problem.. mam zlecenie od Łukasza na znalezienie SWD w Lesie. Gdzie mogę znaleźć tą broń ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 @paolo_15 możesz znaleźć te bronie także bez brania zlecenia na nie, więc polecam dokładną eksplorację. Bo jak znajdziesz jakąś broń to będziesz mógł od razu oddać zadanie i przy okazji zaoszczędzisz trochę czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 13 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 @paolo_15 - do tego moda jest zrobiony przez cichego poradnik. Kolejność zadań wg. jego gry. Tylko że nie ma dwu jednakowych gier w Fotografa, więc swojego zadania trzeba w nim poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SarXoss Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Link do repaka w Ukrytej zawartości przenosi do instalatora "Mali RU". Oprogramowanie złośliwe i szkodliwe, nie instalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 @SarXoss W pobieralni moda masz pełną, polską wersję, która nigdzie nie przenosi i nie zawiera żadnych bonusów. Nie wprowadzaj zamieszania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheSoldy Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 (edytowane) A oto pierwszy mod do Cienia Czarnobyla który przeszedłem . Chodź czasem nadużywałem spawnera bo nie chciało mi się biegać i końcówka trochę wkurzała to polecam. Edytowane 30 Sierpnia 2018 przez TheSoldy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 18 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2019 Oj, minęło sporo czasu gdy poprzednio w niego grałem . Można powiedzieć, że grałem w surowego moda, z tekstowym wprowadzeniem po rosyjsku, oraz myślami Fotografa też po rosyjsku. A teraz to już co innego. Jedno i drugie po polsku. Nie trzeba też znać amerykańskiego, aby rozumieć ONZetowców i makaraoniarza. Gra jest przyjemnością. Mocniejszy komputer i dużo lepsza karta wyciągają niuanse z tekstur. Parę screenów z tej gry. Szkoda tylko, że przy wygaszaniu HUDa, nie wszystko znika. Kto kolejny dołączy do gry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 22 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 PODBICIE TEMATU. Nikt nie przerwał, więc muszę tak zapytać. 1. Kto z już grających pamięta, gdzie w lesie jest SWD dla Woronina? Nie ta snajperka L85, ją mam. 2. Czy jest jakiś czit na udźwig? W plikach moda nie ma opcji podstawowego udźwigu, a ręcznie dodana nie zadziałała. Dziwne, bo opcja max tak w inwentory jak i w actor działa. Mimo podkręcenia wytrzymałości GG, dostaje zadyszki. DODANO. Pomyliłem zleceniodawców. SWD jest dla Łukasza. Znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 Jedyne co udało mi się znaleźć odnośnie udźwigu dla egzoszkieletu, to w tym temacie na forum AMK: https://www.amk-team.ru/forum/topic/12780-narodnye-dopolneniya-dlya-moda-fotograf/ Post #14 @aromatizera. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 23 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 @pacjent1972 Dziękuję, ale mnie interesuje raczej czit, który podnosi podstawowy udźwig, nawet jak biegamy w sweterku. W paczce którą pobrałem, jest zmienione uzbrojenie i maksymalny udźwig. Jednak rozwarstwienie pomiędzy udźwigiem podstawowym a maksymalnym jest zbyt wielkie. W plikach system i inventory, nie ma linii z udźwigiem podstawowym. Dodałem ją sam, ale nie zadziałała. Widocznie ten udźwig jest jeszcze w innym pliku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 @kondotier Wyszperałem coś takiego co różni się zdecydowanie od tego co wstawił @gawron w swoim poście: Tutaj linki do strony czita: http://game-score.ru/mods/244136-shadow-of-chernobyl-chit-mod-cheat-mode-cheatitemsmenu_shoc_v3-adaptirovannoe-k-fotograf-dlya-stalker-shadow-of-chernobyl.html http://www.playground.ru/cheats/s_t_a_l_k_e_r_shadow_of_chernobyl_chit_mod_cheat_mode_cheatitemsmenu_shoc_v3_adaptirovannoe_k_f_o_t_o_g_r_a_f-60639/ Gdzie w opisie jest mowa o niwelacji "zmęczenia" a to chyba może pomóc. A tu sam czit: fotograf.rar Zaintrygował mnie temat bo raczej ze zmianą udźwigu nigdy nie było problemu w modach, to wyzwanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi