kondotier Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 szkieletor - Dlaczego krzyczysz? ( Duże litery to krzyk )Mam rozumieć, że ściągnąłeś wersję z wkomponowaną podstawką?Nie będzie Ci działać ze spolszczeniem, bo ruska i nasza podstawka, to dwa różne silniki.I jeśli to nakładałeś na dodatek na naszą podstawkę - choć przypuszczam że nie, bo przecież to co ściągnąłeś działało - to się pogryzły.Pobierz skądś tylko moda ( na torrentach takie są) i zainstaluj zgodnie z naszymi wskazaniami i pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andre Woz Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 W WERSJI RUSKIEJ DZIALA BEZ PROBLEMU NATOMIAST PO PODMIANCE NA POLSKI NIE ODPALA WitamW poście #1 tego tematu masz podany "krok po kroku" sposób instalacji, sprawdź pliki fsgame.ltx i localization.ltx czy mają wpisy zgodne z podanymi w poście #7. Musi działać chyba że coś się źle ściągnęło.Pozdrawiam Ps@Vidkunsen --> w p.5 instrukcji (post #399) pomyłka - nie ten plik i nie ten wpis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 A przypadkiem nie musi mieć oryginalnej pl podstawki? @szkieletor, jak chcesz, żeby ci sprawnie działały mody do wybranej części Stalkera, to należy zaopatrzyć się w oryginalną płytkę z daną grą. Istnieje możliwość zagrania ze spolszczeniem na rus wersji, ale to wymaga trochę znajomości grzebania i ustawiania w plikach. Tu panuje zasada, że polonizowane tu mody nakładane są na oryginalne pl podstawki, bo w innym przypadku, nie masz gwarancji w stabilności moda i na pomoc trudno będzie liczyć. Jak u Ciebie z oryginałem jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkieletor Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 szkieletor - Dlaczego krzyczysz? ( Duże litery to krzyk )Mam rozumieć, że ściągnąłeś wersję z wkomponowaną podstawką?Nie będzie Ci działać ze spolszczeniem, bo ruska i nasza podstawka, to dwa różne silniki.I jeśli to nakładałeś na dodatek na naszą podstawkę - choć przypuszczam że nie, bo przecież to co ściągnąłeś działało - to się pogryzły.Pobierz skądś tylko moda ( na torrentach takie są) i zainstaluj zgodnie z naszymi wskazaniami i pójdzie.za duze liteki przepraszam ...jakos tak wyszlopodziekowal za wyjasnienie za to dwie rozne grypozdrawiam A przypadkiem nie musi mieć oryginalnej pl podstawki? @szkieletor, jak chcesz, żeby ci sprawnie działały mody do wybranej części Stalkera, to należy zaopatrzyć się w oryginalną płytkę z daną grą. Istnieje możliwość zagrania ze spolszczeniem na rus wersji, ale to wymaga trochę znajomości grzebania i ustawiania w plikach. Tu panuje zasada, że polonizowane tu mody nakładane są na oryginalne pl podstawki, bo w innym przypadku, nie masz gwarancji w stabilności moda i na pomoc trudno będzie liczyć. Jak u Ciebie z oryginałem jest?mam wszyskie orginaly ale gram juz na ruskim fotografie [grzebanie po plikach nie dla mnie :ninja: ]ale za pomoc dzieki WitamW poście #1 tego tematu masz podany "krok po kroku" sposób instalacji, sprawdź pliki fsgame.ltx i localization.ltx czy mają wpisy zgodne z podanymi w poście #7. Musi działać chyba że coś się źle ściągnęło.Pozdrawiam Ps@Vidkunsen --> w p.5 instrukcji (post #399) pomyłka - nie ten plik i nie ten wpis. dzieki gram juz na ruski jak sie nie da to sie nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 szkieletor - nie rozumiem, dlaczego uparłeś się grać na piracie. Mod z wstawiona podstawką to pirat, a u rus częste działanie.Przeczytałeś tę notatkę, jaką znalazłeś na podłodze poniżej schodów gdy pierwszy raz wychodziłeś od gen. Smitha?Naprawdę tak dobrze znasz rosyjski, że możesz w nim grać? Fotograf nie jest łatwym modem, nawet dla zaawansowanych, a nie rozumiejąc do końca dialogów, ugrzęźniesz na amen, już przy pierwszym przekształcaniu kryształów i pogubisz się na lokacjach.I nikt, mimo szczerych chęci, nie będzie Ci w stanie pomóc.Rozważ to dobrze, co lepiej. Pobrać tylko moda i postawić na polską podstawkę, czy musieć zaprzestać gry i być zniesmaczonym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkieletor Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 (edytowane) wlasnie pobieram ......juz sie pogubilem dziekilewa wersjia myslalem ze bedzie prosciej klik klik i polska wersjia a tu zonk mam pytanie jak bede chcial innego moda po fotografie zasada bedzie taka sama Edytowane 15 Maja 2014 przez szkieletor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 MOda wystarczy skopiować z "repacka " i powinno być ok bez ponownego ciągnięcia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkieletor Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 dziekiczyli pierwszy raz najtrudniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Dokładnie tak . Jeśli chcesz grać po polsku . Podstawka polska i spolszczenie będzie działało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkieletor Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 zobaczymy jak wyjdzie wrazie czego bede prosil o pomoc ale to dopiero jutro pozdrawiam i do jutra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 16 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 szkieletor - poczytaj mój post #7 w tym temacie: http://stalkerteam.pl/topic/6553-pilne-czy-kto%C5%9B-spotka%C5%82-si%C4%99-z-takim-b%C5%82%C4%99dem/. Dla Ciebie będzie to po słowach "święta krowa".Stawianie modów na kopii gry, to połowa problemów z głowy. Jakby co, to napisz na PW, a dokładniej opiszę Ci kilka myków ze stawianiem modów i to kilku naraz na tej samej podstawce, bez gryzienia się ich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Witam i proszę o radę, mam dezaktywować znaki dla Szubina i tam potrzeba jakiś talizmanów, same części mutantów nie wystarczą gdzie mam szukać tych talizmanów. Przy pierwszym znaku rzuciłem na ziemię ogon kota i rękę połamańca, pofruwały motylki i nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkieletor Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 dzieki wszyskim za pomoc nawet sie uruchomilo choc czasem wywala ale da sie przezycpozdrawiam :woot: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 16 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 bolo - bo rzucasz nie to co trzeba. Zapomniałeś o talizmanie. Wejdź na SU i do poradnika cichego, cz.6. Masz dokładnie opisane, co i gdzie trzeba rzucić. Trudno tu na nowo robić poradnik.http://www.stalkeruniverse.home.pl/index.php?topic=459.0 szkieletor - wyloty bez loga, możesz mieć z przepełnienia pliku wymiany. Ustaw sobie ten plik w kompie jak największy, na ile pozwoli ci wielkość miejsca na dysku. Nawet do 16 GB. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Nie w tym rzecz, a w tym, że nie mam talizmanów, rzucam ogon kota i rękę połamańca a wcześniej powinienem rzucić talizman. Wchodzę do tunelu z elektrami i mam na posadzce czerwone koło ze znakami, pulsujące, wyświetla mi się komunikat, ze znalazłem 1 runy czy coś koło tego, cichy pisze o talizmanie ale ja go nie mam. Kombinowałem a ogonem i łapą to pofrunęły motylki ale koło nie znika i nie mam komunikatu gdzie mam szukać następnego, poczytałem poradnik i udałem się do X-18 ale tam nie było drugiego koła niebieskiego, czyli się nie zespamowało. Wszystko się rozbija o te talizmany albo czegoś nie rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Niestety musisz mieć talizmany - bez tego nici. Jeżeli wcześniej je robiłeś i dostarczałeś materiały na nie dla Sacharowa - ma on teraz talizmany w sprzedaży. Spawnują się różne - robisz zapis przed nim i wczytujesz - zmieniają się w oferowanym inwentarzu handlarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nice Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Poszukuje stref aktywacji strażników. Znalazłem już 5 ( 1 Bar, 1 Promzona, 2 Las, 1 Kołchoz ). Może mi ktoś powiedzieć gdzie jest 6 strefa i mniej więcej w jakiej lok. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Poszukuje stref aktywacji strażników. Znalazłem już 5 ( 1 Bar, 1 Promzona, 2 Las, 1 Kołchoz ). Może mi ktoś powiedzieć gdzie jest 6 strefa i mniej więcej w jakiej lok. Dzieki1/ ФОТОГРАФ - ответы на актуальные вопросы | Stalkermod.ru:2/ talkermod.ru/forum/66-fotograf/45788-fotograf-otvety-na-aktualnye-voprosy.htmlВсе ПСИ-ЗОНЫ, на всех локациях.ПСИ-ЗОНЫИСПЫТАТЕЛЬНЫЙ ПОЛИГОНЛЕСЧЕРВОНЕ ДЫШЛОПРОМЗОНАБАРБОЛОТАМИРОТВОРЧЕСКИЙ КОРПУС Już tłumaczę:Fotograf - odpowiedzi na aktualne pytania.wszystkie psi - strefy na wszystkich lokacjach;poligon doświadczalnylasczerwony kołchozpromzonabarbagnakorpus onz To prawdopodobnie sa poszukiwane przez ciebie strefy. ;) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nice Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 1/ ФОТОГРАФ - ответы на актуальные вопросы | Stalkermod.ru:2/ talkermod.ru/forum/66-fotograf/45788-fotograf-otvety-na-aktualnye-voprosy.htmlВсе ПСИ-ЗОНЫ, на всех локациях.ПСИ-ЗОНЫИСПЫТАТЕЛЬНЫЙ ПОЛИГОНЛЕСЧЕРВОНЕ ДЫШЛОПРОМЗОНАБАРБОЛОТАМИРОТВОРЧЕСКИЙ КОРПУС Już tłumaczę:Fotograf - odpowiedzi na aktualne pytania.wszystkie psi - strefy na wszystkich lokacjach;poligon doświadczalnylasczerwony kołchozpromzonabarbagnakorpus onz To prawdopodobnie sa poszukiwane przez ciebie strefy. ;) Te które podałeś to są lok. występowania stref psi. A ja poszukuje tej jednej strefy co się transmutuje talizman i grzbiet grotowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Nice! poszukam na forach rosyjskich ale nic nie obiecuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuś Puchatek Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Te które podałeś to są lok. występowania stref psi. A ja poszukuje tej jednej strefy co się transmutuje talizman i grzbiet grotowca. Martwe Miasto. PSI strefa jest w zachodniej części, w pobliżu miejsca gdzie jest nibyolbrzym i burer (trochę na północ od burera). Jak mnie skleroza nie dopadnie, to wrzucę wieczorem screena.Druga taka strefa jest w Barze - na lewo od drogi na MW z podstawki, na wysokości ciężarówki. Teoretycznie powinny być na każdej lokacji, ale znalazłem tylko te (jestem na etapie skakania przez teleporty). Poradnik podany przez vidkunsena, jakkolwiek bardzo pomocny, nie zawiera wszystkich PSI stref. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andre Woz Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 (edytowane) Poszukuje stref aktywacji strażników. Znalazłem już 5 ( 1 Bar, 1 Promzona, 2 Las, 1 Kołchoz ). Może mi ktoś powiedzieć gdzie jest 6 strefa i mniej więcej w jakiej lok. DziekiWitamSą tylko dwa rodzaje stref aktywacji "strażników" "1" i "2", w każdej możesz przekształcić po trzy zestawy, co razem daje 6 rodzai "strażników". Twój zestaw (jasno-niebieski talizman + grzbiet grotowca) trzeba przekształcać w strefie nr.2. Jak znajdziesz się w strefie i masz odpowiedni zestaw składników, to przyrząd od Sacharowa wyświetli Ci na ekranie komunikat o możliwości przekształcenia.Poszukiwana przez Ciebie strefa jest między innymi na Korpusie Pokoju w zniszczonej fabryce (dolny prawy róg mapy).W grze są 4 rodzaje stref przekształcania "ABSOLUTÓW", 2 rodzaje stref przekształcania "TALIZMANÓW" i 2 rodzaje stref przekształcania "OBROŃCÓW"(strażników).PozdrawiamPS.Polecam poradnik kolegi Cichego - http://www.stalkeruniverse.home.pl/index.php?topic=459.0 jest świetny i wyjaśnia wiele problemów Edytowane 23 Maja 2014 przez Andre Woz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nice Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Martwe Miasto. PSI strefa jest w zachodniej części, w pobliżu miejsca gdzie jest nibyolbrzym i burer (trochę na północ od burera). Jak mnie skleroza nie dopadnie, to wrzucę wieczorem screena.Druga taka strefa jest w Barze - na lewo od drogi na MW z podstawki, na wysokości ciężarówki. Teoretycznie powinny być na każdej lokacji, ale znalazłem tylko te (jestem na etapie skakania przez teleporty). Poradnik podany przez vidkunsena, jakkolwiek bardzo pomocny, nie zawiera wszystkich PSI stref.Jedna w promzonie w pobliżu wejścia do lasu tam gdzie biegają snorki i himera przy paru iglakach. W kołchozie na środku drogi masz 2 radioaktywne bajorka po drugiej stronie przystanku autobusowego. W lesie jak wychodzisz z wysypiska pierwsze jeziorko po lewej stronie a drugie na południu na górce. I jedno w barze i to moje poszukiwane w martwym mieście znajdę. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 @nice; mnie udało się transmutować błękitny talizman i grzbiet grotowca w Prypeci , obok przedszkola . Strefy nr. 2 znalazłem jeszcze w Czerwonym Kołchozie i Anomalnym Lesie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1981 Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 Witam. Urwanie dupy z tym lataniem i szukaniem stref, ale o to chodzi :P. Dla ułatwienia sobie żywota znalazłem takie "cuś":http://www.picshare.ru/view/4247216/http://savepic.org/5195956.htm Może się komuś przyda. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi