boberm Opublikowano 13 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 (edytowane) Tym razem pozwolę sobie na skorzystanie z Twojej pomocy - wykorzystam podeslany przez Ciebie plik :yes: .Dzieki tysieczne za cierpliwość.Bober Edit:Kondotierze - miałeś rację z questem na chimerę- gra sie pieknie rozkręciła.Jeszcze raz dzięki. Edytowane 15 Września 2014 przez boberm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Mógłby ktoś sprawdzić ile macie plików w: Gamedataconfigtextrus ja mam 67 i coś wydaje mi się, że mi kilku brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 To nie kilka, a sporo Ci brakuje. Rozpakuj jeszcze raz archiwum moda i tam musisz mieć wszystkie.Ale na wszelki przypadek, masz plik z kompletem.rus.7z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Dzięki, a najśmieszniejsze jest to że archiwum rozpakowuje się całe, nie ma komunikatów błędu czy też info o nieoczekiwanym końcu archiwum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobby Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Bohužel se mně nedaří tento mód dokončit.Hledám v jeskyni(pieczarę) Sramu ale nemohu ho najít.Otevřel jsem první a druhé dveře pomocí kódů,třetí dveře jsou ale dokořán a Srama nikde.2x jsem prolezl pieczaru od autosave ke dveřím ale nic.Nestalo se Vám to někomu?Příkládám save z hry. http://ulozto.cz/xdqik4r9/savedgames-zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 (edytowane) Hobby - jeśli nie ma go w pieczarze, to znajdź drugie wyjście, do tej jaskiniiy co jest przy domku, gdzie spotkałeś tego stalkera pijawkę. Jest to jeden z możliwych spawnów. Będzie w niej, lub w domku. Dodano: do tej jaskini idzie się z najniższego poziomu. Jeśli nie chcesz borykać się z mutantami w pieczarze, to spróbuj tam dotrzeć po powierzchni. Edytowane 4 Października 2014 przez kondotier 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobby Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 @kondotier Díky,dohráno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Witam, proszę kogoś obeznanego w sztuce zwiększenia udźwigu, skoczności o wstawienie gotowych plików, normalnie to bym zrobił ale ten mod ma zabezpieczenie i nie potrafię sobie z tym poradzić. Link w opisie kieruje mnie na yandeks i nic nie ma. A jeszcze jedno nie ma mini mapy czy to jest prawidłowe w tym modzie?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Jeśli nadal potrzebujesz podnieść udźwig, pisz do mnie na PW, pomyślimy nad Twoim problemem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 bolo - Autor moda nie przewidział minimapy. I to od v. 1.0.Wstawiałem, ale tak na prawdę, jest mało przydatna. Pisząc do metka58, poproś i o nią, z kropkami wrogów i trupów. Tylko to się przydaje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 (edytowane) Teraz mam takie pytanie: jestem na Zatonie, zrobiłem zadanie dla Noego, wziąłem od Sowy i pomogłem wyeliminować bandytów po tym powinienem porozmawiać z Grontą ale on nie ma nic do powiedzenia, tzn. nie daje zadania na dokumenty co ewentualnie trzeba zrobić aby gostek dał zadanie. A jeszcze jedno czy zadania dla najemników nie przeszkadzają w fabule bo zrobiłem zadanie z zabiciem Kontrolera i na urządzenie ze śmigłowca.Nikt nie miał takiej sytuacji?. A może ma ktoś sejwa z Zatonu z zadaniami zrobionymi podczas pierwszej wizyty, cały czas nie mam dialogu z Grontą a jest on niezbędny do pchnięcia fabuły. Edytowane 24 Listopada 2014 przez bolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 http://www.stalkeruniverse.home.pl/index.php?topic=391.0Skorzystaj z tego poradnika. Na końcu jest uzupełnienie od cichego, też trzeba tam zaglądać. Jest do v.3.0, ale v.4.0 ma tylko dodany freeplay. Zadanie od Brody, na odzyskanie jego dyplomatki od Sułtana robiłeś?A od Kardana na gaussa? A na Oko Smoka?Jeśli się nie wykona jakichś zadań, to mod nie puszcza dalej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Sprawa się wyjaśniła, głupi ja nie rozmawiałem z naukowcem , który posyła na Zaton do Gronta, dzięki za sugestie, gram dalej, jak coś pokiełbaszę to będę prośił o pomoc. Teraz mam problem z trzecim wojakiem z helikoptera w Martwym Mieście jakoś nie potrafię go znaleźć, 2 jest przy maszynie a ostatniego nie ma, zlatałem całą lokacje i nic, gdzie on jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Też przy śmigłowcu. Patrząc od przodu śmigłowca w stronę ogona, po prawej stronie, za śmigłowcem w krzakach. Pokicaj na kucaka, a znajdziesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 (edytowane) Znalazłem, ale dziad jeden był ładnie ukryty,dziękuję. Teraz z kolei mam problem ze znalezieniem plecaka Szramy, wszedłem do pomieszczenia gdzie w podstawce był finał szukam i nic , gdzie konkretnie powinien być plecak?. Plecak mam, dalej gram. Edytowane 28 Grudnia 2014 przez bolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dopyl Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Wyrzuca mnie do pulpitu z takim logiem gdy na jupiterze zabije zombiaka z tą bronią.Expression : res!=-1Function : get_rankFile : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrGameuiRestrictions.cppLine : 34Description : cannot find rank forArguments : wpn_bizonJak to naprawić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Musisz do pliku mp_ranks.ltx (ścieżka: gamedata/config/mp) dopisać "wpn_bizon", analogicznie do tych sekcji broni które tam są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dopyl Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 (edytowane) Problem w tym że w tym modzie tego pliku nie ma. EDIT : Wstawiłem plik mp_ranks.ltx z innego moda a konkretniej z Fotografa.Na tą chwile działa :D Edytowane 15 Marca 2015 przez dopyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warzywo9 Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 zaciekawił mnie ten mod. zainstalowałem, pograłem i... ten mod przywrócił mi wiare w dobre mody do stalkera. nie idealny, i nie odkrywczy ale bardzo dobry. polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkitrim Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Witam. Mam bardzo dziwny problem z tym modem. Wszystko pięknie działało do momentu jednej z emisji po której gdziekolwiek pójdę albo po niej wczytam zapis gra wywala mi bez żadnego logu. Wie ktoś jak zfiksować to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 A nie zrobiłeś przez przypadek sava w czasie tej emisji?Jeśli tak, to musisz zacząć od sava sprzed niej. Ale czasem jeden lub dwa poprzednie też są zepsute. Próbuj wstecz, aż do dobrego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkitrim Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 sevy z przed emisji wszystkie są dobre, to ta emisja coś przestawia w grze bo po niej nie da się już przejść na inną lokację ani też wczytać zrobionego po niej zapisu. Grę po prostu wywala do pulpitu. Jestem już daleko w grze bo wracam z CEA-2 i chciałbym ją przejść do końca a tu taki klocek pod nogi. Może da się jakoś pozbyć tej emisji. Bracia stalkerzy czekam nadal na pomocną dłoń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Miałem coś podobnego na Pustkowiach. Powtarzałem kilka razy i dopiero przejście tego fragmentu gry po ponownym wejściu na lokację i bez zapisywania w trakcie i po emisji ( nie odpowiedziałeś, czy po informacji że nadchodzi emisja, lub w jej trakcie nie zrobiłeś zapisu ) oraz nie zapisanie się przed teleportem, pozwoliło mi przejść.Jeżeli emisja zepsuła grę, powtórz ją sprzed powiadomienia o niej. To pomaga. Ale czasem trzeba powtórzyć od ponownego wejścia na problemową lokację. Dobrze jest na poprzedniej trochę dłużej pobyć ( np. się przespać, jak można). To kwestia randomności spawnu emisji.Takie to są uroki modów. Jedni grają jak po maśle, inni cały czas maja pod górkę.I jeszcze takie coś. Wracasz z CEA. Nie nazbierałeś czasem sporo złomu? Nadmiar w plecaku, w połączeniu z zapasami w schowkach lokacji, na którą wchodzimy, też powoduje takie niespodzianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkitrim Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 (edytowane) Celowo już nie robię zapisów ani przed emisją ani też po niej. W grze cofnąłem się aż do sarkofagu, jestem obecnie na generatorach gdzie sprzedałem wszystek uzbierany złom, a w schowkach nie mam nic pochowane. Wcześniej dwa razy przeinstalowałem moda. Po emisji jak będzie to pośpię może to coś pomoże. No i ni hu hu wyzbyłem się nadmiaru ekwipunku, przyszła emisja, po niej pospałem pobiegałem po lokacji prypeć bo na niej mnie zastała emisja , nie robiłem po niej żadnych zapisów, udałem się na przejście na generatory i wywałka do pulpitu. Kilkakrotnie powtarzałem i to samo. A w logach nie pokazuje żadnego błędu. Chyba nie dane mi skończyć tego moda. Edytowane 2 Sierpnia 2015 przez Elkitrim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 (edytowane) Ale z Generatorów nie idzie się do Prypeci, tylko do Szpitala.http://www.stalkeruniverse.home.pl/index.php?topic=391.0Jeśli poszedłeś nie w tę stronę, to modowi skrypty nie zaskakują. Z Irbisem na Generatorach rozmawiałeś? Edytowane 2 Sierpnia 2015 przez kondotier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi