vidkunsen Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Nie Wania Kindżał - ale będziesz wiedział gdzie to jest bo do znacznika jest opis, twój opis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 A to efekt mojej gry. Bandziorów kazałem zakopać, ich piękne bryki opchnąłem Ernestowi i ... ... i jestem w kozim rogu. Spis zadań w PDA pusty. Wracając z Rudego Lasu wdepnąłem do Doliny Mroku i zajrzałem do, do tej pory niedostępnego schowka, choć na budowie nie było tego najemnika, który w poprzedniej wersji dawał naprowadzenie. "Sezam" się otworzył i zabrałem 66 podbieraków. A że na Wysypisku miałem odnalezione ileś tam tych spec artów, wybrałem się po nie. Była noc, a to na nie najlepsza pora, bo się błyszczą. Mając doświadczenie, szybko się z nimi uwinąłem i jak na razie nazbierałem 16, każdy inny. Podbierak do ręki. ( slot pistoletowy) Rzut na artefakt. ( przytrzymać LPM ) Zamknięcie artu w podbieraku. ( Użyj ) I na koniec, cap go do plecaka. ( Użyj ) Wiem co zrobić, z poprzednich gier, ale gdybym grał pierwszy raz, to podbieraków bym nie zabrał, a po likwidacji gangsterów i pustym PDA, poszedłbym skorzystać z wcześniej otrzymanych paszportów. Tylko z góry się zastrzegam, że taka sytuacja mogła wystąpić całkiem dobrze ze sposobu mojej gry, wybranych rozwiązań i likwidacji bariery w sposób pokojowy. U innych grających może być inaczej. Jak sobie pościelisz, tak się wyśpisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania Kindżał Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 "Dziwne, z tymi najemnikami. A czy przypadkiem nie wyszedłeś z DM teleportem i nie poszedłeś do tego drugiego? Wtedy ich nie będzie." - Wyszedłem z Doliny Mroku tym bardziej na południe koło ogniska najemników i od razu z powrotem tym samym. W sumie mogę spróbować jeszcze wyjść tym na północy i wejść tym od najemników. Z Synoptykiem nie gadałem w ogóle. Spróbuję zrobić szybki zapis tu przy włazie. @vidkunsen A to spokojna głowa, bo wiem gdzie to jest, na mapie jest też znacznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 @Wania Kindżał Jak Ty czytasz te porady? Przecież napisałem, że wyjście z DM i powrót innym teleportem nic Ci ne da. Musisz cofnąć się w zapisach do jakiegoś na Wysypisku, zanim wszedłeś do DM i pójść do teleportu w lasku. Tylko wtedy pojawią się najemnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania Kindżał Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 3 minuty temu, kondotier napisał: @Wania Kindżał Jak Ty czytasz te porady? Przecież napisałem, że wyjście z DM i powrót innym teleportem nic Ci ne da. Musisz cofnąć się w zapisach do jakiegoś na Wysypisku, zanim wszedłeś do DM i pójść do teleportu w lasku. Tylko wtedy pojawią się najemnicy No a ja pisałem, że żadnego zapisu z Wysypiska nie mam. Jakbym miał to myślę, że problemu w ogóle by nie było, a ja bym sobie już dawno śmigał z poltergeistami po tunelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 @Wania Kindżał No to masz nauczkę. Niepotrzebnych zapisów nie usuwaj poprzez menu, ale będąc na pulpicie, przenoś do katalogu poza modem. W nim możesz mieć podkatalogi z plikami poprzednio zakończonej lokacji. Teraz masz trochę namieszane, bo nawet autosave z wejścia do DM nie masz, bo go tym wychodzeniem nadpisałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania Kindżał Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 No właśnie niepotrzebnie stamtąd wychodziłem. Spróbuję jeszcze z tym autozapisem i wyjściem północą i wejściem południem, może się zrespią najemnicy. Z drugiej strony kto wiedział, że takie idiotyczne bugi będą się pojawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 @Wania Kindżał Daremny trud. Wchodząc naprzeciw Pchlego, otwarłeś linię dialogową bez najemników przy teleporcie. Owszem, zrespią się, ale tam gdzie ich za bardzo nie chciałbyś mieć. No i masz problem, bo jak sztuczkami nie uda Ci się wejść do labu, to albo cudzy zapis, albo nowa gra. Moje zapisy się nie nadają, bo gram w inną wersję, vidkunsen też. Wersja którą masz, ma więcej niedoróbek, dlatego powstała ta co gram. A i tak musiałem ratować się wczytaniem szybkiego zapisu, aby dostać ważny dialog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania Kindżał Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Hmm, no nic. Nie jestem z tych, co łatwo się poddają, domyślam się że Najemnicy pojawią się w laboratorium. Coś tam jeszcze pokombinuję, a jak się nie uda to ściągnę sobie nowszą wersję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Wania Kindżał - Podziemia w dolinie - zalecane noktowizja i gładkolufowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 @Wania Kindżał Ale ta w którą gramy z vidkunsenem, nie jest przetłumaczona, a istniejące spolszczenie się nie nadaje. Może ktoś kto grał w moda ostatnio, ma zapisy. @vidkunsen Jeśli nie uda mu się wejść do labu, to żadna broń mu nie pomoże. Nawet atomowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Wania Kindżał - Swałka - Wysypisko lub Kordon - zapisy i od nowa Mongolia ludowa. W podziemiach jest moc atrakcji - Najmusy, szczurki, i te takie małe zajadłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania Kindżał Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 X-18 zawsze było koszmarne to i tutaj pewnie niewiele się zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania Kindżał Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2020 @kondotier Problem został rozwiązany, większego problemu nie było. W folderze z grą jest podfolder ,,_appdata_'', gdzie są zarchiwizowane wszystkie quicksave'y jakie zrobiłeś. Wystarczyło znaleźć ten tuż przed przejściem do Doliny Mroku. X-18 też przeszedłem bez większego problemu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2020 @Wania Kindżał za rozwiązanie problemu. No to bogatszy o doświadczenie z zachowywaniem zapisów, przyj dalej. Na to co piszę o swojej grze nie zwracaj uwagi, bo u mnie są inne rozwiązania. A teraz o mojej grze. Z tym zabraniem podbieraków dla spec artów to się pośpieszyłem. W tej wersji kiedy z pustym od zadań PDA docieramy na Bagna, pojawia się dialog o szyldzie nad stanowiskiem handlarza, prowadzący do wskazania informatora mówiącego o podbierakach. A że ja je już miałem, ten punkt w PDA został od razu zaptaszkowany. Są kolejne 4 nowe informacje o zadaniach. Wziąłem wszystkie, choć jednego na pewno nie będę w stanie wykonać. To zadanie na sztikery. Teraz można je sprzedać i dostać nagrodę, a ja wzorem poprzedniej wersji się ich pozbyłem. Dwa już wykonane, trzecie w drodze. "Pamiątki z gry". Nowe zadania. Bagna o zmierzchu i poranku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania Kindżał Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Wie ktoś może, gdzie znajduje się plik game_relations.ltx? Nie mogę go znaleźć w folderze z zainstalowaną grą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2020 @Wania Kindżał Nie znajdziesz, bo jest spakowany. Tylko mam pytanie, do czego jest Ci potrzebny? Co jak co, ale relacje w tym modzie są jak najbardziej właściwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania Kindżał Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Niestety jak już kiedyś pisałem postrzeliłem jakiegoś frajera, który mi blokował złośliwie przejście i teraz część postaci na Sortowni jest na czerwono. Niestety Kuczma także, a pogadanie z nim jest częścią kwestu. Chyba że można przejść grę nie wykonując tego zadania to je zostawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2020 @Wania Kindżał A zerwałeś już ogłoszenie, że jest "Stara księga" do sprzedania? Bez niego Kuczma i tak nie gada. A on dlaczego Ci poczerwieniał? Co mu zrobiłeś? Wiąże się z tym sporo zadań. Tak od Synoptyka, jak i później na pozyskanie Warlocka ( taki odpowiednik Gaussa ), potrzebnego do fabuły. Jak masz jeszcze kilka takich perełek, to raczej zacznij moda od nowa. To co przegrałeś, to mniej niż 1/3. A znając ten fragment moda, szybko Ci pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania Kindżał Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Tak, zerwałem. Niestety nie chce gadać. Właśnie Kuczmie nic nie zrobiłem, powinna poczerwienieć tylko postać którą dźgnąłem. Znowu jakiś bug... No nic, zastanowię się czy próbować od nowa czy jednak darować sobie tego moda. Ciekawe też w sumie czy dałoby się zrespawnować księgę jakimś kodem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2020 @Wania Kindżał Tyle tylko, że ta księga jest tylko przykrywką do uzyskania "kluczy", takich amuletów umożliwiających przenikanie pomiędzy światami. To one są potrzebne i to aż dwa komplety. A przy finale z księgą jest niespodzianka. Tyle tylko, że jak pozyskać klucze i co to za niespodzianka nie podpowiem. Chociaż w temacie moda jest to "zdradzone", przy okazji innych zadań. Jest furtka, aby to zadanie przez mod zostało usunięte. Będziesz na Bagnach miał zadanie na ikony, albo sam je znajdziesz przez przypadek. Trzeba je sprzedać. Spory kawałek ciekawej gry wtedy idzie się paść. Jak się wtedy gra potoczy, nie wiem, bo nigdy nie sprzedawałem. Z gry OS2020. Gdybym nie pośpieszył się z tymi sztikerami, miałbym moda chyba na finale. Zostało mi do znalezienie jeszcze, albo aż 5 spec artów. Na pocieszenie dla tych, co poprzednio ganiali za nimi po wszystkich lokacjach, wygląda na to, że są tylko na wysypisku. Celowo poganiałem też po innych lokacjach, ale ich tam nie było. Za to były urokliwe sytuacje. Może bardziej nadają się do Klimatycznych, ale tu im będzie lepiej. Spoiler Podobno "Pijawkowo" jest na MW. Chyba trzeba zmienić zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 PODBICIE TEMATU. @zaurus Мне нужна Твоя помощь. Дела такое. 1. Взял задание на штикеры для учёного с Лиманска. Ранее зря один продал Синоптику. Ищу его и нигде найти не могу. Последний раз говорил с нем на Свалке, после поворота с Генераторов. Где он мог спрятаться? На Свалке сидит теперь Поиск. 2. На Болотах, находятся объявления убить бандюков, которых не возможно снять. Не было зелёных заглавии и после взятия, бумажки остались на доске. Задания выполнил, награду взял, но его можно повторно взять и бумага остаётся на доске. Так должно быть? 3. Случайно, на Барахолке нашeл перфокарту. Никто про неё не имеет разговора. В чём дело, с кем нужно встретится? Tłumaczenie. Potrzebuję Twojej pomocy. W takich sprawach. 1. Wziąłem zadanie na sztikery dla naukowca z Limanska. Wcześniej niepotrzebnie jeden sprzedałem Synoptykowi. Szukałem go i nigdzie znaleźć nie mogę. Ostatni raz rozmawiałem z nim na Wysypisku, po powrocie z Generatorów. Gdzie mógł się schować? Na Wysypisku siedzą teraz Poszukiwacze. 2. Na Bagnach znajdują się ogłoszenia zabicia bandytów, których nie można zdjąć. Nie było zielonych tytułów i po wzięciu zadań, kartki pozostają na tablicach. Zadanie wykonałem, nagrodę wziąłem, ale jego można ponownie wziąć, a kartki pozostają na tablicy. Tak być powinno? 3. Przez przypadek na Pchlim Targu znalazłem perforowaną kartę. Nikt o niej nie ma rozmowy. O co chodzi, z kim się trzeba spotkać. A tak ogólnie. Zebrałem już 29 z 30 spec artów. Wszystkie były na Wysypisku. Ten ostatni daje mi popalić. Trzy doby gry go szukam. W nocy nawet bez latarki, bo wtedy najmocniej błyszczy. Czyżbym kolejny raz spotkał się pechem i wszystkich nie odnalazł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania Kindżał Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Istnieje jakiś spawner do tego moda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Nie wiem, bo nie używałem. Specjalistą od spawnerów jest @vidkunsen. A tak ze zwykłej ciekawości, co chcesz sobie dodać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania Kindżał Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Księgę Necromicon plus parę pukawek, żeby sprawdzić jak się z nich strzela. Nie chce mi się przechodzić gry od początku, prawie mnie zeżarło w tych cholernych podziemiach Agropromu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi