kondotier Opublikowano 12 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2019 @cez137 Przecież Ci napisałem, że przy spolszczeniu masz ten poradnik przetłumaczony. Masz tam wyjaśnione ( napisane ) gdzie jest schowek dla każdej znalezionej fleszki, oraz kody już napisane prawidłowo. We fleszkach są wspak. To samo dotyczy innych schowków i znalezisk "przypadkowych". Lepszej i szybszej porady nie dostaniesz. No i ruszanie własną głową, nie zaszkodzi. PORADNIK.7z Wyciągnięcie go zajęło mi ok. 5 min. Teraz już nie masz wymówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 12 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2019 @vidkunsen tak wiem, i tak właśnie robię, przy każdym już aucie u którego jest bak na paliwo, nie działa, nic absolutnie się nie dzieje @kondotier ehh to chyba żeśmy się nie zrozumieli, no dobra, dzięki, poczytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 12 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2019 @cez137 Samochody mają baki po obu stronach. Jak nie ma z jednej strony to szukaj z drugiej. I chyba trzeba było zabrać kanister leżący w garażach. Coś takiego, dokładnie nie pamiętam. A w czym się można było nie zrozumieć? Ja Ci daję klarowne podpowiedzi po polsku, abyś nie musiał translatora używać, a ty wzdychasz. A jak zdjęcie w poradniku masz "za małe", to Ctr+rolka myszy, aż będziesz je miał na cały monitor. Tyle że wtedy może być nie ostre. DODANO: Tak na wszelki wypadek. https://www.youtube.com/watch?v=tTOneSKEOQQ&list=PLFnCdxQKmeHStZA64t39_57JWYly38vKx&index=11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 13 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2019 @kondotier mam kanister przy sobie, i sprawdzam zawsze baki po obu stronach wozu, zero reakcji, chyba coś jest skopane albo ja coś źle robię, ale z drugiej strony co tu może pójść nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 13 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2019 @cez137 Jedyne co widzę, to brak zadania na wejście do labu. Bo kanister można znaleźć tak sobie, łażąc po Prypeci. Masz w PDA jakieś inne nie zrobione zadania? ć wcześniejszego wykonania, aby nie złamać linii scenariusza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 @kondotier 18 godzin temu, kondotier napisał: brak zadania na wejście do labu. Hmm? a kto to zadanie daje? rozumiem że do labu zjeżdża się windą do której potrzebne jest to paliwo? Mam ten kanister, znalazłem go w garażu 18 godzin temu, kondotier napisał: Masz w PDA jakieś inne nie zrobione zadania? ć wcześniejszego wykonania, aby nie złamać linii scenariusza. Nie rozumiem, zadania robię po kolei i te co były do zrobienia to są zrobione, nie wiem za bardzo co z tym Masłowem i wykupką za niego, rozumiem że to złoto czy tam kuferek jest w labie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 @cez137 Któryś z NPCów daje zadanie czy informację, że trzeba zejść do labu. Chyba dzieje się to koło koła diabelskiego. Nie pamiętam, czy to jest konkretne nakierowanie, czy też wynika tylko z dialogu. Skoro nie możesz pobrać paliwa, widocznie wyszedłeś przed orkiestrę. Nie przypominam sobie, abym ja, czy inni wcześniejsi gracze mieli z tą benzyną taki problem. Z Masłowem też nie pamiętam, tyle tylko że jakiś kuferek ze złotem był przy trąbie słonia - zjeżdżalni w przedszkolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 (edytowane) @kondotier hmm? Przy trąbie słonia mówisz, przy trąbie słonia to na pewno była zaginiona broń ajsa z wolności, pamiętam bo zrobiłem to zadanie i to tez zdaje się było na terenie przedszkola a co do zejścia do labu to nie przypominam sobie żebym w ogóle dostał taki komunikat o zadaniu nie wspominając, myślałem że żeby tam zejść to trzeba uruchomić ta windę i to będzie w zadaniu z masłowem ale może się mylę no ale na logikę i po dialogu z nim na to by wychodziło Jeszcze mi się teraz przypomniało że ta fleszka co ją znalazłem to jednak ma jakiś kod ale nie wiem do czego on jest bo chyba coś z tłumaczeniem jest nie tak, zaznaczyłem na foto, obecne zadania też na foto, pobranie paliwa nadal niemożliwe przy słoniu też nic nie ma Edytowane 14 Października 2019 przez cez137 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 @cez137 O tym kto i kiedy daje naprowadzenie na zejście do labu Ci nie podpowiem, bo musiałbym znowu zagrać w moda, a nie mam enty raz na to ochoty. Ale spróbuj, bo coś mi świta, po zabraniu kanistra popytać w pralni o benzynę. Tłumaczenie jest poprawne, ale tłumacze nie mogli zmienić sztuczki autora moda. Weź i "przeczytaj" ten zakreślony wyraz - a właściwie wszystko co w nawiasie - w lusterku. Spoiler Te wyrazy we wszystkich fleszkach trzeba czytać wspak. Ale ja ułatwiłem to graczom w tym przetłumaczonym poradniku i tam już to jest "odczytane". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 14 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 (edytowane) @kondotier łola Boga! W lusterku? tydzień bym myślał i bym nie wymyślił że to tak trzeba przeczytać ,dobra dzięki, rzeczywiście, jubileuszowy kod czyli to jest kod do schowka w jubilenach, ehh Nie wziąłem tej apteczki na początku a teraz się nie da, co robić? Edytowane 15 Października 2019 przez cez137 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pfirst Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 (edytowane) szybkie pytanko - gdzie jest lekarz bo nie ma go w Hotelu a mam się z nim spotkać po uratowaniu synka naukowca już znalazłem Edytowane 20 Kwietnia 2020 przez pfirst Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pfirst Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 (edytowane) W dniu 19.11.2018 o 19:09, tybet64 napisał: Witam. Mam problem z pamięcią. Mam się spotkać z Nikołajewem( ten co zlecił znalezienie miśka) i nie wiem gdzie on jest. "Tam gdzie spotkałeś drugi raz Kniaziewa" .Chodzi o tego ocalonego z SBU. Pierwszy raz był na stadionie a drugi ni cholery nie pamiętam. Gdzie mam się spotkać z tym Nikołajewem, w szpitalu go nie ma, w podziemiach też , nie mam innych zadań oprócz smaru dla Diesela dobra, pogadałem z Leną i ciągnę dalej Edytowane 20 Kwietnia 2020 przez pfirst Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 @pfirst Przeczytaj sobie jeszcze raz dialog z Nikołajewem. Wszystkie obrazki znalazłeś? Misia też? Spokojnie idź po smar. Inne zadania od tych z pralni już porobiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pfirst Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Czekam teraz aż Diesel zrobi mi bełty i mam iść do podziemi wybić bioniki , to już prawie koniec , niestety nie wiem co zrobiłem żle ale część questów mi nie zaskoczyła, ale całkiem niezły jest ten modzik, dzięki , pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 @pfirst Dziwne, bo mod nie był skomplikowany scenariuszowo. Ale skoro docierasz do końca, to dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naznaczony09 Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 (edytowane) W tak irytującego moda do Zewu jeszcze nie grałem. Naprawdę ktoś nie miał pomysłu. Cała fabuła i zadania poboczne to zapieprzanie po Prypeci jak jakiś debil. Trzeba latać z jednego punktu do drugiego. Żeby jeszcze te przedmioty były możliwe do zabrania wcześniej, a nie jak się pojawiają dopiero po wzięciu zadania, bo przecież autorzy myślą, że durny gracz lubi biegać z kina do pralni i z powrotem. Ale dobra, walić to. To w końcu jedna lokacja. Można pobiegać. Gdyby kazali mi zapierdzielać za kartką papieru z Prypeci na Kordon to chyba bym monitor rozwalił. Na dodatek przedmioty są poukrywane w absurdalnych miejscach. No bo jak wytłumaczyć, że kartka dla Chrząszcza, czy jak mu tam było leży sobie na dachu i pada na nią deszcz, a jej nic nie jest. Albo jakaś wskazówka leży na przystani przy wodzie, ale wiatr jej do niej nie zdmuchnął. Poza tym zadania są strasznie nudne. W kółko to bieganie i zbieranie badziewia. Naprawdę strasznie nudny mod. Ale, żeby nie było, że narzekam na wszystkie, których nie skończyłem. Tego udało mi się przejść. Tak więc brawa dla mnie. Klawiatura i monitor też całe. Na szczęście nie było wylotów. To w końcu mod do Zewu, więc nie ma szans by wylatywał. Jedynie po emisji czasami się zdarzył. Jedyne plusy to ekran menu i muzyka w nim. Naprawdę wolałbym patrzeć na drzewa ruszające się na wietrze, niż grać w niego drugi raz. Najgorszy mod do Zewu to nie jest, bo nic nie przebije Dziennikarza. Ten to był dopiero crap. Edytowane 15 Czerwca 2020 przez naznaczony09 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 15 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 A grałeś w drugą część Dziennikarza? A nie, zapomniałem, to po rosyjsku i Ukraińsku i trzeba czytać ze zrozumieniem w prawdziwym, pełnym, języku obcym nie jakieś tam narzecze/slang z pewnej wyspy. Zagraj sobie w: Call of Pripyat Far Cry 3 Mod + Alex Degtyarev and The Deadly Paradise Palmy, plaża przygody i też na zew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 @naznaczony09 Będziesz chyba musiał sam dla siebie zrobić moda. I jeszcze jedno. Mam dla Ciebie propozycję awataru. Pasuje jak ulał. Chyba tego kogoś z propozycji, przedstawiać nie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 15 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 Naznaczony09 to mi przypomina tego fajnego miłego staruszka co to sobie pomieszkuje w samotnej chatce na małym bagienku zaraz koło bazy Wolności na Wojskowych Składach. Zazwyczaj jest cichy, spokojny czasem marudny zazwyczaj podśpiewuje sobie jakieś czastuszki więc żeby mu nie było nudno to w celach rozrywkowych jakiś Stalker czasem puści z litości serię z AK po jego budzie żeby chłopina też sobie czasem zatańczył podśpiewując. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurki Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Witam! Mam problem z pewnym zadaniem. Wykonałem już wiele zadań i teraz mam się spotkać z Niewiadomym. Tylko nie mam zaznaczone na mapie gdzie go znaleźć ani co zrobić. Nie wiem czy muszę jeszcze wykonać jakieś inne zadania albo gdzie się udać. Proszę o pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poltergeist Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2020 @jurki Jeśli dobrze pamiętam, to trzeba było szukać notatek Niewiadomego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurki Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 @Protean Właśnie problem w tym, że znalazłem wszystkie 6 notatek już wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poltergeist Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 @jurki Jakie zadania już wykonałeś? W paczce moda znajduje się przetłumaczony poradnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurki Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 @Protean Już nieważne. Musiałem wczytać wcześniejszą zapisaną grę i zacząć od wcześniejszego zapisu. Może czegoś za pierwszym razem zapomniałem... Nie wiem. Ale dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DutyMirek Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Witam. Utknąłem. Mam na liście trzy zadanie. Wszystkie związane z jedną osobą. 1. Nadzieja: Spełnić prośbę Nikołajewa. (mam 4 obrazki i misia) 2. Włamywacz: Przekazać fleszkę Nikołajewowi. (po użyciu mowa o Żwirze - miałem z nim pierwszy kontakt) 3. Projekt Alfa: Spotkać się z Nikołajewem. Zadania dla ludzi w pralni prawie wszystkie zrobione. Prawie, bo zadanie z Gwoździem nie zaskakuje pomimo, że mam PDA Gwoździa, Chraszcz tematu nie podejmuje. Sejfy, zestawy naprawcze, książki do ulepszeń, klucze, fleszki, smar, naukowcy odprowadzeni na ekstrakt, co tylko było zrobiłem. Gdzie szukać Nikołajewa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi