Skocz do zawartości

PROBLEMY TECHNICZNE w Odrodzony - Duplikat 7.63

kondotier

Rekomendowane odpowiedzi

Problemik z graniem mam.. zgodnie z opisem z pierwszej strony pobrałem, repacka od pacjenta do tego fixa o wadze 67 MB oraz spolszczenie..

Tutaj zaczyna się problem, gra przez folder bin się nie odpala.. xEngine wyskakuje błąd brak pliku fsgame. ltx a przez lauchera najpierw pojawia się ekran .. po rosyjsku a następnie nic.. gra nie startuje..

@Ignachinio, jesteś pierwszym graczem, który ma problem z zainstalowaniem tego moda. Dotychczasowi gracze mieli różne problemy techniczne, ale z zainstalowaniem moda nie miał nikt. Wynika to z faktu, że instalacja nie jest zbyt skomplikowana.

Zacznę od tego, że trzeba mieć system 64 bitowy, to podstawa.

Instalacja:

1. Stalker Czyste Niebo z patchem 1.5.10 - wskazana nowa instalacja. - Po zainstalowaniu sprawdź czy gra się uruchamia bez moda.

2. Usuwamy foldery bin i patches - z folderu z zainstalowaną grą usuwamy foldery bin i patches.

3. Pobieramy moda, wypakowujemy i wstawiamy wszystko do gry z zamianą plików - Repack 7.63 na Mega od @pacjenta1972 spakowany jest 7zip i TYLKO tym programem to wypakowujemy.

4. Pobieramy minifix, wypakowujemy i wstawiamy wszystko do gry z zamianą plików. - Pobrałeś wersję repack, więc pobierasz tego fixa - https://yadi.sk/d/1nzcPDqWjjtLi

5. Wstawiamy spolszczenie z zamianą plików.

Sprostowanie:

Po zastanowieniu muszę jednak przyznać się do błędu. Nie napisałem wszystkiego. Taki sposób instalacji nie ma prawa działać. Usuwając folder bin z polskiej podstawki i zastępując go folderem bin z moda, zastępujemy oryginalny, polski xrEngine.exe rosyjskim. Dlatego przed usunięciem folderu bin z podstawki przenosimy gdzieś xrEngine.exe i po zainstalowaniu moda wstawiamy go z powrotem do bin z zamianą plików, lub wcale nie wstawiamy xrEngine.exe z moda.

Usprawiedliwia mnie tylko to, że doświadczeni gracze robią to automatycznie.

• Dodatnia 4

Może mi się coś źle pobrało i przez to takie jaja, już nie pamiętam bo testowałem to ze 2 tygodnie temu. Pisałem o problemach bodajże na Shoutboxie na stalkeruniverse, Tam mi kondotier chyba próbował pomóc.

W sumie to pierwszy raz miałem takie coś, z innymi repackami problemów nie miałem, a grałem już np w OP-2 i w Oblivion Lost Remake 2.5 pewnie w jakieś inne też.

• 1 miesiąc temu...

Witam.

Mam problem z modem. Po pierwszej rozmowie z Zarką podczas wczytywania nowej lokacji wywala mnie do pulpitu. 

Bug trap: 

xrEngine.exe caused BREAKPOINT in module "C:\Program Files (x86)\Deep Silver\S.T.A.L.K.E.R. - Clear Sky\bin\xrCore.dll" at 0023:1001B944, xrDebug::backend()+164 byte(s) 

Czy ktoś jest w stanie mi pomóc? Nie wiem o co chodzi.

Pokaż ukrytą zawartość

@Eylau - na końcu tego loga nie masz nic więcej? Takie Fatal Error?

Mnie to wygląda na niewłaściwy spawn tam, gdzie po rozmowie z Zarką masz się znaleźć.

Usuń wszystkie zapisy z ich katalogu i zacznij nową grę.

Jak to nie pomoże, powinieneś postawić moda od nowa.

Tworzy Ci się log - na samym początku - gra nie tworzy pliku piotr_autosave.sav :

Expression    : FS.exist(file_name, "$game_spawn$", *m_spawn_name, ".spawn")
Function      : CALifeSpawnRegistry::load
File          : E:\priquel\sources\engine\xrGame\alife_spawn_registry.cpp
Line          : 86
Description   : Can't find spawn file:
Arguments     : piotr_autosave 

Nie wiem co może być przyczyną - ktoś bardziej oblatany niech się wypowie.