kondotier Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Trudno coś zawyrokować konkretnego.Twoja poprzednia gra, ustawiła rozgrywkę. Emisje są zaprogramowane co jakiś czas. Pozostając na dole, w jak z opisu przypuszczam, Sterowni monolitu, przewiń czas i spróbuj wyjść. Czas emisji powinien minąć.A jak nadal będzie, to musisz z metra wyjść innym teleportem. Jak następnym razem trafisz do elektrowni, będziesz wiedział co i gdzie.Czy wcześniej grałeś w grę będąca dla moda podstawką? Bo CEA1 jest łatwo odróżnić od CEA2, a tym bardziej od każdej innej lokacji.A co to jest, możesz sprawdzić na mapie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 pisze cea-1 , przewine czas i zobaczę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Nic nie daje przewinięcie czasu. Pisz poprawnie. cichy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 A masz ostrzeżenie o emisji? Jeśli tak, to chyba gdzieś jest jakieś przejście. Da się wrócić do sterowni? Dla każdego, mod ustawia otwarcie teleportów inaczej.A jak to nie wypali, to wyjdź z metra innym teleportem. W tej części nazywanej sterownia metra, jest ich kilka.A jak wrócisz do początku tuneli, tam gdzie się pojawiłeś, to ten teleport przeniesie Cię nie na wysyp, a do drugiej części metra.Możliwe, że poszedłeś tą droga za wcześnie w stosunku do fabuły i mod nie pozwala iść dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PainChiller Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 (edytowane) Witam. Chcę tylko krótko zapytać - Czy ten mod jest trudny w sensie "Realistyczny" (jak Misery) że trzeba czasem pomyśleć nad tym jaki jest najlepszy sposób by przejść misje, czy bardziej jak Solnianka - na każdym kroku ,wszędzie w każdym miejscu zarąbiście w luj dużo, mocarnych wrogów? EDIT@down: czyli nie zdarzy się taka sytuacja że nie będę mógł przejść gry, bo napotkam stado niezniszczalnych nibyolbrzymów, samemu będąc uzbrojonym jedynie w BM16 Edytowane 27 Stycznia 2016 przez PainChiller Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Aż tak trudny nie jest, owszem na początku trzeba się trochę pogimnastykować, ale w miarę zdobywania sprzętu i broni gra się całkiem przyjemnie. Są miejsca gdzie można znaleźć wyjątkowe okazy broni i pancerzy i je bardziej zmodyfikować. Najważniejszy problem to trzymać się poradnika bo idąc własną drogą niestety mod się wysypuje w linii fabularnej i nie da się go ukończyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Z tym trzymaniem się poradnika, to lekka przesada @mkk7. Mod daje graczowi sporą dowolność w przechodzeniu. Jednak trzeba pilnować głównej linii fabularnej i starać się iść tam gdzie prowadzi fabuła. Pewnie, że jak nie pogada się z postacią kwestową, lub nie zrobi się jakiegoś kluczowego zadanie, to wcześniej lub później wynikną problemy. Ten mod, to jeden z lepszych modów w jakie grałem i z pewnością do niego wrócę za jakiś czas, jak go już zapomnę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 PainChiller a dlaczego chcesz zaczynać moda od jego drugiej części? Ten mod, to trylogia, a Odmienne światy są drugą częścią. Pierwszą jest RBFF Artefakty śmierci. To ciąg logiczny. Część pierwsza daje wprowadzenie, uczy pewnych nawyków i rozwiązań, potrzebnych w drugiej części. Poznajesz fabułowych NPCów, którzy towarzyszą Ci przez całą drogę. Np. Zarka. Zagrasz w Artefakty śmierci, w Odmiennych światach będzie Ci łatwiej, bo wiesz skąd się tam znalazłeś i po co idziesz do końca drugiej części moda. Z filmowym poradnikiem Antona i z tłumaczeniami rus podpowiedzi, będzie Ci się grało spokojnie. Ale fabułę też mod poprowadzi Ci losowo, w zależności od postępów i sposobu gry. A co dotyczy poradnika do Odmiennych światów, to poradnik cichego może być tylko przykładowym dla poszczególnych zadań. Mod jest absolutnie nieliniowy i nie da się w żaden sposób powtórzyć gry cichego. Wrzuci Ci mod coś losowo i już masz całkiem inną grę. W nim szare komórki mają robotę, od pierwszego kliknięcia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 (edytowane) Z tą dowolnością przechodzenia to nie tak do końca, starałem się pilnować głównej linii fabularnej ale też dać sobie trochę swobody w exploracji świata i zadań pobocznych. Niestety fabuła się wysypała nawet nie za bardzo wiem w którym momencie i z jakiego powodu. próbowałem brnąć dalej ale nie mogłem dokończyć moda. Być może tylko u mnie coś takiego się stało i u innych będzie ok ale nie chciałem już zaczynać od początku po ponad miesiącu grania. PainChiller Niezniszczalnych olbrzymów raczej nie trafisz a ty prawie z gołymi rękami ale też czasami lekko nie będzie jak np. obrona śmigłowca przed stadami mutantów ale to już będziesz daleko i dobrze wyposażony, dasz radę :-). Edytowane 27 Stycznia 2016 przez mkk7 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 2 godziny temu, PainChiller napisał: Witam. Chcę tylko krótko zapytać - Czy ten mod jest trudny w sensie "Realistyczny" (jak Misery) że trzeba czasem pomyśleć nad tym jaki jest najlepszy sposób by przejść misje, czy bardziej jak Solnianka - na każdym kroku ,wszędzie w każdym miejscu zarąbiście w luj dużo, mocarnych wrogów? Dopiero brzydko mówiąc "liznąłem" tego moda, ale jak na razie nie zauważyłem (gram na poziomie trudności "desperat") większych problemów związanych z grywalnością - balans walki wypośrodkowany tak aby nie było ani za łatwo, ani za trudno. Co do złożoności fabuły - staram się oczywiście jak zwykle podążać własną ścieżką, zauważyłem jednak że mod "podpowiada" nam kogo/czego/gdzie należy szukać i nad czym mamy priorytetowo się skupić - trzeba tylko oczywiście rzetelnie czytać dialogi (!) i podpowiedzi ekranowe (!) oraz eksplorować w pełni daną lokację. Tak jak wspomniałem wcześniej, dopiero zaczynam przygodę z tym modem więc porady naszych doświadczonych tłumaczy oraz innych osób, które ukończyły już "poprzednią wersję" będą zapewne o wiele bardziej pomocne. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 My tu sobie gadamy, a pytalskiego wcięło. I jaki wybór PainChiller ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PainChiller Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zobaczę najpierw Artefakty śmierci, i zapoznam się z tym i owym. jutro sprawdzę jak to wygląda, ale z opisu wyniki że możę być ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Tak w 7.63 po oddaniu zadania, pozdrawiamy powinnościowych bojców 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Wybaczcie że piszę posta pod postem, ale... @cichy wytłumacz proszę gdzie trzeba plecy sobie wyrobić,aby dostać małą rólkę w 7.63? Ja nawet za zombiaka mogę robić, ba nawet za snorka I dodatkowa zaleta: Gracze będą mogli z satysfakcją napisać: ubiłem Gorodeckiego! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 @Anton, nazwisko Gorodecki pasuje do Stalkera. Jeżeli chcesz, to zmienimy nazwę jednej postaci na Gorodecki w Tajnej drodze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Poważnie? bo ja też mówiłem poważnie. Dziękuje pięknie @smox 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Anton a dlaczego od razu ubiłem , może wyleczyłem i się zaprzyjaźniłem z Antonem Gorodeckim . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 No... opcje są różne Naprawdę byś mnie uleczył? Szacunek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Innego snorka albo zombiaka to od razu do odstrzału ale jak by się pojawił Anton to pewnie trzeba by mu pomóc, może doktor bagienny albo jakiś elixir z anomalii, dali byśmy radę . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Swoją drogą to ciekawy pomysł aby umieścić nicki Forumowiczów w modzie (oczywiście te pasujące do koncepcji STALKERA/moda). Jak wy to widzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Będziesz @Anton stalkerem, ale kariera stoi przed Tobą otworem. Kto wie, może w kolejnych spolszczeniach awansujesz Pomysł jest dobry, tylko nicki muszą pasować. Gorodecki świetnie pasuje, ale smox już nie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 3 minuty temu, Anton Gorodecki napisał: Swoją drogą to ciekawy pomysł aby umieścić nicki Forumowiczów w modzie (oczywiście te pasujące do koncepcji STALKERA/moda). Jak wy to widzicie? Moja rola była by trochę monotonna, ciągle przykuty do jakiegoś wyra i na lekach cały mod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Teraz się będę pół dnia zastanawiał jak awansować... może zacznę od dobrej kawy i koniaczku dla tłumaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 2 minuty temu, Anton Gorodecki napisał: Teraz się będę pół dnia zastanawiał jak awansować... może zacznę od dobrej kawy i koniaczku dla tłumaczy Bez "wazelinki" prosimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Z tym awansem, to oczywiście żart. By nie było niedomówień, zrobimy Cię od razu Generałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi