DaarMoo Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Udało mi się skończyć moda, choć miałem problem z "przejściem" przez ścianę. Tak jak wielu, jestem pod wrażeniem jakości graficznej. Zgadzam się całkowicie z @Anton Gorodecki . Jeżeli ekipa zrobi coś większego (a robi), będzie to na pewno duże wydarzenie. Wprowadzają po prostu nową jakość. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Wszystkim bardzo dziękuję, rozwaliłem drania, gram dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Tak to czasami bywa, człowiek się zapędzi i w końcu nie wie gdzie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 4 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Modzik ukończony, podziękowania za PL i pomoc w pewnej kwestii dla @gawron-na. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 (edytowane) Właśnie ukończyłem " modzik " Krótko i na temat. Instalacja prosta i bezproblemowa, mod stabilny jak to tylko możliwe ( bez żadnego wylotu ). Grafika przyzwoita, jest Ok. Gamedata w formie .db bardzo przyspiesza ładowanie i wczytywanie seav'ów gry. Fabuła jak na tak krótki mod ( dwie fajne lokacje ) bardzo przyjemna. Szybko zdobywamy całkiem przyzwoite wyposażenie, które po znalezieniu kompletu narzędzi modernizujemy. Jest dwóch mechaników, jeden naprawia sprzęt za darmo po wykonaniu jego zadania. Kasę możemy uzbierać szybko ze sprzedaży naprawionego sprzętu po zabitych i znajdowanych artów. Zakończenia zawsze są dwa takie same z wcześniejszą opcją wyboru miedzy najemnikiem a stalkerami ( zrobione wszystkie ). Przyjemna odskocznia po Alternatywie 1.3, miła i przyjemna rozgrywka ( prawie jak spacerek po zonie ) . Polecam każdemu, poradnik nie potrzebny. Jeżeli dobrze zrozumiałem, autorem spolszczenia jest @gawron, podziękowania. Po odnalezieniu zwłok przewodnika i rozmowie z najemnikiem Cichy, podejmujemy decyzję po której stronie staniemy. To troszkę dłuższe zakończenie. Edytowane 27 Listopada 2016 przez mkk7 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 Witam jak dokładnie wyjść z tego tunelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 Pewnie chodzi o tunel w końcówce moda. Tu masz poradnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielebny Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 (edytowane) Wybaczcie odkop, ale mam problem praktycznie już na samym początku gry - wczytanie zapisu w bazie Powinności (nawet autozapisu) powoduje taki wylot: FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CEnvironment::SetWeatherFX [error]File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrEngine\Environment.cpp [error]Line : 357 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : ! Empty weather effect name stack trace: Słowem, jeżeli mnie zabiją, muszę zaczynać grę od nowa. Spotkał się ktoś z czymś takim? W razie czego, gram na oświetleniu statycznym. Edytowane 27 Grudnia 2017 przez Wielebny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 Błąd, który cię nęka (a także dwa inne) Spoiler ZA AP-PRO.RU: Naprawiono w poprawce: 1. Рандомный вылет , но у людей таки прям зарандомил, вроде пофиксили, но это ж рандом Expression : !m_error_code Function : raii_guard::~raii_guard File : ..\xrServerEntities\script_storage.cpp Line : 748 Description : ...call of pripyat\gamedata\scripts\bind_stalker.script:454: attempt to concatenate field '?' (a nil value) 2. Исправлено. Спасибо товарищу lafugix'у. Expression : pm->m_animations.size() Function : player_hud_motion_container::load File : .\player_hud.cpp Line : 92 Description : motion not found [protecta_reload] 3. Данного вылета быть не должно больше. Expression : fatal error Function : CEnvironment::SetWeatherFX File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrEngine\Environment.cpp Line : 357 Description : <no expression> Arguments : ! Empty weather effect name naprawia rzekomo pierwsza poprawka do tego moda. Czy zainstalowałeś WSZYSTKIE fixy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielebny Opublikowano 28 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 (edytowane) Pobrałem wersję z mega, gdzie (chyba) znajduje się wszystko. Z tego co tam było też zainstalowałem wszystko - moda, update, fixy i spolszczenie, a błąd występował. Później znalazłem posta Gawrona, który pisał, że do 1.5 potrzebne jest tylko spolszczenie - uznałem, że spróbować warto, więc wyrzuciłem z gamedaty wszystko poza db-kami i zainstalowałem na to samo spolszczenie, ale niestety - na pustyni bez zmian. Nie wiem, spróbuję na wszelki wypadek postawić moda jeszcze raz ze wszystkim co tam było - może przez przypadek jednak coś pominąłem. EDIT: Postawiłem znów moda z wszystkimi fixami, ale nic nie pomogło. Edytowane 28 Grudnia 2017 przez Wielebny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cheekie_Breekie_Man Opublikowano 28 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Po próbie wysadzenia miejsca ładunkiem na Agropromie , crashuje mi grę i pojawia się bugtrap. Ktoś wie jak to naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 28 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Proszę w takich przypadkach każdorazowo dołączać do wypowiedzi LOG zdarzenia. Dodano: Nieprecyzyjnie się wyraziłem @Cheekie_Breekie_Man - miałem na myśli LOG z samej gry. Poniżej pomocny temat: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cheekie_Breekie_Man Opublikowano 28 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 (edytowane) @Anton Gorodecki Proszę bardzo xray_galaxy_12-28-17_16-46-38.mdmp@Anton Gorodecki FATAL ERROR [error]Expression : !m_error_code [error]Function : raii_guard::~raii_guard [error]File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrServerEntities\script_storage.cpp [error]Line : 748 [error]Description : .... call of pripyat\gamedata\scripts\xr_effects.script:3667: attempt to call global 'play_particle_in_vertex' (a nil value) stack trace: Takie coś? Edytowane 29 Grudnia 2017 przez Cheekie_Breekie_Man 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 @Cheekie_Breekie_Man wstaw proszę 2 zapisy przed podłożeniem ładunku. Sprawdzę u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cheekie_Breekie_Man Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 (edytowane) @Anton Gorodecki P.S Gram na quicksave galaxy - czas na odpoczynek..scop galaxy - czas na odpoczynek..dds galaxy - quicksave.scop galaxy - quicksave.dds Edytowane 30 Grudnia 2017 przez Cheekie_Breekie_Man Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 Stosując się do porady kolegi @gawrona zdołałem wysadzić bez wylotu wejście do podziemi. Poniżej zapis w podziemiach. Dobrych łowów @Cheekie_Breekie_Man Zapis po wybuchu w podziemiach.7z 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacpeł194 Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Mam zainstalowane wszystkie fixy a przy próbie wczytania gry wywala mnie do pulpitu czemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 @kacper194PL Podaj loga to zaraz znajdziemy przyczynę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacpeł194 Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Problem w tym że nie mam pojęcia gdzie go szukać. Nie ma tam gdzie powinien być. Brak. C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-Zew Prypeci\logs\ C:\Users\Public\Documents\STALKER-Zew Prypeci\logs\ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Podstawka Steamowa, oryginał (z płyty) czy od Komy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacpeł194 Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 (edytowane) Steam. Ok już to widzę, ale to strasznie długie XD co z tego wysłać? Edytowane 2 Lutego 2018 przez kacper194PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 5 minut temu, kacper194PL napisał: co z tego wysłać? To co jest na końcu po FATAL ERROR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacpeł194 Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 FATAL ERROR [error]Expression : !m_error_code [error]Function : raii_guard::~raii_guard [error]File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrServerEntities\script_storage.cpp [error]Line : 748 [error]Description : ...pripyat\gamedata\scripts\release_body_manager.script:20: attempt to index local 'actor' (a nil value) stack trace: To jest wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 @kacper194PL - O ile dobrze pamiętam, były w tym modzie miejsca, w których się wylatywało z takim logiem. Po prostu obejdź to miejsce szerokim łukiem. A dla tych co moda dobrze pamiętają, podaj zadanie i miejsce w którym wylatujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacpeł194 Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 To jest początek gry, wylatuje mi kiedy mnie zabiją i próbuję wczytać grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi