pacjent1972 Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Tytuł Oryginalny: История Борова Remake Platforma: Cień Czarnobyla 1.0006 Data Premiery: 06.05.2016 r. Autor: XT-Team Autor Spolszczenia: @gawron Długość: (ok. 3-4 godzin) OPIS: Spoiler Remake krótkiej modyfikacji fabularnej, dzięki której dowiemy się, w jaki sposób znany bandyta z Cienia Czarnobyla o ksywce Dzik stał się przywódcą bandy z Doliny Mroku. Pogoda oraz liczne tekstury pochodzą z Autumn Aurora 2.1; Nowy pakiet broni; 33 zadania razem z pobocznymi; Poprawiono AI; Nowe modele NPC; Wolniejsze działanie medykamentów; Zmieniony HUD; Nowe schowki; SCREENY: Spoiler INSTALACJA: Spoiler Pobrane archiwum umieszczamy w głównym katalogu gry. Należy dokonać zmiany w pliku localization.ltx: [string_table]language = pol font_prefix = ;_cent ;_west. W gamedata/configs/text - kopia rus z przemianowaniem na pol. plik localization.ltx umieszczamy w gamedata/configs: localization.ltx LINKI DO POBRANIA: Spoiler Mod: Yandex - [KLIK] Spolszczenie: Nasz Serwer - [KLIK] Autor/rzy spolszczenia moda NIE WYRAŻA/JĄ ZGODY na jego uploadowanie / publikowanie na inne serwery niż forum stalkerteam.pl Źródło: 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 8 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Od dnia wydania moda dodano już dwa fixy i jeden addon, widać twórcom zależy na dopracowaniu tej wersji, wszystko to dodałem do #1 postu tematu. Wiem że Tłumacze mają kupę roboty ale miło by było zobaczyć kontynuację "Historię Dzika" w wersji PL. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 No to zobaczysz. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tario Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 No to czekam Gawron 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Grałem. Zaczynasz na parowozowni na śmietnisku, potem latasz od jednego do drugiego i gadasz z nimi. Misja od klienta przy starym posterunku powinności - ta z wrotami na bar - masz na szybkości pomóc 3 klientom, zrób to szybko bo inaczej przewalisz zadanie - 3 klientów a do rozwalenia: pijawka i 2 z powinności. Potem misja na ukatrupienie oddziału powinności i zabranie im artefaktu, na terenie śmietniska. Ja polazłem na Agroprom i sobie postrzelałem i pozdobywałem trochę sprzętu i innych takich dupereli na matołkach z powinności na ich bazie czyli kompleks nr 2. Potem z powrotem na śmietnisko, zdać kwesta i wziąć nowego. Tłumaczenie nie będzie nastręczało kłopotów, się wyjaśnia na początku która ekipa gdzie jest i dlaczego tam a nie gdzie indziej. W rankingu masz pozycję 100 i na zielono lub neutralnie są tylko bandyci reszta to twoje wrogi, dolna ciemna: ferma bandyci kompleks z hangarem stalkerzy. Warto zagrać, nowe kwesty i wiele innych atrakcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 10 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Mamy spolszczenie do moda dzięki @gawron-owi! Zapraszam do gry a autorowi PL serdecznie dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Dzięki Gawron za polonizację, jakiś czas temu zacząłem pierwszą wersję moda ale przerzucę się na remake chyba. Ktoś w ogóle zaliczył obie wersje? Remake jest bardziej rozbudowany, ma dłuższą fabułę i więcej questów bo... Oryginał ważył ponad 400mb ten prawie 300. Tamten miał niby 40 questów z pobocznymi, a remake 33 z pobocznymi tylko nie wiem teraz jak to rozumieć, że jest wykastrowany z zadań czy, że dołożyli 33+ zadania do tych co były. Ktoś może rozwiać moje wątpliwości 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEB2E Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Te mody coraz lepiej wyglądają graficznie, lubię to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 15 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 No i pięknie, modzik odpalony. Widać "swoje chłopaki", flaszeczka jest, nawijka i wszystko gra. 17 dni urlopu i kilka zaległych modów do przejścia, jakoś ogarnę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Z braku laku przed urlopem postawiłem Wariant Omega 4 , ale widzę że pojawiło się spolszczenie do Historia Dzika Remake to trzeba zassać i zagrać, Omega musi poczekać choć dotarłem na wysypisko . Podziękowania dla @gawron-a za polonizację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 @tom3kb, są to dwie niezależne historie, kolejność nie ma znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 16 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Ciekawa sprawa z instalacją na polską podstawkę fixa na grafikę bo w niej jest katalog bin a przy podmianie plików z tego katalogu moda jest wylot. Jeżeli przekopiujemy samą gamedatę to mod się uruchamia, poprawka na wylot o 5-tej rano i addon zmieniający interfejs działa ale fixa na grafikę nie instalowałem, na razie wszystko działa. Może @pacjent1972 wie coś więcej na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 16 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 @mkk7, po skopiowaniu całej zawartości fixa (włącznie z fisgame.ltx) pomijając XR_3DA, który najlepiej wcześniej usunąć, wszystko działa. Osobiście grałem bez tego fixa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 16 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Tak jak napisał @gawron, a w linku na MEGA jest także zainstalowany dodatek na grafikę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 16 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 @gawron, również gram bez tego fixa i tu masz rację że zapomniałem o usunięciu XR_3DA bo wywali na polskiej podstawce. Kwestia tylko czy przy instalacji tego fixa musimy przekopiować również bina z moda z usuniętym plikiem XR_3DA i co tak naprawdę daje nam ten fix. Już nie chcę za bardzo kombinować ale może ktoś ma porównanie jak mod wygląda z nim i bez niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strielon Opublikowano 16 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 XR_3DA.exe caused BREAKPOINT in module "D:\Dzik remake\bin\xrCore.dll" at 0023:002ACC85, xrDebug::backend()+165 byte(s) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 16 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 To co podałeś to błąd systemowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Mod przeniesiony do nowych modów na miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Miał ktoś problem z zadaniem na artefakt powinności ? Idę we wskazane miejsce ( obok przejścia do Agro ) i.. Nic. Niema żadnego powinnościowca, pomimo tego iż znacznik na mapie widnieje. Spoiler Kombinowałem z wczytywaniem gry, brałem zlecenie od nowa i ciągle ten sam problem - Niema nikogo ani niczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Mistrzu na ruskim forum wyczytałem, że trzeba jakieś zadania dla Powinności robić. Cytat Привет. Найди сначала ПДА брата бандита, потом убей псевдыша (задания у твоих корешей возле вагончика), а потом появятся "долговцы" с артефактом. ( задания брал по одному, по порядку ). http://stalkermod.ru/forum/16-mody-na-stalker-teni-chernobylya/198798-prohozhdenie-moda-istoriya-borova-remake/Page-4.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 (edytowane) Mod wczoraj ukończony, można go zaliczyć raczej do mini modów, bo przejście go zajęło w sumie jeden dzień . Instalacja prosta, zrobiłem tylko błąd przy fixie na grafikę nie usuwając pliku XR_3DA, ale bez niego też mod uruchamia się poprawnie. Być może jednak ten fix naprawia jakieś problemy, a było u mnie sporo wylotów przy przechodzeniu z lokacji na lokację, problem niezbyt uciążliwy bo gra i savy wczytują się bardzo szybko. Fabuła dość prosta, a sam mod mało wymagający i nieskomplikowany. Według mnie wcześniejsza wersja była lepsza, ale to moja subiektywna ocena i każdy grający może mieć odmienne zdanie. Łącznik, na przykład, jest zdecydowanie ciekawszym modem dla mnie od tego remake'a, ale jak to mówią na bezrybiu i rak ryba i zawsze miło jest poznać nową historię z zony. Moda można ukończyć dość szybko wybierając pierwszą opcję w dialogu z Iwanem Samotnikiem w Dolinie Mroku . Znaleziony WSS Wintorez z amunicją. Spoiler Dolina Mroku, fabryka, pod schodami na piętro, betonowa konstrukcja do której wchodzą rury. Ogólnie na lokacjach jest mrocznie, słońca jak na lekarstwo. Po wejściu do środka finałowa cutscena. U mnie to samo było, ani trupa przy przejściu do baru z PDA, ani Powinnościowców z artem przy przejściu na Agro, były tylko znaczniki na mapie. Po przejściu na Agro Powinność od razu otwiera ogień, więc ciężko z nimi o czymkolwiek porozmawiać. Edytowane 1 Sierpnia 2016 przez mkk7 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 To prawda, mod niczego nie urywa. @Agrael, z wiadomych względów chyba ze trzy razy przechodziłem moda. Za każdym razem, aby zdobyć artefakt musiałem rozwalić trzech powinnościowców. Zadanie na artefakt najlepiej jest wziąć jako ostatnie, po zadaniu na PDA Brata. Spoiler @mkk7, PDA jest: Spoiler 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 (edytowane) @gawron jak zwykle masz rację, szacun . Poprawka na grafikę wgrana i koniec wylotów przy przejściach z lokacji na lokację. Jest tylko błąd moda z postaciami od których bierzemy zadania, po znalezieniu PDA znacznik odbiorcy jest na wysypisku a zadanie było brane w dolinie mroku i tam musiałem się udać żeby je zaliczyć. Po ukończeniu zadania na PDA pojawia się Powinność we właściwym miejscu z zadania na zdobycie artefaktu i to też zaliczone. Przy okazji pojawiło się jeszcze zadanie na zabicie pseudogiganta na wysypisku. Warto zrobić zadanie na psudogiganta bo dostajemy strzelbę Edytowane 19 Lipca 2016 przez mkk7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 Też modzika ukończyłem. Fajnie, że gramy bandytami (chętnie zobaczyłbym jakieś mody np dla Powinności lub Wolności z tą ich filozofią i różnymi zadaniami ) ale można to było rozwinąć dać jakieś questy z napadaniem na stalkerów, jakimiś kradzieżami, szwindlami itp. Także sporo questów można było troszkę rozbudować fabularnie i dialogowo, jest dużo zadań typu idź i pogadaj z bandytami, podchodzimy i wygląda to tak: -cześć dołączycie do mojej grupy -no jasne I queścik zaliczony. Wiadomo bandziory są raczej interesowni, to jak my chcemy żeby do naszej grupki dołączyli to jedni powinni np zażądać jakiejś broni, inni np forsy, trzeci, żeby przynieść im jakieś arty bo np maja jakiś interes do zrobienia, inni np zażądać sprzątnięcia dawnego szefa grupy itd i już by to ciekawiej wyglądało. Podobał mi się graficznie dodano też fajne giwerki. Trochę outro tak od czapy dołożone, wchodzimy do pokoju a tu nagle rok później i ...Ja bym jakoś ściemnił obraz walnął trochę tekstu o karierze Dzika czy coś potem walnął tekst Rok później... i wtedy historia kończy się jak wiadomo. Ogólnie modzik łatwy, krótki, dobry jako taka odskocznia jak od kilku tygodni gra się w coś konkretnego np OGSE Moja ocena 5,5/10. Pierwszej wersji moda jeszcze nie ukończyłem ale początek chyba miała gorszy, podejrzewam, że poziom moda będzie podobny taki średniaczek. W spolszczeniu gdzieś na początku widziałem brak jednej literki w wyrazie ale nawet screena nie wrzucam bo nie ma sensu. Ja np problemów z zadaniem z Powinnością i ich artem nie miałem. Ps. też się naciąłem na to, że mod mi się nie uruchamiał bo nie zauważyłem pliku XR_3DA w folderze bin, który należy wywalić Dobrze, że napisaliście o tym w temacie bo dostałem głupawki. Pasowało by dodać to info do pierwszego postu do instrukcji instalacji. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 30 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Postawiłem moda na nowo i zacząłem grać na spokojnie. " Historia Dzika " podług takiego " Reborna " to sielanka, ale ja nie o tym. @mkk7 oraz @gawron mieli rację co do zadania z artem który ma Powinność. Wykonałem w kolejności: Zadanie na PDA Brata / Zabicie Pseudogiganta i wziąłem kwest na Art, Powinnościowcy już się tam pojawili i spokojnie można było ich stuknąć. Spoiler ------ I Ukończyłem Moda. Mam mieszane odczucia - bardziej negatywne. Przede wszystkim to niedosyt, skąpa ilość zadań + ich prostota sprawiły że poprzednia część była ciekawsza i oferowała więcej. Oczywiście, mamy nowe lokacje w postaci Kordonu/Agropromu czy Dziczy, ale ilość zadań, które się tam rozgrywają..aż nie skomentuję. Plusem jest oczywiście sam wątek główny, rzadko można pograć Bandytą, tak więc to już jest powód moim zdaniem, by po prostu zagrać w moda, od tak.. dla samej ciekawości. Sprawdzałem nawet na filmikach, gdzie ludzie przechodzą moda czy ja głupi czegoś nie pominąłem. I panowie.. znalazłem coś ciekawego. Ukryte zadanie. Udajemy się na Wysypisko, tuż obok przejścia do DM, wśród anomalii jest porzucony plecak : Spoiler Oraz jego Zawartość : Spoiler Nie oczekujcie super skomplikowanego zadania. Zawsze jakaś ciekawostka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi