Strielon Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Serio luj=przekleństwo? Został złamany Regulamin Forum : 1.7 /2.3 / 2.5 Na chwilę obecną - pouczenie. Przy następnym złamaniu regulaminu zostaną wyciągnięte konsekwencje ~Agrael. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Określenie luj, to to samo co sutener, alfons. Pochodzi z francuskiego, od imienia Luis ( wymowa ~ luji). Widocznie większość francuskich sutenerów z początku ubiegłego wieku tak miała na imię . U nas dawniej, nazwanie kogoś lujem, było obraźliwe. Teraz już mało kto wie, co to znaczy. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tario Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Cóż, strony są wszystkie przetłumaczone na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 @jurek48, możesz wrzucić zapis sprzed tej rozmowy? Daj na jakiś darmowy hosting, zobaczymy co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 (edytowane) W wersji spolszczenia patch 0.3 na OGSE 2.09 też tą jedną stronę książki miałem po rosyjsku. Na wersji polonizacji dla patcha 2.10 nie mogę sprawdzić bo mi save-y nie chodzą. Edytowane 31 Maja 2016 przez tom3kb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tario Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 (edytowane) @Gatzek W 4 książce trzeba ustawić 13 stron zamiast 14. Ostatnia strona jest niepotrzebna. W tekście który dostałem zmieściliście się na 13. Edytowane 31 Maja 2016 przez Tario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Metek58 to jest ten zapis. Nowy folder (2).rar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Mnie wywala na tym Twoim zapisie. Może ktoś inny to zobaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Tak, mnie też wywala, bo @jurek48 gra z dodatkiem Romza. Być może, to ten dodatek powoduje takie błędy w dialogach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Gram na plikach z paczki Gatzka+nowy hotfix.Mnie nie wywala do pulpitu tylko mam te błędy.Może trzeba innej instalacji.Czy możecie podpowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Na zapisie od @jurek48, mnie nie wywala, pierwszą z książek mam przetłumaczoną prawidłowo tylko jedynie ta druga wygląda dziwnie graficznie ale w pełni PL: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Może to zależy od rozdzielczości w jakiej się gra, u mnie na 1920x1080 wygląda podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Nie wiem, ja też gram zawsze na tej rozdzielczości jako właściwej dla swojego monitora. Nie jest to wielki problem bo książkę wystarczy przeczytać raz i po bólu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tario Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 (edytowane) Dziwi mnie to już strasznie. @pacjent1972 Czy aby na pewno masz wszystko aktualne? Może chłopaki nie dorzucili książek jeszcze do poprawki spolszczenia, nie wiem. Ja sprawdzałem je na zapisie smoxa i działały jak trzeba. Może inaczej, nie mają prawda nie działać, ponieważ użyłem oryginalnej rosyjskiej wersji i na nią nanosiłem wszystko i zapisałem ją tak samo jak była w oryginale. Edytowane 31 Maja 2016 przez Tario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobby Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 (edytowane) Mám přesně ty samé chyby co @pacjent1972 a @jurek48.Hraji repack od @Gatzek s dodatkem v rozlišení 1920x1200. Edytowane 31 Maja 2016 przez Hobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Tak @Tario, mam wszystko aktualne i jak napisałem nie ma dla mnie wygląd graficzny tej książki żadnego znaczenia. Nie wpływa na grę, fabułę ani cudowne wrażenia z moda. To bzdurka, mało ważna. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gatzek Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Robiąc megakompilację i polonizację 2.10 pomyliłem pliki. Cóż, tak to bywa jak ma się otwartych kilka katalogów, plików w kilku różnych instancjach Total Commandera. Mój błąd, przepraszam. Wgrajcie ten plik i dialog z Żeką powinien byc poprawny. A tak swoją drogą to wyszedł patch 2.11 gamedata.7z 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tario Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 No to dobrze, że nie zacząłem grać w 2.10 jakoś szczególnie. Podeślij mi ktoś na pw sejva z 2.10 w którym macie pare tych książek. Sprawdzę to jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gatzek Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 @Tario, u mnie książka zdobywana w sejfie Pietrenki wyświetla się źle, ale podobnie jak @pacjent uważam to za pierdółkę nie przeszkadzająca w grze. Ta z sejfu Kopacza Jury wyświetla się dobrze. Wgraj sobie spawner, wrzuć książki do inwentarza i sam sobaczysz ktora książka jak wygląda. Moja rozdzielczość to 1440x900. Patch 2.11 z tego co widziałem to patch 2.10 + hotfix + niektóre tekstury z dodatku graficznego + EnvFX (nie mam pojęcia co to jest). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tario Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Podrzuć sejva @Gatzek Szybciej będzie niż zabawa w spawnery i szukanie. Wiem, że to pierdółka, ale nie robiłem tego po to by było źle :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 W patchu 2.11 dużo poprawek dla broni, bieganie w egzo, zwiększony udźwig, przydzielenie broni dla slotów... i takie tam pierdołki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gatzek Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Mój sejv nie pójdzie u Ciebie ani u nikogo innego. Za bardzo poprzerabiałem swoją gamedatę. Coś mi się przypomniało. Yellow podczas testów wspominała, że NPC zachowywały się u niej dziwnie. Bies zamiast stać na złomowisku na Kordonie to zawędrował do Doliny Mroku, jakiś inny NPC też gdzieś powędrował zamiast stać na swoim miejscu. To samo ostatnio zgłosił jeden z rosyjskich graczy. Poradę dostał taką - wyłączyć w konfiguratorze "offilne-alife". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 He he, czyli nie mogą sobie żyć po swojemu. Dzięki za info @Gatzek. Wydawało się to fajnym dodatkiem do gry ale przysparza kłopotów, no cóż to wyłączam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Ciekawe jak ten patch ma się do polonizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gatzek Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 @anatol powinna działać, w changlogu nie ma nic o zmianach w tekście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi