ramirez12 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Prześlij mi jak możesz ten konfigurator na maila ramirez1212@gmail.com bo mam przekroczony limit na serwerze mega i za Chiny ludowe nie mogę pobrać Dzięki bardzo już wszystko hula jak należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Mam jeszcze taki problem że jak próbuje przeczytać ten mapnik Bywalca to mam wylot do pulpitu z takim logiem: Expression : assertion failed Function : File : Line : 0 Description : called from CPP Widziałem że co niektórzy mieli ten problem , był wspomniany na forum ale nikt nie opisał rozwiązania (przynajmniej ja nie znalazłem). Bardzo proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Rozwiązanie tego wylotu było dodane do spolszczenia. Masz tu oddzielnie - https://yadi.sk/d/tUYGsFJ_sDguK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Wrzuciłem z podmianą i niestety nie pomogło , dalej to samo. Mam spolszczenie z tymi wszystkimi fixami dodane do gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Bo to chodzi o system a nie moda,gdzieś tu jest rozwiązanie bo to samo miałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Miałeś ?? czyli pozbyłeś się tego?? Jeśli ma ktoś rozwiązanie to niech pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 (edytowane) Dnia 13.04.2016 o 08:43, gawron napisał: @Bastek- Przy próbie otwarcia planszetu/mapnika (kilku rus kolesi miało to samo z planszetem, a także w innych sytuacjach) miałem wylot z takim samym logiem jak Ty i @Wędrowiec. Na większości rus stron odpowiedź jest krótka – błąd systemu, a nie moda i nie są w stanie pomóc. Od niedzieli myślałem, że szlag mnie trafi.Wczoraj, a właściwie to już dzisiaj na stronie - LINK znalazłem rozwiązanie, sprawa dotyczy visual c++, który repack instaluje nam z automatu, a który nie jest kompatybilny ze wszystkimi wersjami systemu, kto zechce niech sobie poczyta. Krótko, trzeba pobrać i zainstalować tę wersję c++ - LINK ( pamiętając aby zaznaczyć tylko -"vcredist_x86.EXE"). Mnie pomogło, planszet się otwiera. A forum to się nie da przejrzeć:( Edytowane 3 Czerwca 2016 przez tom 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zaraz to sprawdzę i odpiszę , ja niestety nie poczytam bo ruskiego ni w ząb nie znam , ale Tobie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 @ramirez12- po prostu w #1 poście tematu otwórz i przeczytaj to co jest napisane w spoilerze - WAŻNE. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Po pierwsze to wielkie dzięki tom bo pomogło , po drugie to da się przejrzeć forum i nawet je przejrzałem ale niestety to co najważniejsze pominąłem , czy zwyczajnie mi umknęło , po trzecie gawron patrzyłem w #1 ale w zakładce WAŻNE spojrzałem tylko (przez nieuwagę) na wyjaśnienie odnośnie zapisów. Tak czy owak to dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strielon Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Jakie wartości ustawić na słabym kompie (no nie aż masakrycznie słabym) tak zeby wszystko działało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Trudno określić " na słabym kompie " pojęcie względne. Najlepiej metodą prób i błędów, włączasz opcje i sprawdzasz jak kiepsko to część wyłączasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobby Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 Pro ty kteří chtějí používat outfit "Stražnik Wolnošci" a mají výpadek do pulpitu s tímto logem: FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CInifile::r_section [error]File : E:\stalker\sources\trunk\xrCore\Xr_ini.cpp [error]Line : 342 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Can't open section 'armor_4_2_3' Tady jsem provedl opravu: https://ulozto.cz/xZMQFgqh/gamedata-zip 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
de Vries Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 Cześć. Panowie gdzie znajdę SWD w DL? Chodzi mi o schowek Naboja.Opis że gdzieś tu w rejonie niewiele pomaga.(nagroda za zabicie Naboja) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Też się naszukałem tego SWD, a jak się okazało jest w Barze na pace ciężarówki jak się idzie na Magazyny Wojskowe. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
de Vries Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Fakt,w rejonie gdzieś tu.Dzięki wielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naznaczony2001 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Wlaśnie ściągam moda bo wakacje już blisko Uchylicie troszkę fabuły -o czym jest ten mod ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Ulepszona podstawka nowe zadania zmienione stare (częściowo) miodzio. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 (edytowane) OGSE ukończone i jak zwykle szkoda bo z miłą chęcią pograłoby się dalej, można jednak po zakończeniu głównej linii fabularnej pobawić się modem bo jest freeplay. Ciekawa i wciągająca fabuła, kilka fajnych rozwiązań w sprzęcie i wyposażeniu choć czasami może trochę brakować większej możliwości modernizacji broni i kombinezonów. Lokacje w większości znane ale graficznie jest ładnie i to bez dodatkowo instalowanych wodotrysków. Jest kilka zadań z bieganiem przez lokacje tam i z powrotem ale z dobrym wyposażeniem nie stanowi to żadnego problemu i nie drażni aż tak jak to bywało w LA. Mod bardzo stabilny, praktycznie zero wylotów aczkolwiek nie obyło się bez pewnych błędów jak z aparaturą bimbrowniczą dla dziadka w Parowie bo niestety tego zadania nie da się zaliczyć gdyż takowej w Mieście 32 nie ma i nawet gracze rosyjsko języczni dostrzegli ten problem, być może jakiś patch powyżej 2.10 naprawia to zadanie. Trudno polecać coś w co większość forumowiczów grało, gra lub zamierz zagrać w najbliższym czasie ale na pewno można go polecić nawet mniej doświadczonym stalkerom. Więcej nie ma co pisać żeby nie psuć dobrej zabawy przy graniu w tego moda a to czysta przyjemność. Ach ta skleroza, oczywiście gorące podziękowania dla tłumaczy i za wcześniejsze udostępnienie spolszczenia do testów dla ogółu graczy. Wejście do siedziby Świadomości Z w końcówce moda. I szybka ucieczka po jego opuszczeniu. Bo wojskowi postanowili pieprznąć atomówką i zrobiło się jasno i ciepło a licznik geigera oszalał. Edytowane 10 Czerwca 2016 przez mkk7 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strielon Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zabiłem Stalina miną i teraz mam wejście do Sidora za friko,on był ważną postacią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Piszesz o ochroniarzu przed wejściem do Sidora, ja akurat o ile dobrze pamiętam przy pierwszej rozmowie go zbyłem i zawsze miałem wejście za friko. Nie wiem jak przy innym rozwiązaniu w rozmowie z nim ale w moim przypadku nie miał istotnego znaczenia w fabule. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 @mkk7 Gratuluję ukończenia gry ; )@Strielon Z tego co wiem - Stalin nie jest niezbędny do wykonania jakiegokolwiek zadania. Ot.. Goryl Sidorowicza który jedynie pobiera opłaty za wejście do jego bunkra. Podobnie jest z Kuzniecowem, z tym że u niego wykonujemy jedno zadania na początku gry (niezbędne do popchnięcia fabuły dalej), potem jest zbędny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 @Agrael dzięki OGSE to była czysta przyjemność oby jak najwięcej takich przyjemności . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 (edytowane) Koledzy - małe pytanko. Czym rozpakować pliki .db do OGSE. Nie mam zamiaru podążać ścieżką narzuconą przez kufajmaństwo i chcę troche poprawic parametry wszystkiego , do poziomu akceptowalnego przez normalnego człowieka. Oraz czym w tym szczególnym przypadku róznią się nastepujące składowe ustawień:HBAO , SSAO , SMAA , FXAA. Edytowane 9 Czerwca 2016 przez boberm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobby Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 (edytowane) @boberm Tady máš unpaker i paker.Fungují pouze na disku "C". Packer je již nastaven aby Ti to spakoval do gamedata.db_xpatch.Pro rozpakování musíš soubor který chceš rozbalit přejmenovat na gamedata,db0 Soubory které asi chceš upravit jsou v gamedata.db_xpatch. https://ulozto.cz/xGpnxAtR/packer-unpacker-zip Nezapoměň zkontrolovat jestli se soubor z rozbalení už nenacházejí v gamedatech.Ty musíš upravit tam. Edytowane 9 Czerwca 2016 przez Hobby 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi