ramirez12 Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 @Anton Gorodecki Zgadzam się co do tego że faktycznie brakuje odpowiedniego tematu na problemy i błędy techniczne, toteż wszyscy wklejają do tego swoje spostrzeżenia i uwagi. Pytanie teraz takie: czy wklejać do tego tematu kolejne uwagi natury technicznej i zaśmiecać tą dyskusję? Czy wstrzymać się do półki ktoś stworzy odpowiedni temat (o ile jest to w planach)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 @Strielon jaki sens widzisz w tej niepotrzebnej pyskówce? Koledzy wytłumaczyli Ci KULTURALNIE czego i gdzie szukać, a Ty zamiast podziękować serwujesz im maść.Zachowujesz się jak gówniarz wiesz? @ramirez12 Nie ode mnie to zależy. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Powiedz mi Antonie od kogo to zależy, to go o to poproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strielon Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Komu innemu by podali ale że ja jestem kotem to jestem nie godny XD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Bzdury opowiadasz, ja jestem kotem (choć nie wiem jakie ma to w ogóle znaczenie dla Ciebie) i jak o coś pytam (grzecznie przede wszystkim) to każdy bez problemu w miarę możliwości podpowie, czy doradzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 2 minuty temu, gawron napisał: Powiedz mi Antonie od kogo to zależy, to go o to poproszę. Jak rozumiem trzeba by teraz zrobić forum p.t. OGSE (i dalsze poddziały) i poprzerzucać posty do odpowiednich forów, tak? Jak wy to widzicie? @gawron nie miałem na celu obrażania swoim postem ani Ciebie (czy kogoś innego), ani Twojej ogromnej pracy, którą wykonujesz dla tego Forum. Po prostu wszystkie mody które są bardzo popularne mają swoje poddziały czy podfora, co skutkuje i szybszym znajdowaniem informacji i bardziej przejrzystą strukturą informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Wcale tak tego nie odebrałem, po prostu nigdy nie zakładałem tematu z poddziałami i nie wiem jak to zrobić. Jeśli możesz, zrób to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 @gawron ja to mogę sobie co najwyżej posta edytować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 No więc, prośba do kogoś kto może i potrafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Mogę zaproponować strukturę działu: OGSE 0.6.9.3 FINAL Poddziały: Opis moda z instrukcją instalacji Poprawki do tłumaczenia Problemy (podfora: Problemy techniczne i Problemy związane z fabułą moda) Ogólna dyskusja 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 (edytowane) Pomysł Antonka jest ze wszech miar słuszny - ale ja pozwolę sobie - niestety nie mając na razie innej platformy do dyskusji o OGSE- powrócić do problemu "tłumaczenia" które zasugerowałem kilka postów wcześniej, który w tym momencie stał sie juz dla mnie problemem stricte fabularnym. Wymiana literowo- cyfrowych upzrejmości z gostkiem w X 18 zaskutkowała koniecznością dostarczenia onemuz Złotej Rybki , a w zamian za to tenże mużyk da mi jakże potrzebne brakujące papiery dla Barmana.Niestety - mimo posiadania tego arta w kieszeni/plecaku - gostek nie chce gadać.Czegoś nie dopełniłem? Żle wyekstrapolowałem informację z ciągu literowo-cyfrowego? czy tez mam zwykłego babola na któego nic nie poradzę? Nadmieniam że poprawka Gatzka - która znalazłem kilka stron wcześniej powoduje wylot. Edytowane 12 Czerwca 2016 przez boberm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 (edytowane) A tak - a propos tych dokumentów z X 18 - to ile ma ich być? Cztery ? Pięć? Jak widze po tych kilku godzinach gry twórcom juz chyba powoli zaczyna brakować pomysłów na "poprawianie" scenariusza. Jakby na to nie patrzeć, po zmaganiach z OP 2 zaprawdę powiadam Wam - niewiele może zadziwić. BTW: problem z niewidocznym dialogiem z gostkiem rozwiązałem prymitywną , ale skuteczną metodą reinstalu wszystkiego . Edytowane 12 Czerwca 2016 przez boberm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Cytat A tak - a propos tych dokumentów z X 18 - to ile ma ich być? Cztery ? Pięć? Tych dokumentów jest 5 pojedyńczych (podpisanych "dokumenty z x-18") + jeden "gruby plik dokumentów" który leży w tym pomieszczeniu gdzie zazwyczaj jest politergeist czy jeszcze coś innego (zależnie od moda). 3 z nich są w skrytkach a 2 ma ten gość od "niezrozumiałych tekstów", ja go zastrzeliłem bo nie wiedziałem czy da się je wyciągnąć od niego po dobroci, przez to niedopracowane tłumaczenie. PS oczywiście bez obrazy dla osób które tłumaczyły nam tego mada, dla nich wielkie podziękowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 39 minut temu, ramirez12 napisał: Tych dokumentów jest 5 pojedyńczych (podpisanych "dokumenty z x-18") + jeden "gruby plik dokumentów" który leży w tym pomieszczeniu gdzie zazwyczaj jest politergeist czy jeszcze coś innego (zależnie od moda). 3 z nich są w skrytkach a 2 ma ten gość od "niezrozumiałych tekstów", ja go zastrzeliłem bo nie wiedziałem czy da się je wyciągnąć od niego po dobroci, przez to niedopracowane tłumaczenie. PS oczywiście bez obrazy dla osób które tłumaczyły nam tego mada, dla nich wielkie podziękowania. OK - znalazłem . Tyle że ciut inaczej. Sztuk 1 daje gostek za bodajż 20K , sztuk 1 lezy przy zwłokach , a reszta jak zwykle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Mam pytania jak przenieść rannego czyściciela skoro rozmawiaj pojawia się na sekundę i dlaczego po wyjściu z Jantaru cały czas jestem zombi tzn: widzę na żółto a może to jest przyczyną że ranny nie chce ze mną rozmawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Kurcze nie kojarzę tego zadania, co do tego czy jesteś zombi to wejdź w PDA i sprawdź swój status jeżeli jesteś zombi to do Sacharowa na leczenie i musisz mieć koniecznie art chyba "złota rybka". 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 anatol - zostanie zombim, to jedna z atrakcji moda. W którejś z zakładek PDA, jest opis co robić aby się "uleczyć". Ale mkk7, już ci wszystko "zdradził'. Tylko pamiętaj, że to, co do tej pory Ty robiłeś z zombiakami, teraz z tobą będą robić NPCe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 @anatol Cytat Mam pytania jak przenieść rannego czyściciela skoro rozmawiaj pojawia się na sekundę... Zakładam że chodzi Ci o zadanie w parowie, jeśli tak to trzeba go zostawić i iść do bunkra który jest na północy przy ścianie skalnej (powinieneś go mieć zaznaczonego na PDA). Jak tam dojdziesz to gadasz o tym z typem o ksywce Arkadiusz i idziesz go ratować ze wsparciem 2 stalkerów. Po dotarciu na miejsce zaatakują Cię Powinnościowcy, odsyłasz teleportem kompanów a Ty zostajesz i rozwalasz napastników . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Wlasnie w tym problem ze mnie nie atakują moze dlatego ze jestem zombie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Nom pewnie w tym problem, ale chłopaki widzę że już Ci wyżej napisali co masz zrobić w tym przypadku:) Musisz wziąć "złotą rybkę" i naginać do Sacharowa, on Cię odząbifikuje A wracając do problemu powinnościowców to na miejscu (na stacji benzynowej) pogadałeś z tym doktorkiem i kazałeś im się teleportować do bunkra?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Trochę to dziwne, raczej monolitowcy dali by ci spokój a nie powinność. Rozmawiałeś z nimi wcześniej przed odesłaniem kompanów? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Nie rozmawiałem najpierw się odzombifiukuję a potem wrócę .Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Najpierw porozmawiaj z powinnościowcami wtedy cię zaatakują bo pomagasz tym których oni chcą zatrzymać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Gram w OGSE - ot, taki przerywnik od OP 2 - i przyznam że to jest całkiem fajne. Miłe, sympatyczne, nie trzeba łazić po kominach, szukać jakichś schowków z ikonicznym jembrionem, powpychanych diabli wiedzą gdzie. W sumie zajefajnie i lajtowo. Jedyne czego nie mogę strawić, to tego że tan Nasz gostek rzuca granatami jak nie przymierzając ktoś z ping-pongiem w dupie. Da się to jakoś zmienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Nie rozumiem? Rzuca granatami ok. Prawo_klikiem myszy blisko jak baba a lewo_klikiem pokazuje się okrągła skala siły rzutu i wali całkiem daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi