tom3kb Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 Co to za kwiatki? Trawy i szczypior pomijamy Trzeba popracować bo pogoda ładna. Się narobiłem dzisiaj. Czekam na plastra baleronu. W tym roku Zimni Ogrodnicy odpuścili to Czereśni majowych całe drzewo, aż się gałęzie ugięły, tylko więcej słońca by się przydało. 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 Faktycznie, pomagiera miałeś pierwsza klasa . A te kwiaty o które pytasz, to lebiodka pospolita. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 @kondotier blisko też przyprawa tylko, że Cząber ale faktycznie są bardzo podobne jak zetknąłem na zdjęcia, praktycznie identyczne szczególnie jak małe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Już któryś rok nie bawiłem się w wędzenie ryb, zobaczymy co wyjdzie. E nie oszukujmy się, na pewno dobre ? 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Istna symbioza Tom3kb - ty wędzisz a kot ci zwędzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 16 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 Wieża widokowa niedaleko (jakieś 10km) od mojej "wioski" miała być skończona w marcu, no ale wiadomo koronawirus i ciekawe czy do wakacji skończą. A już mam pieszą wędrówkę z browarkami na nią zaplanowaną bo teraz to rowerkami. A patrzymy z niej na (chyba zamontują na niej jakieś lornetki czy coś?): Zbiornik Jeziorsko, normalnie to od brzegu do drzew na horyzoncie jest sama woda, a w tym roku prawie jak Bagna ze Stalkera ale może też oprócz suszy winna jest naprawa tamy? Może potrzebują niskiego poziomu wody podczas napraw? Przejadę się rowerkiem w weekend to obczaję jak to na tamie wygląda. Ten młyn to już któryś rok do tyłu wrzucałem ale byłem zobaczyć jak się rozpada. Nadawałby się na klimatyczną miejscówkę na mapce w Stalkerze. Spoiler 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 16 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 @tom3kb Ty co, do Zony się przeprowadziłeś . Wieża i jezioro jak na Bagnach a reszta jak w "Zapomnianych Lokacja". Tylko pozazdrości okolicy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Przejechałem się rowerkiem na zaporę, stan wody dużo niższy niż normalnie, teraz robią pierwszy taki duży remont od 40 lat użytkowania, prace mają trwać 2-3 lata i kosztować z 80 baniek. Coś tam widać już nawet porobili przez ostatnie miesiące. Wylane nowe warstwy betonu itp. Ps.fotki w spoiler wrzucę później bo na tel nie mogę. Teraz wody nie ma, a tak to wygląda jak ją spuszczają. https://tvn24.pl/wideo/z-anteny/spuszczanie-wody-ze-zbiornika-jeziorsko,258780.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Poszliśmy na spacerek. Trasa znana ale fotki o zachodzie słońca A tak w ogóle to uważajcie na osy miesiąc temu kosiłem trawkę i zanim się kapnąłem to już po kilka żądliło mnie po kostkach Przez 5 dni miałem problemy żeby stanąć na nogach bo czułem się jakby ktoś mi kijem nogi w kostkach połamał. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2020 @tom3kb No to za darmochę miałeś kurację apitoksynoterapii. Inni za nią ciężką kasę dają. A skoro nie było reperkusji, to masz na dodatek farta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Huśtawka pogodowa. Przedwczoraj po południu miałem takie coś. A dzisiaj w nocy, potok którego mur oporowy ma ponad 3m wysokości, a normalnie woda płynie tylko na dnie koryta, wyglądał tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Kiedyś to człowiek spotkał Krzyżaka albo szczytem paskudztwa był jakiś Pogoniec czy Kątnik, a teraz nawet jakieś takie "potwory" - Tygrzyk. A jak sobie jeszcze poczytałem, że ugryzienia bolesne jak po szerszeniu, że jadowity i jak masz alergie to możliwe długotrwałe leczenie antybiotykami i sterydami. A nieleczone mogą skończyć się martwicami tkanek to brrr. Szczególnie po tych moich ostatnich przygodach z osami 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Zostałem zaatakowany z powietrza. Jednak miło jest zobaczyć w akcji kolegów po fachu, z J.W. w której się służyło i to nie wychodząc z mieszkania. Eh, łza się w oku kręci. Był kiedyś człowiek młody, sprawny i odważny. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 9 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 Już po wakacjach ale nie myślałem, że w tej naszej marinie będzie tyle łódek, szczególnie przez te zarazy. Zobaczcie jaką paskudę znalazłem. Zawisak Powojowiec. Rozstaw skrzydeł do 130mm, lata to to do 100km/h. Ten miał jakieś 50% maksymalnych wymiarów. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 9 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 Pierwszy raz po 22 latach zakwitła dracena, fajnie wygląda ten kwiatostan. Spoiler 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 9 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 Moja Jesień. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 Pisałem rano, że zrobię rozpoznanie bojem w sprawie ?-ów. Taki pierwszy wypad. No to sezon uważam za otwarty. 40 minut rowerkiem w obie strony i godzinka zbierania. @Anton GorodeckiGorodecki pokaż żonie to już się w weekend z ćwiczeń na poligonie nie wykręcisz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 16 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2020 Sucho i strasznie parno w lasach i po 2 dniach ładowania drewna plecy napierdzielają ale mimo to człowiek głupi i pojedzie sprawdzić na godzinkę czy grzybki rosną. Szału nie ma. Najwięcej na miejscówce w lesie co ryją dziki, tam wilgotno, robale, grzybnia i co kawałek młody podgrzybek. @Anton Gorodecki A jak tam na poligonie się skończyły manewry, było się czym pochwalić? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 19 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2020 Piknik na lotnisku. Jak co roku z okazji święta spadochroniarzy, zabawa ze skakaniem dla mogących i nostalgiczne wspomnienia dla już nie mogących skakać. Ale zawsze zjednoczeni. A przy okazji wielkie święto tego Pana na zdjęciu. W trakcie pikniku wykonał swój 1000 ( tak, tysięczny ) skok ze spadochronem. Wizerunek publikowany za jego zgodą. A dla uświetnienia skoku, wykonany w marynarce i pod krawatem. Stojący z prawej kucharz, uraczył jubilata oficjalnie kuflem piwa 0% . Pogoda dopisała, a Beskidy jak zawsze o tej porze roku Piękne. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 Wpis pod wpisem, bo treść z innej beczki. Tak o poranku wyglądał najwyższy punkt mojego miasta. A to zaledwie 1 117 m n.p.m. A co się dziej w rzece 500m niżej, to sami sobie dośpiewajcie. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 Śnieg w Polsce i to w połowie października? To chyba ściema i fotka z lat 70-tych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArNie Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 A co ja bym dał, żeby u mnie tak było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 @tom3kb Oj Ty niedowiarku. Tak mnie o konfabulację posądzić. Zobacz to samo miejsce trochę później i z drugiej strony. A to czego brakuje w porównaniu z poprzednim zdjęciem, masz poniżej. W terenie to niżej jakieś 450 m. Kolor niebieski, to stan ostrzegawczy. Biała linia dla stanu normalnego dawno jest pod wodą. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 20 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2020 W lesie ostatnio byłem 10 dni temu, niedobitki grzybów. Od tego czasu tylko pada i zimne noce. Ale dziś na godzinke skoczyłem i przez ten czas jakieś 70 młodych podgrzybków. Może jeszcze jakiś mały wysyp bo teraz ma być ciepło? Najgorsze, że ludzi kupa lasek mały, a oprócz mnie 5 aut i babcia na rowerze. Także urosnąć nie zdążą. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 20 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2020 @tom3kb Tyle grzybów co zebrałeś na tej ostatniej "wyłazce", to ja chodząc po lesie ich pełnym, nie zebrał bym za cały rok. Świetnie mi idzie zbieranie takich czerwonych kapeluszy w białe kropki. Borowika lub podgrzybka też łatwo znajdę, jak mi się pod butem robi biało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi