Jacek Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Anton Gorodecki zdaje sobie z tego sprawę i rozumiem ideę tego moda. Lecz słyszałem że to miał być w pełni grywalny sandbox, gdzie po prostu wcielamy się w stalkera i próbujemy sobie radzić w tym świecie. Trochę się zawiodłem. No ale trudno, i tak jak mówiłeś, trzeba czekać na mody na bazie Coc'a. Tylko mam nadzieję że ktoś zrobi z tego sandbox, o którym marzę od dawna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranger801 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Ostatnio zacząłem modować CoC-a, wszystko niby ładnie tyle że prędzej czy później musiałem zacząć robić dialogi, i tu zaczęły się problemy. Polskie znaki, z tego co wiem tak musi wyglądać localization.ltx by się wyświetlały: [string_table] language = pol font_prefix = _west ;_cent Tyle że wtedy część liter wyglądała tak: Nie wiedząc co robić wkleiłem pliki z czcionkami z vanilowego Zewu Prypeci co naprawiło powyższy problem, jednak polskie litery wciąż się nie wyświetlają. Cóż jest na rzeczy? /// 25.01.16 /// Co za buc odwrócił ze sobą "west" i "cent"? Zamiast wyglądać tak: [string_table] language = pol font_prefix = _west ;_cent Ma wyglądać tak: [string_table] language = pol font_prefix = _cent ;_west Ja z przyzwyczajenia usunąłem średnik przy tym pierwszym, ponieważ zazwyczaj w takiej kolejności są ułożone te wartości. Tak czy inaczej problem rozwiązany. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 A co tam kombinujesz z tym CoCem? Bo jeżeli coś ciekawego to jestem zainteresowany Mógł byś się pochwalić? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranger801 Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 "Robiłem moda" ale znowu zaatakowały mnie problemy techniczne i nic z tego nie wyjdzie. Planowałem upiększenie freeplaya poprzez dodanie nie-cyklicznych questów, niewielkich lini fabularnych i takich tam, akcja działa by się po wydarzeniach z CoP i miałyby być dalsze losy starych postaci. * * * Twoje zainteresowanie @Jacek sprawiło że jeszcze raz zajrzałem do zmodyfikowanych plików i znalazłem to co powodowało bugtrapa. Dzięki Staraj się nie pisać post pod swoim wcześniejszym - edytuj poprzedni w celu uzupełnienia informacji. cichy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Ja tylko czekam, aż ktoś w końcu zrobi coś z tym modem. Jednak marzę aby ten freeplay był bardziej interesujący. Bo jak dla mnie tam nic się nie dzieje. Świat jest pół martwy. Nie wiem czy to dobre miejsce żeby tym się podzielić i czy to w ogóle kogoś zainteresuje ale co tam... 1.Fabuła - Jak dla mnie brak fabuły mi nie przeszkadza, jednak jeśli był by jakiś mały wątek, który by nas wprowadzał do strefy to by nie zaszkodziło. Ogólnie jestem marzycielem i sam wymyśliłem mały scenariusz. Myślę że nie zaszkodzi jeśli się nim z wami podzielę. Wyruszasz ze swoimi przyjaciółmi do zony w celu zarobku (to chyba coś jednak oryginalnego, bo zwykle każdy GG ma jakąś ważną misję, od której zależy los świata). Jednak już w kordonie zostaliście zaatakowani przez grupę bandytów, którzy w akcji zabili jednego z twoich kumpli - Bruno, drugi niefartownie został ranny. Wszyscy zostali obrabowani a dalej nic nie pamiętasz, ponieważ dostałeś kolbą w głowę. Budzisz się w norze bandytów, obolały i pół przytomny. Nie masz nic, szabrownicy wszystko zabrali. Ogarniając co się stało, słyszysz rozmowę dwóch bandziorów. Mówią o tym jaki wycisk wam zrobili. Wspominają że twój ziomek, Bruno, zginął na miejscu oraz o twoim drugim przyjacielu, Kruku, którego biedaczka zostawili wykrwawiającego się na ziemi. Jest noc więc wykorzystujesz sytuację i wymykasz się z ich bazy. Bandyci się zorientowali i otworzyli ogień gdy ty uciekałeś byle przed siebie. Pełen adrenaliny i strachu dobiegasz do wioski kotów. Tam spotkałeś Stalkerów, którzy zaprowadzili cię do Sidorowicza. Pełen nienawiści i złości opowiadasz Sidorwiczowi co leży ci na sercu, ten w zamian za pomoc przy kilku jego sprawach, zgadza się ci pomóc. Bym mógł napisać w sumie cały scenariusz. Jeżeli ktoś jest ciekawy to mógł bym się podzielić tym z wami ale może w bardziej stosownym temacie. 2.Interakcja ze stalkerami 3.System reputacji. Nie taki zwykły. Ogólny - Czyli stosunki z frakcjami itp. Oraz reputacja osobista - Czyli z poszczególnymi osobami. Osoby u których podpadłeś (Okradłeś mu coś, zabiłeś jego przyjaciela lub otworzyłeś ogień itp) będzie cię szukał i na ciebie polował. 4.System przyjaciół i formowania grupy 5.Tutaj opcjonalnie - Tworzenie frakcji. Nie za bardzo mi na tym zależy i nie wiem jak by to wyglądało ale nie chciał bym żeby to się to w Armę zamieniało. 6.System umiejętności. 7.Oczywiście inteligencja ai zależna od ich poziomu. 8.Ulepszone ai-life 9.Więcej mutantów, anomalii, artefaktów. 10. Możliwość dołączenia frakcji i unikalne misje, które otrzymamy od różnych szych. 11.Globalne zmiany w zonie w czasie gry. Chodzi mi o to że nie tylko my zmieniamy to środowisko. Chciałbym aby ten świat żył swoim życiem a nie naszym. 12.Nowe mapy, które zostaną dobrze wykorzystane 13.Nowe rodzaje emisji 14.Jakieś ciekawe iventy Mógł bym wymienić o wiele więcej punktów i szczegółowo to opisać ale kogo to będzie interesowało 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Dla grających w moda w języku anglosaskim którym brakuje wersji rosyjskiej polecam "Rusyfikator". Link: http://stalker-2.ru/engine.php?do=attach&file=/uploads/files/599/COC_rus_last.rar /// 01.05.16 /// Addon dla Call of Chernobyl dla wersji CoC 1.3.2 Link do Addona: http://ap-pro.ru/go?https://yadi.sk/d/VZjFQY2Pr7FZD Link do rusyfikatora: http://ap-pro.ru/go?https://yadi.sk/d/zuCWvC4vr6vqt Dodano: Teraz można znaleźć arty i narzędzia w laboratoriach. X16, X18, X10 Zasiedlone przez mutanty. Propaganda na Kordonie. Propaganda na bazie Wolności. Cały Czerwony Las jest teraz promieniotwórczy (z wyjątkiem drogi do mostu w Limańsku i terenu gdzie mieszka Leśnik). oraz napromieniowana woda. Screenshoty: Spoiler W przygotowaniu: Zaludnienie Sarkofagu. p.s. Odnośnie "Propagandy na Kordonie i w bazie Wolności to jest to dosłowne tłumaczenie z rosyjskiego, nie wiem z czym się wiąże w modzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranger801 Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Cytat Odnośnie "Propagandy na Kordonie i w bazie Wolności to jest to dosłowne tłumaczenie z rosyjskiego, nie wiem z czym się wiąże w modzie. Pewnie głosy w megafonie, "Naszym zadaniem jest obrona was przez Zoną, a nie Zonę przed wami" i takie tam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flick Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 Witam. Mam problem z patchem , otóż pobrałem patcha 1.3.20 do moda warfare , lecz kiedy uruchamiam to wyskakuje że brakuje plików. Na początku fsgame.ltx (choć plik jest w głównym folderze) , potem kiedy wrzuciłem fsgame.ltx do bin to potem wyskoczył error że brakuje bin/gamedata/configs/system.ltx , znowu uzupełniłem ten plik , po czym odpalam i wyskakuje już totalny error(sreen w załączniku).Jednym słowem proszę o pomoc. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tario Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 (edytowane) Jaki to mod?[Link] Nie lepiej zadać w temacie moda pytanie, a nie w złym dziale, dotyczącym problemów z PODSTAWOWĄ wersją gry? Edytowane 7 Maja 2016 przez Tario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flick Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 Tu na forum go nie ma. Link:http://www.moddb.com/mods/call-of-chernobyl/addons/warfare-0181 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 @Zievmowit, jest mod tylko trzeba go poszukać przy pomocy wyszukiwarki forumowej lub Googla bo sam się nie znajdzie i tam powinieneś umieścić swój problem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArNie Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Witam po dłuższej nieobecności Mam 2 pytania do tych, co instalowali i grali w tego moda. Na ModDB jest napisane, że aby zainstalować COCa potrzebna jest oryginalna kopia Zewu Prypeci. W takim razie czy gdybym pobrał repacka Zewu od Komy, czy wystarczyło by to do poprawnego zainstalowania Call Of Chernobyl? Drugie pytanie: jaki jest najnowszy patch? Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 26 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 Panowie mam problem, czy ktoś może mi pomóc przypakowaniu ACDC? Konkretnie chodzi mi o to czy ktoś może wypakować bo ja mam problem i nie mogę go wypakować ;/ ACDC do CoC'a - http://www.moddb.com/mods/call-of-chernobyl/downloads/acdc-tool-for-coc PS. Czy ktoś może z adminów/moderatorów zmienić tytuł tematu, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 26 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 Przecież to jest zwykłe archiwum .zip, wypakujesz je czymkolwiek, nawet Windowsem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 26 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 Pobrałem. Rozpakowałem 7-zipem. Nawet mój BARDZO wrażliwy Bitdefender nie miauczał false positive o vertex.exe. W czym problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 26 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 Ech ten brak precyzji... Chodziło mi o wypakowanie all.spawn'u za pomocą ACDC bo ja nie mogę. Czy ktoś ma też ten problem co ja. Też już jasno napisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranger801 Opublikowano 26 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 Podrzuć mi ten all.spawn to spróbuję go wypakować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 26 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 Na przykład z tego addonu spróbuj - https://yadi.sk/d/VZjFQY2Pr7FZD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranger801 Opublikowano 26 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 Trzymaj, rozpakowany all.spawn razem z acdc przystosowanym do działania z tym addonem który podałeś: https://yadi.sk/d/2JMaAb3Is3EnM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 26 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 Nóż Monolit! Dzięki tylko ciekawe czy u mnie będzie działać... U mnie nie działa. możesz podrzucić activeperl'a jakiego używasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranger801 Opublikowano 26 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 Nie posiadam już instalki ale ta wersja nazywa się tak: ActivePerl 5.16.3 build 1603 (64-bit) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 26 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 Też ją mam i nie działa, spróbowałem przez 4 różne aplikacje z perl'a. ale nic z tego. Mam takie coś - http://imgur.com/tbZbVKS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranger801 Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Nie wiem co jest na rzeczy, nigdy nie miałem czegoś takiego. Jeśli chodzi o modowanie CoP i jego pochodnych to bardziej polecam SDK niż acdc, nie jest aż tak trudno coś w nim zrobić i skompilować spawn w przeciwieństwie do SDK od SoC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Ja wiem gdzie jest błąd tylko muszę go naprawić, sprawdź PPM przez co masz otwieranego "universal_acdc.pl" bo ja mam przez "Perl Command Line Interpreter" i ja miałem kiedyś coś innego i biało-czarno ikone, teraz mam niebieską i tego nie mogę wypakować, a ty co masz u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranger801 Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Ja mam też niebieską ikonkę i "Perl Command Line Interpreter". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi