Skocz do zawartości

Call of Chernobyl - DYSKUSJA OGÓLNA

vranorvs
Wiadomość dodana przez Agrael,

Call of Chernobyl 1.4.22 - POLONIZACJA, INSTALACJA, LINKI

Rekomendowane odpowiedzi

witam po mam problem z modem coc jak gram to mi crashuje gre i nie wiem co zrobić  a na dole mój log jest ktoś pomoże ? 😅

Pokaż ukrytą zawartość

@wojtek121 Jak wrzucasz loga to tylko to co jest na samym dole, czyli jego powód xD 

Nie wiem co tam napisane jest, ale rozumiem że coś nie ten Halo z kompem. Może dasz specyfikację? Ewentualnie czy używasz jakiś addonów?

@Fiodor89 Na tym athlonie, choć i tak i na tym i na tym będzie słabo działało. Za ile tego kompa z tym AMDkiem kupiłeś?

@wojtek121  Masz napisane, że brakuje Ci pamięci. Przede wszystkim, zejdź z ustawieniami dla tekstur, tak obiektów, jak i trawy, oraz wszystkiego co związane za słońcem. Jeśli w schowkach masz dużo dziadostwa, to się tego pozbądź, sprzedaj lub wsadź do trupów.

Doraźnie możesz sobie pomóc, zwiększając systemowy plik wymiany i obie jego wartości dać jednakowe. Tylko bez przesady, bo zbyt duży powoduje spowolnienie uruchamiania i czkawkę w grze.

Dodaj też do skrótu pulpitowego ( jeśli nie ma ) komendę -noprefetch.

W dniu 11.05.2022 o 08:51, kondotier napisał(a):
  W dniu 11.05.2022 o 08:51, kondotier napisał(a):

@kondotier 1. a czy  komendę -noprefetch dodać to skrótu  coca tak ? 
2. jak mam zrobić te  zwiększając systemowy plik wymiany 
 ? sorry że tak piszę :c 

Rozwiń  

Rozwiń  

@wojtek121 Tak, komendę -noprefetch dodajesz w skrócie pulpitowym. Ona powoduje, że tekstury lokacji nie są pobierane od razu w całości, ale są "doczytywane i odczytywane" w jakimś promieniu od GB.

Wujek Google wie wszystko:

https://www.youtube.com/watch?v=ZoIJkfygAfI

Jak masz WIN7, to zapytaj o niego wujka.

@Fiodor89 Spoko. Tu się nie da coś spieprzyć. Zrób sobie dla pewności i bezpieczeństwa kopie user.ltx, a do oryginału wklej to co poniżej.

bind_console save save1  k7
bind_console save save2  k8
bind_console save save3  k9

Zapisy będziesz miał robione klawiszami 7, 8, 9. Ja je doklejam pod oryginalnymi klawiszami szybkich zapisów, które przenoszę na klawiaturę numeryczną. Zobacz na zrzucie.

Szybkie.jpg

Jeśli one Ci nie odpowiadają, to sobie wstaw za k7 i resztę swoje. Możesz korzystać z kolejnych zapisów, albo tylko z jednego. Zapisy się nadpisują. Tak więc po k7, k8, k9 naciśniecie k7 spowoduje nadpisanie tylko jego, a dwa pozostałe zostaną nienaruszone.

Można jeszcze dodać do user klawisze wczytujące, ale to już nadmiar. Lepiej wczytywać z menu zapisów, jak zwykły zapis.

Jeśli ten sposób zapisywania Ci się nie spodoba, to zwyczajnie możesz tylko nie używać, nie wracając do poprzedniego user.ltx.

Ale szybko się przekonasz, o ile praktyczniejsze jest takie zapisywanie, szczególnie przy ostrych bojach.

I powodzenia w używaniu.

• 3 tygodnie później...

@Fiodor89 a Kaidan na Skadowsku nie sprzedaje? U handlarzy z tego co czytałem są rzadko, podobno trafiają się w schowkach.

Ewentualnie trzeba iść strzelać się z Monolitem np na elektrownie i liczyć, że trafi się na wrogów z gaussami.

A może jak się gra jako członek frakcji Monolit to ich handlarze mają?

• 2 tygodnie później...

siemka po mam problem znowu 😞 bo jak znowu włączam coca do ikona coca się pokazuje i znika nagle nie wiem co robić ktoś pomoże bardzo proszę a dole  macie mój log  :) 

* Detected CPU: Intel(R) Pentium(R) CPU G3240 @ 3.10GHz [GenuineIntel], F6/M12/S3, 3099.00 mhz, 68-clk 'rdtsc'
* CPU features: RDTSC, MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4.1, SSE4.2, HTT
* CPU cores/threads: 2/2

Initializing File System...
using fs-ltx fsgame.ltx
FS: 40161 files cached 50 archives, 8124Kb memory used.
Init FileSystem 2.871883 sec
'xrCore' build 6532, Dec 24 2016

EH: E283722790D7E160CBC90F76D2580B85

-----loading c:\users\dom\desktop\systemy do komputera\s.t.a.l.k.e.r. - call of chernobyl\gamedata\configs\system.ltx
-----loading c:\users\dom\desktop\systemy do komputera\s.t.a.l.k.e.r. - call of chernobyl\gamedata\configs\system.ltx
-----loading c:\users\dom\desktop\systemy do komputera\s.t.a.l.k.e.r. - call of chernobyl\gamedata\configs\game.ltx
Initializing Engine...
Starting INPUT device...
Loading DLL: xrRender_R2.dll
Loading DLL: xrRender_R3.dll
refCount:m_pAdapter 1
Loading DLL: xrRender_R4.dll
command line 
Executing config-script "user.ltx"...

FATAL ERROR

[error]Expression    : sz < (tgt_sz - 1)
[error]Function      : IReader::r_string
[error]File          : FS.cpp
[error]Line          : 459
[error]Description   : Dest string less than needed.

stack trace:

0023:00A38126 xrCore.dll, IReader::r_string()
0023:004585B1 xrEngine.exe, CCC_LoadCFG::Execute()
0023:77529BF1 ntdll.dll, RtlDosApplyFileIsolationRedirection_Ustr()

• 3 tygodnie później...