kondotier Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 @Ziomkowsky2 - zwróć uwagę, że w tym modzie "Bar" to mocno rozbudowana Dzicz, zapchana dodatkowo nowymi obiektami i mnóstwem NPCów, anomalii i różnego cholerstwa. Nie wiem, jak z nią powiązane są podziemia, ale też stanowią obciążenie dla pamięci. W grach, gdzie Bar jest oryginalnie, przy podchodzeniu do posterunków tak południowego jak i północnego od strony teleportów, zawsze były zacinki. Kiedy grałem w moda jeszcze bez tłumaczenia, nic takiego jak wyloty z braku pamięci mi się nie przytrafiało. Nie grałem ze spolszczeniem, więc się na ten temat nie wypowiadam. Ale to nie pierwszy przypadek z modami, że gdy większość grających nie miała problemu, jednemu się przydarzało, że mod się sypał co chwila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziomkowsky Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 No to lipa bo żebym nie miał wylotów w Barze to muszę chyba grać na statyku, nieważne że mam ponad 100 fpsów na dynamiku. Na jakiejś innej lokacji bym to przebolał bo większość bym przeleciał raz i już a do Baru będzie się wracać co chwila więc cały mod muszę grać na niskiej grafice.. dobra, dziękuje wam za wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paranoia Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 (edytowane) 20 godzin temu, Ziomkowsky2 napisał: No to lipa bo żebym nie miał wylotów w Barze to muszę chyba grać na statyku, nieważne że mam ponad 100 fpsów na dynamiku. Na jakiejś innej lokacji bym to przebolał bo większość bym przeleciał raz i już a do Baru będzie się wracać co chwila więc cały mod muszę grać na niskiej grafice.. dobra, dziękuje wam za wypowiedzi. Zawsze możesz porządnie zdefragmentować folder w którym masz stalkera(np. Auslogics Disk Defrag Touch). Stalker to jedna z tych gier która serio wymaga dobrego dysku, i większość zcinek i wypadów na pulpit jest przez to że silnik gry nie może po prostu w odpowiednim tempie odczytać plików i zapycha pamięć cache. Również po uruchomieniu Stalkera otwórz menadżer zadań(ctr+alt+del) i wejdź w zakładkę szczegóły, i ustaw wysoki priorytet dlla xrEngine.exe(prawy klik) a potem ustaw koligację na wszystkie rdzenie oprócz CPU0 wymusi to rozłożenie pracy na wszystkie rdzenie, a nie tylko na pierwszy, bo stalker technicznie obsługuje wiele rdzeni/wątków ale i tak zwala prawie 80% pracy na pierwszy rdzeń. By nie robić tego za każdym razem utwórz nowy plik tekstowy tam gdzie masz pilk exe CoP'a(folder bin) wpisz w nim: cmd.exe /C start /high /affinity 0x0e xrEngine.exe Ps. to jest dla 4 rdzeniowych procesorów dla 8 rdzeniowych używamy fe zamiast e I zapisz go jako plik .bat potem możesz zrobić skrót do tego pliku na pulpicie czy gdzie tam chcesz. Jednak mimo tego czasami i tak trzeba ręcznie ustawić wysoki priorytet.... :/ Ogólnie przyspieszy to wczytywanie i mielenie skryptów gry i NPC więc komputer będzie miał więcej czasu i mocy by zająć się resztą jak np grafiką. Cudów się nie spodziewaj ale średnio nawet 10fps można tym zgarnąć a gra powinna mniej wywalać... Edytowane 15 Sierpnia 2017 przez Paranoia 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speediee Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 Oj nie mogę się doczekać na spolszczenie. Zacząłem troszkę grać po rosyjsku ale czytanie jednego zdania ze zrozumieniem przez 5 minut to średnia zabawa Wyciągnąłem z bazy plik odpowiedzialny za dialogi z czerwonym lesie i wrzuciłem w google translator no ale wiadomo jak to wyszło jakoś się gra ale bardziej jakoś niż gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stalker76 Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Szukam spolszczenia do Moda Wind Of Time,moda mam w języku Rosyjskim.Macie może testowe spolszczenie do tego moda,widzowie się mnie pytali czy kiedyś go nagram,byłbym wdzięczny za LINK do Spolszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 @Stalker76 Na razie nie ma, ale jest w trakcie tworzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stalker76 Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Dzięki wielkie za info Makler. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheSoldy Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Ktoś jeszcze pamięta o tym modzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 31 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 A o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 @TheSoldy - Pamiętać pamiętają Ci co grali po rosyjsku. A o resztę, czyli spolszczenie, musisz zapytać tego co ponoć go zrobił, ale z tylko sobie znanych powodów nie publikuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Godzinę temu, TheSoldy napisał: Ktoś jeszcze pamięta o tym modzie? Ja akurat grałem po angielsku. Bardzo fajna modyfikacja, z której najbardziej zapamiętałem Bar i jego olbrzymie podziemia oraz walkę ze śmigłowcem i najemnikami na Rostoku. Na pewno był to jeden z lepszych modów, w które grałem. Na temat spolszczenia to się nawet nie wypowiadam, bo (za przeproszeniem) szkoda strzępić ryja... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Dobrych modów się nie zapomina, a ten jest bardzo dobry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Mod fajny - polecam, grałem w rus , więc nie miałem problemów językowych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbiNeKhorn Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Jak bardzo polecacie modyfikację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 @AbiNeKhorn - Bardzo. To nie tylko Wiatr czasu, ale i świeży powiew w modach. Coś nowego, czego wcześniej nigdzie nie było. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeRu Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 (edytowane) Kolejny mod w którego mam ochotę zagrać w wolnym czasie po około rocznym odpoczynku od STALKERa...Jak z tym spolszczeniem? Szanowny kolega Serioża moze skończył je? kończy czy od ostatniego update nic się nie zmieniło???? Bardzo chętnie ograłbym ze spolszczeniem w wersji beta Edit: Widziałem temat o spolszczeniu do tego moda, jakos go przegapiłem..... Edytowane 15 Kwietnia 2018 przez FeRu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Po darciu kotów z górą gór, kolega żadnych swoich produkcji wstawiać tu już nie zamierza, ale głowa do góry - będziecie mieli chyba własne, to ograsz Polecam, bo modziwo może mniej innowacyjne niż Złota Kula, ale fabularnie zdecydowanie ciekawsze. Tymczasem właśnie - ograj Kulę, jak nie będziesz miał takich przygód jak ja za pierwszym razem, to się nie zawiedziesz, bo w takiego moda jeszcze pewnie nie grałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 4 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 @Anton Gorodecki Tak sobie dumałem może sobie zrobię wreszcie jakiś poradnik po raz pierwszy w życiu bo mod łatwy. To biednemu wiatr zawsze w oczy Good job stalker. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 @tom3kb mod rzeczywiście jest dość łatwy. Idąc główną linią fabularną nie można go nie ukończyć. Jest też bardzo stabilny (nie licząc tych sporadycznych wylotów na Rostoku). Zadania poboczne również nie są jakimś wielkim wyzwaniem, ale dzięki swej budowie i spójności z resztą fabuły (a także przy niektórych zadaniach unikatowości) dają graczowi poczucie prawdziwej przygody. Może niezbyt wymagającej, ale ciekawej fabularnie. Rozmowę z pewnym panem na finiszu moda, również można w dwojaki sposób tłumaczyć. Halucynacje czy prawda? Promieniowanie czy wymysł wyobraźni? Takich pytań można postawić jeszcze co najmniej kilka. Dodano: zapomniałem o najważniejszym: powyższe wypociny to oczywiście tylko moje zdanie. Każdy będzie mógł go ocenić kiedy zakończymy testy polonizacji. "Uprzejmie donoszę" iż testy rozpoczęliśmy nieco wcześniej t.j. w środę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 5 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2018 @Anton Gorodecki Czyli premiery możemy się spodziewać w ciągu miesiąca - dwóch? Jeśli tak to świetna wiadomość...cholerka...za dużo tego wolnego czasu ostatnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 5 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2018 Mod nie jest długi to i testowanie pewnie w miarę szybko pójdzie. @MaklerR w dwa miesiące to by go po dziesięć razy chłopaki poprzechodzili pewnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 5 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2018 Super @DaarMoo akurat teraz się przydał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 6 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 W dniu 5.05.2018 o 10:19, MaklerR napisał: Czyli premiery możemy się spodziewać w ciągu miesiąca - dwóch? Raczej w przeciągu dwóch, trzech tygodni. Jeśli się coś zmieni to dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hrothgar Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 Czekam niecierpliwie na spolszczenie - wróciłem do stalkerów po roku przerwy, a akurat wybrałem niespolszczony jeszcze... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Do pierwszego postu w tym temacie zostanie dodana finalna wersja polonizacji "Wiatru Czasu 1.3" (z patchem 15.06). Jest ona przeznaczona tylko i wyłącznie dla samodzielnego repacka opartego o Zew Prypeci 1.6.0.2 autorstwa SeregA-Lus. INSTRUKCJA INSTALACJI REPACKA: Spoiler 1. Jeśli pobrałeś repack z torrenta to zmień nazwę pobranego folderu z repackiem (usuń całkowicie poprzednią i wpisz dowolną inną), w wersjach z GD i Yandexa nazwa jest już zmieniona. 2. Uruchamiamy jako administrator plik setup.exe. 3. Dalej postępujemy według instrukcji z poniższych zrzutów ekranu: Spoiler UWAGA: bez względu na to czy zaznaczymy czy też nie oba dodatki zostaną zainstalowane czyli modele HD + spawner. 4. Grę uruchamiamy ze skrótów (z domyślną nazwą): Drugi ze skrótów przeznaczony jest dla Graczy mających nagminne problemy z wylotami związanymi z pamięcią. LINKI DO POBIERANIA REPACKA: Spoiler lub lub [Plik torrent otwieramy przez tzw. klienta torrent (program do ściągania torrentów)]. INSTRUKCJA INSTALACJI POLONIZACJI: Spoiler Kopiujemy zawartość pobranego archiwum do katalogu z grą, ze zgodą na nadpisanie plików. Polonizacja zawiera również pliki z dodatków: Kursor z High Resolution Font's (For 4K) + WS Mouse Cursor autorstwa Marty2Base, Niektóre ikony ekwipunku z modyfikacji NLC 7. LINK DO POBIERANIA POLONIZACJI: Spoiler Polonizacja z polskim audio: https://zone.stalkerteam.pl/file/282 Polonizacja bez polskiego audio: https://zone.stalkerteam.pl/file/283 @tom3kb uaktualnij proszę #1 o powyższe informacje. Dziękuję. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi