Paulinnio Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 Tak też zrobiłem i wszystko śmiga Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AhrimanTheSorcerer Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Witam, 1. Czy ktoś wie jak nazywa się ten utwór który leci w głównym menu? Wpadł mi w ucho. 2. Doszedłem obecnie na bagna i chciałbym wiedzieć kiedy będzie jakiś trader który będzie skupywać bronie? Jak na razie żaden nie był zainteresowany :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 @AhrimanTheSorcerer 1. Nie wiem 2. Broń będziesz mógł sprzedać dopiero na Zatonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karollix Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 elo pisze pierwszy raz na tym forum pobrałem sgm 2.2 lost soul działało wszystko git a na zatonie janowie i prypeci cieło sie ale grałem po jakimś czasie save popełnił samobójstwo i dostałem cos takiego Expression : fatal error Function : CInifile::r_section File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrCore\Xr_ini.cpp Line : 502 Description : <no expression> Arguments : Can't open section 'wpn_groza_m3'. Please attach [*.ini_log] file to your bug report dodam ze wgrałem 2.2 jenot i to samo i nie wiem czy nie iśc w ślady save Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 NO ELO ALE ZDANIA ZACZYNAMY WIELKĄ LITERĄ A KOŃCZYMY KROPKĄ. Silnik szuka sekcji której nie ma. Zepsułeś pewnie coś podczas instalacji moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Can't open section 'wpn_groza_m3'. Sprawdź czy w folderze z grą znajduje się ten plik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karollix Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 (edytowane) Przeinstalowałem całość łącznie z zewem i nadal wywala, chociaż bez polonizacji jest ok , tylko ruskie bukwy nie sa ok. Loga teraz nie chce dać po prostu brak odpowiedzi i tyle. Edytowane 10 Sierpnia 2017 przez karollix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Jak nie daje loga to spróbuj włączyć grę i jak wywali wklej do notatnika zawartość schowka (Ctrl+v w notatniku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 @karollix - jak to mam rozumieć, że grażdanka nie jest OK? To znaczy że jej nie znasz, czy jest jakaś nieczytelna. A jeśli Cię wywala dopiero po nałożeniu spolszczenia, to albo ono źle ci się pobrało, albo źle instalujesz. Nie grałem ze spolszczeniem, więc nie mogę się odnieść. Zrobiłeś wszystko co przy nakładaniu spolszczenia niezbędne? Kopia rus z przemianowaniem na pol i dodanie prawidłowego localization.ltx? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Czy mógłby mi ktoś udostępnić tego moda na innym serwerze lub jakkolwiek inaczej bo za Chiny pobrać nie mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 @ramirez12 - a jesteś zarejestrowany na Yandeksie? Rejestracja bezpłatna, a wiele korzyści. W tym czas pobierania. A jeśli jesteś, to czy masz opróżnione konto? Bo jeśli nie, to nie pobierzesz. Z konta przenieś do kosza i kosz opróżnij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 @kondotier nie zakładałem konta, kiedyś już zdarzyło mi się pobierać z tego serwera i nie musiałem być zarejestrowany i myślałem że i teraz się uda ale od wczoraj próbowałem i niestety nie udało się (próbowałem także downloderem). To jeśli mówisz że konto jest darmowe to może i warto było by założyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 @ramirez12 - można pobierać bez rejestracji, ale wtedy są kłopoty. Długi, często rwany czas pobierania. Trzeba też brać poprawkę na różnice czasu, aby nie wciąć się na godziny najwyższej u nich aktywności. Najlepsze to od 23 do jakiejś 4. Wtedy oni śpią. Po zarejestrowaniu przerzuca Ci moda na Twoje konto 10GB i dopiero z niego pobierasz. Wtedy różnica czasu nie ma tak dużego wpływu. Warto się zarejestrować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 @kondotier dzięki za radę, zarejestrowałem się i już się zasysa. Takie pytanko jeszcze, czy oprócz wizualnej strony to są jakieś fabularne różnice w normalnej wersji 2.2 a tą wersją ?? Wersje sgm 2.2 przechodziłem kilka razy i bardzo mi się podobała a czy tak się czymś różni (oprócz dodatków wizualnych i nowej broni). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 @ramirez12 - tak, są różnice. Usunięto kilka zadań które poprzednio sprawiały problemy, choć nie usunięto itemów, jak np. dyskietka hakera. Masz dodany Agroprom, na który można wejść z Płaskowyżu, ale się tam nie pchaj, dopóki w Prypeci nie dostaniesz na nim zadania. Są beznadziejne celowniki optyczne. W inwentarzu mieć będziesz kilka rodzajów, ale do zaisntalowania tylko po jednym. I parę jeszcze innych "autorskich" zmian, nie zawsze korzystnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 @kondotier dzięki za info, chociaż z tego co pamiętam to na Agroprom i tak dało się wejść z płaskowyżu. No nic zagram - to się sam przekonam. Solianka którą niedawno skończyłem była spoko ale stanowczo zbyt rozwleczona i zmęczyła mnie trochę więc pogram dla odmiany w SGM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
44piterv Opublikowano 9 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 FATAL ERROR [error]Expression : it!=WeatherFXs.end() [error]Function : CEnvironment::SetWeatherFX [error]File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrEngine\Environment.cpp [error]Line : 311 [error]Description : Invalid weather effect name. [error]Arguments : fx_blackday_clear Jak się komuś trafi wylot z takim logiem, porada z stalkermod.ru - w opcjach moda wyłączyć zaćmienie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mickozak02 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Witam można w tym SGMie zmienić nazwę jakiegoś handlarza np Brodacza?? Edytować lub coś z góry pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Tak, można zmienić ksywkę NPC - należy tylko znaleźć odpowiednią frazę i ją edytować. Czy może miałeś na myśli edycję cen i towarów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mickozak02 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 13 minut temu, Anton Gorodecki napisał: Tak, można zmienić ksywkę NPC - należy tylko znaleźć odpowiednią frazę i ją edytować. Czy może miałeś na myśli edycję cen i towarów? Chodzi mi o NPC ,gdzie to można znaleźć jeśli mogę zapytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 23 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 @Mickozak02 - A czy na Skadowsku nie ma Brodacza? To mod oparty na ZP i Broda lub Brodacz, Hawajczyk powinni występować. Ale jak go nie ma, znajdź w katalogu pol plik stable-bio_name. xlm. W nim są nicki NPCów. Ale czasem autor moda umieszcza je w w innych. Nicka który chcesz zmienić, możesz też poszukać szukajką np. NP++, wskazując przeszukać katalog config. Ale taka zmiana to narobienie bigosu, bo taki nick występuje wielokrotnie w plikach dialogowych i musiałbyś zmieniać wszystko. Zmiana nicka z awataru w PDA nic nie daje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mickozak02 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Dobrze rozumiem o co chodzi chciałem tylko żeby zamiast np. Brodacza na zatonie nazywał się całkiem inaczej tylko tyle, czy po edycji tak będzie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 23 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 @Mickozak02 Będzie, ale tylko nad jego awatarem przy rozmowie i handlu z nim. Ale Twoje odezwania się do niego w dialogach, oraz takie pisane dialogi do wyboru, dalej będą miały nicka Broda. Np. Broda, wyłącz radio. A zmieniać w plikach dialogowych, to tyle samo czasu jak robienie tłumaczenia. I po co Ci to? Są mody, które pozwalają zmienić nicka, ale tylko dla GG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mickozak02 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Dziękuję bardzo za tak wyczerpującą odpowiedź,w końcu załapałem kondotier dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skhi Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Mógł bym prosić o linka do poradnika po Polsku albo podobnego do tej wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi