bolo Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Witam wszystkich, wróciłem z 2 tygodniowego wypadu na wschodnie rubieże Rzeczypospolitej i od razu wziąłem się za grę. Niestety potrzebuję podpowiedzi, mam przynieść ostatnią fleszkę Kostiii i nie mam wejścia do Starej Wsi, co muszę zrobić aby pokazało się wejście?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 (edytowane) przejście na starą wieś ujawniała się po rozmowie z Kłem, który zlecił nam uratowanie Pielgrzyma Edytowane 21 Sierpnia 2017 przez Gh0sTp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Bardzo dziękuję, z tym, że Kieł nie chce gadać, siedzi przy ognisku i nie ma takiej opcji dialogowej. Może to jest spowodowane tym, iż nie dostarczyłem Serca Poltergeista i 10 Brukowców dla Klenowa, mam 5 Brukowców ze względu na to, że mam fixa na degradację artefaktów i powstał problem. Czy to może wpływać na brak dialogu z Kłem?. A i jeszcze mi wisi zadanie na zmodyfikowany automat do ostrzału snajperskiego dla Woronina , nigdzie nie umiem go znaleźć a jestem już dość daleko z grą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 (edytowane) @bolo zawsze możesz sobie pomóc spawnerem od @kazik. Dialog z kłem pojawia się po odnalezieniu rabinowciza w Prypeci i rozmowie z Zacharem. @kazik dzięki Edytowane 21 Sierpnia 2017 przez Gh0sTp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Mod jest znakomity, zapewnia niezłą zabawę. Nie będzie mi dane go skończyć, ale i tak zabawa była przednia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 @Gh0sTp - a co jest przyczyną, że go nie możesz skończyć? Na forum jest zapis, jaki dla mnie zrobił @kazik, kiedy przez wyloty nie mogłem pokonać Martwego Miasta. Jeśli przyczyną są te wyloty, albo masz coś zawalone w fabule, to ten zapis jest w sam raz. Mam zrobione wszystkie zadania z innych wątków, odnalezione schowki Kostii i Charona. Jestem bardzo dobrze, legalnie bez spawnera wyposażony, a w schowkach oznaczonych GPSem dodatkowy sprzęt. Tak że finałowe zadania na Zatonie są do wykonania. Powrót do MM, już wylotów nie powoduje, można spokojnie grać. W inwentarzu plecaki i kłódki, tak że ewentualną nadwagę można przechować, albo wyrzucić. https://stalkerteam.pl/topic/10136-problemy-techniczne/?do=findComment&comment=114280 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 @kondotier wczoraj kazik mi zrobił MM, wieczorem doszedłem do zatonu, wszystko ładnie pięknie i tu nagle wyloty co 2 zadania bez loga. Nie wiem co mogę mieć w fabule namieszane ale tych wylotów to ja zaliczyłem chyba więcej niż każdy tutaj Zapis ten jest w dziale Problemów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 @Gh0sTp - poprzedniego posta uzupełniłem o linka do zapisu. Skoro Twoje zadania są już na Zatonie, to masz to co potrzebujesz. Zapis bez zaległości fabularnych pozwalający spokojnie dokończyć moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 (edytowane) @kondotier zaraz zobaczę. Dziękuje Edit: dlaczego niektóre arty są zdejmowane z pasa automatycznie ? Edytowane 22 Sierpnia 2017 przez Gh0sTp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Łącznie z właściwościami ochronnymi kombinezonu, można mieć tylko określony % ochrony. Jak go przekroczysz, arty stają się zbędne i mod je "zdejmuje". Możesz wtedy się zabezpieczyć od innych czynników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 (edytowane) Nie wiem dlaczego u Ciebie są takie wyloty od Zatonu powinno być spokojniej ale... Tu masz swój sejw przed zadaniem na zakład utylizacji. Na razie jedynym sposobem na tak częste wyloty jest sztuczne wywołanie emisji lub jak teraz jak najszybsze użycie teleportu na inną lokację i powrót. do zakladu utylizacji.ddsdo zakladu utylizacji.sav Co do artów na pasie: Sposób na blokadę artefaktów: 1. Przechodzimy do pliku inventory.script w katalogu gamedata/scripts 2. Znajdujemy frazę check_immunities() -- ????????? ????????? db.actor:inventory_for_each(scan_inv) -- ?????? ?????????? ?????? ???? ???????? ?? ??????????? -- remove_duplicate() check_immunities() check_idol_monolita() 3. Dodajemy przed daną frazą "--" -- ????????? ????????? db.actor:inventory_for_each(scan_inv) -- ?????? ?????????? ?????? ???? ???????? ?? ??????????? -- remove_duplicate() -- check_immunities() check_idol_monolita() 4. Zapisujemy plik i gotowe. Może na razie pograj bez zdejmowania blokady może to będzie powód problemów. Ewentualnie możesz spróbować pograć na moim sejwie od początku Zatonu tam blokady nie ma. zaton.dds zaton.sav Edytowane 22 Sierpnia 2017 przez kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Szanowni koledzy , kto zleca zadanie na Rabinowicza, jakoś nikt mi nic o nim nie mówi. I proszę o link na spawner bo nie jestem w stanie zdobyć 5 Brukowców, za grzeczność z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Spawner masz w pobieralni do moda. Co do Rabinowicza to jest nitka "Kwesty Kota albo poszukiwanie Czarnego Doktora" Podczas wykonywania na Bagnach zadania dla Swibłowa na PKM pojawi się Dan który powie Ci o Kocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 @bolo - może to Ci pomoże. Od samego początku. https://www.youtube.com/watch?v=p1nyu3CtD7g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Ale ja jestem ślepy, dopiero zobaczyłem że w pda po kliknięciu obok zadania na kratkę wyświetlają się podpowiedzi co do zadań a tak wcześniej wszystko robiłem z pamięci i domysłów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 @Zwinny- to jeszcze zajrzyj głębiej do PDA. Masz tam całe litanie tytułów, pod którymi kryją się kolejne podpowiedzi. Bezcennych. Nawet takich, dla których nie ma wyświetlonych zadań. Poświęć trochę czasu i poczytaj wszystkie. Zapamiętaj gdzie co jest, bo są pogrupowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 czy ktokolwiek kiedyś używał odtwarzacza MP3 w NS ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Nie wiem jak w tej wersji, ale poprzednie były chyba wykastrowane pod tym względem, bo utwory zajmowały drugie tyle, co mod. Jeśli się mylę, to niech mnie ktoś poprawi, bo mogło mi się pomerdać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Próbowałem używać = wylot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Hm.. Czy ktoś wie co należy zrobić aby ten MP3 nie powodował wylotów? I taka rada dla nowo grających w NS. Polecam ustawić sobie schowki na tryb rzadki, co prawda rzadko dostaję się o nim info, ale jak już się taki znajdzie to zawartość cieszy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 32 minuty temu, Gh0sTp napisał: Czy ktoś wie co należy zrobić aby ten MP3 nie powodował wylotów? Nie używać. Sprzedać, zostawić w schowku, i zapomnieć że istnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 56 minut temu, Gh0sTp napisał: Hm.. Czy ktoś wie co należy zrobić aby ten MP3 nie powodował wylotów? Masz jakiś błąd w logu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 @kazik FATAL ERROR [error]Expression : false [error]Function : CXml::Init [error]File : E:\stalker\sources\trunk\xrXMLParser\xrXMLParser.cpp [error]Line : 87 [error]Description : XML file:ui\ui_cheat_player.xml value: errDescr:Error reading end tag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 16 minut temu, Gh0sTp napisał: @kazik FATAL ERROR [error]Expression : false [error]Function : CXml::Init [error]File : E:\stalker\sources\trunk\xrXMLParser\xrXMLParser.cpp [error]Line : 87 [error]Description : XML file:ui\ui_cheat_player.xml value: errDescr:Error reading end tag. Czy nie dodawałeś jakiś dodatków do moda bo cały czas mnie wyrzuca na pulpit, że brakuje kolejnych plików ogf? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Z wyjątkiem spawnera do NS i mod na wygląd NPC nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi