tom3kb Opublikowano 28 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 1 godzinę temu, Lolo napisał: Jest jeszcze jakiś repack soljanki? Mam wersję premierową, więc nie mogę sobie pozwolić na wiele modów Wersję premierową Stalkera? To sobie ściągnij patche od 1.0004-1.0006 i będziesz grał w wszystko. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 23 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2021 Co to za czerowne gówno, od czego to jest i jak się tego pozbyć, a najlepiej wgl usunąć poprzez pliki? H2O, wypiłem kilka butelek wody i nic nie dało, nadal to się pokazuje i przez to tracę kondycje i wgl iść nie mogę, pomimo ze nie jestem przeciążony. Może za dużo wypiłem i nie mogę iść bo chce mu się lać? Ale chyba w NS nie ma opcji sikania, więc po cholere to ktoś dodawał, chyba po to żeby tylko wkurw*** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 23 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2021 6 godzin temu, Monolithalian napisał: Co to za czerowne gówno, Jest to wskaźnik pokazujący nawodnienie twojego protagonisty. 6 godzin temu, Monolithalian napisał: i jak się tego pozbyć, Po wczytaniu zapisu gry, wejdź w Opcje Solanki, a następnie wyłącz Pragnienie. Spoiler 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 24 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2021 (edytowane) Kuźniecow mi zginął, on będzie do czegoś potrzebny czy tylko do tego urządzenia do artów? Jeszcze z kordonu nie wyszedłem a mam już sewe i obokana z lunetą i granatnikiem xd Edytowane 25 Września 2021 przez Zwinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 25 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2021 @Zwinny zerknąłem jeszcze w poradnik i wygląda, że tutaj jego najważniejszą rolą jest danie nam Transmutatora artefaktów za wykonanie zadań dla niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonMarcineek Opublikowano 27 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2021 Dzień dobry, Mam dwa pytania odnośnie tego wspaniałego moda: 1. Czy istnieje jakiś sposób lub modyfikacja umożliwiająca szybką podróż między lokacjami? Konieczność ciągłego podróżowania z jednego końca lokacji na drugi jest strasznie frustrująca i zajmuje większość rozgrywki. 2. W jaki sposób naprawić broń u Sidorowicza? Na panelu pokazują mi się bronie o różnej wytrzymałości; gdy jest ona poniżej 100%, to mogę kliknąć na taką broń i przechodzi ona na prawą stronę panelu. Niestety, po kliknięciu ,,Napraw'' nic się nie dzieje. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 27 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2021 Z tego co wiem to w NS tak jak i w OP są teleporty jak będziesz grał to je zdobędziesz. Co do naprawy to musisz mieć drugą broń taką samą którą rozbierzesz do naprawy. To działa do iluś tam procent. No i najważniejsze lepsze są zestawy naprawcze. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 27 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2021 Witaj. 9 godzin temu, DonMarcineek napisał: 1. Czy istnieje jakiś sposób lub modyfikacja umożliwiająca szybką podróż między lokacjami? Konieczność ciągłego podróżowania z jednego końca lokacji na drugi jest strasznie frustrująca i zajmuje większość rozgrywki. Poza wspomnianymi wyżej teleporterami (nie mylić z teleportami) jest jeszcze inny sposób. Nie wiem czy w NS 2016 (akurat tej wersji nie posiadam na dysku) działa komenda jump_to_level Wczytujesz zapis gry i wklepujesz w konsolę jump_to_level nazwa_lokacji Nazwy lokacji zawarte są w pliku game_levels.ltx Przykładowo: teleportacja na Agroprom nastąpi po wpisaniu w konsolę (i naciśnięciu klawisza ENTER) jump_to_level l03_agroprom (o ile oczywiście ta funkcja występuje w NS2016). Odradzam podróżowanie tym sposobem na lokacje, na których wcześniej nie byłeś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonMarcineek Opublikowano 28 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2021 W dniu 27.09.2021 o 10:06, Ignachinio napisał: Z tego co wiem to w NS tak jak i w OP są teleporty jak będziesz grał to je zdobędziesz. Co do naprawy to musisz mieć drugą broń taką samą którą rozbierzesz do naprawy. To działa do iluś tam procent. No i najważniejsze lepsze są zestawy naprawcze. W dniu 27.09.2021 o 19:16, Anton Gorodecki napisał: Witaj. Poza wspomnianymi wyżej teleporterami (nie mylić z teleportami) jest jeszcze inny sposób. Nie wiem czy w NS 2016 (akurat tej wersji nie posiadam na dysku) działa komenda jump_to_level Wczytujesz zapis gry i wklepujesz w konsolę jump_to_level nazwa_lokacji Nazwy lokacji zawarte są w pliku game_levels.ltx Przykładowo: teleportacja na Agroprom nastąpi po wpisaniu w konsolę (i naciśnięciu klawisza ENTER) jump_to_level l03_agroprom (o ile oczywiście ta funkcja występuje w NS2016). Odradzam podróżowanie tym sposobem na lokacje, na których wcześniej nie byłeś. Dziękuję za pomoc. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 28 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2021 @DonMarcineek Do czasu, kiedy będziesz miał uprawnienia dodawać reputację, zamiast cytowania jeśli chcesz komuś podziękować. wstawiaj jego wyróżnioną ksywkę, taką jak ja wyróżniłem Twoją. Jest to bardzo proste. Do wpisu wstawiasz małpę@, a następnie bez odstępu piszesz ksywkę. Pojawi Ci się rozwijana lista z kilkoma ksywkami. Kiedy pomiędzy nimi pojawi się ksywka adresata podziękowania, klikasz w nią, a ona wskakuje do wpisu. Za nią możesz dać treść podziękowania, albo kolejną wyróżnioną ksywkę i dopiero podziękowanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 3 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2021 (edytowane) Mam misje żeby iść do bunkra naukowców, na jezioro Jantar i mam pytanie, czy powinienem iść na bagna i te poboczne lokalizacje? Te koło mrocznej doliny i wysypiska? Czy później fabuła mnie tam wyśle? Swoją drogą, co to ATP i jak tam wejść? Edytowane 3 Października 2021 przez Monolithalian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 3 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2021 @Monolihtalian Lepiej nie idź chyba że masz tam jakieś zadania do zrobienia ATP to lokacja na którą powinno być przejście obok tego na magazyny wojskowe idąc z baru, adrenalina na agropromie da przejście i zadanka na tej lokacji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 3 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2021 @Monolihtalian Tak jak pisał wyżej @Zwinny , teleport na lokację ATP jest w barze, z lewej strony przy końcu płotu, tuż przed tele na MW. Na to ATP skierują Cię zadania. Pierwsze, na płytę CD. Daje go chyba handlarz na Agropromie po odpowiednio przeprowadzonym dialogu. Następne to będzie szukanie fleszki z częścią kodu. Byłeś już na Agropromie i przyleciał śmigłowcem handlarz? Na tej lokacji też będzie swoje 5 minut. Jedno z zadań dotyczy bandyty w zabudowaniach. Lepiej więc bez powodu się tam nie pchać, bo można go sprzątnąć bez zadania i pierdut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guccimucci5 Opublikowano 3 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2022 Czyść otóż mam problem z latarką hah po prostu ona nie działa w ustawieniach normalnie mam ją przypisaną tak jak normalnie pod "L" ale jak to klikam to nie działa i też co dziwne mam sam przedmiot "latarka czołowa" w ekwipunku ale jak klikam to nic się nie dzieję tak samo z noktorizorem. Nie cofałem się w zapisach bo czystki robiłem i pozostawiłem max 40zapisów ale od 1-40 zapisu latarka jak i noktowizor nie działają i to nie jest przez kombinezon bo zmieniałem na jakieś 10 innych. Z nową grą tak samo nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlkin Opublikowano 4 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 (edytowane) @guccimucci5Siemka. Większość porad na różnych forach to: sugeruje, że 1.używasz spawner'a - masz za swoje 2.walczyłeś na Arenie i jest bug 3.podniosłeś kartę Prypeci i jest bug. Skoro nowa gra nic nie zmienia, ani restarty, ani kasowanie user.ltx nie pomagają - to masz coś nie "halo" z plikami. Albo o czymś nie mówisz/piszesz. Moja sugestia. Zawiń sejwy poza grę, wywal wsio, wstaw wsio jeszcze raz, sejwy na miejsce i na 90% ma działać wszystko. Boję się tylko przy tym o "achivementy", jeśli tu są - wybacz HC to już dawno, dawno, temu... Wrzuć, proszę, log'a. Cały log z odpalenia i normalnego zamknięcia. Taka ciekawość, lol. Ps. po e. loga w spojler lub mi na pw oczywiście poproszę. Edytowane 4 Lutego 2022 przez qlkin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guccimucci5 Opublikowano 4 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 9 godzin temu, qlkin napisał: @guccimucci5Siemka. Większość porad na różnych forach to: sugeruje, że 1.używasz spawner'a - masz za swoje 2.walczyłeś na Arenie i jest bug 3.podniosłeś kartę Prypeci i jest bug. Skoro nowa gra nic nie zmienia, ani restarty, ani kasowanie user.ltx nie pomagają - to masz coś nie "halo" z plikami. Albo o czymś nie mówisz/piszesz. Moja sugestia. Zawiń sejwy poza grę, wywal wsio, wstaw wsio jeszcze raz, sejwy na miejsce i na 90% ma działać wszystko. Boję się tylko przy tym o "achivementy", jeśli tu są - wybacz HC to już dawno, dawno, temu... Wrzuć, proszę, log'a. Cały log z odpalenia i normalnego zamknięcia. Taka ciekawość, lol. Ps. po e. loga w spojler lub mi na pw oczywiście poproszę. Spawnera nie mam. Właśnie od czasu walki na arenie nie działa więc arena maczała w tym paluszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 24 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2022 Trochę zardzewiałem w Solianki, i tak Kostię spotykamy w wiosce Kotów i on mówi o schowku bandyty który jest w wiosce. Ten schowek to jest ważny i odpala linię Kostii bo on sobie poszedł na wysypisko i o niczym tam ze mną nie gada. Czy ten schowek to tylko taka nagroda, a linię Kostii odpalało się po gadce z Barmanem w Barze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 24 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2022 O ile nie pozajączkowały mi sie edycje - linie Kostii "odpalasz" rozmawiając z Kostią który stoi przy płocie obok wejscia do niezniszczonej chałupy..... Pogadasz - on wskaże pierwszy schowek i idzie na Wysyp....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 24 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2022 НС 2016 Все тайники Кости - wszystkie schowki Kostii https://www.youtube.com/results?search_query=НС+2016+Все+тайники+Кости Po Rosyjsku ale film jest zrozumiały, wystarczy uważnie oglądać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 26 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2022 Bo teraz nie pamiętam czy był jakiś bug w Soliankach, że cały czas mamy zadyszkę? Idę do Baru po tym jak w Dolinie Mroku fabularnie popsuł mi się pda i od Kordonu cały czas zadyszka. Po wczytaniu zapisów chwilowo rozmazany wzrok jak przy niewyspaniu i zadyszka. @edit. Chyba problemem było drastycznie niskie nawodnienie postaci, po wypiciu kilku manierek wody wygląda, że wszystko jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi