gawron Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zadanie na skarb daje Łysol. Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Łysol, dał zadanie, idę. A jak mam mapę wstawić?, nie pokaże się automatycznie?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maur Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 (edytowane) 2 godziny temu, bolo napisał: A i przy okazji gdzie jest schowek na kordonie na stercie śmieci. Jeśli chodzi o schowek Kostii to jest tu: http://vfl.ru/fotos/777e691917085390.html?antid=1 http://vfl.ru/fotos/a20122cc17085391.html http://vfl.ru/fotos/24d3d8d917085392.html Też go miałem w tym miejscu @EDIT gamedata/textures/map podmień z zamianą pików map_peshera.dds Edytowane 30 Czerwca 2017 przez Maur 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Ten drugi od Pieczary to Łysol. Chce skarbu. A tu screeny z zaznaczonymi teleportami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Sporo jest fajnych rysunków w modach do Stalkera, ten też jest fajny - Myślałem, że już nie będę musiał iść do Labiryntu, a tu taka niespodzianka - 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniu Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Panowie dałoby się dostosować Gnomus Scopes? Zależy mi na otwartych celownikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Jestem po pierwszej wizycie w Labiryncie, dreszczyk jest. Najbardziej wnerwiają mnie szczury i robactwo. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Mam zadania na znalezienie w X18 dokumentów w sali z kontenerami ( za pomocą anomalii ), schowka Kostii i traktatu dla Sacharowa. Byłem tam i niestety, ale nic nie znalazłem. Tzn. tylko schowek ( plecak za takimi schodkami ), ale był pusty. Tak samo jak i plecak w kontenerze. Wszystkie miejsca wg. opisowego poradnika i gameplayi odnalezione, ale bez itemów. Czy taka sytuacja może być spowodowana nie zrobieniem jeszcze zadań na Bagnach? I pytanie zasadnicze. Mam położoną rozgrywkę? Będę jednak robił zadania z Bagien, może coś ruszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 (edytowane) @kondotier traktat dla Sachara lezy na szafie , ale czasami burery nim "majtają". Teoretycznie winien byc tu albo w okolicy tychże: Kostia w X18 - jeżeli w kontenerowni to tu pod ścianą: A szukanie dokumentów za pomocą anomalii? - Nie wiem o co chodzi. Zadania na Bagnach mają sie nijak do obecnych Twoich zadań. Edytowane 1 Lipca 2017 przez boberm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Jak na razie ja już kilka razy bałem się położonej rozgrywki, ale na szczęście tandem save & load działa cuda, @kondotier. Książka dla Sacharowa leży na szafkach, ale u mnie była trochę zapadnięta w tekstury i nie dało się jej podnieść, tzn. widziałem, że coś leży, ale nie wiedziałem czy to to. Tak jak pisał boberm - prawdopodobnie burery nim majtały. Kilkakrotne wczytanie gry pomogło i w końcu zaskoczyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniu Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Byłem świadkiem ciekawej i rzadkiej walki 2 niedźwiedzie vs 4 pijawki. Pijawki nie miały najmniejszych szans Fajnie się oglądało hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Na niezbadanych terenach w miejscu gdzie jest zaznaczone w papierach gawra ma być schowek? Nie wiem czy to ma związek ale nieopodal pojawiło się 15 monolitowców, ale nie mieli nic przy sobie, nawet (dowódcy) nie było, jakby patrol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniu Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Mieliście taki fenomen na bagnach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranger801 Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Na Bagnach czasami się tak robi nawet w innych modach. Trzeba wtedy zresetować grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Wania były monolitowiec, po tym, jak eksplozja granatu rzuciła nim o ziemię i jak dostał apteczkę, przypomniał sobie, że zanim mu mózg wyprali należał do Powinności. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniu Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 @Ranger801 Grałem w wiele modów, a to miałem pierwszy raz. Nie musiałem restartować gry, wystarczyło przejść się po bagnie i przeszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 (edytowane) 4 godziny temu, Pure napisał: Na niezbadanych terenach w miejscu gdzie jest zaznaczone w papierach gawra ma być schowek? Tak @Pure - i jest. Szukaj grupy skał , w nich jest coś w rodzaju "jaskinii". BTW - ja w tym miejscu miałem schadzkę miśków. Edytowane 1 Lipca 2017 przez boberm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Jaskinia to wiem że jest w tych dużych głazach ale w niej jest teleport i nie ma się jak dostać a zaznaczony punkt w tych dokumentach wskazuje miejsce gdzie nie ma żadnych głazów. No chyba, że trzeba szukać w dalszych okolicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 @Pure - zorientuj dobrze znaczki na mapie. Mniej więcej na wysokości wejścia do jaskini z Ginekologiem - idziesz na samą górę/szczyt i widzisz w głębi dolinkę , i m.innymi grupe skał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 (edytowane) Nie kumam, tzn wiem o czym mówisz ale jeśli schowek jest w grupie skał no to znacznik w dokumentach Gawra pokazuje źle, bo skały są trochę dalej więc tam powinien być znacznik. A idealnie punktowałem wyznaczone miejsce z postacią. Chyba, że ten punkt pokazuję miejsce pod powierzchnią to wtedy ma sens, no nic będę szukał. Spoiler Edytowane 1 Lipca 2017 przez Pure Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 (edytowane) Mapa nie pokazuje wszystkiego.Kwestia wielkości i skali . To co zaznaczyłes , to miejsce z innej historii i innej Solianki. A miejsce o którym mówimy jest o wiele bliżej. Od 3.10. Edytowane 1 Lipca 2017 przez boberm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Znalazłem już, ale prawie się zesrałem jak nagle niedźwiedź swoją japą zrobił mi scary jumpa przez ten wąski otwór w głazach xD. Btw. znalazłem przyczynę znikania przedmiotów ze schowków. Może ktoś to już wie, ja w każdym bądź razie nie byłem do końca pewny ale podejrzewałem, że są złodzieje w barze. Ciągle mnie zastanawiało gdzie są pewne przedmioty które ukrywam w plecakach w barze w ustronnym miejscu. I to przedmioty dość ważne takie jak snajperski LR czy leczący beryl, te przedmioty są questowymi i nie występują raczej w więcej niż dwóch sztukach. Na początkach gry je znalazłem i wiedziałem, że będą potrzebne do zleceń dlatego je zostawiałem w schowkach, ale potem się okazywało że wyparowały. Jak to?? Okazało się że cwaniaczki w barze je kradły. Gdy do przypadkowych npc brałem opcję handel a tam moje rzeczy... beryle, symbiony, kulebiaki artów od cholery. I trzeba odkupować za grubą kasę. Nie kupuję zamków od Akima bo są drogie a cała kasa przepadła gdy Gawr mnie obrabował. Także taka rada dla chomikujących itemy : D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Ja z początku też nie kupowałem zamków, potem te 20 patoli to stosunkowo mało i zaopatrzyłem się w kilka, tam gdzie mam strategiczne schowki - w bunkrze nad Jantarem, w Barze na dachu przybudówki obok przejścia do Dziczy i na dachu posterunku w którym siedzi Akim. 60 000 w plecy, ale przynajmniej śpię spokojnie, a w graty opływam. Jak nie miałem jeszcze zamków, to trzymałem szpargały w tych samych miejscach i nigdy nic nie zginęło. Widocznie mam szczęście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Ja schowki zawsze robiłem jak najbliżej handlarzy : D żeby móc sprzedać to i owo lub zaopatrzyć się szybko nie ganiając po mapach. A bar to taki przystanek na piwko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 W modach, w których NPC nie kradną to jest normalna praktyka. W pozostałych lepiej polegać na trudno dostępnych miejscach i / lub zamkach. Jak sobie przypomnę, ile krwi napsuł mi niejaki Dziad(ek) Zapadło albo koty z wioski nowicjuszy w OGSE, to mnie dreszcz przechodzi I przypominam sobie o tym ilekroć mam zamiar zakładać schowek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi